Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15

Viestit - voortimies

On. 2016 Pisa-tutkimuksessa "alueelliset erot eri puolilla Suomea olivat kasvaneet. Etenkin pääkaupunkiseudulla tulokset olivat tuntuvasti parempia kuin vaikka Länsi- ja Itä-Suomessa." HS 6.12.2016

Maahanmuuttajien suuri osuus siis ei ole ainoa selittävä tekijä, vaikka arkijärjellä ajatellen se näyttäisikin ainoalta.

Matematiikassa ja luonnontieteissä suomalaisten sijoitus alkoi pudota jo vuonna 2006 ! Suurta maahanmuuttajien invaasiota ei silloin vielä ollut tapahtunut.

-SS-

Se on niin tyypillistä persu-propagandaa. Huutaa suureen ääneen että "Tyhmien maahanmuuttajien takia Pisa-tulokset laskevat!!!!". Kun tosiasiassa täällä meillä tulokset parempia kuin maakunnissa vaikka suurin osa maahanmuuttajista on täällä. Sinällään voi kysyä, kuinka iso se ero olisikaan, jos täällä ei olisi maahanmuuttajia? Vielä isompi kuin nykyisin? Mitä se kertoo? Että maakunnissa asuvat älykköimmät ja pääkaupunkiseudulla tyhmimmät? Tai jotain?

Valitettavasti on niin, että tyhmimpiin ja ennakkoluuloisimpiin ja rasistisiin tuo huutaminen Pisa-tuloksista uppoaa kuin häkä. Ja valitettavasti kun sitä riittävän mongta kertaa toistaa niin tyhmimpien joukossa se myös jää elämään totuutena. Vaikka todellisuudessa maahanmuutto selittää vain osan tuosta laskusta ja sitten maakuntien kantasuomalaiset selittää loput. Mutta sitähän ei maakunta-persut voi tunnustaa.


Voortimies ei ole opelmies, en koskisi Opeliin edes pitkällä tikulla.

Mitä taas muuhun kritiikkiisi yms tulee. Niin ottamatta mitenkään kantaa kehenkään henkilöön vaan ihan yleisellä tasolla.

Niin jos on käynyt siviilipalveluksen vakaumuksen takia niin ei ole mitään syytä katua tekemisiään. Se valinta perustui aitoon ja perusteltuun vakaumukseen eikä sitä ole syytä katua tai hävetä tai harmitella.

Jos sen sijaan on valinnut siviilipalvelukseen jostakin "en vaan viitsi" -syystä niin kuin jotkut halveksittavat lusmuilijat tekevät. Niin jos jatkossa elämässä käykin niin, että eteen tulee jokin sellainen elämäntilanne, jossa olisi syytä osoittaa olevansa isänmaallinen perusarvoja kunnioittava suoraselkäinen suomalainen. Niin saattaahan se siinä tilanteessa harmittaa tai kaduttaa että tuli aikanaan nuorena halveksittavasti lusmuiltua.

Tämä siis täysin yleisellä tasolla, ottamatta kantaa kenenkään henkilön henkilökohtaisiin valintoihin tai tilanteisiin.

On siviilipalvelusmiehiä ja siviilipalvelusmiehiä.
Minä arvostan suuresti vakaumuksellisia siviilipalvelusmiehiä.
Vakaumus voi olla vaikka pasifismi (vaikka se saattoikin olla Neuvostoliiton hybridivaikuttamista), uskonto, aseista kieltäytymine. Arvostan.
Mutta sitten taas jos kun sivilipalvelukseen meno on ollut (niin kuin eräillä) että "ei kiinnosta rämpiä metsässä", "ei kiinnosta olla alikessun pompotettavana", "on taloudellisesti kannattavampaa käydä siviilipalvelus" tms vastaava syy eli ilman varsinaista vakaumusta.  Niin jos minulta henkilökohtaista mielipidettä kysytään, niin tuollaiset ovat halveksittavia lusmuja. 
Vapaa sana / Vs: Ransulaki
: 31.01.23 - klo:22:28

Sensuroiko sen joku vai rähmäsinkö itse. Hävisi kuitenkin.

