Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - T.Rollaattori

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 04.07.20 - klo:21:01
Sen verran on ripotellut viime päivinä, että näillä jo pärjää. Harmi vaan, että tuli kuukautta liian myöhään. Kuivat paikat vaaksan mittaista ja parhaat lähes normaalin näköistä. Valtaosa siitä väliltä. Jos päästään puoleen normaali sadosta olen iloisesti yllättynyt.
Eiköhän ongelma ole kilpailu kauppaa vastaan.Tällä hetkellä meillä taitaa olla seitsemän purkkimaidon toimittajaa, jotka kilpailevat kapenevassa markkinassa,kuka saa
pitää markkinaosuutensa.Muutaman vuoden päästä meillä on reilu 3000 tuottajaa.Tarvitaanko silloin enää Valion ja Arlan lisäksi  muita toimijoita.Esim. viime tilikaudella
Maitomaa ja Satamaito tekivät miinusmerkkisen liikevoiton ja ovat syöneet ns.seiniä monta vuotta.Ovatko nämä meijereiden työpaikat tuottajille tärkeitä,jos ne
rasittavat tuottajahintaa ja mahdollistavat kaupalle paremman kilpailutusaseman.

Ihan sivusta seuranneena olen ihmetellyt samaa jo pitkään. Näillä pikkumeijereillä ei ole nykymaailmassa mitään virkaa, paras kun laittaisivat ovet kiinni. Kauppa on ainoa, joka noista hyötyy. Ehkä siksi niitä vielä roikotetaankin mukana.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 25.06.20 - klo:08:01
Kunnon katovuosi taas tulossa näille main. Ohra 25cm pitkää ja alkaa jo puskea olematonta tähkää.  Kelle on peltolotossa osunut hikeviä maita on viljat vähän parempia, pääsääntöisesti kuitenkin surkean näköistä.
Eikö tuo nyt riipu koneesta. Cabessa muistaakseni 10.9 vahvuinen.
Ainakin paikoin vilja sen näköistä, ettei kannata euroakaan ylimääräistä uhrata.
Oli joskus taannoin sama vika m135, kävi ja käynnistyi nätisti, mutta satunnaisesti tehot häviksissä. Tämä parani lopulta itsestään, muistaakseni yhden kesän se oireili. Arvelin, että olisi ollut roska jossain polttoainelinjassa suodattimen ja tankin välissä.

Tuo ohitusleikkaus eli purkkiin löpöä ja letkunpää sinne on varmaan hyvä testi, jos vika riittävän usein päällä. Tai kai sen letkun voi vetää vaikka tankkiin asti ja korkista sisään.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.06.20 - klo:22:22
Kävinpä nyt iltasella kiertämässä peltoja. Kevätviljoilla riittää vielä kosteutta, heinä- ja syysviljamaat kuivia. Heinällä alkaa jo näkyä kasvussa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.06.20 - klo:08:31
6 mm antoi. Ennusteen mukaan olikin sitten viimeiset sateet ennen juhannusta.
Apukuskin paikka on näissä ohjaamon takanurkassa, ahdasta on.. Kai sinne alakoululainen just mahtuu, mutta ei ole mikään mukava paikka.
Sekalaista on. Osa maista jo liian kuivia ja toiset aivan märkiä. Onko sitten keskimäärin sopivaa  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 24.05.20 - klo:07:47
Kaikki ennen sateita kylvetyt on kuorettuneet. Täytyy koettaa jos edes osan saisi pelastettua. Eipä ollut aikainen kylvö hyvä tänäkään vuonna.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 18.05.20 - klo:08:07
Voi sitten hokea itselleen rain makes grain lokakuussa, puidessa sitä 30% kasitonaria.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 12.05.20 - klo:05:11
Kuinkohan käy niille huhtikuun kylvöksille, kun yöllä ollut reilusti pakkasta, ilmeisesti etelää myöten. Varmasti ensimmäiset jo ainakin lähellä pintaa.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 04.05.20 - klo:08:44
Väärään aikaan tuli nämäkin sateet..
Sivuja: [1] 2 3 ... 7