Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - SKI

Jukon syötössä selvästi ollut jotain häikkää mitä en kiertokokeessa huomannut, mutta nyt lisätyppeä ajellessa huomaa kasvustosta säännönmukaisesti yhdessä vantaassa olleen syöttöhäiriön, liekö sitten syöttöpyörä kulahtanut? Tukossa ei ole vannas ollut. Kellään kokemusta moisesta vaivasta?
Paljonko raadin mielestä ok hinta kevätmuokkausjyrsinnälle? Koneena 3m machion vaakatasojyrsin ja 120hv veturi. Lähtökohtaisesti itsellä mielessä tuntihinnoittelu, eli siis kuski+koneet, löpö talon tankista +alv.
Kasvintuotanto / Satotasokorjauksesta
: 29.12.16 - klo:17:14
Tässä välipäivien ratoksi olen vääntänyt tulevan vuoden viljelysuunnitelmaa, nyt tulikin eteeni kysymys johon en äkkiseltään ole löytänyt netistä vastausta. Onko satotasokorjaus kasvulohko vai peruslohkokohtainen? Ongelmana on aikaisemmin kahteen kasvulohkoon jaettu peruslohko, joista toiseen puoliskoon satotason perusteella voisi käyttää satotasokorjausta enemmän kuin toiseen. Tulevaksi vuodeksi ko. lohko tulisi kokonaan yhdelle lajikkeelle joten pitääkö siitäkin muodostaa kaksi kasvulohkoa jos meinaa käyttää korjausta lannoitukseen täysimääräisenä? Tästä tietenkin tulisi ylimääräistä paperijumppaa yhden kasvulohkon verran, ei iso ongelma mutta olen yrittänyt minimoida kaikki paperityöt.
Kasvintuotanto / Syysrapsin kylvöstä
: 05.06.16 - klo:17:40
Ensimmäiset kokeilut syysrapsills edessäpäin. 10kg säkki riittäisi juuri sille kaavaillulle alalle, mutta miltei tyhjällä koneella on viimeisten kilojen kylväminen aika hankalaa. Onko kukaan koittanut jatkaa rapsin siementä ja jos on niin millä? Itselle tulee mieleen lähinnä sekoittaa joukkoon loput kevätrapsin siemenet sikälimikäli onnistuisi kylvö tuolla tavalla. Clearfield lajikkeella kun saisi clamoxilla tapettua sitten taas sen ylimääräisen kevätrapsit käsittääkseni etteivät rupea kilpailemaan kasvusta syksyllä?
Kasvintuotanto / Vln lopettaminen
: 24.05.16 - klo:07:45
Jos nyt kylvän viherlannoitusnurmen, niin voiko sen lopettaa jo heinäkuun lopulla syysrapsin kylvölle? Tukioppaasta en ainakaan suoraa tekstiä löytänyt tästä, kolme vuotta peräjälkeen samalla lohkolla, mutta minimistä ei sanottu mitään. Lannoituksen kanssahan tuolla ei kyllä mitään tekemistä ole mutta sillä saisi helposti tehtyä syysrapsimaan  ;D
Sikatalous / Laidunpossua
: 29.03.16 - klo:10:03
Tarkoituksena laittaa muutama possu ulkokasvatukseen joulukinkuiksi itselle ja sukulaisille. Jonkulla tietoa miten kuljetus tilalta teurastamolle tälläisella pienellä määrällä käytännössä toteutetaan, onko joku luvallinen kuljettaja ainoa vaihtoehto jotta saa lain pykälät täytettyä? Vai saako itse kuskata teurastamolle esim hevosperäkärryssä?
Kokemuksia kaivataan Akpil Poplon, Vistech ja Lehner koneista piensiementen kylvöön.

