Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Köyhä

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/hollantilaismeijeri-maksaa-maidosta-yli-40-sentti%C3%A4-1.170403

Hollannin Amersfoortissa päämajaansa pitävä meijeri nosti maidon takuuhintaa kertaheitolla 4,5 senttiä marraskuusta osin siksi, että yhteistyömeijereiden hinnat oli aiempina kuukausia arvioitu liian alhaisiksi, Friesland Campina kertoo verkkosivuillaan.

Maidon hinnan myönteinen kehitys johtuu tuotannon maailmanlaajuisesta vähenemisestä samaan aikaan, kun kysyntä on pysynyt ennallaan. Friesland Campina odottaa, että likimain kaikkien maitotuotteiden hinnat tulevat edelleen nousemaan ainakin vähän.

Meijeri käyttää takuuhintaa, joka maksetaan kaikille sen tuottajille. Laidunnuksesta saa lisäsentin, mikä edellyttää kuuden tunnin laiduntamista 120 päivänä vuodessa. Lisäksi valkuaisesta, rasvasta ja laktoosista saa lisähintaa. Meijeri jakaa myös määrälisää, tulospalkkiota ja jäsenlisää.

Joulukuun hinnannostosta huolimatta tämän vuoden keskimääräinen takuuhinta jää 28,38 senttiin litralta. Kesällä meijeri tilitti vain 25 senttiä. Viime vuonna takuuhinta oli keskimäärin 30,68 senttiä litralta ja lopullinen tilityshinta oli 34,64 senttiä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Kuumalinja
: 19.05.15 - klo:22:24
IiSa: Lypsyrobotti sai aikaan yli tonnin puhelinlaskun - soitteli viihdelinjoille

Tiistai 19.5.2015 klo 21.57

Maitotilan isäntä ja emäntä saivat yllättävän puhelinlaskun, kertoo Iisalmen Sanomat.

Kiuruvetisen maitotilan pitäjät hämmästyivät perin pohjin tarkastellessaan puhelinlaskua, joka oli peräisin navetan lypsyrobotin ja isännän välisestä hälytyslinjasta. Tapauksesta uutisoi Iisalmen Sanomat.

Linja oli vajaassa kahdessa viikossa saanut aikaan yli tuhannen euron laskun. 173- ja 172-alkuiset numerot viittasivat ajanvietepalveluihin. Tilalliset tekivät asiasta rikosilmoituksen.

- Normaalisti puhelinlasku kyseisestä liittymästä on aivan marginaalinen, koska lypsyrobotin reititin ilmoittaa kännykkään vain ja ainoastaan häiriötilanteesta, emäntä kertoo lehdelle.

Linja ei ole ollut suojattu, koska moiselle ei arveltu olevan tarvetta.

- Ei kai nyt meidän lypsyrobotti hyvänen aika mitään estoja liittymälleen tarvitse, ajattelimme. Olisi näköjään sittenkin tarvinnut.

Tapausta selvitellyt huoltoteknikko arvioi, että joku oli tunkeutunut ulkoapäin lypsyrobotin reitittimeen. Navetan langattoman laajakaistayhteyden nimi oli vaihdettu GlobeSurfer III+:sta tekstiin "Kannattaisiko tarkistaa puhelinlasku."
Vapaa sana / Onko soinilla luottoa omiinsa
: 02.11.14 - klo:21:55
Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) hämmästelee perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin lausuntoja, joiden mukaan perussuomalaiset on menossa seuraavaan hallitukseen.

– Hallitukseen meno on vaali- ja neuvottelutulos, Saarakkala sanoo.

Saarakkalan mukaan esimerkiksi eduskuntaryhmässä ei ole käyty mitään virallista keskustelua asiasta. Hän haluaa selvyyden siihen, ovatko perussuomalaiset nyt todella antaneet lupauksen hallitukseen menosta vai puhutaanko muiden puolueiden tapaan hallituspaikan tavoittelusta.

– Isot kysymykset, kuten tämä, pitää määritellä eduskuntaryhmässä yhdessä.

Saarakkala pohtiikin, onko puolueen puheenjohtajalla luottoa omaan väkeensä.

