Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 35

Viestit - Köyhä

Kyllä pitää tuohon hintaan olla hyvä kone. Samalla rahalla saa kaksi yhdistelmäpaalainta.

Tuon kärryttömän version hinnalla saa yhden.

Mutta on tuo aika fiksun oloinen vehje. Itsellä on aika pieniä traktoreita tontilla nyt, reilu 200hp on parissa. Mutta jos lietevaunuun eteen tulisi hankittua joku kunnon mörkö niin samalla sitten voi näppärästi vetää tuollaistakin.

Vanhaan ajosilppuriin verrattuna varsinkin siirtonopeudessa tuollainen voittaisi paljon. Ja uuteenkin verrattuna jonkin verran siinä mielessä että 40km/h on ajosilppurille jo aika stressaava nopeus.

Ja hienoja yksinkertaistuksia oikeissa kohdissa, kuten suoravetoinen terärumpu. Hydrauliikan ansiosta kaikki toiminnot vaikuttavat itse asiassa aika yksinkertaisilta ja sitä kautta tomintavarmoilta ja helpoilta korjata. Ei tarvitse monimutkaista vetojärjestelmää purkaa ensin tieltä.


Suurin heikkous on ehkä se, että maissia tai muuta pystyyn korjattavaa tuo tuskin koskaan tulee käsittelemään edes millään lisävarustuksella.

Olihan myös junkkarin silppuri hydraulivetoinen mu ei se silti ollut oikein hyvä. Ja mitä näyttelyssä katsoin niin aika ahdas oli väli mistä karhe menee sisään joten herra karhetta on aivan turha tarjota
Horcsis kyl paljon hyviä puolia, kuten jo mainitsin kostealla maalla/märkänä keväänä varmasti parempi, säiliön saa kylvettyä grammalleen tyhjäksi, tukkovahdit joka vantaalle, helppo kiertokoe, säiliön saa puhallettua vaikka suursäkkiin, ym...Rapidin todettu hyväksi, toimii ku kello ja kestää kulutusta... varmasti muitakin hyviä puhallinkoneita on mutta marginaali merkit ei oikein kiinnosta, esim jotain pöttingeriä ei tie myykö kukaan vuoden päästä suomessa ja miten varaosat...ja nimenomaan kiinteä horssi oli kyseessä, itseä tuo kuljetusleveys ei haittaa ja taittuvassa hinta jo aivan eri...

Aika ontuva vertaus , Kun tanskan pojat myyvät vielä kolmea kylvökonetta. Toki Okrassa Horssi ei ollut mahtunut enää Hankkijan lipun alle vaan oli omalla osastolla käytävän toisella puolella
http://vaihtokoneet.turunkonekeskus.fi/turunkonekeskus1/maatalous/kylvolannoittimet/pottinger-terrasem-c4/6fcc6aae-215b-4076-811c-a81a5f102eb2.htm

Eikö tuo ole vaihtoehto.  Meidän urakoitsija vaihtoi kaksi kevättä ajetun Horchin tommoseen 6 metrin koneeseen. Pötikässä on isommat pyörät ja paljon muuta plussaa .
Ja tosi nopeet toimitus ajat. :-\

Eiköhän tuon saisi kevääksi jos enne joulua tekee kaupat. Kun kuitenkin on jo Suomessa.
Ja saas nähdä mikä vaikutus on myyjälllä. Näytti eilisessa Maastullissa olevan juttu että myynti siirtyy Nhk keskukselle
http://vaihtokoneet.turunkonekeskus.fi/turunkonekeskus1/maatalous/kylvolannoittimet/pottinger-terrasem-c4/6fcc6aae-215b-4076-811c-a81a5f102eb2.htm

Eikö tuo ole vaihtoehto.  Meidän urakoitsija vaihtoi kaksi kevättä ajetun Horchin tommoseen 6 metrin koneeseen. Pötikässä on isommat pyörät ja paljon muuta plussaa .
No nyt näkee kuinka innokkaasti tarjouksia alkaa parsista ja muusta sälästä tulla.Näyttely oli aika onneton ja vähä väkee.
Otettiin samalla lomareissu,skänsän kulmilla kuuntelemas onko se jotain taas touhannu :-*
Säätänä sentäs.Muutama kilsa skänästä vorssaan päin poliiseilla oli ajokorteista puikkaria.Ja ne halus mun oman lainaan.Nyt saa istuskella 6-8 viikkoo apukuskin paikalla.Paska näyttely reissu.
Kuinka kovaa täytyy ajaa että kortti lähtee?
101/60.   :-[

