Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - voortimies

Vapaa sana / Tosi iso hatunnosto Salelle!!!
: 07.12.22 - klo:18:11
Näin sitä pitää!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009250632.html

"Venäjän suurlähettilästä ei kutsuttu Linnan juhliin: ”Aika vahvaa politiikkaa”
Venäjän, Valko-Venäjän ja Iranin suurlähettiläitä ei eilen Linnan juhlissa nähty."

Lisää näitä!

Ei eletä enää kepulaisen kekkoslovakian aikaa!

Onneksi.
Vapaa sana / Keskustan asuntopolitiikka
: 24.11.22 - klo:16:42
Kun tuon
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cb3dafe6-a958-4243-8367-c702de9fd044
uutisen lukee, niin kaikkea kivaa ja hyväähän he haluavat.
Mutta mitä he todellisuudessa haluavat?
Tämä on uusi muunnos teemasta "sidotaan turpeeseen".
Kun on se omistusasunto siellä jossakin hevon kuusessa ehkä jopa järven rannalla, niin siitähän ei sitten helpolla lähdetä vaikka töitä ei olisi ollut kymmeneen vuoteen.
Keskusta haluaa siis sitoa äänestäjänsä paikoilleen.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009159467.html

"Työkyvyttömyyseläkeläisten osuus väestöstä vaihtelee suuresti eri puolilla Suomea, THL:n tilastot paljastavat.

Pohjois-Savoon kuuluvan Rautavaaran 16−64-vuotiaista työkyvyttömyyseläkkeellä on jopa 21,2 prosenttia, eli useampi kuin joka viides. Se on eniten koko Suomessa.

Manner-Suomen kunnista toista ääripäätä edustaa Uudellamaalla sijaitseva Kauniainen. Vain 2,5 prosenttia Kauniaisten 16−64-vuotiaista on työkyvyttömyyseläkkeellä."

"Yleisin työkyvyttömyyseläkkeen syy on mielenterveyden häiriöt. Muita yleisiä syitä ovat tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, hermoston sairaudet sekä verenkiertoelinten sairaudet."

"Kuten yllä olevasta grafiikasta näkee, prosentuaalisesti eniten työkyvyttömyyseläkkeellä olevia työikäisiä asukkaita asuu eniten itäisen Suomen alueella. Aro mainitsee, että aivan kuin Suomessa olisi kaksi valtakuntaa näiden tunnuslukujen perusteella. ”Valtakuntien” rajapyykki mukailee Pähkinäsaaren rauhan rajaa, joka solmittiin jo vuonna 1323. Rauhansopimus määritti Ruotsin ja Novgorodin valtion rajat.

– Kun sen rajan eri puolilta verrataan mitä tahansa hyvinvointiin, terveyteen, työttömyyteen tai aluetalouteen liittyvää muuttujaa, niin erot ovat pelottavan suuria, Aro sanoo."

"Hyvinvointialueista alkaisin työttömyyseläkkeellä olevien työikäisten määrä on Helsingissä, 3,5 prosenttia. Suurin osuus on Kainuussa, 8,7 prosenttia."


Niin. Maalla idässä ja pohjoisessa asuvat siis terveimmät ja reippaimmat ja mielenterveydeltään parhaat ihmiset. Heillä kun ei ole rasitteita etelän ja lännen muiden ihmisten vaikutuksesta, kaupungeista ja paheista. Vai miten se oli?

Kukas se sanoikaan jotakin "ahdasmielisistä kepukunnista" ja niiden vaikutuksesta mielenterveyteen? Joku se oli mutta en nyt muista kuka.




Marinia ja vihreitä kovasti syytellään siitä, että rajaa ei saada kiinni.

Voisiko todellinen syy olla siinä, että jopa kepun johto tietää, että suurimmalla osalla peruskepulaisista linja Venäjään on sama kuin tämän

https://www.paavovayrynen.fi/2022/09/23/sotapropagandaa-ja-sodan-retoriikkaa/

jutun kirjoittajalla?

Aika paksua?

"Helmikuussa 2014 Kiovassa toteutettiin länsimaiden tukema laiton vallankaappaus, jossa valtaan nousseet uudet vallanpitäjät ryhtyivät vainoamaan maan itäosissa ja Krimin niemimaalla asunutta maan venäjänkielistä vähemmistöä. Ukrainaa alettiin viedä sotilasliitto Natoon. Seurauksena olivat sisällissota ja Krimin valtaus."

