Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - mezzo

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 21.09.20 - klo:18:42
Pääsisi edes jatkamaan jokapäiväisten sadekuurojen välissä. Juuri kun alkaa vähän kuivahtaa niin uutta sadetta ropisee. Maat edelleen niin märkiä ettei noita loppuja pysty vielä koittamaan..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 15.09.20 - klo:07:57
Hieno puintipäivä kyllä eilen maanantaina. Koko päivän tuuli reippaasti ja jopa edellisessä myräkässä lakoon mennyt kaura tuli pelastettua kokonaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.09.20 - klo:17:36
Hohhoijaa. Sataa tihuuttaa vaan lisää ja yöllä ilmeisesti kaatamalla lisää. Tulevalle viikolle lupaa ke-pe välillä +55mm eli ihan tyypilliset puintisäät tänne savoon... Pitää vaan toivoa että vanha puimuri kestää. Nyt ei käy kateeksi noita kollegoja jotka luottavat yhteiskäyttöpuimuriin ja yhteisiin kuivureihin. Näin märkää tavaraa kun puidaan pienessä raossa, ei ole mukavaa seisottaa kärryissä kauaa.  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 11.09.20 - klo:07:00
Reilu 50mm vuorokauteen täälläkin kun mittari tulvi yli. Rauhoitti vähän puintihimoja. Onneksi viikonlopulle lupaa vielä 20mm ettei kuiva liikaa..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 05.09.20 - klo:09:31
Ei oikein mukava syksy ole kelien tai kasvustojenkaan suhteen.. Pari kuivurillista olen täällä savossa saanut kerättyä kun multamaat ja kosteat läntit olen puimurilla ajanut ja ne jopa ihan normaaliin tahtiin valmistuneet. Muualla vielä vihantaa tai muuten vain järkyttävää jälkiversontaa ja kosteus 30-40% Märkää tavaraa vastaanottavilla paikoilla vaan taitaa olla kaikki paikat täynnä rehumössöä.
Paljon näkyy ainakin savossa ruiskutusten aiheuttamia vikuutuksia kasvustoissa. Kuivan jakson stressi ja nyt reilut sateet ei oikein helpottaneet ajankohdan valintaa. Itseltä jäi suurin osa ruiskuttamatta. Ensiksi ei ollut rikoista ongelmaa ja sitten kun sateiden välissä olisi saattanut pysyä pinnalla ilman isoja uria niin oli jo myöhäistä kun reilusti tähkällä. Ensimmäistä kertaa näinkin..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 17.09.19 - klo:14:18
Laatu ihan ok, mutta paljon täällä savossa on vielä puimatta. Kosteaa ja kylmää säätä. Loppujen viljojen kuivaukseen menee tolkuttomasti öljyä, jos edes noita vihreitä ohria edes jaksaa odottaa. Ehkä parempi ajaa murskaimella peltoon. Mukavaa lueskella miten etelässä saadaan ennätyssatoja 16% kosteudella ja täällä vasta näiden sateiden alla pystynyt aloittamaan. Nuokin aikaiset ohrat kylvetty toukokuun puolella mutta ei valmistu ei...  :'(
Lainataanpa vanhaa ketjua kun kiinnostaa tuollainen käytetty Vääderi NZF mk2 6m levyisenä. Millainen lie kun ei ole hinnan kiroissa, mutta pientä hydraulivuotoa ainakin on hydraulilohkossa jolla säädetään crossboard etulataa? Tyypillinen vika vai onko käyttö ollut kovempaa? 4-rivissä piikit eikä varmaan jäljesä pärjää uudemmille ja painavammille mutta olisi edes pieni päivitys nykyiseen sk 450, mikä turhan kevyt jos vähänkin savisempaa.

Uskaltaako sekaantua? Pientä hitsailua on edessä käännön luona molemmin puolin.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 30.06.18 - klo:09:59
42mm eilisen sateet. Riittää vähäksi aikaa.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 29.06.18 - klo:10:34
28mm tullut vettä illasta alkaen ja sataa ropisee koko ajan, ilmeisesti tämän päivää vielä. Ennusteen 53mm näyttää todennäköiseltä. Savon alueelle taas sateet keskittyvät. Ei ehtinyt heiniä tehdä kuivana...

Savimaat täälläkin näyttää harvoilta ja taitavat kohta tukehtua veteen.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 08.10.17 - klo:08:51
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ensi-yona-alkaa-sataa-etela-ja-keskiosassa-ja-loppua-ei-nay/6609938#gs.iW6rA9k

Että sillälailla >:(

Täys vastakohta viime vuoden lokakuulle, silloin oli niin kuivaa, että olisi voinut puida kuukauden jokaisena päivänä aamusta iltaan, jos siis olisi vielä puitavaa ollut.

