Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Venak

Meitä houkuttaisi ottaa muutamia lemmikkilampaita, sillä periaatteella että pakkasesta löytyisi karitsanlihaa.  :) On kuitenkin paljon kysymysmerkkejä, sekä ristiriitaista infoa. Elikkä, oon ajattelut kolmen uuhen ottamista.

Kyssäreitä:
1) Mikä mahtaa olla paras kanava tavoittaa tälläisa pienen volyymin harrastelampureita, mikäli täällä ei moisia ole? Munanetin tapainen lammassivusto olisi kova sana.

2) Luonnonniitty vai viljelty laidun. Meillä on 0,5ha heinittynyt vanha pelto ja sen vieressä oleva 0,3ha metsäkaistale varattuna lampaita varten. Pellosta kasvaa ainakin juolavehnää ja timoteita. Haluaisin lyödä vain aidat pystyyn ja lampaat niitylle, mutta stressaa epätietoituus montako lammasta tuonkokoinen luonnonniitty voisi kestävästi ruokkia, vuodesta toiseen?

3) lampaiden rotu. Suomenlammas houkuttaisi eniten, mutta ilmeisesti hiukan korkearuokainen rotu, sekä tekee todella isoja pesueita, joten onkohan paras valinta noin pienelle alalle?
Terve kaikille.

Mulla on sellanen hehtaarin kokoinen vanha pelto, joka nyt on täysin heinittynyt rikkakasviniityksi koska ei ole aikoihin (kymmeneen vuoteen?) viljelty. Olis tarkoitus siitä tehdä lampaille laidun. Tälläiseen projektiin ja muuhun amatöörin harrastushenkiseen opetteluun tarttis äkeen.

Mulla on kolmevitonen fergu, eli vallan pieni kaveri.  Äkeen osto onkin osoittautunut mutkikkaaksi kun en näistä asioista oikein mitään tiedä.

Millainen äes olisi hyvä kolmevitoseen massikkaan? Sellaisen käsityksen sain, että alle kolme metriä (esim 2.5m) leveä täytyisi olla, sekä mieluiten varpajyrillä varustettu joustopiikki. Tollasta pitäis fergun jaksaa vetää hyvin ja joustopiikkiäkeessä pyörivää äestä parempi laatu.

Aika vaikeeksi on vaan osoittautunut noin pienen varpajyrillä varustetun joustopiikkiäkeen etsiminen. Onko varpajyriä edes tuollaisen aikakauden laitteissa? Mitä kokeneet mestarit tuumaavat, millaista äestä mun pikkufergu jaksais hinata, sekä millainen äes on työnjäljeltään fiksuin tälläiseen pikkupuuhaan?

Kiitos jo etukäteen jos joku näkee asiakseen vastata ja opastaa amatööriä  ;D
Sivuja: [1]