– Meillä on kyllä luottoa Soiniin. Mutta jos puolueen linjat luetaan lehdestä ja kuullaan televisiosta, voi kysyä, onko puheenjohtajalla luottoa meihin.

Jytkystä ei ole jäljellä kuin rippeet, paikkoja hävii vaaleissa  vähintään 10
Maidontuotanto ja lihanaudat / Avajaiset
: 31.10.14 - klo:19:45
Vai ei ole etelässä ässämersumiehen mukaan navetta avajaisia.
Pikkasen kovemmat kuin täällä kurjalla c alueella
http://www.nhk.fi/weboost.php?sivu=tiedosto&t=69&url=marttila031114&type=pdf

Ja hometalo janne on oikein ollut paikalla
http://www.nhk.fi/weboost.php?sivu=tiedosto&t=70&url=laine241014&type=pdf
Valio lopettaa kaksi juustolaa Pohjanmaalla

Perjantai 11.4.2014 klo 11.51

Valio lopettaa juuston teon Toholammilla ja Vöyrissä Pohjanmaalla.


Yt-neuvottelut alkavat pääsiäisen jälkeen, ja työnsä näissä toimipisteissä menettää 62 henkilöä.

Toholammin juustolan johtajan mukaan syynä lakkauttamisiin on juustojen viennin kannattavuuden heikentyminen ja meneillään oleva innostus rahkatuotteisiin, joka on syönyt juustojen myyntiä.

Valio tarjoaa Toholammilla ja Vöyrissä työnsä menettäville töitä muissa tuotantolaitoksissaan.

Valion suunnitelmista kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti.
Kerrankin mäkin saan aikaan korkeatasosien aloituksen
Korkeus merenpinnasta 11280 metriä ja nopeus koneella 908 km/h
Toki adamin kanta on selvä että vain amatöörit käyttää happooa. Mutta on se silti helpoin tapa tehdä rehu

Kemira myy muurahaishappovalmistuksen amerikkalaisyhtiölle

Maanantai 23.12.2013 klo 09.15

Kemira myy muurahaishappoliiketoimintansa amerikkalaiselle Taminco-yhtiölle.


Kauppahinta on 140 miljoonaa euroa ja sen myötä ostajalle siirtyy Oulussa toimiva muurahaishapon tuotantolaitos ja noin 160 työntekijää.

Kemira on tänä vuonna myynyt muitakin liiketoimintoja. Yhtiö aikoo keskittyä veden käsittelyyn liittyviin kemikaaleihin.
STT
Onko kellään vihjeitä mistä kannattaisi etsiä käytettyjä kioskin runkoja.
Nettikone ja Maskus on tutkittu muttei löytynyt 
Hevoset / Häirikkö
: 26.04.13 - klo:22:21
Lentokoneessa häiriköiviä ihmisiä ei suvaita. Ääritapauksessa häiriköt pistetään nippusiteisiin, ja koneen kapteeni kääntää koneen nokan kohti seuraavaa kenttää. Yhtä ankarasti lentokapteeni suhtautuu häirikköhevosiin. Toisin hevosia ei laiteta nippusiteisiin, niille laitetaan piikki pyllyyn.

Kaikki sai alkunsa, kun Ranskan Vatryn kentältä lähti rahtikoneellinen ravihevosia kohti Helsinki-Vantaata tarkoituksenaan osallistua lauantaiseen Vermon Finlandia-raveihin.

Belgialaistamma Fanny Frijthout oli päässyt irti koneessa ja alkanut potkia. Hevosurheilu-lehden nettisivujen mukaan tamman meno oli ollut niin hurjaa, että koneessa hevosten mukana matkustanut suomalainen hevosenhoitaja Karoliina Oinonen oli pelännyt koneen putoavan hevosen riehumisen takia.

Lopulta tamma oli hypännyt kuljetuskarsinansa laidan yli vieressä matkustavan Commander Crowen päälle. Molemmat hevoset rauhoitettiin, ja lentokapteeni päätti palata takaisin Ranskaan. Samalla päättyi molempien hevosten kisamatka, sillä ne eivät voi osallistua raveihin, vaan joutuvat rauhoituspiikistä johtuen lääkeainekarenssiin.

