Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15

Viestit - velikulta

20% näytti yläkanttiin mullakin. Ohjelma ei kuiitenkaan huomioi odotusarvoa, joten arvo edustaa hyvin todellista arvoa.
657 433€
Noi 2% korkotukilainat olis syytä pudottaa valtion toimesta 1%:iin. Menee lainalle myönnetyt korkotuet muuten hukkaan!  Saako pankki aina sen 2 pinnaa, vai meneekö mahdollinen miinusmerkkinen erotus valtiolle? Siis jos korkotuetun lainan marginaali ja viitekorko jää alle kahden.

Ei kun se korkotuki säästyy. Tähtäin on kahdessa ja alle yhden se ei voi mennä. Sitten kun korot nousee, niin korkotuen osuus taas kasvaa. Eli Korkotuki riittää paremmin laina ajalle. Valtio lopulta teoriassa säästää jos korot pysyy alhaalla ja korkotukea ei mene.

Tällähetkellä pankin ekonomistit arvioi 6kk euriborin ylittävän 1% noin viiden vuoden päästä! Kyllä näillä näkymin korkotuki jää pääosin käyttämättä tulevalla 5-10 vuoden aikajaksolla.
Noi 2% korkotukilainat olis syytä pudottaa valtion toimesta 1%:iin. Menee lainalle myönnetyt korkotuet muuten hukkaan!  Saako pankki aina sen 2 pinnaa, vai meneekö mahdollinen miinusmerkkinen erotus valtiolle? Siis jos korkotuetun lainan marginaali ja viitekorko jää alle kahden.
Aika heikosti irtoo vastauksia olleelliseen taloudenhallinnan kysymykseen! Hävetäänkö omia korkoja vai ollaanko täällä niin pankkiin kallellaan, ettei edes omia tietoja anneta toisten auttamiseksi?
Paikallinen osuuspankki (pohjola)  hinnoittelee meitä asikkaita pelkästään velanmaksukyvyn perusteella. Asiakas jolla on hyvät vakuudet, mutta huono maksukyky joutuu makselemaan isompaa marginaalia kuin heikolla vakuudella oleva hyvän maksukyvyn asiakas.
Itse maksan 0,6-1,5% marginaaleja jotka on sidottu op primeen tai 3kk euroboriin. Kokonaiskorot on kaikissa 2% tai alle. Kaikki lainat on maatalouslainoja ja vakuudet sekä maksuvalmius on hyvä. Naapuri maksaa liki 4% kokonaiskorkoa riitävillä vakuuksilla ja heikolla maksuvalmiudella. Mites teillä muilla korko juoksee? Mikä pankki?
Metsätalous / Vs: MHY
: 06.03.15 - klo:14:04
Eipä olla enää ton puljun jäseniä! Suosittelen eroamista muillekkin.
Meidän suvun pitkä Mhy jäsenyys päättyi tänään. Pitkin hampain on tähän asti jäsenenä oltu, mutta nyt katsoimme aiheelliseksi tehdä eroilmoituksen. Pitäkää tunkkinne!
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: MTK
: 22.11.14 - klo:21:22
Olen ollut irti MTK:sta noin 20v. Nyt tulevana kautena alkaa tukiehdot lähestyä pellon osalta jo niin paljon toisiaan kotieläin ja kasvinviljelytilan välillä, että olen alkanut pohtia jäsenyyttä. Vielä kun siemenviljelymonopoli murretaan on jäsenyyteni todellä lähellä toteutumista. MTK on toiminut mielestäni oikein kun on ajanut tukierojen poistamista pellon osalta!
Vapaa sana / MT sensuroi
: 26.08.14 - klo:13:45
Kommentoin MT:n sivuilla Rädyn kohua vertauksella maatalouden osakeyhtiöihin. Kummallisesti koko aihe oli poistettu nettisivuilta. Maatalouteen perustetut osakeyhtiöt on sitten Tabu! Ainakin MTK mielestä.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 22.10.13 - klo:07:15
Noniin, tuossa pari viikkoa sitten perinnästä tuli vihdoin lappunen minullekin, vuoden päästä alkuperäisestä laskusta! Ihmettelen tätäkin suuresti, SKYltä tuli aikoinaan yksi ainoa lasku, jota en maksanut tunnetuin perusteluin. On oltu yhteydessä SKY:n kuin jalostajaan (Boreal) Kummastakaan en saanut selvällä pyynnöllä oikeaa rojaltin tasoa, joten ei ole tullut maksettua. Sen jälkeen ollut hiljaista tosiaan vuoden ajan, sitten tulee perinnästä lappu ja isoilla koroilla... eikö todellakaan kuuluisi tulla muistutus/huomautus laskua  tai korkolaskua tms. ennen perintää? Tätä perusteltiin että maajussit meidät rinnastetaan tässä yrityksiin joten ei ole tarvetta muistutella..

