Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 57

Viestit - voortimies

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 23.08.19 - klo:20:35
Mulla on Tähti-vehnää, sako säilyy yli kolmensadan vaikka mikä olisi..

Ruso ja Tähti olivat aikanaan yleisimmät lajikkeet. Ruso oli satoisampi mutta ongelmana oli tuo sakoluku. Tipahti tosi herkästi. Ei Tähtikään ihmeisiin pystynyt mutta sen sakoluku pysyi huomattavasti paremmin. Ja niille, jotka eivät tunnista eivätkä ole viljelleet niin puhutaan 70-80 -lukujen lajikkeista.
'
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 23.08.19 - klo:20:21
Usein sako vielä hiukan paranee, jos sateet lakkaavat. Joka uudella sateella sitten mennään alemmaksi. Kruunun ja Zebran uskaltaa aina jättääkin vielä viikoksi. Näillä uutuuslajikkeilla kun ei ole selvää tietoa, miten sako kestää.

-SS-

Muistan kun oli Ruso-vehnää aikanaan niin sille riitti sakoluvun laskuun hiukan reippaampi aamukaste. Lajikkeilla on isojakin eroja.
Vapaa sana / Vs: ilmasto ahistus
: 22.08.19 - klo:12:19
Juu,80-luvulla pelättiin ,että Reagan aloittaa ydinsodan hetkenä minä hyvänsä. Saksalaiset marssi ydinpommien ja ydinvoiman vastaisesti. No,nyt ei ole pommeja eikä ydinvoimaa

Nyt kun vertaa tätä ilmastouutisointia ja ydinsodan uhkaan liittynyttä uutisointia keskenään, niin ei tätä ilmastoa yhtään sen enempää "pommiteta" kuin tuota ydinsotaa aikanaan. Varsinkin kun huomioi tiedonvälityksen kehittymiseen, enää ei olla sen yhden kekkoslovakian kontrolloiman yhtenäisen tiedonvälityksen varassa. Jonka ainoa totuus 80-luvulla oli, että sotahullu Reagan aloittaa ydinsodan ja tähtien sodan kun taas kiltti Leonid-setä vain varjelee kansalaisiaan. Se oli kekkoslovakian virallinen totuus. Mutta kylmä sotahan oli jo 60- ja 70-luvuilla, tai kai se alkoi jo heti sen pienen kahinan jälkeen, jota toiseksi maailmansodaksi kutsutaan. Sehän kärjistyi 60-luvun alussa Kuuban ohjuskriisiin.

Mutta pointti oli se, että ei ilmastosta sen enempää vouhoteta. Vaikka joistakin ehkä siltä tuntuukin. Mutta se, että nuoret ahdistuvat asioista, jotka vakavasti tuntuvat uhkaavan heidän omaa ja ehkä koko maapallon tulevaisuutta ei ole mitään uutta myöskään. Nuorten osa on olla huolisaan tulevaisuudesta. Ja onneksi näin, vanhemmalla polvella tuo "meidän jälkeemme vedenpaisumus" -asenne tulee toisinaan liian vahvasti esille.
Vapaa sana / Vs: ilmasto ahistus
: 22.08.19 - klo:08:53
Se on suhteellista? Mikä ahdistaa ja mikä ei?

Aikanaan hirveän kauan sitten kun minä koulua kävin, niin kansalaistaidon oppikirjassa oli ohjeet, miten kellarista tehdään säteilysuoja. Ydinsodan aiheuttaman radioaktiivisen laskeuman varalta.

Se oli sitä kylmän sodan aikaa. Saattoihan tuo joillekuille tai aika monellekin ahdistustakin aiheuttaa. Noista ei vaan silloin samalla tavalla puhuttu. Noista ahdistuksista. Sen sijaan ydinsodan pelko oli monelle todellinen, se kun tuntui olevan vain napin painalluksen päässä. Ja saattoipa joskus ollakin.

Mutta että tuo, että nuoret ovat ahdistuneita ilmastosta ei poikkea juuri yhtään tuosta ydinsodan pelosta tai ahdistuksesta. Samalla tavalla molemmat saattavat lopettaa sivistyneen maailman sellaisena kuin me sen tunnemme.
Helsinki - Hanko - Turku - Pori - Tampere - Helsinki lienee suurinpiirtein Tanskan kokoinen alue.

