Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - voortimies


Milläs joukkuella se tuollainen nimilista on? No tietysti Suomen U20 MM-kisajoukkuettahan se siinä.
Metsätalous / Vs: Metsurin kengät
: 03.01.20 - klo:20:52
saakeli,  kunnon satularasvaa ei enää taho saaha kenkien rasvuuseen,  joutuu nuita kumisia käyttään.   helevatun iliman *****uu!

Vaikea uskoa,. että joku oikeasti voi olla noin avuton...

Tuostapa sitten ostoksille...

https://www.varusteleka.fi/fi/product/tallipoika-valjasrasva-500-ml/59457
https://ratsastuskauppa.fi/tuote/hevonen/butet-akene-cream-satularasva/
https://www.prisma.fi/fi/prisma/horse-power-valjasrasva-08l
https://www.hevari.fi/hevostarvikkeet/hoitotuotteet/nahan-hoitoaineet/dr-horse-valjasrasva-800-ml.html

Tuosta varustelekan tuotteesta on omaa kokemusta, voin suositella. On hyvää. Rasvaa. Kovempaankin käyttöön. Kuten vaikka tällaisiin bootseihin.
Vapaa sana / Vs: KUKA ELÄTTÄÄ KETÄ
: 03.01.20 - klo:13:34
Pohjoisen yrityksetkin maksaa veronsa pääsääntöisesti etelään,että Eetunkin perse saa parasta palvelua verorahoilla jotka muut tuottaa.


Onko makialla laittaa esimerkkejä väitteensä tueksi, vai onko taasiinsa tupailloissa kuultua ?

Ei ole laittaa esimerkkejä, tämä on edelleen niitä tupailtapuheita, joilla syrjäseutujen tyhmiä on helppo höynäyttää. "Pääkonttori on Hesassa, verot maksetaan sinne". Joka ei ole totta. Jos siis yhteisöverosta puhutaan. Jos pääkonttorilla Hesassa on 10 työntekijää ja tuotantolaitoksella Hevonkuusessa on 90 työntekijää, yrityksen yhteisöverosta maksetaan 90% Hevonkuuseen ja 10% Hesaan. Näin se lain mukaan menee, työntekijämäärän suhteessa. Palkasta maksettavat verot sitten ovat asia erikseen.

Ai niin. Nyt se muistui mieleen. Väite, että "ei maalla ollut ennen homoja". Niin kyllä oli. Niitä vain ei sanottu homoiksi. Niitä sanottiin vanhapoikaisänniksi.
3. Mooseksen kirja:

18:22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.

Huolimatta raamatusta ja monesta muusta opuksesta. Niin tämä, että "homoseksuaalisuus on muoti-ilmiö, ei niitä homoja ennen ollut" ei ole totta. Homoseksuaaleja on ollut aina. He ovat joutuneet rakastamaan ja harrastamaan seksiä kuolemaa uhmaten.
Vapaa sana / Palsta kuihtuu - kevyet mullat
: 03.01.20 - klo:13:00

Selasin tuossa kirjoituksiani yli 10 vuoden ajalta ennen kuin poistin ne.

Moni asia on muuttunut.

Ilahduttavaa oli huomata, että monikin kymmenkunta vuotta sitten esille tuomani asia oli joko tapahtunut tai kehitys menossa koko ajan ennustamaani suuntaan.

Ennen täällä oli oikeasti keskustelua ja vaihdettiin mielipiteitä ja väiteltiin. Kiivaastikin.

Mm meitä kriittisesti tukipolitiikkaan ja tukialuejakoon suhtautuvia oli ainakin parikymmentä ja aiheesta saatiin joskus varsin kiivastakin sananvaihtoa aikaiseksi. Nyt jäljellä on oikeastaan vain Veemeli ja jollakin tavalla -SS-., kaikki muut on savustettu ulos tavalla tai toisella. Ja -SS- kommunikoi omalla sarkastisella tavallaan, kaikki eivät välttämättä edes tajua kritiikkiä.

Aluepolitiikkaan ja aluetukiin ei saa suhteutua kriittisesti, ei myökään kepuun ja MTKhon. Kyllä SKNää näkemyksineen on ikävä. Kriittisiä äänenpainoja esittävät pannaan joukkovoimalla kuriin. Sepevaktoituksieen ja muineen. Dissataan kirjoittajaa, kun ei faktoilla pystytä argumentoimaan vastaan. Ääriesimerkkinä Antidesantti, jonka ainoa (elämän?)tehtävä tuntuu olevan Sepen moittiminen ja dissaaminen.