Commander Crowe oli yksi Finlandia-ajon ja 110 000 euron pääpotin voittajasuosikeista. Hevosurheilu-lehden tavoittama huippuhevosen valmentaja oli tilanteesta raivoissaan.

- Mitä tuollainen kymppitonnin tienannut hevonen (Fanny Vrijthout) edes teki samassa koneessa näiden hevosten kanssa? Eikö teillä ole noita omasta takaa ilman että niitä lennätetään Euroopasta asti, Fabrice Souloy ihmetteli Hevosurheilulle.

Kone lähti uudestaan Suomeen, ja loput kisahevoset laskeutuivat turvallisesti Suomeen. Koneessa oli mukana myös suomalaisomistuksessa oleva , niin ikään ennakkosuosikkeihin kuuluva Le Cannibale. Sen matka sujui ongelmitta.

Vermon kilpailusihteeri Timo Mahlamäki on tapahtuneesta luonnollisesti pahoillaan.

- Alustavien tietojen mukaan hevosille ei käynyt pahasti, ne selvisivät pienillä ruhjeilla. Mahlamäki on ollut raviurheilussa mukana 30 vuoden ajan. Hän ei ole koskaan kuullut vastaavasta tapauksesta.


- Tämä on erittäin harvinaista. Vaikka Finlandia-ajon yksi ennakkosuosikeista joutui jäämään näin ikävällä tavalla pois, kisasta on silti tulossa äärimmäisen jännittävä, Mahlamäki uskoo.

Koneessa olivat Finlandia-hevosista Le Cannibale ja The Best Madrik, Glenn Kosmos Memorialin ulkomaalaisvieraita ja montétähti Prince de Montfort.
Vapaa sana / Onnea SPV
: 10.04.13 - klo:20:47
Seinäjoen Peliveljet eli SPV juhlii toista Suomen mestaruuttaan.
SPV voitti kolmannessa finaalissa helsinkiläisen SSV:n 7-3 ja voitti mestauuden voitoin 3-0.

Käytännössä SPV ratkaisi ottelun jo avauserässä, kun joukkue karkasi reilussa 12 ja puolessa minuutissa 4-0-johtoon.

SSV aloitti kirinsä avauserässä, mutta ei päässyt kuin kahden maalin päähän. Päätöserässä SPV teki viimeisellä minuutilla kaksi maalia tyhjään maaliin.

Ei ne hesas osaa pelata jääkiekkoo eikä salibandyä
Vapaa sana / Käteinen
: 23.03.13 - klo:15:33
Ei osaa pitää salaisuuksia
AK:n Matti Tukiaisen mukaan "erinäiset selvittelyt" johtivat varmuuteen siitä, että päätös yhteisöveron alentamisesta 20 prosenttiin oli tehty jo keskiviikkona iltapäivällä ennen neuvottelujen kariutumista.Keskusjärjestö SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen vihjaa Uuden Suomen blogikirjoituksessaan, että työnantajien keskusjärjestö EK olisi saanut tiedon yhteisöveron alentamisesta ennen aikojaan.

Tukiainen on sitä mieltä, että tämä vaikutti olennaisesti siihen, että työmarkkinaosapuolten neuvottelut yhtenäisestä tulosopimuksesta kariutuivat. Hänen mukaansa tieto olisi vuotanut EK:lle hallitukselta.

Tukiaisen mukaan EK:n suurin tavoite neuvotteluissa oli yhteisöveron alentaminen ei suinkaan keskitetty palkkaratkaisu. EK oli jo aiemmin vaatinut yritysten yhteisöveron alentamista 15 prosenttiin.

Tukiaisen mukaan EK huomasi muutama päivä ennen hallituksen kehysriihtä, että yhteisöveron alentamiseksi se saattaa joutua nöyrtymään palkkaratkaisuun, jotta yhteisöveroa laskettaisiin.

Kuitenkin päivää ennen kehysriihtä EK:n asenne muuttui jälleen.