Fordifaktaa?  ;D

Mahtaako sinulla kielipuolena olla vaikeuksia ymmärtää tai hahmottaa? Mitä tarkoitetaan. Kun rajataan alue Helsinki-Hanko-Turku-Pori-Tampere-Helsinki niin siihen kuuluvat noin Uusimaa (9.500 km2), Varsinais-Suomi (20.500), Satakunta (8.200), Pirkanmaa (14.600) ja Kanta-Häme (5.100), yhteensä 57.900 km2. Tanskan pinta-ala on 43.000 km2. Jos piirretään tarkka raja kaupungista toiseen niin saattaa pinta-ala jäädä hiukan tuon Tanskan pinta-alan alle mutta nuo maakunnat yhteensä ovat jo enemmän kuin Tanska. Ja ovat onnistuneet sille alalle ahtamaan 10x määrän sikatuotantoa ja enemmän nautatuotantoa kuin mitä meillä on koko maassa.
samaan aikaan ahneella maaseudulla kepun synkeimmillä kannatusalueilla  on taajamien  keskustat moninpaikoin jo vuosikymmeniä lämmenneet kaikkien vihreiden helsinkiläishippien  ihanneajatusten ja tavoitteiden  mukaan uusituvalla biopolttoaineella osuuskuntapohjaisesti. ilmanvaihdossa on lämmön talteenotto  ja hirsiset rakennukset on jo luonnostaan viileitä :o :o :o :o

Maalailet hienoa kuvaa. Entä todellisuus? Mahtaako tuo "moni paikoin" olla kuinkakin pieni prosentti? Tässä vain esimerkki?

http://biobisnesta.fi/wp-content/uploads/2018/03/Punkalaidun.pdf

"• Öljyä korvattavissa 300 000 litraa kunnan omistamissa kiinteistöissä- Hiilidioksidipäästöt vähenisivät 748 tonnia CO2 -ekv"

"Kunnan omistamat kiinteistötMonet Punkalaitumen kunnan omistamista kiinteis-töissä ovat edelleen öljylämmitteisiä. Öljyä kuluu vuodessa noin 280 000 litraa (noin 2 800 MWh/a polttoaine-energiaa). Tämä on 6,3 prosenttia kaikesta kunnassa käytettävästä lämpöenergiasta. Rahaa kuluu noin 250 000 euroa vuodessa.Suurin yksittäinen öljynkuluttaja on palvelukeskus Pakari, missä öljyä palaa vuosittain noin 90 000 litraa (noin 900 MWh/a polttoaine-energiaa). Muita suuria öljynkuluttajia ovat kunnan vuokrata-lot, joiden yhteenlaskettu lämmitysöljyn kulutus on noin 80 000 litraa vuodessa. Valtaosa kunnan omistamista kiinteistöistä sijaitsee Punkalaitumen taajamassa. Taajaman ulkopuolella suurimmat öljynkuluttajat ovat Pohjoisseudun ja Kiertolan kyläkoulut. Öljyn kulutus kummassakin on noin 15 000–20 000 litraa vuodessa.Kaikki kunnan öljylämmitteiset kiinteistöt voidaan korvata pellettilämmityksellä, jolloin polttoaine-kustannukset karkeasti puolittuisivat. Tapaus-kohtaisesti tulee kuitenkin selvittää aluelämmön mahdollisuus, muita huomioitavia tekijöitä on mm. nykyisen laitteiston käyttöikä ja käytettävissä ole-vat tilat."


Todellisuus on, että aika monen pienen kunnan ja myös aika monen maatilan sekä tuotanto- että asuinrakennus lämpenee öljyllä. Helposti. Yksinkertaista siistiä ja helppoa. Ja mikäs se öljy onkaan suhteessa kivihiileen? Bioenergiaa vai fossiilista?
Helsingin kupla vaan porisee, ole huoletta. Tuollaista mä ihmettelen eniten: https://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/parisuhdetiimin-yhteystiedot/ Nää tyypit saavat somettamisesta palkkaa valtiolta.

Entäs jos ne naiset muuttaa sinne Helsingin kuplaan? Kuten on jo tapahtunutkin, Helsingissä on merkittävä varsinkin nuorten naisten ylimäärä miehiin nähden.
Mut Helsinki-Tampere-Turku kolmion sisäpuolella ei kyllä enää saa minkäänlaista lupaa eläintuotantorakennuksille.

P.skapuhetta. Puuttuu vaan hakijat. Luvat kyllä heltiää, jos ei nyt aivan älyttömään paikkaan laita.