Suvakeita ei suvaita. Sinne suuntaankin olevat mielipiteet torjutaan valtamedian lööperinä tai mädättämisenä. Melkein ainoita poikkeuksia taitaa olla junttieinari, kaikki muut lynkkaavat kuorossa. Ei sallita homoja, vihreät virheineen ovat kauhistus. Yleensä ottaen eri tavalla elävät ja ajattelevat, varsinkin kaupunkilaistollot.

Ja eniten kirjoittavilla ainoa ajatus tuntuu olevan, että kaikki, jotka ajattelevat tai tekevät eri tavalla kuin hän itse, ovat köpsiä. Koskee sitten musiikkia tai tikimaailmaa. Melkein mitä tahansa.

Ja dynaamisia esimerkkejä uusille jäsenille pilvin pimein. On 7 lehmän karja navetassa, jonka on tehnyt isovanhemmat. Lehmiä oli ennen varmaan enemmänkin, mutta kun äitimuori ei enää jaksa auttaa (lienee haudassa?), niin on mukavampaa temuta metsässä ja päristellä lunta auraamassa. Näytetään mallia ja esimerkkiä uusille innokkaille jäsenille. Kirjoittamalla, miten muuten elävät ja tekevät ovat köpsiä.

Ja kämpässä on lämpöä 12 astetta ja kosteutta 70%. En uskalla edes ajatella, millaiset olosuhteet navetan lehmillä on. Dynaamisella tulevaisuushakuisella jäsenistöllä on selkeää päämäärätietoisuutta ja halua kehittää elinkeinoaan. Siksi auliisti kerrotaan  hyviä neuvoja kaikille. Uudet jäsenet saavat kull!tettuja neuvoja, kullan arvoisia.

On hyviäkin puolia. Jonka tuo evp-kaverikin tuntuu huomanneen. Joskus ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Päällimmäinen ajatus monesti on, että "miten joku voi olla noin pönttö ja avuton".

Perussuomalaisten nousu näkyy. Hyvä puoli on se, että kepu taitaa vajota lopullisesti. Huono puoli se, että yksisilmäisyys ja suvaitsemattomuus nostaa päätään.

Mutta täälla on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta onnistuttu homoamaan kirjoittava jäsenistö. Vai mikä se oikea termi mahtaa olla, kun homogenisoidaan ja laitetaan kaikki samaan muottiin. Erilaisia mielipiteitä ja erilaisuutta ei sallita. Ja sitten ihmetellään, kun ei synny keskustelua? Miksiköhän ei synny?

Oli vielä joku muukin juttu. Mutta ei juuri nyt muistu mieleen.

Mutta että näin. Kevyet mullat.


Tom of Finland Touko Laaksosen syntymästä 100 vuotta!

Näyttelyitä ja tapahtumia ympäri maailmaa!

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/13/tom-of-finland-tarina-rohkeudesta-rakkaudesta-ja-suomalaisesta-taiteilijasta

Katsoin tuon keväällä. Hyvä leffa ja hyvä ajankuvaus. Suvaitsemattomuudesta ja sen vähittäisestä murtumisesta. Harmi vain, että ei ole enää Areenassa katsottavissa.
Vapaa sana / Vs: Niin se vaan kylmenee...
: 03.01.20 - klo:11:34
Australiassa on palanut muutama pensas joskus aiemminkin. Onpas pitkä listaus - hops, onko tämä säännöllistä ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Bushfires_in_Australia#Major_bushfires_in_Australia

On, on. Palanut. Tämän vuotinen tuntuu vain aika pahalta ja nyt kun muistelee viimeistä 30 vuotta, niin siellä on koko ajan menty huonompaan suuntaan? Se on varmaan se sykli?
Vapaa sana / Vs: Niin se vaan kylmenee...
: 03.01.20 - klo:11:32
Ilmaston väitetään menevän sykleissä - joku voisi kertoa tämän Sanoma-yhtymän toimittajille (onko niitä?).

Mitä niistä toimittajista? Mutta kun meteorologitkin?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006360686.html

"Meteorologi: vaikka poliitikot päättäisivät päästöistä mitä, lämpeneminen jatkuu vielä vuosikymmenen"

"Päättyneellä vuosikymmenellä on muutenkin riittänyt lämpöä. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Pauli Jokinen huomauttaa, että 2000-luvulla on rikottu kuuden eri kuukauden lämpötilaennätykset, joista viisi 2010-luvulla. Sen sijaan kuukauden kylmyysennätys on rikottu viimeksi vuonna 1999 ja sitä ennen vuonna 1980. Myös vuoden keskilämpötilojen kympin kärjessä on viisi vuotta 2010-luvulta.

