Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Viestit - T.Rollaattori

Niin takapyöräkoneessa kannattaa kyllä katsoa, että renkaat ja pyöränlaakerit on ehjät. Tavallisen v-mäinen homma alkaa vaihtamaan ja voi jäädä itseltä tekemättä, jos ovat kunnolla jumissa.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 13.04.19 - klo:08:44
Ei ole syysviljalla helppoa, kun on vuoron perään peurat, hanhet ja joutsenet syömässä  :'(
Hyödynnetään tätä vanhaa ketjua.

Onko kokemuksia arskan "uusista" elevaattoreista. Tarkoitan siis näitä suoravetomoottorilla varustettuja malleja. Onko niin hyviä/tehokkaita/huoltovapaita mitä myyjät lupaa? Itellä pieni kuivurin päivitys/ehostus ensi kesänä edessä ja olemassa olevaan arska elevaattoriin saisi vaihdettua tuon suoravetomoottorin järkevällä työ/rahamäärällä.

Parasta tietysti olisi jos jollakulla olisi vertalukokemus vanhasta hihnavedosta ja uudesta suoravetomoottorista!
Tällähän poistuu ongelmat, jotka johtuvat luistavista/ kuluvista kiilahihnoista. Kysynkin onko niitä?

1 hihna jouduttu uusiman 80-lukuisesta elevaattorista, onko tuo nyt sitten paljon.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu saastuttaa
: 11.02.19 - klo:12:01
TEHOVILJELY SAASTUTTAA JA MYRKYTTÄÄ MAAN

https://yle.fi/uutiset/3-10640483


Lainaus
Syyt ovat selvät

Tutkijat ovat löytäneet neljä selkeää syytä hyönteistuholle. Tärkein ovat viimeisten 20 vuoden aikana käyttöön otetut maatalouden hyönteismyrkyt, kuten neonikotinoidit ja fiproniili, joita käytetään rutiininomaisesti ja jotka jäävät maaperään.

– Ne steriloivat maaperän ja tappavat kaikki hyönteiset, sanoo Sánchez-Bayo.

Huolestuttavaa on myös, että myrkyt leviävät suojelualueille. Saksassa on havaittu, että eräillä luonnonsuojelualueilla jopa 75 prosenttia hyönteisistä oli kadonnut.

Myrkkyjen ohella hyönteisiä hävittää maatalouden tehostuminen teollisiin mittoihin, jolloin hyönteisille ei jää elintilaa.

Tohtori Sánchez-Bayon mukaan tärkein yksittäinen muutos, jonka ihmiskunta joutuu tekemään, on maatalouden muuttaminen luonnonmukaisempaan suuntaan. Luomutiloilla, joilla hyönteismyrkkyjä ei käytetä, hyönteisten määrä on suurempi.

– Teollisessa mitassa toimiva tehomaatalous on se, mikä tappaa ekosysteemin.

Vapaa sana / Vs: fin alaska
: 27.01.19 - klo:08:34
Olishan siinä ollut jussilla kuokkimista, kun ikiroudasta koittaa peltoa tehdä.
Ihan yhtälailla tuntuu nuo halvat ledisarjat hajoilevan. Palavat ja vilkkuvat miten sattuu, kun kontakti taas huono jossain välissä tai vettä päässyt sisään.
Voihan siellä olla vaikka kenno tukossa.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 11.12.18 - klo:19:55
On sellainenkin nähty, että kelkkauran alla oraat säilyivät hyvin ja koskemattomassa lumessa aika lailla huonommin.
Ei etelässä enää paljoa ole lingolle käyttöä, se vähänkin lumi on yleensä sellasta loskasotkua ettei mene mistään läpi.
On teillä ihmeelliset pihat, jollei nuppiautolla mahdu öljyä tuomaan. Olkoon sitten miten paljon vaan niitä akseleita.
Vapaa sana / Vs: ilmalämpöpumput
: 04.12.18 - klo:13:14
Kaikista niistä nyt kertyy jäätä ulkoyksikön alle, riippuu keleistä ja lämmitystehosta miten paljon. Asenna riittävän korkeille jaloille, ettei ala ahdistaa.
Vapaa sana / Vs: ilmalämpöpumput
: 03.12.18 - klo:08:48
Ilmalämpöpumppua jos käyttää talvella lämmitykseen ja kesällä viilennykseen, niin mitä talvella sähkössä säästää, niin kesällä menettää. Näin luin. En keksiny. 😁😁😁

On muuten sitten ihan huuhaata tämä.
Kvernen alkuperäiset on yleensä kestänyt, tosin viimevuotisista on yksi katkennut toisen pultin takaa. Tarvikemallien oston lopetin, kun katkeilivat jatkuvasti.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2018
: 24.09.18 - klo:09:50
Tehty mikä tehty. Loput viljat tuli puitua tänään. Ihan turhaan murehdin puintitehon ja kuivatustehon riittävyyttä peltoalan kasvettua. Nyt kun oli taas tälläinen normaali syksy ettei sada viikkotolkulla niin hyvin ehti tekemään.

Vieläks jollain on puitavaa jäljellä? Jos on, niin selityksenä ehkä myöhäinen itäminen, koska muutoinhan on outoa, että ennätyshellekesän jälkeen vielä on puitavia jäljellä, alkaa nuo säät olemaan sellaisia, että hyviä puintitunteja päivässä on vähän. Normaalinakin syksynä siis näin on, vaikka olisi sateet vähäisiä.


Niin joillain iti vasta juhannussateissa, rapsia ainakin näkyy olevan pystyssä siellä sun täällä.
Teet kylmää tilaa sen 12x20 ja yksi sivu pelkkää ovea, lämmin sitten lisäksi jos sellainen on pakko olla. Tuonne 12x20 sopii lopulta yllättävän vähän tavaraa.
Sivuja: [1] 2 3 4