Akpil Poplon ja Vistech painii hinnaltaan samassa luokassa keskenään kun taas Lehnerin Supervario on ihan omassa hintaluokassaan selkeästi kalliimpana. Lehner kiinnostaa rosteriosiensa vuoksi kovinkin paljon, sillä voisi vaikka metsälannoitusta tehdä omaksi iloksi piensiementen lisäksi (tuskin siitä urakkakäyttöön metsään on, tai sitten ei ainakaan saa maksaa mitään kun levittimen tilavuus on 110 litraa) ja muutenkin se on sähkösäätöinen pohjaluukkua myöden ja ainakin teoriassa luvataan rakeistetuilla aineilla 24 metrin levitysleveys. Hinta tosiaan siinä kamppeessa mietittyttää, että onko hintansa verran parempi kuin nuo muut?
Vanha Topcon tuli tiensäpäähän päivitysten muodossa, tilalle tarvis saada uusi. Ilmankaan ei enää osaa olla kun on tottunut siihen ruiskutuksissa ja apulannan levityksessä.

Vaihtoehtoina taitaa olla alle 2000€ hintaluokassa Leican MojoMini, Trimblen Ez-Guide 250 ja Topconin x14. Löytyykö kokemusta noista tai muista tuon hintaluokan opastimista?
Mitenkäs muilla kokemus tuosta OP-Pohjolasta vakuuttajana? Meinas itsellä palaa proput totaalisesti paikallisen edustajan kanssa kun vakuutustarjousta laskeskeltiin... Siihen asti kaikki meni kohtuu hyvin, kunnes piti tarjous saada paperille ja piti sitten vertailla kilpailijoihin ja kysyä vielä yksi tarjous lisää jälkenpäin, niin täti virkkoi ettei anna paperista tarjousta hyppysiin ennen kuin saan muut tarjoukset ja hänen kanssaan olisi pitänyt käydä kilpailijoiden tarjoukset läpi!?!? Melko outoa touhua, vai lieneekö yleinenkin käytäntö heillä? Olisi se aika outoa jos ensimmäisiä vakuutuksia olet hommaamassa ja joka paikasta sanottaisiin samallalailla. Eikä tulisi mieleenkään vertailla toisen yhtiön edustajan kanssa muiden yhtiöiden vakuutustarjouksia.
Kasvintuotanto / Viljelysopimuksia
: 23.02.15 - klo:18:35
Kovasti noita tyrkyttävät, lieneekö raisiolla jotain pulaa sopimuksista kun siitä tulee sähköpostia aika tiheään. Itselläni useampi vuosi takana raision kanssa asiointia, mutta viime syksynä meni hermot kun yhden rapsikuorman kippausajan saamiseen tarvittiin kuusi puhelua puolin ja toisin, eikä kyse ollut siitä etteikö olisi saanut ketään kiinni puhelimella. Ja muutenkin kyseisen paikan asiakaspalvelu on alkanut tökkiä vastaan.

Mihin arvon raati meinaa tehdä sopimuksia? Vai meinaako mihinkään?
Onko kellään kokemusta, miten verottaja suhtautuu traktorimönkijään? Hommaahan tuollaiselle keksii kivienkeruusta, maanäytteiden oton kautta metsäpuolelle.
Urakointi uutisissa oli juttu ammattipätevyydestä, sanottiin että ammatipätevyysvaatimus ei koskisi mikäli traktorin suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 45 km\h. Eli siis maataloustraktorilla suoritettava urakointi esim maanajossa ei vaadi pätevyyttä, vai vaatiiko? Tästä on netissä monta eri versiota liikkeellä.
Kasvintuotanto / Viljan tilalle?
: 22.10.12 - klo:11:20
Mitä viljan tilalle? Miten onnistuu käytännössä hes mailla esim punajuuren, porkkanan tai muun erikoisemman kasvin viljely?
Minkälaisia kokemuksia porukalla on lehtien halutaan vuokrata-ilmoituksista joita sillointällöin näkee lehdissä? Tuleeko yhteydenottoja yleensäkään ja tarjotaanko vuokralle muuta kuin jotain jämäpeltoja?
Tuollainen pro versio tuli hommattua. Itselläni pisti silmään nostolaitteen 5 asentoisen säätövivun vieressä oleva keinukytkin jota ohjekirja ei tunne ollenkaan. Nostolaitteet kyllä reagoivat kun sitä liikuttaa puolelta toiselle, mutta mikäköhän se mahtaa olla ihan virallisesti?
Sivuja: [1] 2