Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - Agrologi

Onko joku erehtynyt ostamaan suomen yliarvostetuimman maatalouskoneen, VM:n suorakylvökoneen? pahoitteluni.

Ostin ko. koneen vuonna 2002. Ja samalla merkillä ajattelin jatkaa. Jos vaihto edessä, niin kuin vähän epäilen niin sitten vaihtoehtona Junkkari tai Multiva 4m. Riittäviä koneita mun käyttötarpeisiini. Pahoitteluni.
Löytyykö Suomesta remonttimiehiä/pajoja jotka tekisi kylvökoneeseen alakerran remontin? Kiekot, laakerit, tapit, puslat ym.?

Multivalla jo ensi talven kalenteri täynnä, eivät ehdi ottaa tehdaskunnostukseen koneita ennen, kuin vuoden päästä taas ja itsellä ei aika riitä tuohon rupeamaan.

Pellonmetalli Tarsia on kuulemma näitä tehnyt ainakin Tumen kylvökoneeseen, mutta näkyy olevan firma menneen konkurssiin elokuussa.

Ryhmäläisillä jotain ehdotuksia löytää sopiva yhteistyökumppani?
Kirjanpito-ohjelmia kartoittanut. Hyvä, selkeä ja helppokäyttöinen ohjelma hakusessa aloittelevalle kaverille. Tilitoimistoa käytän, mutta on asioita joita haluan itsekin touhuta ohjelman parissa. Budjetointi, laskujen tiliöinti jne.

Mitä maatalouden kirjanpitoon soveltuvia ohjelmia porukka suosittelee?

Isäntälinjan edukas piennar-vesakkomurskain hakusessa.

Onko ryhmäläisillä kokemuksia Stark VS Tarmo merkkisistä koneista?
Onko kollegoilla kokemuksia näistä alla olevista reppuruisku merkeistä?

Vertailussa Hardi Master pro 1000/15vhy  VS Kasi 1300/16HT VS Great Plains kylvökoneiden myyjän tarjoama Lusna ruisku 1000/15

Plussat ja miinukset? Nyt saa kehua ja haukkua ihan suoraan  :)

Mikä olisi hyvä ja helppokäyttöinen eli siis yksinkertainen ja toimiva kirjanpito-ohjelma tietokoneelle? ;D

Pro Agrian Webwakka?  Suonentiedon Maatalousneuvos? Softsalon Tilituki?

Toivoisin saavani käyttäjäkokemuksia ohjelmista. Nyt saa kehua ja haukkua. Sana on vapaa  :D

Kokemuksia ja näkemyksiä?
Onko porukalla kokemuksia ko. merkeistä käytettynä vaihtomarkkinoilla?  Molemmat traktorit 50 km/h, etunostolaitteilla ja jousituksilla. Päällisin puolin siistejä, mutta Kumpi käytettynä 8000 H ajettuna "turvallisempi" ostaa viljatilan vetokoneeksi?
Mitä mieltä ihmiset on? Vieläkö voisi syysvehnä maata koittaa jyrätä? Lähtisi paremmin versomaan? Paikoin savisissa kohdissa kroppaa ja harvempaa kasvustoa. Myös pakkasyöt kiusannut. Lajikkeena Sw magnifik.
Traktorin vaihto ajankohtainen. Kuumetta siis pukkaa.

Neljää käytettyä konetta lähdössä katsomaan. Onko ryhmäläisillä kokemuksia ja näkemyksiä ko. merkeistä?? Liikennemalleja jousituksilla. Kaikilla vehkeillä ajettu liki 10 000 h.
Onko raatilaisilla kokemusta Deutz Agrotron tai Case/McCormick sarjan nopeuttamisesta? Pohjanmaalla joku firma ilmeisesti ainakin tällaisia muutoksia tekee. Miten se käytännössä menee?
Kasvintuotanto / Vs: Hybridiruis vertailua
: 01.07.17 - klo:13:07
Miks noista torajyvistä jaksetaan aina jauhaa näissä ruisjutuissa? Eiks ne ole kuitenkin aika harvinaisia, otetaanko niistä edes näytteitä, kun otetaan näytteitä? Eiks oo kuitenkin aika harvinaista, että kuormia torajyvien takia hylätään?


Avena katsoo todella tarkkaan kuorman. Kerran hylätty, kerran olen selvinnyt, kun ajoin lajittelijan läpi kuorman uudestaan. En tiedä ovatko kaikkien kohdalla yhtä tarkkoja vai onko heillä minuu vastaan jotain :D :D "Tuo mitään viljatiliä tarvitse, laitetaan hylkyyn vaan" :D :D
Kasvintuotanto / Hybridiruis vertailua
: 30.06.17 - klo:20:45
Onko ryhmäläisillä kokemuksia KWS Bono tai Livado rukiin viljelystä? Talven kestävyys? Torajyvä riski? Bonoa ainakin markkinoitiin hyvin vastustuskykyisenä torajyvää vastaan. Livado taas käsittääkseni on satopotentiaalinsa suhteen hyvä valinta?
Käytetyn kultivaattorin hankinta mielessä. Onko käyttäjäkokemuksia He-Vasta ja Dalbosta? Eroavaisuuksia esim. jäljessä? Kestävyydessä?

Ja ei...horssi ja kuhn pois suljettu vaihtoehdoista. Aivan liian arvokkaita meikäläisen lompakolle vaikka kovaa rautaa ovatkin.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.
Moniko on kylvämässä tulevana syksynä ko. uutuuslajiketta? Liekö Evolon ja Brasseton vertainen?
Kasvintuotanto / Caspian hybridiruis
: 21.06.15 - klo:08:51
Viljelykokemuksia kolleegoilla Caspianista? Kiitos vastauksista jo etukäteen!
Sivuja: [1] 2 3