Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - päätalo

Olen ymmärtänyt että pienet vasikat eivät liiku maitotiloilta eteenpäin. Niinpä ajattelinkin että voin ostaa pienet risteytys lehmä- että sonnivasikat, soita rohkeasti 044 9471953, tai laita yksityisviestiä tulemaan.

Mikäli samalla on ylimääräisiä muita kuin risteytysvasikoita, olisin kiinnostunut niistäkin.
Ymmärsinkö oikein 23.12.2022 maaseuden tulevaisuuden jutusta että C1/C2 aluilla kansallinen tuki tulee olemaan 682 euroa/emolehmä alkaen v. 2023?

Tuohon summaan on kompensoitu lhk-kotieläin korvauksen lakkaaminen.

Onko asiasta jossain lisäinformaatiota? Meneekö 682 euroa kasvautus päivien mukaan, esim. hieho poikii ja ehtii olla emolehmänä 100 päivää vuonna 2023 lasketaan se siten että 682e/365pv x 100pv?

Kuinka monta vuotta tämä ratkaisu kestää 2023 - ??


Mikäli haluat minkäänlaista tulosta tehdä sonnien loppukasvatuksella 250 eläimen kokoluokassa, mikään ei saisi maksaa mitään. Kulut tulee rutistaa kauttaaltaan pieniksi. Et voi ostella mitään ylimääräistä, ei liian kalliita koneketjuja ym.

Työntekijöitä tuo kokoluokka ei juuri kanna, korkeintaan niitä voi olla sesonkitöissä kesällä.

Lisäksi päiväkasvujen ja teuraspainojen tulisi olla hyvät, niihin pääsemiseksi tarvitaan laadukasta säilörehua ja useimmissa tapauksissa viljaa, ellei teollisuuden sivutuotteita ole reilusti saatavilla. Näin siis pitää hanskata myös kasvinviljely.

Lähinnä tuollainen  hanke työllistää yrittäjän itsensä, ei missään nimessä vähäpätöinen asia se. Takaisinmaksu aika lienee 15-20 vuotta. 

Itselläni on n.600 loppukasvatus sonnia ja tuntumaa alaan alkaa olla. Aluksi ei välttämättä ollut helppoa nähdä metsää puilta mutta nyt on kuva kirkastunut.

Yrittämiseen pitää uskoa ja siihen kannustaa, joten lykkyä pyttyyn. Todellisuutta ei saa kuitenkaan hukata.


Mulla on syksyllä ylimääräinen Westfalian 12-paikkainen karuselli. Pistä viestiä jos kiinnostaa enemmän. Robotti tulossa tilalle
[/quote]


laittaisitko vaikka yksityisviestillä puhelinnumerosi niin soitan..?

ps. en saa lähtemään yk-viestiä.
Moro!
En tiiä et mihin katekoriaan tää pitteisi laittaa mut laitan ny tänne näi aluksi..

Elikkä meille on tässä lähiaikoina tulossa robotti navettaan, niin tuo lypsyasema mikä meillä on niin jää käyttämättömäksi. Nyt kiinnostaisi tietää et missähän nykyään liikkuu hinnat nuissa vanhoissa lypsyasemissa että minkälaista hintaa tuosta meidän asemasta kannattaisi alkaa pyytelemään?  :o
Asema on siis DeLavalin  2x5 kalanruoto ja valmistunut vuonna 2000.


Miltä kansainvälisiltä sivustoilta voisi etsiä käytettyjä karuselli- tai takalypsyasemia? Suomessa ei taida liioin löytyä..

Onko kellään tietoa löytyykö näitä virosta ja jos lyötyy niin kuinka?
Ei kukaan sonninkasvattaja olisi kiinnostunut ilmaisista sonni vasikoista.Itse hakien ja viimmeistään poikimista seuraavanapäivänä.Ternimaidot sais mukaan.
Ja määrä olis se 1roponkopin kaikki sonnit.

terve, olisin kiinnostunut sonnivasikoistasi hakupalkalla. Soittaisitko minulle 041-4928192, niin katsotaan lisää..
Sil-All viime kesänä. Happolitroiksi muutettuna meni 17000 litraa, tavaraa on 3700 tonnia. Eli annostus oli pikkasen roisi....mutta on säilynyt kiitettävästi eikä lämpene varastoissa avattuna. Maito- ja muurahaishappoja 7-8%  8)

Polttoaineen kokonaismenekki on hiukka arvoitus, kun kuljetuksesta huolehtii urakoitsija. Silppuri tahtoo alle litran per tonni.

Mulla pisteltiin hapolla kolmatta vuotta putkeen, ku josilac epäonnistu pari vuotta ennen sitä..

Rehumäärä aika tarkalleen sama kuin Adamilla, n. 3700 tn. Tai oikeastaan se on laskennallinen pikaarvio. Happoa lörähti vajaa 20 000 litraa(tais mennä liikaa..), hinta sis.alv ja rahti 18 300 euroa. Paljon sulla Adam Sil-All lasku oli?

Millaselta alalta tuo rehu määrä tuli? Mulla reilu 200 ha kahteen ja puoleen kertaan + kyliltä muutamia kymmeniä hehtaareja.. Tosin lannoituksesta, säästä ja maan kasvukunnostahan tää riippuu.

Parantamisen varaa meikäläisen rehunteossa varmasti riittää..
Sivuja: [1]