Kriisitilanne jos Mersu ei tuon kovempaa kulje  ;D

Son rahasta kiinni jos mersu ei kulje
Rakennusliike poukkula on tehnyt paljon ainakin karjarakennuksia.
Juuri oli avajaiset Poukkulan tekemäs navetas.Ilmeisesti olivat tyytyväisiä.JUU...voishan se mestari poukkula opetella vastaa puhelimeen saati ees soittaa takasi...


ilmeisesti liikaa töitä?

Siirry nykyaikaan viestittelyssä ja laita watsappia  ;)
Mulla on tuollainen teli parivuotta tuos lojunu.Mitähän sillä tekis?

Tee siitäjonkinlainen  tuki junkkarin kylvökoneeseen ;)
Olisko heittää ajatuksia kuinka?

Esimerkiksi Aisan alle jottei nitkahda ja tulee pyöränväli jyrä samalla 
Mulla on tuollainen teli parivuotta tuos lojunu.Mitähän sillä tekis?

Tee siitäjonkinlainen  tuki junkkarin kylvökoneeseen ;)
Menitte sivuraiteille.

Arlan tuottajat voisivat kertoa mikä on tilitys nyt ja mitä on tulossa.
Sitten Satamaitolaiset, Juustoporttilaiset, ynnä muut.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.232882


Satamaidon hallituksen puheenjohtaja: "Kun valiolainen hinta laskee, kauppa sanelee alennuksen muille"
Aika ristiriitaista on touhu. Päivän maaseudussa haettiin uusia tuottajia 28,4-18 mennessä.  Mutta Seinäjoella Lidlis oli Arlan luomumaito pysyvästi edulliseen  hintaan 89 senttiä litra, vieressä Minimanissa 98 senttiä . Ja Valion sekä Juustoportin kevyt maito 99 litra. Vapaanlehmän maito 1,16 ja Valioluomu 1,39 
Tulee mieleen että taitaa olla dumppaus lopun alkua jos ei nyt sitten saa lisää väkeä niin luovutaan koko paletista.
Olen tässä odotellut Arvonlisäverotuksen palautusta jo lähes 3 viikkoa, tulossa olisi kymppitonnin verran ALV palautusta, kysynkin teiltä muilta agronettiläisiltä kuinka kauan teiltä mennyt ALV palautuksen saamiseen ?

Alle parin viikon päästä on tullut jo monena vuotena.  Toki olen jättänyt ilmoituksen heti vuoden vaihteen jälkeen. 
Joo täydennetään sen verran että hintaero taitaa olla jo aika pieni, tässä kuussa Valion hinta taitaa vastuullisuuslisällä olla 37,5 senttiä. Eikä se vastuullisuus paljoa vaadi. Joku osuuskunta voi lisäksi maksaa siihen edelleen jotain lisää.

Ja toisekseen kilpailuvirasto vahtii edelleen hinnoittelua, mikä auttaa kilpailijoita ainakin perusmaidoissa. Ja niille se perusmaito voi edelleen olla pääbisnes.

"Vientivastuu" on aika kulunut termi mutta kyllä Valiota haittaa se että paljon tavaraa täytyy viedä halpoina teollisuustuotteina. Voin hinta oli hetken korkeana, mutta lähes kaikki tuotanto oli varmuuden vuoksi myyty etukäteen (kaikkialla muuallakin) joten käytännön hyöty jäi pieneksi. Koko ajan kotimaan maidontuotanto on sen verran korkealla (eli ei laske vaikka kotimaan kysyntä ainakin kotimaisille perustuotteille vähän laskee) että jauhetehtaat puskevat täysillä helpoimmin tehtäviä tuotteita, mikä osaltaan haittaa paremman katteen jauhetuotteiden kehittelyä ja tuotantoa. Eli vientivastuusta valittaminen on turhaa ja vanhanaikaista, mutta on se olemassa.
Mutta koska valiolainen tuottaja on saanut viimeksi korkeinta hintaa?

Voi Ristus joko sä nyt oot hussannut kaikki tuet mitä Prunninnevaltakin tulee. Vielä nyt sitten pitäisi maidon hintaa nostaa,  ;)   
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 35