Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 13 14 [15]

Viestit - velikulta

Heh. Kesainnoinnin poistuminen alkaa vaikuttaa. 10% apulannoila ylimääräistä korotusta.
Mahtaakohan kasvinsuojeluaineissa käydä samoin?
Viljelykoneiden hinnatkin taisi loppukesällä pompsahtaa 6%. Kalkkiin tuli 3,5% pompsahdus elokuussa. Siementen hinta taisi nousta 50%. Polttoaineet noussut 30%. Korot nousseet 100% parin vuoden aikana.
Palkkavaatimus nousee 10% seuraavan 2 vuoden aikana. Pellon hinta noussut 20% vijan hinnan nousun myötä, joten pääoman tuottovaatimus on noussut 20%.
Tuet on putoamassa ja viljan hinta myöskin luultavasti, joten hyvältä näyttää.
Hain sähköliikkeestä lämpösulakkeita pari kappaletta ja korjasin niillä etu vastuksen. Puhaltimen laakereita putsasin rasvanpoisto spraylla ja laitoin uutta rasvaa puhdistuksen jälkeen. Katotaan kauanko toimii?
Puhaltimen hinta ilman siipiä oli 85€.
Varmaan sen saa rakenneltua ihan yleismallin osista. Jostain elektroniikkaliikkeistäkin saa tehovastuksia jotka ajavat saman asian.

Toinen asia on että miksi se on palanut alunperin. Yleensä puhaltimen laakerit alkavat jumitella ja ääntää vanhuuttaan ja moottorin ottama virta kasvaa. Tällöin sitten vastuspakat ja lämpösulakkeet kyrvähtävät.

Joo puhallin pyörii hiemen heikosti. Oli käyttämättä koko kesän kytkimen rikkoutumisen takia. Puhallin oli ilmeisesti jämähtänyt ja poltti lämpösulakkeen. Kannattaako rasvata, vai puhdistaa kaikki pölyäkeräävät rasvat pois?
Hajosi kesän aikana lämmityslaitetteen puhallin traktorista.
Selvisi, että puhaltimen esivastuksen lämpösulake oli rikki.
Onko joku vaihtanut noita lämpösulakkeita? Moottorin virran tarve on 9,6A niin kuinkahan suuri lämpöarvoltaan vastuksen tulisi olla? Sopiikohan Motonetin yleisvastus 3-nop. kaikkiin puhaltimiin?
Alkuperäinen vastus maksaa noin 60€ motonetin 11€ ja lämpösulake maksaisi noin 2€.
Joo mutta nämä ei ole olleet mitään vahvoja sukutaloja. Nuoria max 15 v tilaa pitäneitä. Kovasti investoineita muutenkin.

Itse en ole viljelijä enkä siis ostajakandidaatti. Olen vain läheltä seurannut joitakin oikeasti vahvoja tiloja jotka jääneet kakkoseksi.

Ero on siis selkeästi rahoitusperusteissa ei maksukyvyssä taikka  taakankantokyvyssä.    ;)

****Kannattaa aina muistaa, että maatalous ei välttämättä anna parasta tuottoa rahoille. Nämä vahvat tilat saattavat pitää rahojansa tuottavimmissa paikoissa ja siksi jättävät maanoston tekemättä.
Sivuja: 1 ... 13 14 [15]