Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Aiheet - jylperö

Eillen mot ohjelmassa oli cleantech yritys joka suoraan laski jätevetensä jokeen ja sitä kautta itämereen. Ihmispaska oli aumattu taivas alle muun jätteen sekaan. Forssan jäteveden puhdistamo ylijuoksuttaa jätevettä osittain tämän saman toimijan takia.
Oli tutkittu poliisien ja ely keskuksen kanssa mutta EI rangaistuksia, Miten olisi käynyt viljelijälle joka laskee jätteensä jokeen ja jää siitä toistuvasti kiinni?
Tuollaisesta yhdistelmästä lähtee paskaa liikkeelle aika monen maatilan verran ja tuskin on ainoa alalla joka toimii näin.
Ja valtio vielä tukee että paskaa aumataan lisää........
Mikä firma mainosti ennen joulua tarjouskauhoja maaseutulaisessa? Oli melkein joka lehdessä oisko ollu mt tukku liekkö hyviä kauhoja
Vapaa sana / aronetissä viruksia
: 14.12.14 - klo:22:34
Taitaa agronetissä olla viruksia sen verran vilkkuu mainoksia ja pop uppeja.
Vapaa sana / Erotatakko vaiko ei, kirkosta?
: 29.11.14 - klo:12:04
Melko hankalaa eroanko jo nyt vaiko sitten vasta kun aletaan vihkiä homo pareja? Se nyt on vain ajankysymys milloin kyseinen toiminta alkaa ja en halua olla siihen osallisena.
Mikä olisi hyvä lämmitettävä juomakuppi? Tässä tapauksessa putket olisi helpoin tuoda kuppiin yläkautta yleensä nuissa taitaa olla yhteys alakautta.
Onko lietekanava liian pitkä jos matkaa on 18 metriä ja 600mm putki kanavana?
Tuleeko kakan liikkumisessa ongelmia?
Kasvintuotanto / Heinänsiemenen jyräys
: 18.05.14 - klo:19:38
Kylvetty noin viikko sitten tämän jälkeen tuli nämä rapsakat sateet ja nyt todella kuuma pellolle pääsis jyräämään ehkä huomenna iltapäivällä, luultavammin tiistaina, eli kylvöstä noin 8-9 vuorokautta. Onko liian myöhäistä mennä tuleeko enemmän vahinkoa kuin hyötyä?
Kylvetty pelkkää heinänsiementä ilman suojaviljaa vielä ei näkyisi mitään olevan pinnassa, eri asia tuleeko mitään pintaan vai onko siemenet matkalla kohti itämerta.
Kylläpä näin navettainvestointia suunnitellessa on tummia pilviä kasattu pään päälle.
Puolen vuoden sisään.
-Lannan levitykseen rajoitukset suunnitteilla.
-Eläintiheys vaatimuksien tiukennukset (tämä ei toteutunut mutta aiheutti vitutusta usean päivän ajan)
-Viimeisenä luomu peltojen tuleva tilanne, tämä jo sen verran suuri muutos meidän tilalle että on järkevää miettiä tehdäänkö investointia ollenkaan.
Taitaa olla parempi että siirretään rakennusvuotta vuodella eteenpäin ja katsotaan miten tilanne kehittyy.
Tahi tekisi pientä pintaremonttia ilman laajentamista.
Sikatalous / hieno tuote
: 23.03.14 - klo:08:06
HK:n Luomu pekoni suosittelen!
Nitraatti asetus antaisi myöten lietteen levittämisen aloittamisen 1.4 moniko starttaa silloin? Lietettä kyllä mahtuu säiliöön, harvoin vain on näin hyviä kelejä.... Eri asia sitten mitkä on kelit 1.4
Mitäpä mieltä olette arvon kolleegat? lehmä polki  vetimeensä poikimisen yhteydessä ja melko pahasti, vedin mahtaa olla muuten ehjä nahka kuoriutui noin puolesta välistä.
Tuoreeltaan sai antibiootti suihkeen laitettua joten olisi pienen pieni mahdollisuus ettei pöpöt iske.
En lypsänyt ekalla kerralla vedintä ollenkaan, olisikko paras jos ei siihen koskisikkaan vaan koettaisi saada umpeen? Ja tietysti hyvä lehmä.
Onko kokemuksia vana valmisnavetoista? Töitä nuilla tuntui ainakin olevan kun olin yhteydessä kyseiseen firmaan.
Navettapaketeissa hinnan luulisi pitävän hyvin paikkansa, kun pohjatyötkin kuuluvat pakettiin.
Maidontuotanto ja lihanaudat / mr sorkkis.
: 05.11.13 - klo:07:30
Sorkanhoidon jälkeen lehmän jalka turposi nilkasta, hoitaessa ei vuotanut verta. Nyt aristaa selvästi, lehmä tällä hetkellä ummessa ja karsinassa turve- olki kesto kuivike pohjalla. olisikko parempi siirtää parteen? Tuossa parressa olossa arvelluttaa se ettei sen jälkeen viitsi nousta ylös. Kumpi parempi vaiko makkaraksi.
Mistähän löytäisi kakkavaunuun leveämpää rengasta? nyt 385/65r22.5 Käytetty ensisijaisesti mutta uudetkin menisi jos saisi kohtuu hintaan leveyttä saisi olla 450-500.
Ikh:lla olisi jotain hinta vaan karmiva tonnin hujakoilla kipale.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5