"Suomessa on vallalla voimakkaampi Ukrainan sotaan liittyvä propaganda kuin muissa perinteissä länsimaissa.

Osittain sotapropagandan voimakkuus selittyy sillä, että historiallisista syistä Suomen kansan keskuudessa on ollut vallalla pelkoa ja suoranaista vihaa Venäjää ja venäläisiä kohtaan. Siihen näköjään helposti vedotaan.

Voimakas sotapropaganda selittyy osittain myös sillä, että Ukrainan sotaa on käytetty perusteena Suomen huonosti harkitulle päätökselle hakea jäsenyyttä sotilasliitto Natossa."

Vapaa sana / Perus porvari ostoksilla
: 03.08.22 - klo:11:52
Jotenkin tuntuisi tutun oloiselta?

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/7ad426a6-17ef-44a9-8e31-586b31f5fef4

"Asiakas suuttui, kun Ranskalaisen kyläkaupan työntekijä ei osannut suomea – omistajalta erityinen vetoomus
Yrittäjä toivoo asiakkailta ymmärrystä, jos henkilökunta ei osaakaan sujuvaa suomea."

"– Rakkaat asiakkaat, tiedostattehan että meillä voi olla Vääksyn kaupalla tilanne, ettei kukaan puhu kassalla suomen kieltä! Joudun nostamaan tämän esiin, sillä useamman kerran tänä kesänä asiasta on rumasti sanottu työntekijöillemme, joista suurin osa on nuoria, kirjoitti kaupan toinen omistaja Riikka-Maria Lemminki."

"Aina tälle ei ole riittänyt ymmärrystä, vaan kielen kanssa haparoinnille on naureskeltu ja sitä on jopa pilkattu. Kaupasta on myös marssittu mielenosoituksellisesti ulos, jos asiakaspalvelua ei ole saatu sujuvalla suomella."

"– Totta kai ihmiset saavat äänestää jaloillaan ja mennä jonnekin muualle, jos kokevat, etteivät saa haluamaansa palvelua. Mutta sen voi tehdä fiksusti ja vähin äänin, ei mielenosoituksellisesti.

Yrittäjän mukaan valtaosa asiakkaista osaakin toimia kohteliaasti. Protestoijat ovat olleet pieni, mutta äänekäs ryhmä.

Lemminki vakuuttaa myös, että niille jotka ehdottomasti vaativat palvelua sujuvalla suomella, löytyy kyllä muita kahviloita ja putiikkeja."


Molemmat uutisoineet.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008980778.html


Perus junttilaisten protestit.

Vapaa sana / Taas yksi
: 02.08.22 - klo:12:13
Tämä on suomalaisten huono kohta.
Jossa vertaudumme itäiseen Eurooppaan, emme läntiseen sivistys-Eurooppaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008979757.html
"Joensuun henkirikoksesta epäillään uhrin avopuolisoa – 26-vuotias mies on myöntänyt aiheuttaneensa kuoleman
24-vuotias joensuulaisnainen löytyi kuolleena lauantain ja sunnuntain välisenä yönä."

Suomessa naisen riski joutua nykyisen / entisen  kumppaninsa / avopuolisonsa / aviopuolisonsa   pahoinpitelemäksi / raiskaamaksi / murhaamaksi  on mrkittävästi suurempi kuin länteisessä Euroopassa. Edes läntisen Euroopan suuret matu-laumat kunniamurhineen eivät kykene nostamaan niitä Suomen yläpuolelle. Me emme tarvitse matuja tänne meille opettamaan miten akka laitetaan kuriin, se on osattu aina ihan itse.


Vapaa sana / Matut tappavat Ruotsissa
: 27.07.22 - klo:15:58

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008960212.html

"Expressen: Päihtynyt suomalais­nainen työnsi miehen juna­raiteelle Ruotsissa – lausui kuulusteluissa tyrmäävän kommentin"

Ja tuo tyrmäävä kommenttihan oli että

"– Hänhän oli musta, nainen oli sanonut poliisikuulusteluissa viitaten raiteille työnnettyyn mieheen."

Ihan perus suomalaiset menevät matuilemaan Ruotsiin?

Vai miten tämä pitäisi nähdä?