Tämä lainaus tuosta jutusta.

"Mutta totta kai Nyströmin elämä transnaisena on erilaista kuin suurimmalla osalla suomalaisista. Jadessa se näkyy lähinnä ikävässä mielessä: ihmisten ennakkoluulot ja viha ovat Nyströmille arkipäivää. Vaikuttaa siltä, että käynti kauppakeskuksessa tai ravintolassa ei ole mahdollista ilman, että joku seuraa, uhkailee, haistattelee tai ahdistelee.

Elämänmyönteisyyttä uhkuva sarja jättää katsojalle epämukavan olon ja syystä. Mieleen hiipii sama vanha virsi: vaikka miten säädettäisiin ihmisten elämää ja asemaa yhteiskunnassa parantavia lakeja, vaikeinta on muuttaa asenteita."


Ja näinhän se on. Jotkut s.atanan ahdasmieliset persut ja kristilliset ja jyväjemmarit eivät kerta kaikkiaan pysty sulattamaan erilaisuutta. Ja vielä pitää siitä mennä tavalla tai toisella ihmisille itselleen kertomaan.


Vapaa sana / Vs: Ransulaki
: 31.01.23 - klo:22:06
Kuvitelmat ja todellisuus.

Ilmeisesti tänään kuultiin taas eduskunnassa persujen, kristillisten ja kepujen kauhukuvia siitä, mitä kaikkea pahaa tapahtuu runsain mitoin tuollaisen huonon transulain takia.

Entä todellisuus?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009345519.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Kannattaa lukea koko juttu mutta tässä muutama ydinkohta?

"Irlanti salli suku­puolen vahvistamisen omalla ilmoituksella jo 2015: Tätä siitä on seurannut

Irlanti otti vuonna 2015 käyttöön itsemäärittelyyn perustuvan sukupuolen vahvistamista koskevan lainsäädännön. Tilastojen mukaan viiden miljoonan asukkaan maassa 1 058 ihmistä vahvisti sukupuolensa ensimmäisen seitsemän vuoden aikana lain käyttöönoton jälkeen."

Jotakin huolta on transurheilusta mutta siitäkään ei suurempaa haittaa ole ollut. Itse katson kyllä, että urheilussa ei naisten sarjaan pitäisi hyväksyä sellaisia, jotka ovat vaihtaneet sukupuolta murrosiän jälkeen. Ero on liian suuri vaikka kulkuset sen jälkeen poistettaisiinkin.


Mitä urheiluun muuten tulee, niin kannattaa katsoa:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009337087.html

"Nyströmin tarinan mielenkiintoa lisää se, että hän tulee urheilumaailmasta. Hän on voittanut ikäluokkansa poikien sarjan Suomen mestaruudet 14-, 15- ja 16-vuotiaissa ja tähtää kansainväliselle huipulle. "

"Urheilu ja identiteetti ovat Nyströmille elämän tärkeimmät asiat , ja siksi myös jatkuvassa ristiriidassa. Nyström joutuu esimerkiksi lykkäämään hormonihoitoja ja omaa transitiotaan [siirtymää syntymäsukupuolesta omaan sukupuoleen] urheilu-uransa vuoksi, sillä hän haluaa kilpailla miesten sarjassa."

Kun ennätys on alle 2-kymppisenä 194 niin on aika kova jätkä. Tehkääs perässä? Neidit.


