Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 82 83 [84]

Aiheet - Heino Leino

Vapaa sana / Pakina
: 29.10.07 - klo:23:35
Heino tässä vaenvasite kokkeiloo tälle(kki) palsatalle, että jos pakinata....

Lehemänkauppoja

Sattupahan kekälehtimmään muutamessa syrjäseuvvun kylässä muuvvan mies nimeltäsä Ensio Kutsonen. Ensijo oli toemen miehijä ja hänelle oli kertynynnä enämpi karrijäärie kuin mitä tavalliselle polun tallaajalle niillämaen. Oli kahta raktorija ja mahottoman levejätä puimakonetta. Mehteäki oli jetsulleen sopivasti, silleen että kylän tyttäriistä ussejampiki oli kiinnostunu ruppeamaan Ension kans sillälaella. Vaen Ensijo oli omasta mielestäsä pikkusen parempata sukkuo, nimiki oli alun perin jotaki ulukomaan Kutseittie tae siihen suuntaan. Niinpä Ensijo vuntsi että mahtaa olla viisaampata hommata eokko ulukomaelta. Hän kahteli lehtiisstä kirjeenvaehtoilimotuksija ja kyseli krkonkylän ämmiiltä neuvvoja naema-asijoessa. Kerran Ensijo laetto vasite kirjeenvaehtoilimotuksen Pellervon kirjeenvaehtopalstalle, tiijjä vaekka kahavepannun sieltä…

Kovasti laetteli tyttäret kirjeitä, mukana oli valokuvvaa ja mehtäpalstojen kokoja, oli sukuselevitystä ja tietoja muista tärkeistä perintötekijöestä. Vaen ei Ensijolla roehahtanu se rakkavuten liekki, ei.

Sattumoesiin muuvvan ruottalaesperre oli lähteny jo muun maaliman nähneenä kiertelemmään Suomeja ristiin rastiin. Niinpä se perre sattumalta tuli tietennii Ensijon kotikulumille ja pyssäyttivätten volovosa kyläkaupalle. Ensijolla oli justiisa loppunu sokeri ja hiiva sahintekoaeneista ja hän kurrautti solihverillasa lahkeet ja tukka lepattaen kaupalle. Penssiinitankkiin eissä kurnutti se ruottin-volovo ja Ensijo jarrutti moposa ihan likelle sitä autova. Ja sillon se tapahtu. Justiisa se. TämäEnsijo otti ja rakavaoetu niin mahottoman perusteellisesti. Volovon ravollaan olevasta kahteli nimittäen semmonen keltatukkanen ruottin heitukka. Ensijo auko suutasa ku kala kuivalla maalla kitusijaan ja yritti änkytteä jotaki sannaa, vaen ei saanu aekasksi muuta ku että purukumi putosi sorraan Ensijon suusta.

Volovossa istuksinu, perreen vanahaksipiijjaksi jäämässä oleva tytär, Linta, kahteli Ensijota ihimeissään ja sano sitte että ku-taa. Kutaa, kutaa tekkee, sae Ensijo lopulta sanottuva ja perreen mukana oleva suomenruottalaenen Nisse keänti Ensijon puhheen ruottiksi autossaolijoelle. Kovasti tuo kuulu hilipeytä herättävän.

Ja se oli sitte mennoa se, eikä mittää nokitusta. Aekasa kun ruottinporukka mittaeli Ensijon mantaalija ja laski lypsylehemät, niin johan se alako rakkauvven rehu vallaesemmaan tämän ruottin kaonottarenki hummeetija, jos sitä nyt ihan kaonottareksi tässä…

Niin vakavalle mallille se touhu meni, että kohta pijettiin Ensijon ja Lintan häetä. Ensijo oli näetä nykyajan rentikkäetä miehijä ja ottaa paukasi samalla akkasa sukunimennii, niin että Ensijosta tuli Ensijo Stoora. Kyläläeset puhutteliki sitte Ensijota Tooran Ensijoksi.

Niin nuoripari rakenteli pessääsä ja poortija vejeltiin makkuuhuoneisiin ja kökkiin. Laetettiin kokolattijamatot ja niin etelleen. Tämä Linta ei kaapuntilaesena ruvennu navetoemaan ja niin piti palakata pari karjanhoetajjaa uuteen seihtemenkymmenen lehemän navettaan.

Ja ihan mukavasti meni, apulannat saatin ostettuo ajallaan ja raktorijaki uusattiin tarpeen mukkaan. Vaen sitte pahukkeri mentiin maatallousnäyttelyyn ja tämä Linta näki siellä ylämaankarjaa. Se ihastu siihen niin että siltä seisomalta tilattiin karja-auto ja laetettiin puolet melekosen hyvviistä lypsylehemiistä korkejalaetaseen. Sitte ostettiin tilalle yhtä monta hikhlant-lehemää. Tietenii se Ensijo hoksasi tilata alhvalavalista uuvven, puolta isomman maetotankinki, puhellen että kunne ulukomaanelikot alakaa sitä maetova purkamaan.

