Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - Hanttapuli miäs

Joo vähän silleen toimivat kuin päättelin. Jos jota kuta jatkossa kiinnostaa niin Lemkenin manuskassa oli hyvä kuva pdfn sivulla 48.

https://www.turunkonekeskus.fi/media/tiedostot/kayttoohjeet/175_4002_ba_variopal_fi_05.pdf
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 22.09.23 - klo:23:10
Onkohan moni pakkoraossa myydä heti viljaa pois, koska peltovuokrien maksu tämän vuoden puolella, ja tuet tulee vasta tammikuussa, vai onko maksatukset muuttuneet uudelleen? Tää on vähän hankala yhtälö nyt.
En itse viitsisi vielä myydä, kun ei oo kunnolla hintakäyrien muodostus selvillä.
Ite kattelin että oliko vaan ympäristötuki on maksussa ensi vuonna. Muuten suht sama kuin ennen. Oliskohan se ollu vähän päälle 10% koko tuista itellä
Tuli taas syksy ja alkoi kyntöhommat kiinnostamaan. Meitillä on sellainen pikkasen vahvempi traktori mutta se ei oikein kvarnelandin aurojen eteen sovellu siksi että yksi viilu jää puoliksi renkaan alle. Pitää heikommilla vetureilla siksi vääntää.

Mites tällainen vaonavarrin niinkuin toimii? Niitä härpättimiä on myynnissä mutta en kyllä avartimen muodosta oikein tiedä mihis se laitos tulee ja miten se nyt vakoa avartaa niinkuin käytännössä viimeisessä aurassa.

Yhden kuvan aparaatista mahdollisesti näin ja sen perusteella se rauta niinkuin veistäis ajamattomasta maasta palan pois ja ilmeisesti sitten siitä ajetaan päältä seuraavalla reisulla vai?

Toinen kysymys kun oikein ole tullut kynnettyä viime vuosina. Järkytyin kun katsoin paljon uudet kapeatkin aurat maksaa. Miten näissä joku tarvii jotain gps-paikannusta? Eikös niinkuin kyntö ole kaikkein helpoin seurata vanhaa jälkeä. Ajaako porukka maistissa vai mihin sitä gpsää oikein tarvitaan.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 22.08.23 - klo:23:18
En tiiä. Voi se 13% pitää paikkaansakin. Kyl täälläpäin ihan hyvältä näytää melkein joka pelto jos laatu vaan riittää eli toisin sanoen ei ole homeessa. Kyl osalla on ihan pirun vahvan näköistä jälkiversonnutta kauraakin. Ei kai nyt mitään poroja voi olla kun heinäkuussa satoi hyvin. ;) Kasvithan hengittää ja kasvaa veden avulla.  :)
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 22.08.23 - klo:18:43
Joku neuvo täällä että lasket vaan paljonko ja mitä ostat. Sit tieto etukäteen myyjälle niin se tekee kaupat kun aukeaa. Ei tässä taida mitään tekstareita jouduta odottelemaan. Katsoo sit hinnan kuitista.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 22.08.23 - klo:00:38
Glyfotus on laillista mutta sen kauppaaminen on rajoitetumpaa. Esimerkiksi "Vilja ei saa olla glyfosaattikäsiteltyä ennen kasvuston puintia." Hankkijan laatuhinnoittelu 2022. Sama Läntikka.

Toki tokkopa jäämiä testataan mutta kuitenkin. On toki joitakin rehupuulaakeja joille glyfotettu vilja kelvannee kenties.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 21.08.23 - klo:19:39
Ilmeisesti neljä päivää jatkuvan sadekuurouhan alla. Sateessahan tunnetusti viljat valmistuu.  ;)
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 17.08.23 - klo:22:41
Veikkauksia nouseeko vai laskeeko hinnat?

Ite näillä main nähnyt henkilöautosta ainakin monia hyviä kaurapeltoja. Huonojakin on, mutta harvemmin. Jos on huono, niin se on usein luamu. Vehnän sato vaikuttaisi myös hyvältä ainakin näillä main. Ei ihan pommeja juuri näy. Rukiit mitä oon nähnyt niin hyviltä näyttää nekin.  Ohraa ei itellä ole niin en ole seurannut.

Yleisesti veikkaisin että hinnat laskisi mutta en omista kristallipalloa. Toki en ole maakuntia jaksanut kiertää.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 16.08.23 - klo:23:44
Meinasin tilata berneriltä myös, mutta kun kyselin niin ainakin 26-5-5 ollu keväällä surkeaa tavaraa. Isoja kokkareita että on tukkinu apulantavantaat ja toisaalta joku säkki ollu käytännössä jauhetta. Olivat palauttaneet lannat bernerille.  Belori lannoitteita tuli käytetty pitkään ja ne oli ihan ok ainakin viime vuosina.

