Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 84

Viestit - jylperö

Kutos koneissa olisi kyllä potentiaalia jos tehontarve kasvaa. Esim. tuohon T144 koneeseen LTR lupaa 170hv->266hv ja 680nm -> 1100nm. Melkosia lukemia jo. Nelosessa ei vastaavaa viri potentiaalia enää ole, luonnetta pystynee hieman muokkaamaan mutta kutosta siitä ei saa. Eipä näytä kyllä hirveästi painoeroakaan vakiokoneissa olevan N vs. T

Esim. Hankkijalla näyttä kaksi uudenkarheaa N174:sta olevan vaihtokonerivissä, onkohan noihin petytty vai onko myyjä luvannut tähtitieteellisiä hyvityksiä noista "vanhoista"?

Jos täältä joku N4 omistaja löytyy niin olisi kiva kuulla kommentteja..
Löytyy tuommoinen n4 Sarjanen ja moottori on hyvä, vastaa aivan hyvin viisi-kymmenen vuotta vanhoja kutosia niin se vaan maailma kehittyy.
Laita linkki.
Kyllä nyt karjatiloille tulee iskuja molemmille poskille, tämä ykkönen on taputeltu suuressa osassa maata. pohjoisessa voi olla että sato on normaali. Eihän tuolla ole mitä kerätä vaikka ensi viikon lopulla olisi optimi aika.
Jos ei tule vettä vetää sängen keltaiseksi ja kasvu jää juromaan. Eli saa yhden sadon tänä kesänä. Jos tulee vettä voi olla voittajan valinta.
Haaveilevat jäntevästä rengistä.
Ei ole sadonkorjuu velvoitetta niin samahan niiden on olla "rehu"nurmena. Ei paljon viljan hinta ja säät vaikuta tulokseen.
Viljantuotannon voi vaihtaa muuksi yhden kevään aikana maidossa se ei käy ihan niin.
Entä jos ei ole notkahdusta vielä nähtykkään, ensin Euroopan tuotanto täytyy mieluummin supistua minimissään kasvun tulisi pysähtyä, että hintataso pysyisi entisellään. Nythän tuotanto nousee vuodessa enemmän kuin suomen koko tuotanto.  Toki jossain se kasvun raja on oltava tai ihmisten on alettava juomaan tolkusti maitoa.
Kyllä tuntuu hurjalta investoida tulevaisuuteen ilman minkäänlaista pilkahdusta paremmasta ajasta. Voihan maidontuotanto olla aivan yhtä hyvin menneisyyttä.


Eik sitä ennen naurettu näille jauhetehtaille,nyt valio on itte jauhetehtailija.
Olisi kyllä hauska tietää,kun Valio on hakannut miljoonia seiniin,onko nämä miljoonat tuottaneet lupauksien mukaan?


On tuottaneet. Johtajien palkkapussi on tykännyt kovasti, kun on innovatiivisesti visioitu
tulevaisuutta. Siis omaa. Laivalastillinen päälliköitä, vanhempia,-yli,-erityis assijandundijooida
ja muuta hännystelijää on pitänyt palaverin toisensa jälkeen. Noottaa, pullakaffet kans.

Valion tuloshan oli postiivinen mennä kaudella. Johonkin se tuotto valuu, mutta ei tuottajille. Meidän palkka valuu eri johtajille. Verottaja laski että viime vuonna meille jäi palkkaa noin 1100 per yrittäjä, uskon että tuo on lähellä totuutta, niin tiukkaa on ollut. Ei ne Valion hallituksessa toiset maidontuottajat meidän puolia pidä, ovat vaan niin tärkeenä hallituspaikastaan ja siitä kun saa kokoustaa ja oikein kokouspalkkakin juoksee. Mielestäni tuollaiset luottamustoimet saisi olla palkattomia, ainoastaan matkakuluista korjattaisiin puolet. Kun  jäsen joutuisi hoitamaan asioita "hyvää hyvyyttään" ilman rahallista korvausta niin oletan että edunvalvonta maittaisi toisella tavalla.