Meteorologi uskoo trendin jatkuvan samanlaisena vaikka muistuttaakin, että yksittäiset vuodet saattavat olla hyvinkin erilaisia.

– Vaikka mitä saataisiin aikaiseksi päästöjen osalta, kyllä lämpimämpään suuntaan mennään vielä alkanutkin vuosikymmen, Jokinen sanoo."


Ja melkein väittäisin, että meteorologian perusopintoihin kuuluu "Ilmasto ja sen muutokste eri aikakausin" tms vastaavaa. Vai mitäpä luulet?

Vapaa sana / Niin se vaan kylmenee...
: 02.01.20 - klo:15:35

Ilmasto...

Merkit selkeästi ilmassa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006360184.html

"Tuhannet turistit ovat saaneet alle 48 tuntia aikaa poistua Australian etelä­rannikolta – lauantaista tulossa taas helvetillinen".

"Lauantaina alueelle odotetaan tuulenpuuskia ja yli 40 celsiusasteen lämpötiloja. Se luo vaarallisia sääolosuhteita, joiden varoitetaan olevan jopa pahempia kuin tämän viikon tiistaina. Tiistaina kuukausia jatkuneissa maastopaloissa kuoli enemmän ihmisiä kuin kertaakaan aikaisemmin.".


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006360451.html

"Norjassa lähes +20 astetta lämmintä – ”Ihmiset ovat voineet käyttää shortseja aamulla”"

"Norjan tammikuun lämpöennätys rikkoutui, ja lämpötilojen odotetaan yhä nousevan.

Norjan leutojen talvien uskotaan lisääntyvän ilmastonmuutoksen myötä.Keski-Norjassa sijaitsevan Sunndalsoran lämpötila on noussut tänään 19 asteeseen, mikä on tammikuun lämpöennätys."


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006360436.html

"Kuva huhtikuulta kertoo, miten Suomi lämpeni viime vuonna: elohopea kipusi lähes asteen normaalia ylemmäs"

"Suomessa ainoastaan Lapissa oltiin lähellä keskiarvoja.

Viime vuosi oli lähes koko Suomessa tavanomaista lämpimämpi, selviää Ilmatieteen laitoksen tilastoista. Pelkästään Lapin keskilämpötila oli lähellä pitkäaikaisia keskiarvoja.

Koko maan keskiarvo oli noin 0,9 astetta vuosien 1981–2010 keskiarvoa korkeampi. Etelärannikolla vuosi oli useilla havaintoasemilla mittaushistorian kolmen lämpimimmän joukossa."


Selkeät ennusmerkit ovat ilmassa. Kylmenemiselle. Ilmaston lämpeneminen on pelkkää höpöpuhetta! Tosiasiat puhukoon puolestaan, mitään lämpenemistä ei ole tapahtumassa!Vapaa sana / 2020 on tärkeä juhlavuosi!!!
: 02.01.20 - klo:15:29

Tom of Finland Touko Laaksosen syntymästä 100 vuotta!

Näyttelyitä ja tapahtumia ympäri maailmaa!
Jos ei ole selvää, kuka susista on hyökännyt lampaiden tms. kotieläimien kimppuun, susia voi ampua niin kauan, että raatelu loppuu - vaikka koko paikallisen kannan (ein ganzes Rudel).
https://www.deutschlandfunk.de/bundestag-erleichterter-abschuss-von-woelfen-beschlossen.2932.de.html?drn:news_id=1082254
Kyseisessä uutisessa on paljon mielenkiintoisempikin asia kuin tuo päätös? Saksan pinta-alahan on vain noin 10% Suomea suurempi? Saksassa näkyy olleen vuoden aikana 639 susihyökkäystä? Ja niissä on kuollut 2.060 eläintä? Kun suhteuttaa Suomeen, niin tuosta voi päätellä, että Saksan susikanta on huomattavasti suurempi kuin Suomen, Kummasti vain siellä 83 miljoonaa ihmistä eli Suomeen verrattuna yli 10-kertainen määrä ihmisiä ja melkoisen paljon enemmän susia kuin täällä tulevat toimeen suurin piirtein samalla pinta-alalla? Mikäköhän siihen on syynä?
Sivuja: [1]