Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - T.Rollaattori

Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 10.12.20 - klo:16:27
Eniten ihmetyttää, että miten luomu keksissä voi olla turvallisen rajan ylittäviä määriä kasvinsuojeluainetta, kun ei pitäisi löytyä edes niitä turvallisia määriä. Herra tokmannilla on tosiaan selitettävää.

Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 05.12.20 - klo:08:37
EU tasolla touhutaan, että luomuala pitäisi nostaa 25 prosenttiin peltoalasta. Minneköhän kuvittelevat sen kaiken luomuviljan menevän. Nyt ala 7 prosentin luokkaa ja hinnat syöksyssä, koska tuotantoa enemmän kuin kysyntää.
342:set ei kyllä kelpaa missään muodossa rotille, ylimainostettua paskaa, täytyy kokeilla jotain muun merkkistä valmistetta.
Punaset hiutaleet kelpaa,siniset jyvät ei.Parhailla rottatiloilla syövät kuulemma suoraan paketista...

Myös 342 pasta tuntuu maittavan. Ne siniset jyvät eivät täälläkään kelvanneet, en muista kenen valmistamia olivat. 
Vähissä oli näytteilleasettajatkin kun esitettä selailin. Paikanpäälle en sentää tohtinut lähteä. Olisivat vaan jättäneet järjestämättä nämä kekkerit.
Kyllä tianli ainakin normi viljakärryn alla kestää kun pitää reilusti painetta, ehkä urakkahommiin sitten jotain muuta. Kiviä tosiaan kerää holkkien väliin ja pyöreys ei ole aivan täydellinen, huomaa ajossa kun kärry heijaa vähän.
https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=26735.30

Siittä kokemuksia renkaanvaihdosta. On tosiaan viimeisen päälle paskamainen homma.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 16.09.20 - klo:19:26
Kaurasta tulee tonneja kohtuudella, mutta laatu on surkeaa. Pientä ja kevyttä.
Tässä lähitapiolan näkemys aiheeseen.

https://www.youtube.com/watch?v=_mUDweAhlwE


Tulee hintaa näille nuohouksille, jos joka vuosi saat hakea vielä repullisen tiivisteitä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.09.20 - klo:12:38

Sain kylvettyä ruista, Danskow Granattia, muutaman vuoden tauon jälkeen. Ei tässä hintoja katsella, oli vapaata peltoa ja aikaa. Täytyihän sitä laittaa. Jotenkin sillä fiiliksellä, että ruista on mennyt tai meni todella vähän kylvöön maakunnassa. En ole ainakaan juuri toukopeltoja maakunnassa nähnyt.

2019 ruista on vielä isännillä varastossa riittämiin. Tuskin nousee hinta ensi vuoteen.  Sitähän saatiin vuodessa  tarpeeksi 2 vuoden kulutukseen. 2020 jäädään vähän alle vuotuisen kulutuksen, mutta ei riitä lähellekään tyhjentämään vanhoja varastoja.
On tästä meuhkaamisesta ainakin se hyöty, että isännät tulee nyt tarkistaneeksi sen pannun. Nehän on voineet olla ties miten kauan avaamatta. Ainakin vanhemmissa antin pannuissa tuntuu keräävän ruostemujua lämmönvaihtimen nurkkaan, mikä lopulta ruostuttaa luukun ja kiinnikkeet, jollei sitä ajoittain puhdista.

Huhujen mukaan noita lämmönvaihtimen varaosa luukkuja on myyty paljon tälle kaudelle.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 29.08.20 - klo:15:02
Härkäpavut ei tänä vuonna valmistu, palko ja varsi täysin vihreää. Murskataan joskus syksymmällä, kerätköön typpeä siihen asti.
Enpä ole kuullut, että noista olisi ketään suostunut vuokraa maksamaan. Joko "säilytykseen"  edellä kuvatulla tavalla tai sitten ostaa jollain nimellisellä summalla.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 22.08.20 - klo:20:45
Pitkä ennuste lupaa nyt seuraavat 2 viikkoa kylmää ja sateista. Aika heikolta näyttää kaurojen valmistumisen suhteen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 18.08.20 - klo:15:12
Kuukauden kun olisi hellettä voisi ne versonneet jopa valmistua. Aika vahvasti vaan näyttää, että seuraavaksi pellolle mennään sen kesantomurskan kanssa. Saa olla taas lakki kourassa pyytämässä lyhennysvapaata, jos isot alat menee pommiin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8