Kyllä työstä kuuluu korvaus saada ei ne meijerin henkilötkään ilmaiseksi töitään tee. Vaan jonkinlainen tulosvastuu pitäisi olla edustajillakin jos ei koskaan ole pidetty yhtään puhevuoroa tahi tehty mitään esitystä. Ei sellainen henkilö ole sopiva edustamaan tuottajia.
Entä jos sitä tappiota ei ole. Tuskin pankit niin tyhmiä siellä ovat että työntävät kymmeniä vuosia lisää rahaa tappiolliseen liiketoimintaan.
Koska mennään seuraavan kerran 40 sentin yli, nythän meni noin 3-3,5 vuotta?

No arvelisin että voi melko nopeastikin hinta lähteä kiipeämään. riippuu ihan siitä kuinka kauan pankit keski-euroopassa katsoo tappion tekemistä ennen pakkohuutokauppaa.

Jotenkin tuntuu että uutisointi Euroopan tappiollisesta tuotannosta on vaan propagandaa tyhmille suomalaisille. Tuotanto kasvaa koko ajan, tilojen koko siellä siinä pisteessä ettei karjakoon kasvattaminen tuo vastaavaa hyötyä.
Jatkuva maitomäärän kasvu takaa sen ettei maidonhinta nouse koskaan tähänkään nykyiseen hintaan. Viime vuoden hinta piikki johtui suoraan interventio ostoista eli todellinen hinta oli silloinkin 34-45centtiä.
https://op.media/teemat/Maatalous/Onnistunut-investointi-67af21bf248b47b08ae3617c81c13908
Ari on viimesen päälle tarkka mies ja kirjoituksen positiivisuutta lisää Arin vaimon työskentely Kiteen seudun osuuspankissa :)
Eli vaimo tuo tässäkin tapauksessa turvan taloon.

Kaipa se luomukin osatekijä on. Tukieroinvestoinnilta näyttää.

" Lajusen lehmät tuottavat luomumaitoa kesäkuusta alkaen.
– Jo rahoituslaskelmassa oli varjolaskelmana luomuvaihtoehto.
Tilan pellot ovat olleet luomussa jo vuodesta 2004."

-SS-
Jos tarkoitat maidon pohjoista tukea, niin tohmajärvellä tuki on alle yhdeksän senttiä litralta. Luomu vaatii sitten oman panostuksen...

No enpä tarkoita yksistään, parisadan hehtaarin tilalla luomueläintuki lienee noin 26000 lisäeuroa, luomun vaatimille erityis-investoinneille saa täten 5 vuodessa noin 100 k€ apua. Onhan kuitenkin luomun perustuki edelleen voimassa. Kannattavuuslaskelmat lienee laskettu tarkkaan, onhan muutaman sentin meijerin luomulisä myös mukana ?

Kyllä tavanomainen lehmälä jää tuossa lapsipuolen asemaan.

-SS-

On tuolle alalle luomutuet pelto+eläin enemmän, noin 60000.
Ja siihen tuotteesta saatava lisää päälle.
Vapaa sana / Vs: tukit sellukattilaan
: 28.04.18 - klo:22:27
Sehän on hyvä vain jos sellu tehtaat ostaa tukkia ja käypään hintaan.
Navettatyöntekijän tyypillinen palkka näillä kulmilla on 8-10€ tunnilta. Kuulostaa itsestäkin matalalta, mutta tekijältä kuultuna, eli ei pitäisi olla paskapuhetta.

Ei löydy Suomesta lypsäjiä tuohon hintaan. Pimeeseen voi tuo kymppi olla ok. Muuten ei kukaan terve järkinen tee. Näin se vain on. Hyvä karjan hoitaja maksaa sen 15-20€h+sosiaali kulut.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 84