Sen verran tarvitsee aina jostain öllööä tihkua ettei ruostumaan pääse...
..nimimerkki 'mehtäkones'.... 
Joo mettäkoneet on siittäkyllä ihmelaitteita että neet kyllä tihkuu lähesaina jostain eikä aina pelkästään tihku. Mettäkoneet on myös kovia syömään letkuja yms hyd osasia. Tietysti kylmässä käyttö vaikuttaa letkujen yms ikään ja mettä masiinoita kyllä kylmastä joskus herätellään. Toisin kuin kaivureita ainakin yleensä pakkasilla kaivellaan vähempi. Mutta onne kaivureiden letkutkin sitte melko tiukkaa tavaraa. Meinaan mulla on ollu yleensä tapana että otan hiukan pidemmän letkun tilalle kun remahtaa. Noo meni edellisestä koppelosta joskus siittä puomin tyvestä pari letkutinta. Ja otinsitte vanhan kaavan mukaan pikkusen pidemmät tilalle. Ja voi itku kun sai vääntää että neet sai paikalleen menemään onne niin kankeita lotkottimia että. Niissä siis on paljon enempi kudoksia kuin ihan tavan etukuormaajan letkuissa. Mutta voi semmosta kovemman paineen letkua muuallekkin tietysti ostaa. Mutta neet eisitte välttämättä kestä kovinhyvin jos kohde onsemmoinen missä letku taipuu jatkuvasti paljon. On näitä jykeviä letkuja tosin nyky mettäkoneissakin.
Kaivuri on jotensakin selkeämpi laite. Puomin nivelten yli pääsee selkeällä ja hyvin suunnitellulla letkutuksella, ja kauhakaan ei tee aivan mahdottomia liikkeitä kaikkiin suuntiin. Puuttuu metritolkulla pitenevä teleskooppi jota käytetään lähes jatkuvasti. Eikä sinne kauhalle tarvitse edes viedä niitä koneen suurimpia linjoja, toisin kuin motossa. Lisäksi vielä risukot ja pusikot jotka rassaavat huonosti suojattuja rakenteita.
Letkuja on kyllä montaa sorttia ja laatua. Pakkasenkestävyydessä on eroja, samoin taivutuskestävyydessä ja pinnan kulumiskestävyydessä. Isot letkut ovat hankalimpia, jotta riittävä paineenkesto saavutetaan pitää teräskerroksia olla monta. Tämän sivutuotteena taas letkusta tulee rautakanki, sen taivutusominaisuudet heikkenevät samassa suhteessa.
Tärkeintä on pitää taivutussäteet riittävän suurina, välttää mekaanista hankausta ja ulkoisia vaurioita. Myöskään kiertyvää liikettä ei saisi ilmetä - jos iso letku pyrkii vääntymään kierteelle, käytä kiertyviä liittimiä. Suojaspiraalit ovat hyvä keksintö...
Mulla on joskus päässyt oman mokan takia kaatumaan puu väärään suuntaan ja se on vääntänyt hakkuupään mukanaan 'ylösalaisin', varsin mielenkiintoiseen asentoon niin että puomi on alla, pää siinä puomin päällä ja puu ylimmäisenä... siinä letkutkin vähän ihmettelevät vaikka juuri sillä hetkellä mikään ei rikki mennytkään. Tuosta jooga-asanasta on hiukan mielenkiintoista selvitä takaisin lähtötilanteeseen. Ilman Hussea...