Vapaa sana / Vs: Hesarin susikartta
: 29.01.23 - klo:12:48
Näinhän se on jo pitkään ollut.
Että suurimmat laumat ja tihein susikanta on lännessä.
Tiheämmän asutuksen lähellä.
Mutta suurin valitus ja uikutus susista ja niiden aiheuttamista ongelmista kuuluu idästä.
Miksi näin?
Vapaa sana / Vs: Keskustan nokitttelu.
: 27.01.23 - klo:10:26
Yritys saada 5 miltsiä niiden kahden turhan elikon elättämiseen oli kyllä kepun viimeinen iltalypsy-yritys tässä hallituksessa.

Olikos niiden pandojen tarvitsemien bambujen vuotuinen kustannus 200 000 €? Jos oli, niin ne on Suomen ylivoimaisesti kalleimmat elikot, se on kallista paskaa, mitä niiden peräsuolista ulos pukkaa päivittäin, kenenköhän pellolle ne päätyy,  ei kai vaan ähtäriläisen puolustusministerin ja maanviljelijän Mikko Savolan pelloille?
uskosin että karhut elää vähemmälläkin mutta eläintarha ei ;) :D ;D 8)

Ei tule ei. Tarha.
Sitten kun se on vielä jossakin hevon kuusessa periferiassa.
Niin sinne on aluetukina lapattava suokuokalla rahaa, että se pysyisi pystyssä.
Miten minulla on trunne, että mikään ei ole muuttunut sadassa vuodessa. Takapajuiset ihmiset edelleen pelkäävät kaikkea uutta.

https://historianet.fi/tekniikka/koneet/auton-historia

"
Tekniikka
Koneet
Auton historia

”Automobiili”, itsestään kulkeva laite, oli aluksi pelottava ilmestys. Reilut sata vuotta sitten laki vaati, että jokaisen auton edellä piti kulkea auton tulosta lipulla ja merkinantotorvella varoittava mies. "

Vapaa sana / Vs: qui etelässä?
: 18.12.22 - klo:14:23
on tuo evp oikein puolustusvoimien parasta aa ryhmäää.   aina suomi etellä!     ja paska jos ei etelän inssi osaa laskia työmenekkiä oikein..  lentäköön hevonpersiiseen..    oha se vaan maan suurin ja vaikuttavin kenttä'.   hyää mainosta stuipin suomelle...  meillä osataan,   - jos halutaan!!

Tämä ei todennäköisesti sinulle aukea vaikka miten ratakiskosta taivuttaisi mutta yritetään nyt silti.

Ja tämä on taas tylsää matematiikkaa.

Työnmenekki niin. Tuo saattaisi olla vaikka niin, että siinä on 30 metrin tai 60
metrin levyinen rintama etenevää aurauskalustoa, jossa aina reunan puolella oleva siirtää kaikkien edellisten lumet eteenpäin reunaa kohti. Voi olla kapeampikin esim 7,5 metriä (4 *7,5 = 30) mutta aina edetään rintamana reunaa kohti 30 metrin kokonaisleveydeltä.

Ajonopeutta ei voi määrättömästi kasvattaa ja matkaa on sen kolme kilometriä. Tuo 10-15 minuuttia tarkoittaa, että aurauskalusto etenee sellaista 15-20 kilometriä tunnissa jos on 60 metrin rintama tai 30-40 kilometriä tunnissa jos on 30 metrin rintama.

Nyt on huomattava, että teki´niin tai näin, niin reunimmaisena etenevällä on aina 30 metrin lumet siirrettävänä. Montakos sellaista kohdetta Oksalla on, että täytyy siirtää 30 metrin lumimassa sivusuunnassa? Jos lunta on kertynyt 5 senttiä, niin se tarkoittaa sillä viimeisellä metrillä 1,5 metrin kinosta. Vaatii jo hiukka voimaa ja tai nopeutta?

Mutta noista nähdään ne reunaehdot? Lunta ei voi antaa kertyä kovin paljoa ja jos on 1,5 metrin kinos, niin siinä ei kovin nopeasti ajeta millään kalustolla ja kovin pienellä kalustolla ei ajeta lainkaan. Mutta jos lunta tupruttaa "taivaan täydeltä" kuten tässä taannoin etelässä, niin aika usein on aurattava. Ja koneita olisi tulossa koko ajan. Asettaa omat haasteensa.

