Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 84

Viestit - jylperö

Kyllä nyt tulee luomulle kunnon notkahdus se 30% myyntikasvi ala ei ole mahdollinen suurella osilla tiloista jos pellot luomussa ja eläimet ei.  Nämä ilmaston ääriilmiöt kun tuntuvat yleistyvän. Peltoala ei vain riitä tiloilla.
Jos kuormaaja menee 280 helposti. Kyllä se vaan nostolaite koneet ovat tehneet comebackin, eihän nuo liikkeisiin oikein ota käytettyä hinattavaa kuin ilmaiseksi, nostolaitekoneet kyllä kelpaa.
Käännönmoottori löysällä tai jotain säpläkkää akselilla.
Kun käyttää kännykällä tietokonemäkymällä valittavana oikeassa yläkulmassa, ei ole muuttunut oikeastaan mihinkään. Mainoksetkaan ei enää häiritse.
Tuskin siellä ruoka kallistuu yhtään ja nälkäkuolemaa nähdään samanveroin kuin nytkin. Ongelma on se jos brittien ylle ei taivas putoakkaan EU eron myötä tästä alkaa exit neuvottelujen su-ma.
Miltä tuntuu kun etujärjestönne ei älähtänyt tällaisista esityksistä missä teiltä ehdotetaan otettavan leipä?

Erittäin hyvä kun mtk on esityksen puolella nyt taas hetken aikaa maksaa jäsenmaksun mielellään.
Jos tulo vaatimus olisi hehtaari perustainen sekin viiden hehtaarin tila voisi porskuttaa huoletta.
Tampereelta ylöspäin pois lukien 50 kilometrin rannikko kaistaletta puolet pelloista on hömppäheinällä.
Joitakin pieniä maatalouden keskittymiä löytyy sieltä täältä missä on vireä ilmapiiri esim. Kiuruvesi, Puolanka.
Kaikki haluaa tietää kumpiko tulevaisuusarvio tuli valtiolle kalliimmaksi .Himasen vai tämän Karhisen ?

Himasen on kalliimpi tuskin kukaan muistaa mitä siinnä luki ja keskustelua ei syntynyt, nyt keskustelua syntyy ainakin pienessä viljelijöiden piirissä muista en tiedä.
Vapaa sana / Vs: Yllätys
: 08.02.19 - klo:20:37
Puolet tiloista on näennäisviljely tiloja ja tähän suuntaan on ihmisiä tukipolitiikalla kannustettu tähän saakka. Nyt taitaa olla tulevaisuudessa tulossa muutosta, varmaan vielä viisi seuraavaa vuotta hömppä on voittajan valinta.
Kun katsoo maaseutua tuo puolet pitää paikkansa.
Tukia monesti tulee yli tuon 20k€ mutta myyntitulot ovat 0€.
Niin ja saunassa ollessa tuli mieleen että eläkeläisiltä tuet pois se on joko tuet tai eläke, se on tällä hetkellä pahin jarru tilojen kehitykselle.
Hevostiloillehhan tämä on paha juttu, mutta ei oikein jaksa herättää sääliä. Harrastushan  se on ja ei valtio tue esimerkiksi sulkapalloilijoita tahi astantajoogaajia.
Jos ei ole eläimiä mistä tulisi tuo 20k€ myyntitulo, voisi olla hehtaari perusteinen laskenta vaikka 500€/ha, tuohon nyt luulisi melko monen pystyvän.
Näin pienemmille tiloille jotka oikeasti viljelevät hyväksyttäisiin pienempi summa 10ha 5000€ ja näin edespäin.
Idea on hyvä, näennäisviljelyä kun halutaan karsia tämä on oikea tie.
Muutaman harraste emon pitäminen ei ole viljelyä vaan elämäntapa ja harrastus ja sen voi halutessaan kustantaa itse.
Sama asia ollut tiedossa jo 20 vuotta hyvä jos nyt asia jopa tietoistetaan.
Miksi kukaan yleensä viitsii viljellä tosissaan tuottipa sitten maitoa vaiko viljaa, kun parhaan tuloksen saa minimoimalla työmäärään. Onko neuvo rahassa mitään tuki optimointi hanketta? Tähän suuntaan tulisi ihmisiä kannustaa.
Ihmisiä nykyisin paljon enemmän ja vielä ahmatit mättävät sapuskaa naamaan kiihtyvällä tahdilla, joten kyllä ne vuoret olisivat aika matalia.
Tännehän ei saada ihannoitua tanskan mallia jossa 10-15 vuotta lyhennysvapaata lainaa kohta alkaa sekin kupla puhkeamaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 84