- Sitten tultiinkin kehysriihipäivään, jolloin jo iltapäivällä hallitus oli saanut päätökset aikaan. Aika monille yllätyksenä yhteisövero olikin päätetty laskea 20 prosenttiin - siis 2 prosenttiyksikköä alemmaksi kuin Ruotsissa, Tukiainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa kaikki asiaa tuntevat toimijat olivat arvelleet, että ilman tuloratkaisua yhteisövero alenee tuskin lainkaan. Jos puolestaan tuloratkaisu olisi syntynyt, se olisi voinut mennä Ruotsin tasolle, ehkä hieman sen alle.

- Kuinkas tässä näin kävi? Tukiainen kysyy.

Hänen mukaansa "erinäiset selvittelyt" johtivat varmuuteen siitä, että päätös yhteisöveron alentamisesta 20 prosenttiin oli tehty jo keskiviikkona iltapäivällä ennen neuvottelujen kariutumista.

- Tiedon piti pysyä vain hallituksen piirissä. EK:n linjan tiukentuminen samaan aikaan neuvottelupöydässä on vahva aihetodiste sille, että EK sai tiedon heti, Tukiainen perustelee.

Tukiainen ei lähde avaamaan, mitä hän tarkoittaa "erinäisillä selvittelyillä".

- Meillä on siitä jotakuinkin varma tieto, että asia oli ollut hallituksen valmistelussa jo keskiviikkona. Tieto on peräisin luotettavalta lähteeltä, Tukiainen sanoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa voidaan vain spekuloida sitä, mistä tai keneltä EK on voinut tiedon saada.

- Onhan se tiedossa, että eri puolueilla on suhteita erinäisiin työmarkkinajärjestöihin ja työmarkkinajärjestöillä puolueisiin, Tukiainen toteaa.

Mihin puolueeseen viittaat tällä?

- Jätän sen jokaisen itsensä arvioitavaksi. Voisi kuvitella, että EK on halunnut tietää itsekin, miten heidän tärkeänä pitämä asia edistyy, Tukiainen sanoo.
 Liika nostettu. Kymmenen % olisi riittänyt kivin mukaan, mikä onkaan markkinaoikeuden kanta

http://www.hs.fi/talous/Kilpailuvirasto+moitti+Valiota+uudelleen/a1362546278065


Maitokiistan puinti jatkuu markkinaoikeudessa

 Kilpailuvirasto kertoi joulukuussa, että se epäilee Valiota kilpailulain vastaisesta menettelystä.

 Viraston mukaan Valion suunnitelmissa oli ensin pitää maidon hinta alhaalla saavuttaakseen näin määräävän markkina-aseman, minkä jälkeen hintoja olisi korotettu.

 Virasto on esittänyt, että markkinaoikeus määräisi Valiolle 70 miljoonan euron seuraamusmaksun.

 Valio on kiistänyt syytökset. Asiaa tullaan käsittelemään markkinaoikeudessa.

 Tammikuussa Valio kertoi nostavansa maidon tukkuhintoja 30 prosentilla. Valion mukaan Kilpailuviraston päätös pakotti yhtiön hinnankorotuksiin.

Kilpailuviraston mielestä Valio korotti maidon hintaa perusteettomasti. Myös tulevien hinnankorotusten ilmoittaminen voi johtaa kiellettyyn hintayhteistyöhön.

Valio on nostanut perusmaitojen tukkuhintaa runsaasti enemmän kuin olisi ollut tarve, väittää Kilpailuvirasto.

Valio ilmoitti alkuvuodesta nostavansa perusmaidon hintaa vähittäiskaupalle 30 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tammikuussa yhtiölle lähettämän paimenkirjeen mukaan vähempikin olisi riittänyt. Virasto arvioi, että muuttuvien kustannusten kattamiseksi hinnankorotukseksi olisi riittänyt kymmenen prosenttia.

HS sai kirjeen haltuunsa Kilpailuvirastolle esitetyn asiakirjapyynnön jälkeen.

Valio pitää kirjettä epäasianmukaisena ja juridisesti pätemättömänä.

Kilpailuvirasto teki viime joulukuussa päätöksen, että Valio on myynyt maitoa tukkumarkkinoilla alihintaan ja vääristänyt markkinoita.