Äsken tuli bernetiltä vastaus tarjouspyyntöön, niin tuota ei nyt edes ollut tilattavissa tällä hetkellä :)

Kaipa sitä täytyy taas ostaa ylihintaista yaralaista vuoden korkeimmalla hinnalla... Tuo 26-5 olisi vain sopinut hyvin mun pelloilla. Tarkoitus yrittää saada fosfori nollaan. On ollut jo vuosia että siihen mitä saisi laittaa  30-50% vähemmän.

Voiko starttilannoitetta laittaa hs-laitteesta pintaan kylvön yhteydessä vai pitääkö se mennä siemenen kanssa?

Fosfaattijuaksee huanosti maassa. Kai se siämen haluis sen fosforin mahdollisimman lähelle. Eli voi pintaankin kylvää mutta suattaapi olla että sijoitus siämenen viäreen olisi parempi.
Kasvintuotanto / Vs: Tuottamaton ala 4%
: 16.08.23 - klo:22:12
Mun käsityksen mukaan rehunurmi olisi voinut olla tähän parempi vaihtoehto kuin vaikkapa viherkesanto. Syy: enemmän tukea ja vapaampi kasvinsuojelu ja lopetusaika vapaampi. Poikkeusvuoden sääntöjen perusteella mun oman käsityksen/ymmärryksen mukaan ihan validi. Silleen on itellä. Mun ymmärryksen mukaan sama niittovelvoite. Voin toki olla väärässäkin että joku voi ilkkuakin. ;D En kyllä tiedä mihin on merkitty tämä tuottamaton ala.

Jos se kuitenkin on merkitty kesannoksi niin sen tiedän että edellisessä cap kaudessa ehto oli 16.8 on sallittu kemiallinen lopetus jos kylvää tai ilmeisesti riitti vakaa aikomus kylvää syyskylvöisiä kasveja. En jaksanut nyt etsiä onko muuttunut.

Tarkastelin niin aika monessa paikassa sanottiin kyllä että sais 1.8. pistää sileeksi jos kylvää syyskylvöisiä kasveja. Ennen riitti tosiaan aikomuskylvää vaikka ei pystynytkään syystä tai toisesta muistaakseni
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 15.08.23 - klo:00:08
Trokaako joku lannoitteita vai onko tuotanto laskenut. Miten viljelijät muka tietää milloin kauppa on auki että voisivat ostaa kioskin tyhjäksi? Kai nyt jollekin joku saunakaveri myyjä soittaa, mutta ei kyllä tavallisella pulliaisella varmaan yleensä ole mitään apulannan myyjää joka soittelisi. Mitä itse olen ymmärtänyt, niin lappu pistettiin taas jo luukulle.
Jos joku on meinannut puimurin vaihtaa/ostaa niin suosittelen Jontikkaa. Vaikuttaa että kestää parhaiten. Massikkaa en suosittelis. Case on hyvä mut taka-akselilla on etenkin ohjaus vähän huono.

https://www.youtube.com/watch?v=wPy54POzgxM
https://www.youtube.com/watch?v=dVNT1EOZgYM
En ole testannut mutta tässä kohtaa kannattaa kysyä itseltään että mikä on tavoite. Rae on keskimäärin paljon halvempaa ja nyt on vettä ollut ennusteissa että rae olisi ensi sijainen. Itsellä on se käsitys että kyllä lehdelle on ihan hyvin antaa mutta hinta on se mikä välttämättä ei tee ratkaisusta järkevää. Kasvit kuitenkin ottavat ensi sijaisesti juurilla ravinteita. Kestävät niin myös paljon suurempia kerta-annoksia joka sekin tiputtaa kustannuksia.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 25.06.23 - klo:22:28
- Y10 439e
- Befert CAN 290e
- Y2 419e
- Befert NPK 411e

ALV. 0% ilman rahtia jos jotakuta auttaa tai kiinnostaa. Viime viikolta nää.

Minkämoiselle määrälle kyseiset hinnat ovat?

Noin 10 tn jokainen.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 25.06.23 - klo:21:15
- Y10 439e
- Befert CAN 290e
- Y2 419e
- Befert NPK 411e

ALV. 0% ilman rahtia jos jotakuta auttaa tai kiinnostaa. Viime viikolta nää.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6