Niin ja vertailun vuoksi? Helsinki - Hanko - Turku - Pori - Tampere - Helsinki lienee suurinpiirtein Tanskan kokoinen alue. Tuolla alueella tuotetaan muistaakseni noin 10-kertainen määrä sianlihaa mitä meillä. Muistaakseni Tanskan kuukauden tuotanto on noin meidän vuosituotantontomme. Maitomääriä en muista mutta suuremmat kuin meillä. Ja kummasti mahtuu. Elukat samalle alueelle millä 5+ miljoonaa ihmistä. Tosin onhan tanskalaisilla monia tiukempia ehtoja kuin meillä juuri asutuksen läheisyydestä johtuen. Mutta siitä ei varmasti jää kiinni, etteikö tuotanto mahtuisi ja etteikö lupia saisi. Puuttuu vaan hakijat.
Ehkä se, mitä Markku Ollikainen ei ollut ottanut huomioon, on se, että ne levityspellot itse asiassa ovat koko ajan olleet olemassa, mutta eläimet on viety sivuun peltokeskittymistä 1970-luvulta alkaen, jälleen tietenkin asiallisin aluepoliittisin perustein. Ja  pellonraivauskiima oli suuri jo 1987-luvun lopulla, jolloin 300 mk:n aarimaksu tuli raivaussakoksi.

Jos nämä Uudenmaan, Pirkanmaan ja Lounais-Suomen nykyiset vilja-alueet saisivat maidosta vaikka 20 c/litralle nitraatti/fosfaattisijoitus-tuotantotukea, olisivat uudet neljännesmiljoona lypsylehmää melko äkkiä näiden aukeiden reunamilla, vanhat kivinavetat taas täynnä elämää ja ammumista.

Tai jotain.

-SS-
Pellon raivaaminen Suomessa on hölmöläisen hommaa ja liikapellot tulisi myös metsittää, ei pitää näennäisviljelyssä. Mutta kyllä lanta pitäisi voida sijoittaa sille peltoalalle, jolta rehukin on korjattu. Ei siinä voi typpeä kertyä pohjavesiin, jos apulantaa ei käytettäisi. Rehualavaatimus tietysti kaikille navettainvestoinneille. Se ohjaisi investoinnit peltojen laidoille.
Hyvin kirjoitettu. Ei tosin mene läpi kepulandiassa varsinkaan kesäteatteri ministerin toimesta.

Ja näin. Täällä vain taitaa porukka olla niin nuorta ja / tai yksituumaisen kepulaista, että eivät edes tajua, mitä oikein on tehty ja miksi. Jättimäinen munaus ja ihan kepun kannatuksen takia. Jos ajatellaan mitä tahansa muuta Euroopan maata, niin jokaisessa valtaosa maidontuotannosta on kuitenkin niillä edullisemmilla alueilla. Heikommilla alueilla tuotetaan pieni osa maidosta suurempien tukien varassa. Vaikkapa Ruotsissa niin kyllä Skånessa tuotetaan enemmän maitoa kuin Tukholman pohjoispuolella pohjoisilla tuilla. Meillä taas? Tehty jättimäinen typeryys kun on ohjattu eläimet pois valmiin pellon äärestä. Ja niillä isommilla pohjoisilla tuilla tuotetaan suurin osa maidosta heikommissa olosuhteissa. Mitä järkeä? Ei mitään.
nyt ja tulevaisuudessakin pätee se asia että lämpö ja kylmyys ei tule termostaatista hokkuspokkusvaan, vaikka kovasti vakuutellaan että tässäkin on energian säästöt  ja kulutukset kirjoissa ja kansioissa niin me maalaisjärjellä tulemme hieman toiseen lopputulokseen ;) :D ;D 8)

Jos ei jotakin asiaa ymmärrä, niin ei se tarkoita, etteikö se voisi olla totta tai mahdollista? Mutta noinhan se toimii, vesimassa toimii kylmäakkuna. Kylmää vettä kierrätetään talojen jäähdytykseen. jossa se lämpenee. Lämmennyt paluuvesi kierrätetään vesi-vesi lämpöpumpun kautta ja sillä lämmitetään kaukolämmön vettä. Mukavampi ottaa se lämmin suihku.