Valio katsoo noudattaneensa päätöstä ja hakeneensa menettelyyn ohjausta nimenomaan Kilpailuviraston perusteluista.

"Kilpailuviraston kirje ei ole uusi päätös. Se ei muuta viraston ylijohtajan joulukuussa allekirjoittamaa päätöstä", toteaa Valion lakiasiainjohtaja Kyösti Parttimaa.

Kiistan ytimessä ovat viraston ja Valion näkemyserot perusmaitojen tukkuhinnoittelussa syntyneistä tappioista.

Valion mukaan viraston väittämä keskimääräinen rahallinen tappio merkitsee noin 30 prosentin hinnankorotuspainetta.

Kilpailuviraston mukaan kirje lähetettiin Valiolle, koska sen avulla haluttiin varmistaa, ettei viraston päätöstä ole tulkittu väärin.

"Halusimme varmistuksen, ettei asiassa ole mitään epäselvyyksiä. Meidän päätöksemme perusteella näin korkea hinnankorotus ei ollut tarpeellinen. Kirje ei liity mihinkään erilliseen tutkintaan, vaan on osa tätä saalistushinnoittelutapausta", sanoo kilpailuvastuualueen vt. ylijohtaja Timo Mattila.

Kilpailuvirasto kiinnittää kirjeessään huomiota myös niin sanottuun hintasignalointiin. Tällä tarkoitetaan tapaa, jolla yritys kertoo liikesalaisuudeksi tulkittavia tulevia hinnankorotuksia etukäteen julkisuuteen.

Viraston mielestä tämä voi johtaa laittomaan hintayhteistyöhön yritysten välillä. Kilpailijat saavat etukäteen tietoa hinnankorotuksista ja nostavat tämän takia myös omien tuotteidensa hintoja.

Valio tiedotti hinnankorotusaikeistaan laajasti tammikuun alussa.

Mattilan mukaan laittomuuksia ei ole toistaiseksi havaittu. Kyse oli lähinnä "ennaltaehkäisevästä" toimenpiteestä.

Hintasignalointiin viitataan usein tilanteissa, joissa jonkin tuotteen tai palvelun markkinassa on epäterve kilpailutilanne, jossa muutama yritys hallitsee markkinoita.

Virasto ohjeisti asiasta myös muita maitoalan toimijoita, kuten Arla Ingmania.

Yhtiön toimitusjohtajan Reijo Kiskolan mukaan ohjeistus annettiin suullisesti ja "Arla Ingman on tietenkin noudattanut viranomaisten ohjeita".

Onko Suomessa oligopolia maitomarkkinoilla, toimitusjohtaja Kiskola?

"Maitoalalla on monta muutakin toimijaa kuin Arla Ingman ja Valio, ja niillä on merkittäviä markkinaosuuksia. Sen tarkemmin en lähde arvioimaan, onko markkinoilla oligopolia", Kiskola sanoo.
Valmassa mielenkiintoinen kirjoitus laakkoselta.  Valiolaisille maidon tuottajille
Vapaa sana / Kyllä kansa tietää
: 13.01.13 - klo:10:51
Aamulehti:
Puolet suomalaisista syyttää hallitusta Turun telakan risteilijätilauksen menettämisestä, selviää Aamulehden julkaisemasta kyselystä.

Kysymykseen siitä, jäikö risteilijätilaus saamatta hallituksen toiminnan vuoksi, 50 prosenttia vastasi kyllä ja 30 prosenttia ei. Myöntävästi vastanneita oli eniten perussuomalaisten kannattajissa ja vähiten RKP:n riveissä.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, olisiko Suomen pitänyt myöntää STX-telakalle sen pyytämä 50 miljoonan laina työllisyyssyistä. Tätä kannatti 60 prosenttia kaikista vastanneista.

Puoltoääniä tuli selvästi eniten perussuomalaisilta, mutta myös päähallituspuolue kokoomuksen kannattajista yli puolet vastasi kyllä. Vähiten työllisyysperustetta tukivat vihreät.


Alma Median maakuntalehdet teettivät kyselyn Taloustutkimuksella. Tutkimukseen vastasi tuhat ihmistä kuluneen viikon aikana. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.
Sivuja: [1] 2