Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - Tossavainen

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: C8
: 18.09.19 - klo:21:21
Vaikea säädettävä,voi joutua hienosäätämään  kesken puintipäivänkin.Ite laitoin rajaisiin määräanturin omalla näytöllä ja seulaston taakse kumpaankin sivuun tappioanturin omilla näytöillä.  Sitten kun rajaiset alkaa lisääntyä näytössä,niin50m päässä alkaa vasemmalta puolelta seuloilta tulemaan yli.Jos samat rajaiset kiertää kokoajan,niin seuloilta loppuu ilma ja saa himmata vauhtia pitkän aikaa,että ruuhka selvii .Tuulensuuntaan uusi lovi 2.5 .Etukelan puintiväli 40 mm,ettei murskaa olkia liikaa. Jos olkipaskaa tulee liikaa seuloille ,niin ne kiertää rajaisissa edestakaisin varsinkin jos on sekulia kasvustoa.
Just nuo oireet. Epäilinki rajisten kiertoa ku heti ei mee yli vaan muutaman kymmentä metriä saa ajaa. Sen jälkeen ku karkaa lapasesta, sama ko tyhjentäis paikalleen, pitkään saa ajaa hiljaa ennen ku mittarit rauhottuu ja seulat tyhjenee. Leviäisköhän rajaiset paremmin koko leveydelle jos ottais ensimmäisestä kohlimesta pellin pois jonka tarkotuksena tasata rajaisia? Millaset yläseulan ja tuulen säädöt? Auttaako tuo 2,5 lovi tuulen suunnassa paljo, kuullut jo aiemmin että tehty muihinki sampoihin?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: C8
: 17.09.19 - klo:23:07
Puinnit tältä syksyn lähes taputeltu, mutta jäi vaivaamaan käytettynä ostetun c8in tehottomuus. Kauraa  saa lykätä koneeseen melkolailla reilusti ja kaikki ok, mutta ohran puinti yhtä p***ttä. Seuloilta lykää peltoon rajusti. Millasia säätöehdotuksia porukalla?? Oisko rajaisia liikaa tai auttasko alaseulaks säätöseula?? On tullu kokeiltua isompaa puintiväliä ja ISOA puintiväliä. Vähän auttaa mutta silti ei toimi kunnolla. Vanhalla 2065 jarruttaa kohlimet jonka ymmärtää, parhaillaan joskus kokeiltu tuntiteho 18tn tunnisa vain tähkät puiden tuoreessa ohrassa ja sitte tuli viljaelevaattori vastaan. C8 ei tarvi haaveillakaan tuosta...???
https://aijaa.com/W0qT7f
16.9/28 Mahtuu vielä nippa nappa. Hyttiin kulku hieman ahdasta.
Toissa viikolla 750 meni lennosta aivan jumiin. Alko vain toistuvasti käynnistää itseään uudelleen. Muutaman sekunnin pysyi näyttö päällä mutta mitään valikkoakaan ei ehtinyt avaamaan. Soft resetillä homma korjaantui. Käytän RTXää joten vika tuskin tuossa EGNOS satelliitida. Nyt on muuten mukava ruiskuttaa, tuli rattirengille vielä lohko ohjaus hardiin kaveriks.
Kasvintuotanto / Vs: Wile 241
: 01.09.18 - klo:23:18
eiks siul ois arlan tai valion Maitotölkkii.....vai myyrääks niitäki paino mukkaan njkyään..

ei oo maitoa purkeis, mutta viinaa on muovipullois. Kun litran pullo on täysi, niin kait se on litran. Sahaa siltä kohtaa rautasahalla poikki ja kaataa sen viinan viemäriin ja mittaa hlp:n. Helppo ja halpa konsti saada litran vetoinen astia näinkin tähelliseen hommaan. Mitta astiakin kelpaa kierrätykseen ,jos ei turmele viivakoodia.
Miten ois jos jo juotuun pulloon laittas kilon vettä jos kerran vaaka löytyy. Eiköhän siinä oo melko tarkka litra.
Meillä jaakossa se oli tuo ilmapellin moottori. Kun toinen suutin menee päälle niin paloilma ei riitä kun pelti ei säädy isommalle niin alkaa savuttaa.
Ilmamäärän säädin???
Itse laitoin alkutalvesta noita sae 40w ja kait ihan ok valoja, värisävy vaan ei miellytä silmää. Lisäpitkäks heitin etutyövalojen väliin huonojen ajovalojen kaveriks 5000k värisen ja on paljo miellyttävämmän värinen. Ja toiseen koneeseen halogen vyötärövalojen tilalle Bullpron 80w 4000k värillä, on omaan silmään hyvä väri, muttai ilmeisesti syö hiukan valotehoa siitä mitä watit antavat olettaa. Vaikka eihän tuo kyllä virran kulutuksen perusteella edes ole 80w.
http://www.reas-of-finvoy.co.uk/product/mchale-baler-knife/
Ei minusta paha hinta. Rahdista ei tietoa.
Kuinkas maavipeltäjien ÄO keskimäärin. .
Kumpi korkeampi: ÄO vai keskimääräisen traktorin teho kilowatteina. .
Jos testeihin uskominen niin ÄO. Vaikka tilan suurimman laskee mukaan (puimuri) silti Äo voittaa. Toivottavasti.
Ja konepääoma hehtaaria kohti on "liian suuri"
Itse itseäni lainaten. Miks v****u mää tätä teen?? Aikanaan ku ois lähteny niin rahkeita ois ollu ehkä parempiinki hommiin.
Hevosvoimat hehtarien mukaan, niinhän sen pitäis mennä. 100 hehtaarin peltoalalle 100 heppainen on ihan riittävä. Mutta jokainen traktorinostaja haluaa sitä peniksenjatkelisää tehoihin, yleensä se lisä on siinä 30-50 %. Eli tuon verran ylitehokkaita traktoreita ostetaan ja kustannuskriisiä itselle aiheutetaan, kun LUULLAAN että pitää olla tehoreserviä varastossa jotain oletettua olematonta tarvetta varten.
ykköstraktorissa (viritetty) 1,11 hv/ha ja kakkoskoneessa 0,56 hv/ha.
Kalusto yhteensä n.17hv/ha. Tehdään toki muillekkin ja tiemetrejäkin kertyy. Vanhat vehkeet kuiteski. Ykköskoneesa 10000+
Kuinkas maavipeltäjien ÄO keskimäärin. .
Kumpi korkeampi: ÄO vai keskimääräisen traktorin teho kilowatteina. .
Jos testeihin uskominen niin ÄO. Vaikka tilan suurimman laskee mukaan (puimuri) silti Äo voittaa. Toivottavasti.
Ja konepääoma hehtaaria kohti on "liian suuri"

Mutta missäs SAS. Ei vielä neuvon neuvoa. Liekö vielä opiskelemassa. Ja asiaan, mielenkiintosia moottoreita.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 29.10.16 - klo:23:44
Lähestulkoon ennustealueella (KP) 8mm lokakuu. Ja nekin eilen ja toissapäivänä. Ennätyskuiva lokakuu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7