Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - Hanttapuli miäs

Paljonko on sellaisista kuivauskuntoisesta, jonka kehtaisi ostaa pyydetään käytettyinä verrattuna uuteen jos koko luokka on 200-300hl? Uusi on kuitenkin uusi ja eikö niihin vieläkin saa sen 25% tukea? Hankala kyllä kieltämättä löytää halpaa ja hyvää käytettyä.
Kasvintuotanto / Vs: Rehunurmi
: 09.04.24 - klo:22:36
Ei se timppa niin harvaksi mene jos ei ihan vesi lopu kesken ja aika paha talvikin saa olla että timppa kuolisi sillä tavoin että tukiehtojen kanssa tulee ongelmia vaikka olisi 20v. Se on kyllä totta että joku apilakin sekaan voi auttaa  ainakin kasvukunnossa myöhemmin, mutta mun käsittääkseni se pitää joko olla ympätty tai että bakteerikanta on muuten pellossa kunnossa, muuten apila ottaa sen typpensäkin maasta niinkuin timppakin. Apila maksaa ja ymppäyskin vaatii puljausta sekä tuki on suht sama oli apilaa seassa tai ei.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 14.03.24 - klo:23:08
Jos vertaat toteutuneita hintoja Suomessa ja TTF kaasun hintaa, niin sieltä kyllä aika voimakas korrelaatio löytyy ainakin viime vuosilta. Toki on muitakin tekijöitä jotka vaikuttavat apulannan hintaan ja myös saatavuuteen. Kuten viljan hinta ja lannoitteiden kysyntä, poliittinen riski, kilpailu, tuotannolliset syyt sekä rahan ahneus.
Hinnoissa on pientä laskua havaittavissa. Antin siilokamppania, -20% tuntui jo melko siedettävältä hinnalta.
Ota lääkkeet..  ;D
Siilot on ihan järkky kalliita mun mielestä. Ei auta vaikka kuinka olisi -20%..

Niin on kalliita. Juuri tässä ennen joulua laskeskelin uuden kartiopohjasiilon kannattavuutta. Ei kannata hankkia lisävarastoksi. Ja ennen kuin joku kehuu tasapohjasiilon maasta taivaaseen, kerron, että mulla ei kestä hengitystiet ja keuhkot sitä pölyä, mikä tulee umpisiilon pohjan lapioimisesta.
Ostaa ison traktorikäyttöisen lietson. No joo, ei sekään halpa ole mutta sitten ei tarvitsisi ruuvejakaan.
tokko moottoroitu hengityssuojain olisi ratkaisu asiaan. sille löytyy aika paljon käyttöä kun sellaisen tulee hankkineeksi. eikä osta halvinta.

Lietso ei ole pölytön, vaan pölyä tulee edelleen aika paljon. Riippuu mihin "jäteilman" johtaa. Viljan seassakin pölyä. Itsellä on myös kokonaamari hengityssuojain. Olen ollut todella tyytyväinen. Kyl pohjakartio varmaan olisi paras mutta tietty hinta on se ongelma ja joskus se korkeus/tilavuus. En tiedä mitä pohjakartio maksaa tarkalleen mut lietso maksaa ainakin uutena varmaan yhtäpaljon.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 02.03.24 - klo:01:09
Kaasu on ainakin suht edullista/normaali hintaista. Ennakoi että typpilannoitteiden hinnat pysyvät aisoissa. Marokon fosforikiven hinta on maailmalla romahtanut. Näillä näppäimillä lannoite on halpaa ainakin useamman kuukauden mikäli ei mitään uusia rintamia aukea.
Säätömoottori poistettu ja kierretään suoraan akselista jos tarvii. Ei sitä painetta oo tarvinnut säätää moneen vuoteen. Menny katsastuksestakin läpi.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.02.24 - klo:23:46
MTssa oli juttua että vehnän hinta meni manner euroopassa alle 200e tn. Syy vehnää on tarjolla. Muun muassa Venäjältä kuin Ukrainasta on hyvää tuontitavaraa ja ennen kaikkea halvalla.
Mun käsitys on ollut että satotappiomittarit antaa jonkun suhteellisen arvon jota perusjermu ei koskaan kyseenalaista. Se että satotappio on 0.5% mittarin mukaan voi oikeasti olla 2% mitä oon ymmärtänyt. Riippuu siitä miten mittari on kalibroitu. Ei oo itellä tosiaan harveliä mutta kiinnostais kyllä mikä on todellisuus.
näyttääkö se mittari paljonko tulee takkiin 500-700€/ha vuokralohkoilla ;D
Ja sen jälkeen toinen mittari näyttää tältä...