Ja äärikepulaiset taputtaa suuria karvaisia käsiään.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008951568.html

"Laki uusista ”Putin-nuorista”

Yksi kohutuimmista Putinin hyväksymistä uusista laeista koskee uuden valtiollisen nuorisojärjestön perustamista. Virallisesti kyse on ”vapaaehtoisesta” järjestöstä, jonka hallintoneuvoston johtoon asettuu itse presidentti Putin.

Uudella ”Putin-nuorten liikkeellä” ei ole vielä nimeä, mutta sille on annettu jo oikeus perustaa haaraosastoja myös ulkomaille. Venäjän median mukaan kyseessä on tietynlainen neuvostoaikaisen pioneerijärjestön korvike, jonka tarkoituksena on kasvattaa venäläisnuorisosta isänmaallisia ja perinteisiä arvoja kunnioittavia kansalaisia.

Venäjän oppositio pelkää, että uudesta nuorisoliikkeestä tehdään tosiasiassa pakollinen organisaatio, johon lasten on liityttävä saadakseen jatkossa opiskeluoikeuden tai pääsyn työmarkkinoille aikuistuessaan. "


On muutenkin sellainen lakikokoelma että huh huh.
Opit suoraan Hitleriltä, miten eri mieltä olevia ja toisinajattelijoita kohdellaan.

Demokratiaa?

Vapaa sana / Hesan väkivaltainen nuoriso
: 08.06.22 - klo:17:35
Not!

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0a994418-2515-4a93-8b68-94f4b2e8ab4e

"Järkyttävät teot Seinäjoen yössä osoittavat: tällaista on nuorison väkivalta Suomessa"
"Joukkotappeluita ja katujengien vaaraa
Nuorten tekemät epäillyt väkivaltarikokset ovat kasvussa niin, että kokenut rikoskomisariokin pitää muutosta merkittävänä. Hän havaitsee muutoksen myös tekojen luonteessa ja kuvailee niitä ”järjettömiksi”. Miksi etenkin pohjalaiskaupungit ja Kerava erottuvat murheellisissa tilastoissa?"
"Maassa makaavaa potkitaan päähän, ja sitä kuvataan. Ennen vanhaan pyrittiin menemään väliin ja estämään tappelu. Alaikäisten tekemien epäiltyjen väkivaltarikosten määrä on kasvanut ja teot ovat yhä raa’empia. "

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4f736b54-404f-417f-9095-97e32ea5d65b

"IL selvitti, missä väkivaltainen nuoriso erityisesti piinaa – katso kotikuntasi tilanne"



Tai sitten eivät...

https://www.is.fi/terveys/art-2000008775068.html

Aika järkyttävää?



"Täällä asuvat Suomen sairaimmat ihmiset – katso oman kuntasi tilanne
Suomen sisällä on selvät erot sairastavuudessa.
Suomen terveimmät ihmiset asuvat pääkaupunkiseudulla ja Pohjanmaalla.
Näin kertoo THL:n tuore sairastavuusindeksi.
Eniten sairastetaan puolestaan Pohjois-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.
THL:n mukaan perinteinen itä–länsi-jako sairaamman Itä-Suomen ja terveemmän Länsi-Suomen välillä on edelleen selvästi näkyvissä.
Yli 50 000 asukkaan kaupunkien vertailussa sairastavuus on suurinta Kuopiossa, Oulussa ja Kotkassa, pienintä Espoossa ja Helsingissä.
Suurimman sairastavuuden kaupungeille on yhteistä se, että tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä vakavat mielenterveyden häiriöt ovat niissä keskimääräistä yleisempiä.
Sairastavuuden erojen taustalla on elinoloihin, elintapoihin, perinnöllisiin tekijöihin ja terveydenhuollon toimintaan liittyviä syitä.
Indeksi on koottu vuosista 2017–19, eli se ei sisällä maaliskuussa 2020 alkanutta koronapandemiaa."


Mistäköhän tuo johtuu? Mutta järkyttävää? Varsinkin kun tuo on ikävakioitu kuten kuvasta näkyy eli iän vaikutus on otettu huomioon. Järkyttävää, miten pääkaupunkiseudulta joudutaan lappamaan rahaa suokuokalla, jotta saadaan huonoista elintavoista ja velttoilusta johtuvat sairaudet muualla hoidettua.
Mielikuvat?
Mietin vaan että todellisuus on toinen?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006114058.html

"Mikä puolue on kaikkein Venäjä-myönteisin? IS kokosi eurovaali­ehdokkaiden kannat itänaapuria koskeviin väitteisiin