Ja ilmaiseksi ei tule, vaatiihan tuo lämpöpumppu sähköä. Mutta uskoisinpa. että sähköä menee vähemmän kuin lämmityksen säästönä saadaan. Tuskinpa muuten tuota olisivat tehneet, jos se ei olisi taloudellisesti kannattavaa. Mutta tämä on taas yksi esimerkki mittakaavaedusta. Ei onnistuisi taloudellisesti Taka-Hikiällä kun on vaan se kunnantalo jäähdytettävänä. Ja lisäksi esimerkki siitä, miten Helsinki koko ajan tekee töitä vähentääkseen kivihiilen käyttöä ja lopettaakseen sen kokonaan. Aivan eri asia on, että tehtävät toimet eivät välttämättä kaikkia miellytä, kun ei aletakaan käyttää sitä kotimaista haketta?

Kun ne harvatkin naiset on mieluummin keskenään?

https://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/a/7de98cc1-1e7e-4c43-bd59-cc58e0447f30

"Asenteet seksiin saman sukupuolen kanssa ovat muuttuneet avoimemmiksi."

"On yhä yleisempää, että suomalaiset haluaisivat harrastaa seksiä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Näin käy ilmi esimerkiksi Kaalimato.comin heinäkuussa julkaisemasta tutkimuskyselystä ja Väestöliiton Finsex-tutkimuksesta.

Finsex-tutkimuksen mukaan kyseessä voi olla jopa ”mullistava” muutos suomalaisten seksielämässä. Erityisesti naisten halu toisia naisia kohtaan on kasvanut merkittävästi."


Siinä saa maaseudun poikamies panna parastaan, että onnistuu naisen saamaan?
Vapaa sana / Maailmanpalo lähtee?
: 13.08.19 - klo:22:25

Ainahan se jostakin lähtee? Lähi-Itä on pitkään ollut tyrkyllä paikaksi. Samoin Intian ja Pakistanin raja. Afrikka menee heimosodilla?

Mutta tämä? Tämä voi olla vakavaa, jos?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006203572.html

"Kiina julkaisi mahtipontisen propagandavideon – näin sotilasajoneuvojen letkat etenevät kohti Hongkongin rajaa"Onko tuo nyt niin ihmeellistä? Itse ainakin työuran aikana joutunut muutaman kymmenen kertaa valvomaan pitkälti toista vuorokautta. Se kun joku menee pieleen ja homma on saatava toimimaan niin sitten nukutaan vasta kun hommat toimii. Ja ei tietty mistään miljardisummista ole ollut kyse mutta helposti 5-numeroisista summista. Kannustaa tekemään töitä palkkansa eteen.

Lääkärithän valvoo toistuvasti päivystysputkessa?

Että onko tuo nyt niin ihmeellistä? Jotkut ei tietty vaan kestä.
Vapaa sana / K.ullissa ongelmia?
: 13.08.19 - klo:22:15

Tai ainakin K.ullin kanalassa?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f815cf8c-d450-44c6-b3fd-1bbbb86aed48

"Viron eläintensuojeluyhdistyksen mukaan *****n kanalassa surmataan kanoja myös kuristamalla päästä ja ravistelemalla voimakkaasti."

"Munakunnan hallituksen puheenjohtaja Kari Lammi sanoo Iltalehdelle, ettei hän tai kukaan muukaan Munakunnassa ole ollut tietoinen siitä, että Viron kanalassa ammutaan kanoja.

− Se on yksiselitteisesti vastoin ohjeitamme ja työnormejamme. Baltiassa pitää käsitellä kanoja aivan samalla tavalla kuin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Lammin mukaan kanojen ampumisessa on ilmeisesti kyse kulttuurieroista. Hän sanoo, että kanojen ampuminen loppuu nyt Viron-kanalassakin."
Vapaa sana / Vs: Sipilän saavutuksiako?
: 13.08.19 - klo:22:13
Sipilänkö vika jos nuorukainen ajaa ylinopeutta ?
17 vuotiaan pitäis tajua et kortti lähtee moisesta ylinopeudesta . Kortittomana , alle 18 vuotiaana , en ajanut ylinopeutta koska olis voitu pysäyttää ylinopeuden vuoksi  ;D ;D ;D ;D

Ei tietystikään ole Sipilän vika. Paitsi että jos kepulasten takia lainsäädäntöä ei olisi muutettu niin tuokin kaveri olisi saanut kasvaa ja miettiä vielä vuoden. Jos olisi ehtinyt tulla vähän enemmän järkeä ja vastuuntuntoa päähän. Ehkä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 57