Noo, nyt näyttää lokakuu jatkavan mihin syyskuu jäi. Eilen oli toivoton puintipäivä, tänään samanlainen mutta tosi moni kävi yrittään. Itsekin vajaa 10 minuuttia varovaisesti, ja saaliina 23 aaria, sekä kasa todella märkiä ohria vaihtolavalle. Ei vain armoa anna tämä vuosi, tässä kuussa ollut yksi puintipäivä eli maanantai, jatkui toki tiistain puolelle ja oli koko syksyn paras keli, vaikka Sunnuntainakin satoi ts. päivä edellisestä sateesta. Nyt tulevana maanantaina saattaa olla taas puintipäivä, lupaa vähän tuulta. Aurinko on ollut koko syksyn hukassa, käsittämättömän pilvistä/sumuista/sateista ja tyyntä. Ennenkaikkea tuulettomuus jotain ennenkokematonta, näin rannikolla.

Aika samanlaiselta kuulostaa tilanne täällä savossa. Tiistaina oli loistava puintipäivä kun tuuli reippaasti ennen sadealueen tuloa, mutta sen jälkeen on ollut toivotonta. Eilen ajoin pari aaria ja puimurin säiliöstä piti kauraa tökkiä kepillä että tuli ulos. Ei muuta kuin kotia putsaamaan seulat ja viettopinta taas vaihteeksi ja odottamaan seuraavaa päivää.

Ennusteen mukaan kohta pitäisi tulla sadealue joka satelee enemmän tai vähemmän keskiviikolle asti. Silti ei tuule lainkaan eikä kuivata edes noita pystyjä kasvustoja. On kyllä niin turhauttavaa että..

Ihme kyllä pellot kantavat vielä vaikka vettä tullut reilussa kuukaudessa n. 200mm
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 01.10.17 - klo:19:16
Olisikin vain 30. Vähän kävin pellon reunaa kokeilemassa tihkusateen välissä - 40%. Mukavaa odotella tulevan viikon sateita kun ei etene puinnit ei..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 17.09.17 - klo:08:49
Vettä tihuuttaa tasaisesti, näin poutapäivänä ennusteen mukaan. Huomiseksikin luvattu poutaa, sitten voikin alkaa taas sateet. Ei tällaisella, näinkin vesimärällä, poudalla puinnit etene... Karkea arvio puimattomista, nelinumeroinen tonniluku.

Taas näyttää ennuste varmaa poutaa viikon päähän. Joka päivälle joku tippa luvassa, eli vähintään sellainen kaikenkasteleva sumusade aamulla. Eilen laskeskelin joutessani kulmakunnan puimattomia viljoja vs. kuivauskapasiteetti. Optimioloissakin mensi helposti kolme viikkoa saada kaikki läpi, ja nyt on olosuhteet kaukana optimista.

Kosteaa tihkua tulee joka aamu, eikä viime päivinä ole edes tuullut että olisi kuivatellut pahimmat pisarat pois. Pitääkö se vain väkisin alkaa puimaan, vaikka arveluttaa kyllä pellon kantavuus kun n 92mm satanut viikossa.

Ei taida olla luottaminen noihin tuleviin poutiin.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 11.09.17 - klo:08:20
54mm näytti mittari eiliselle tänne savon sydämeen. pe-la tuli 25mm ja aariakaan ei ole puitu.
Pitänee suunnitella kuinka saa viljaa suoraan viljasäiliöön, vähän edes hierottua puhtaaksi ennen puintia, tai vaikka seuloille nelituumaiselle ruuvilla, sieltähän se menisi oikeaan osoitteeseen hieroen rajaiselevaatorinkin sopivilla säädöillä.

.

Kohlinluukku auki ja kuivaamosta jyviä kohlimille. Kyllä ne löytää tiensä säiliöön. Ja sieltä sitten kaatosuppiloon ta takaisin masiinaan.

Eräs taistelija lajittelee siemenensä tuolla tavoin tosi puhdasta tulee ja aika joituin.

Muuten kyllä, mutta ei onnistu puimurilla tyhjennys kaatomonttuun kun monttu liian kaukana ovesta. Tää sama homma ollut tuskailussa jo aiemminkin. On vaan niin armoton tuo tyhjennystorvi nykyisessä koneessa ettei sitä saa irti järkevästi. Kuuskasista kerrran irroitettu ja putsattu, kun litisteviljaa puitu paljon. Vihreä kaura ja ohra sotkii sopivissa oloissa melkolailla, toisinaan pysyy sisuskalut kiiltävän puhtaana, ja näitä sotkuisia puitavia jokavuosi vähintään 100ha, joten jotain vois viritellä kiinteäksi "puhdistus/kierrätyssysteemiksi".

Oliko helppo operaatio tuo 68:n tyhjennystorven irroitus ja puhdistus? Ei kauheasti nappaisi mutta viime syksynä kosteiden puintien jälkeen alkoi tyhjennystorvi ravistamaan ihan tolkuttomasti jos puimakoneistolla täydet kierrokset. Luultavasti epätasapainossa ja moskassa koko kierukka.

Sivuja: [1] 2