Noh, intrum sai tietoonsa syyn laskun maksamattomuuteen, sekä kopiot sposteista joissa tiedustelen rojaltia sekä vastaukset. Ilmoittivat että perintä keskeytetään ja nyt sitten odotellaan sitä SKY:n reaktiota. Ja ilmeisestihän se on että raastupaan haaste seuraavaksi? Kuinka moni olisi valmis lähtemään mukaan jos lähettäs porukassa katsomaan että mitenkä tämä on? Jostain pitäis löytää lakimies joka oikeasti kehtaisi työntää kätensä tähän apskaan ja selvittäisi asian perinpohjin.
Joku tolkkuhan tähän on saatava.

Miten voi olla mahdollista että selvästi kysymällä rojalti tietoa ei saa vaikka laki sanoo että se pitää antaa? Laskuerittelyä josta kävisi ilmi mitä SKY:n lasku pitää sisällään, ei saa? Miksi SKY saati jalostaja ei suostu kertomaan sitä tietoa?
Kertokaa joku viisas se. Joo, se "vitsi" että sittenhän hyvä pisnes kaatuisi tiedetään jo, sitä ihan oikeaa syytä, kunnollista perustelua kaipaan!

Miksi he eivät kerro sitä tietoa??

Saisivat ainakin minulta heti välittömästi lain määräämän rojaltin. Korkoa en sille suostu maksamaan koska on ihan heidän omaa "tyhmyyttään" ja syytään miksi en ole maksanut, kertokaa oikea taso ja maksan heti.

Ei ne minua ainakaan käräjille vieneet muutama vuosi sitten!
Tilanne oli vastaava. Odottele rauhallisin mielin.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 23.04.13 - klo:06:53
Jospa minäkin.....

Napapiirin priimukset ja valiojoukot vastailee tähän tyylin....

"Saatava on laskutettu 19.12.2012 päivätyllä laskulla numero plaaplaa. Laskun eräpäivä oli 21.1.2013. Vastaaja on myöntänyt 20.1.2013 päivätyssä SKY:lle osoittamassaan sähköpostiviestissä velvollisuuden suorittaa kasvinjalostajaoikeuden tarkoittama korvaus, kantajan kirjallinen todiste K6 mutta kiistänyt SKY:n oikeuden periä TOS-maksu. Perusteena tälle kantaja on esittänyt sen, että ei ole MTK/SLC jäsen.
..

Riidan alaista kysymystä voidaan arvioida myös vertailemalla laille asetettuja tavoitteita seurauksin, joita vastaajan esittämän tulkinnan hyväksymisestä aiheutuisi."


Simmottis........ ::)

Saattais SKY:n ja siemenviljelijöiden kupru paljastua jos vastaajan tulkinta hyväksyttäis! Uskomatonta skeidaa!
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 20.03.13 - klo:11:56
Mitäs jos me Ei MTK laiset jätettäisiin ilmoittamatta lajikkeen nimi tukihaku oppaasta? Voiko tuet perua sen takia?
Tätä lajikkeen nimi tietoa ei meiltä EI MTK laisilta pitäisi tässä vaiheessa kenenkään viranomaisen tarvita?
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 21.12.12 - klo:17:29
Kyllä on tosi juttu , itselläni on  kirje tässä edessä missä  Siemenkauppiaiden yhdistyksen tiedot , kantajan ominaisuudessa  .Asia on tullut vireille 11.12.2012 . Ja en todella ole mikään  siemenviljelijä  . Oikeesti on vastaus aikaa 27.12.2012 asti , ja tarvitsen tietoja mitä voin tehdä asian eteen , vai mennäänkö käräjille asti ?
Varmista, että reklamaatiosi on mennyt perintätoimistoon heti ekan laskun jälkeen. Jos et ole MTK jäsen ja olet reklamoinut ajallaan niin sitten viestiä PDF:lle. Aiempina vuosina olisit ainakin ollut vahvoilla.
Oletko muistanut pyytää Rojaltitietoja, jotta voisit maksaa oman siemenen käyttömaksun jalostajalle suoraan. Kaikki ovat velvollisia maksamaan tietyn osan rojaltin määrästä jalostajille, mutta vain MTK jäsenet ovat sitoutuneet TOS maksuun.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 21.12.12 - klo:08:12
Terve , tein reklamaation Tos maksusta instrumentariumille  mutta , nyt tänään tupsahti Käräjä oikeudesta lappu , jossa siemenkauppiaitten yhdistys yrittää hakea saatavaansa oikeusteitse , onko vihjeitä vai maksanko korkojen kera , ja ensi vuodelle keksin jotain uusia juttuja ?

Yllä oleva viesti on trolli! Joku siemenviljelijä yritää pelotella meitä ei MTK jäseniä.
Jos nimimerkki gyprocilla ole enempää antaa tietoja tapauksestaan, niin viestin voi jättää omaan arvoonsa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15