Sitten on vielä taloudellisuus eli raha. Jos on rahaa määrättömästi kuten Oksalla, niin on tietysti varaa sijoittaa kalustoon miten paljon vain. Mutta maanläheisempi esimerkki. Eräällä tuttavallani on syksyisin puitavaa 300+ hehtaaria. Hän on mitoittanut kalustonsa niin, että jos säät ovat suurin piirtein normaalit niin kaikki saadaan puitua. Jos ei, niin osa jää puimatta. On laskenut, että yksi vuosi kymmenestä voi jättää 20-25% puimatta ja on silti taloudellisesti kannattavampaa kuin ostaa isommalla rahalla puimuri ja kuivuri seisomaan 10 kuukautta vuodessa. Tämä laskelma oli ajalta, jolloin viljan hinta oli 80 euroa per tonni, en ole kysynyt miten nyt laskisi. Mutta jos ajatellaan että tulee tosi katastrofisyksy, niin paljonko Oksa sijoittaisi puimuriin että saa kaikki 5 hehtaariaan puitua sen ainoa kuuden tunnin aikana kuin on sinä syksynä poutaa?

Mutta tuossa reunaehtoja ja (talous)maytematiikkaa. En usko, että meni sittenkään perille.  Mutta onpahan yritetty,
Vapaa sana / Vs: qui etelässä?
: 17.12.22 - klo:21:11
tuossapa on oikeaa tietoa millä taajuudella kentälle voidaan tulla  voiortimiehen mutun sijaan...

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2018/kiitotie-1-2-vai-3-nain-lentokoneelle-maaraytyy-oikea-kiitotie-helsinki-vantaalla

Niinhän tuossa näkyy olevan:

"Jos odotettavissa on 70 konetta tunnissa, valitaan erilainen kiitotiekombinaatio kuin silloin, kun kentälle laskeutuu vain kymmenen lentoa tunnissa. "

Milloinkohan Rovaniemellä on ollut 70 / 3 = 23,33 konetta tunnissa?
varmaan kolmelle radalle on helpompi suunnitella jokin kombonaatio myös kunnossapitoa ajatellen kuin yhdelle radalle  ;) :D ;D 8)
Voi olla noinkin. Mutta jos vaivauduit yhtään lukemaan tuota laittamaasi linkkiä? Niin sen perusteella jos kun on liukasta ja lumipyry ja voimakas sivutuuli, niin pahimmassa tapauksessa turvallisuussyistä kaksi kiitotietä kolmesta on poissa käytöstä. Mites sitten tehdään sen 70 konetta tunnissa kanssa? Yhdellä kiitotiellä, kun välillä pitäisi auratakin. 

Kyllä se edelleen se matematiikka on kova sana kun mietitään että onnistuuko ja jos ei niin miksi ei. Mikä kyllä selviää hyvin laittamastasi linkistäkin. Siellä niitä lasketaan lennonjohdossa että miten selvitään kaikista tilanteista. Turvallisesti.

Vapaa sana / Vs: qui etelässä?
: 17.12.22 - klo:20:50
tuossapa on oikeaa tietoa millä taajuudella kentälle voidaan tulla  voiortimiehen mutun sijaan...

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2018/kiitotie-1-2-vai-3-nain-lentokoneelle-maaraytyy-oikea-kiitotie-helsinki-vantaalla

Niinhän tuossa näkyy olevan:

"Jos odotettavissa on 70 konetta tunnissa, valitaan erilainen kiitotiekombinaatio kuin silloin, kun kentälle laskeutuu vain kymmenen lentoa tunnissa. "

Milloinkohan Rovaniemellä on ollut 70 / 3 = 23,33 konetta tunnissa?