Joo o oon meinannut jos olis aikaa niin vois tehdä oman. Nehän tosiaan toimii mikrofonilla mun käsityksen mukaan. Voi vaatia vähän signaalin käsittelyä kyllä. Jos laskentateho riittää niin varmaan sais sen softalla eroteltua että kumpi on jyvä ja kumpi olki.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.01.24 - klo:23:32
Mulla  jokin kanadalainen ruuvi 35 minuuttia 42 tonnia kauraa  siirtyy rekkaan

Itellä on ainakin Wheatheatin ruuvi. Rahtari joka on ajanut monta vuosikymmentä kehu että se on kuulemma paras viljaruuvi mitä rahalla saa Suomessa. Hiljainen ja hiipivän nopea.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 17.12.23 - klo:13:43
Laskeskelin ajankuluksi tämän vuoden kirjanpidot. Aika heikko vuosi kyllä vaikka ainakaan silmällä meidän viljat eivät olleet ollenkaan huonot mitä muihin vertaa. Eikä tämän vuoden vilja tai lannoite diilit olleet mitenkään huonoja jos yleiseen hintatasoon vertaa. Varmaan tuloksellisesti heikoin vuosi. Tukien romahdus ja heikko viljan hinta verrattuna kuluihin on syy. Voi olla että jos tuottajahinnat ei nouse ja kulut on samaa luokkaa kannattaa alkaa vaan lumeiden viljelijäksi.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 27.11.23 - klo:20:40
Tänään oli MTssä hyvä juttu. Siitä vois saada käsityksen että nousuvaraa on. Ehkä hyvä yhteenveto vois olla että "Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi totesi marraskuun alussa, että hankintahinnoissa on painetta ylöspäin, koska sekä sadon määrä että laatu on valitettavan heikko." MT 2023-11-27.

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 18.11.23 - klo:12:39
Niin "niukkaa" myyntiä on perusteltu A) maanviljelijöiden ostotoimeksiantojen kiimaantumisella sekä B) sillä että raaka-aine markkina on epävakaa. Kumpikin kyllä pitää paikkaansa. Se on  kyllä erikoista että noin iso firma (oliko nyt 5. suurin maailmassa tällä markkinasegmentillä) ei kykene suojautumaan raaka-aineriskiltä. Koska ilmeisesti yhtiö ei halua ottaa riskiä se on sysätty asiakkaille ja siksi myydään vain kuukauden tai parin tuotanto kerrallaan.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 13.11.23 - klo:23:38
- Suomessa on yksi Euroopan halvimmista viljan hinnoista. Ellei halvin. Täällä viljelijä on kaikkein riistetyin jos nyt Ukrainaa ei tämän hetkisen tilanteen takia oteta huomioon. Ja nekin vei meitin mullat viime jääkaudella.
- Tämä on pohjoisin ja lyhyimmän kasvukauden maa.
- Täällä normit on kaikkein tiukimmat ihan joka asiassa.
- Maa on ravinteiltaan köyhää, paitsi joku alue. Espanjan vuoristoalue ehkä on paskempaa yleisesti.
- Asutaan saaressa jossa pari isoa tekijää sopii hinnat kartellisopimuksella.

Jos suomalainen viljelijä tuumii että puhdas markkinatalous ilman tukia ja ilman tuontitulleja on hyvä juttu niin saa tuumia. Itsestä tilanne on se että kun tuet loppuu niin loppuu kannattavuus, muilla mailla on niin kova etulyöntiasema.   
Kylhän se riippuu pitkälti että miten tuommonen hinattava lautasmuokkain on tarkoitus kuskata tiellä. Itellä on sellainen 4m kone joka kulkee kumijyrällä. Se menee kyl melkein mistä vaan mistä traktorikin, jos voi ojan päälle ajaa. Tietty  esimerkiksi kaiteet on ongelma tiellä mut jos on mahdollisuus että joku kaveri ajaa edessä niin ei se oikein sit ole mikään ongelma sekään. Poliisista en tiedä. En ole kysellyt mikä on mielipide. Ei täälläpäin liiku. Epäilisin että sakot on kuitenkin korkeintaan huntteja jos ei passaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7