Vaen köpelöstihhä se kävi. Aekasa kun uusie lehemie heruteltiin ja siemmenneltiin, niin tasapeähä se lopulta tuli. Työntekkiet jouvvuttiin irtisanomaan ja myymään kaekki ulukomaanelikot tappiolla poes ja lahtiin piti panna osa lopuista lypsylehemistäki, että saatiin maksettuo rehulaskut ja muut hankinnat.

Mutta tärkeintähän se on, että rakkavus kesti koettelemukset ja että Ensijon ja Lintan onni kukkoestaa vielä tännäe päevänä. Ja ehkäpä ne seoraavalla kerralla kyssyy viisaammilta, vaekkapa multa, että kannattaako lypsykarjaan ostaa lihanaotoja. Sevveran minäki oon sekkeillä lehemänkaupoesta.
Vapaa sana / Mukavata
: 28.10.07 - klo:21:14
Vaen ompa se mukavata kun nuita tyttärieki on näköjään palstalle ilimaantunu :-* Kyllä se Heinon sytän nyt läpättää....
Vapaa sana / Terveisijä Kemijärveltä
: 28.10.07 - klo:17:10
Pitänee se minunnii taas palstaa tärvellä
tuli meinaan käytyö tässä Kemijärvellä
Lähtijessä lompsa piti perse taskuun nostaa
tarkotus siis oli meikällä se sellutehas ostaa

Pösön käöntiin tarttasin, keännin keolan Lappie päen
ja rammarija kuunnellessa suunnittelin näen
Että kenethän mie saesin vielä laenan takkajaksi
taekka pankkiherra sano, että mieluimmiten kaksi

No enpä ehtinynnä vaehtaa vaehettakkaa isommaalle oe
kun vleesetakin taskussa jo kännykkäni soe
Kuka siellä soetti, nytten arvatkaa
no pertteeni, tietty ite Touko Savimaa

vaen enpä ehi pitemmästi nytten runnoella
kun kahavi taetaa kiehuva, jo sihiseepi sähköhella
että vaekka kuinka kieltäsittä, vieä tähän runnoon pallaan
kunhan hetken lipposilla kartanolla tallaan...

Vapaa sana / Apppprikoos
: 26.10.07 - klo:21:31
Sehän maaseuvvun tulevaisuus maenosti tätä saettija ::) Oli oekeen tolokun kokonen maenos, tottapa se jostae kautta koetuu, tä?
Vapaa sana / Terveisijä Toukolta
: 25.10.07 - klo:19:38
Joo, Savimaan Touko tuossa justiisa seoetteli ja oli pikkusen pökkerössä tuolla Kostojokivarressa. Isokaakanan Tytistä en muistanu utteerata...

Käski sannoa semmoset terveiset, että Nalle, se koera siis, on oppinunna uuvven tempun. Se seisoo ku nakutettu joka helevetin aamu Taevalkosken viinakaupan eissä kymmentä vaelle yheksän. Loemulohta oli kuulemma tullu jojesta niin palajo että oli pitäny tilata uupeeäm kymmenen moto tekemään nuotijopuita, helevetti, nuin se rahamiehillä onni potkii...
Vapaa sana / Kullan kallista?
: 24.10.07 - klo:23:28
A-studiossa, vaimikäajankohtaisohojelmaseolikaa, sanottiin että 141-alueen tuotanto on jalostajille kullankallis asia? Huomaako sen alkutuotteenhinnassa?
Voe mahoton kun  meinaa Heinon syvän räytyy
kun sarvi sannoo että minun runo tehä täytyy,
siksi ootija nyt mekäläenen tälle kanavalle lykkää
toevotaanpa että myöskii ylläpito tykkää

Oe akron kanava oot terapijjaa talojussin vaevaan
eikä sepeteuskaan vuokses ehi ennää ruottinlaevaan
saapi helepotusta palstoeltas myös tesantti ja sarvi
ei niijen suutuksissaan mujjaa mukiloijja tarvi

Oe akronetti, sinä meikän monen vujen tuttu
aena palstoellasa on luistanunna juttu
ei tarvi tellä roekkuvessa pittää rässihousuo
oot Heinollekki antanunna ansijotonta arvonnousuo

Siksi ansaehteepi ootin, akron kanava tää uusi
onhan ootin saanu myöski meikän ulukohuusi
että eikö tässä ookki ihan nokko runnoon aehetta
muuten, on se verku huono raktori, kun ei ennää ole keskikeppivaehetta


Sivuja: 1 ... 82 83 [84]