Vapaa sana / Vs: pakotepolitiikka
: 17.12.22 - klo:18:24
Ukraina taistelee meidänkin puolesta!  8)

Ja se on juurikin näin. Itse asiassa taistelevat koko Euroopan puolesta. Se on jo nähty, mikä on Putinin tavoite. Suur-Venäjän raja pitää siirtää Atlantin rannikolle.

Lisää rautaa rajalle. Tai ainakin Ukrainaan.

Olen tässä kiitellyt onneamme, että meillä on tällä hetkellä Niinistö presídenttinä. Jos meillä olisi nyt presidenttinä eräs nimeltä mainitsematon keskustapoliitikko, hän olisi todennäköisesti neuvotellut Venäjän kanssa uuden YYA-sopimuksen ja Venäjän duuma parhaillaan pohtisi Suomen liittämistä Venäjään.
Vapaa sana / Vs: qui etelässä?
: 17.12.22 - klo:18:19
ihmetyttää kun maan suurin kenttä pohjolassa ei pysty pitään kiitoteitä nykyaikana kunnossa et koneet pystyis lasekutumaan toisin kuin pienkenttä rovaniemellä osaa tehä hommat niin et jopa britti jumpot pääsee maahan ilman  häikkää!     eikö tuo yhtään siun selkänahasa tunnu?      luulis ny es että sen verta tuntus ku keput moiseeen pystyy mut kokoomuslaiset ei!

En nyt sanoisi, että tuossa puoluepolitiikalla on mitään suurempaa tekemistä,

Sen sijaan matematiikalla saattaa olla tekemistä asian kanssa.

Helsinki-Vantaalla on kolme kiitotietä. Juuri tarkistin niin tänään 16-17 25+ lähteviä ja 8 saapuvia lentoja, yhteensä 10+ lentoa per kiitotie. Rovaniemellä 18-19 oli kolme lähtevää ja ei yhtään saapuvaa, kiitoteitäkin on tosin vain yksi.

Pitäisi ottaa koko vuorokausi ja katsoa, mutta suhde on luultavasti tuota luokkaa, lentoja per kiitotie on vähintään kolminkertainen määrä.

Kiitotien pituus on noin 3.000 metriä ja lkeveys 60 metriä. Helsinki-Vantaan aurakalusto auraa kiitotien 10-15 minuutissa puhtaaksi rintamana edeten. Todennäköisesti Rovaniemellä vastaava.

Mitä noista luvuista voidaan päätellä? Sen, että Rovaniemellä onnistutaan todennäköisesti lähes koko ajan tarvittaessa auraamaan kiitotie lentojen välissä, auraus ei aiheuta viivästyksiä. Helsinki-Vantaalla taas kiitotien auraus välissä aiheuttaa kolmen lennon viivästymisen kun lentoja on koko ajan.

Mutta selitys ei löydy puoluepolitiikasta vaan matematiikasta.

Vapaa sana / Tosi iso hatunnosto Salelle!!!
: 07.12.22 - klo:18:11
Näin sitä pitää!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009250632.html

"Venäjän suurlähettilästä ei kutsuttu Linnan juhliin: ”Aika vahvaa politiikkaa”
Venäjän, Valko-Venäjän ja Iranin suurlähettiläitä ei eilen Linnan juhlissa nähty."

Lisää näitä!

Ei eletä enää kepulaisen kekkoslovakian aikaa!

Onneksi.
Toisille tuo kännykkä on perustyökalu siinä missä toisille traktori.

Kyllä ne päivän työt saisi tehtyä ilman kännykkääkin. Ehkä. Tai no, ilman kännykkää jää etätyöpäivä tekemättä kun en pääse firman VPN-verkkoon. Siitä se lähtee. Uusi kännykätön päivä, pitää ajaa toimistolle.

Se voi tietysti joillekulle olla kova pala, että kännykkä on joillekin ihan työkalu. Ei somevimpain.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15