Perussuomalaiset erottuu Venäjää koskevissa IS:n eurovaalikoneen vastauksissa selvästi muista puolueista."


https://www.eva.fi/blog/2021/10/25/suomalaiset-suhtautuvat-itanaapuriinsa-aiempaa-kriittisemmin/

"Suomalaisten käsitys Venäjästä on muuttunut 2000-luvun mittaan paljon aiempaa kielteisemmäksi. Nyt noin kolmannes (34 %) on sitä mieltä, että suomalaisilla ei ole mitään syytä suhtautua suureen naapuriinsa kielteisesti, vaikka Venäjällä on omat ongelmansa (Kuvio 1). Selvästi useampi (45 %) on asiasta kuitenkin toista mieltä."

"Myös maantieteellä ja puoluekannalla on väliä. Kartalla myönteisintä suhtautuminen Venäjään on Itä-Suomessa, torjuvinta puolestaan Uudellamaalla. Puolueiden äänestäjäryhmistä erottuvat Liike Nytiä äänestävät (67 %) vahvalla Venäjämyönteisyydellään, mutta myös perussuomalaisten (48 %) ja keskustan (47 %) kannattajien suhtautuminen on keskimääräistä myönteisempää. Vihreiden kannattajat (15 %) ovat selvästi kriittisimpiä, mutta myönteinen suhtautuminen Venäjään on vähissä myös vasemmistoliittoa (22 %), RKP:tä (23 %) ja kokoomusta (25 %) äänestävien parissa."


Mietin vaan että mikä mahtaa olla tämänpäiväinen tilanne. Todennäköisesti vihervasemmiston kriittisyys on entisestään lisääntynyt. Perussuomalaisten ehkä jopa vähentynyt?

Kokoomuksen tavoite toteutuu. Urkkilaisuuden ja keskustalaisuuden pitkään jatkuneesta vastustuksesta huolimatta!!!

Lopultakin!!!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008704368.html

"Kommentti: Eduskunnassa Nato-jäsenyydelle löytyy enemmistö – valtio­johto luotaa sopivaa hetkeä hakemukselle

Sdp:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä ovat koolla ensi viikolla. Kysymys ei ole enää siitä, sanotaanko Natolle kyllä vai ei, kirjoittaa politiikan toimittaja Suvi Hautanen."

"IS:n eri lähteistä saamien arvioiden mukaan eduskunnan selvä enemmistö on Nato-jäsenyyden kannalla, jos tasavallan presidentti ja hallitus sitä esittävät. Toiset sanovat, että jäsenyyden kannalla on kolme neljäsosaa kansanedustajista. Toiset arvioivat, että eduskuntaryhmät saataisiin jopa yksimielisesti Nato-jäsenyyden tueksi vasemmistoliittoa ja Ano Turtiaisen Valta kuuluu kansalle -puoluetta lukuun ottamatta.

Joka tapauksessa määräenemmistökin olisi kasassa, jos perustuslakivaliokunta katsoo, että Nato-jäsenyyden taakse tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö."


Nyt vaan kun kaikilta löytyy munaa tarpeeksi niin Natoon mennään! Lopultakin!



Vapaa sana / Mites PPP ?
: 28.02.22 - klo:19:53
Onkos täällä muita kuin jeeppi ja carhu?
Siis Putinin Perseen Pussaajia?
Hyvä kokoomus!
Näin Helsingissä!

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008520507.html

"Helsingin Jätkäsaaressa ”pari sataa metriä” pitkä jono korona­rokotukseen – Pormestari Vartiainen sai kuulla kunniansa eräiltä jonottajilta

”Ei meillä päättäjillä ole etuoikeuksia”, kolmatta rokoteannostaan jonottanut Helsingin pormestari Juhana Vartiainen totesi."
"Ihmispaljoudessa katse kiinnittyi tuttuun hattupäiseen hahmoon. Kolmatta rokoteannostaan muiden joukossa jonotti Helsingin pormestari Juhana Vartiainen."
"– Totta kai olen jonossa, ei meillä päättäjillä ole etuoikeuksia, hän vastaa."
-
On kyllä vaikea kuvitella jonkun kepu-kunnan kuntapäättäjien olevan missään jonossa? Mutta heillä onkin monesti oma käsityksensä tasa-arvosta ja etuoikeuksista?
Ei paha?
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008511996.html
Kassakaapissa 132 k-euroa käteistä.
Sivuja: [1] 2