Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Konkelo

Maidontuotanto ja lihanaudat / Turvesontaa
: 21.05.14 - klo:07:31
Kyselin tuossa keväällä yheltä naapurilta josko ajais mun pelloille vähän sen emolehmien turveskakkendaalia. Ei ollu sen kummemin ajankohasta, eikä hinnasta puhetta.

Noh, eilen ilmotti, että nyt ois ajettu 2ha 60 mottia, hinta 10€ motti + alv, ajomatkat 45m3 150 metriä, 15m3 kilometri. Miltäs kuulostaa???  :o
Tuli sitte rykästyä syyssato tarkkuussilppurilla aumaan, kaikki meni just nappiin! Rehu haisee hyvältä, ainakin omaan nenään ja arvot kohdallaan. Kohta viikko syötetty, mutta ei vaan maistu ei! Paaliin tehty rehut yli kymmenen vuotta, ilman happoa, eli onkohan nyt vaan tottumis kysymys? Alkaa pikkuhiljaa vituttaa. Onko tämä ylempien voimien kehotus laittaa kantturat autoon, kuten tässä pitemmän aikaa jo suunniteltu!

Säilönnällinen laatu   SJ >
pH >   4,43      alle 4,61 (ka 372 g/kg)
Ammoniakkityppi >   5   g/kg N   alle 70
Maito- ja muurahaishappo >   56   g/kg ka   35 - 80
Haihtuvat rasvahapot >   12   g/kg ka   alle 20
Liukoinen typpi >   253   g/kg N   alle 500
Sokeri >   118   g/kg ka   50 - 150
Koostumus   SJ >
Kuiva-aine >   372   g/kg   
Raakavalkuainen >   149   g/kg ka   120 - 180
Kuitu (NDF) >   422   g/kg ka   450 - 550
D-arvo >   680   g/kg ka   660 - 680
Sulamaton kuitu (iNDF)   78   g/kg ka   60 - 90
Tuhka   82   g/kg ka   50 - 110
Rehuarvot   SJ >
ME (energia-arvo) >   10,9   MJ/kg ka   
OIV >   87   g/kg ka   71 - 88
PVT >   21   g/kg ka   14 - 46
Syönti-indeksi >   120      90 - 120
ME-indeksi >   116      85 - 130
Arvio näytteen säilönnällisestä laadusta   SJ >
Arvosana >   9      
Suppea kivennäisanalyysi   SJ >
Kalsium >   11,8   g/kg ka   3,2 - 14,0
Fosfori >   2,9   g/kg ka   1,8 - 3,6
Kalium >   23,3   g/kg ka   10,2 - 33,
Tuommoset ois harkinnassa, muovisiivet, kiekot, kuorimet, vm 2007. Hyvää tai pahaa sanottavaa. Muista merkeistä,  hehtaareista tai siitä, että sarka-aurolla kyllä pärjäis, ei tarttis alkaa vääntää. ;D Plussia ja miinuksia kyseisitä auroista.
Vapaa sana / BroilerBaron
: 20.04.12 - klo:21:00
Oliko broilerbaron telkussa äskön? Löyty lentokone ja kaikki!!!
Maidontuotanto ja lihanaudat / Maitotankki
: 22.07.11 - klo:19:46
Tekee semmosta, että ekalla lypsyllä kompura sammuu vähänväliä, pari minuuttia hyrrää ja sitte taas sammuu toviks, tuulettimet kyllä pyörii koko ajan. Ennen on kyllä paahtanu yhteen putkeen maion kylmäks.  Kyllähän se maion jäähyttää, menee vaan kauemmin ja kyllähän mää huoltomiehelle soitan, mutta en ny näi perjantai iltana viiti, ku täällä on kuiteski aika tietävää porukkaa.  ;D 

Nii, että missähän vika? Nii ja lavalin viime vuostuhanne lopun 2000 litran tankki.
Kasvintuotanto / Ketunpaskaa
: 28.05.11 - klo:19:24
Onkos kokemusta tuotteesta? Paikallinen tarhuri lupas ilmatteeks ajaa ja levittää jos haluaa. Ohra/kaura seosviljan oraille ois voin kokeilla. Yks kaikkitietävä kaveri meinas, että roskaa tulee sitte nii maan perkeleesti. Ja homman nimi on luomu.
Onkos kokemusta tämmösestä http://www.mt-tukku.fi/takalana.html 
Alle kaks tonttua hydraulinen. Mietityttää vaan tuo rungon lyhyys, huono vai hyvä? Entäs tuo levyn malli ihan perus maatilan tarpeisiin?

Männä viikolla kysyin VM:mää ja Vamaa, hintaa reilu kolome tonnia kummallaki.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Sorkkakenkä
: 01.03.11 - klo:20:53
Semmoosta vaan, että millähän sitä tuommonen puinen sorkkakenkä otetaan pois? Lehemähän paukahtaa het pystyyn ku sitä koittaa vähä toikkaroia.

Oli paljon paree semmone muovinen, ku sai hyvin pihtiillä kiinni ja väänti irti.
Onko kellään jääny nurkkiin pyörimään DeLavalin vp 76, tai isompaa pumppua ja maidonkokoojan päälle tuleva lianerottaja kiinostais kans. Tämä ei ole ostoilmoitus ;D, tarjotkaa yv:llä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Rehutehdas
: 24.11.10 - klo:16:26
Tässä ennen navetalle lähtöä, ajattelin pikaisesti kysyä mielipiteitä tai kokemuksia tilojen yhteisistä rehutehtaista, esim Perhon kahu, sun muut.

Tänne rehutehdas ja kuivaamo kompleksi suunnitteilla, mutta innostus olvanaan heikkoa, toistakymmentä tilaa lähössä mukaan. Vanhaisäntä tuossa taas varotteli, ettei piä nimiä laittaa paperiin, kaatuu koko homma varmasti! Ja samalla linjalla tuntuu ylättävän moni olevan.

Kommentteja?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Maitoputkea
: 03.09.10 - klo:05:57
Sattusko kellään löytymään ylimäärästä 50mm maitoputkea, palttiarallaa 50 meetriä? Soitellu kaikkien myyntiilmotusten perään, mutta tarjolla vaan tätä pikkuputkea, mitä itellä on.
Onkos kokemuksia tosta lavalin pinnoitelevystä? Kestävyys, hinta ja sillee...
Elikkäs maatalouden tulojen jakaminen avopuolisoiden kesken, kummatkin täyspäiväsesti töissä tilalla. Verottajan mukaanhan vissiin pitäisi olla naimisissa, tai yhteinen tenava, että tulot voisi jakaa. Pankinjohtajan (joka ollut myös verotoimistossa töissä) mukaan voi jakaa ilmankin.

Noh, ennakoita sitte viime vuonna maksettiin molemmille 50/50 ja tilinpäätös tehtiin tietenki samate. Tänään tuli veroilmoitus, jossa kaikki tulot tietenki minun nimissä. Ja päälle sitte melkeen 15 tontun mätkyt, ei tietenkään oltu emännän ennakoita huomioitu, mutta kuiteski. 50/50 jaolla ei ois muistaakseni montaa tonnia pitäny tulla.

Kokemuksia, neuvoja, *****ilua... :D

Ja onhan se perkele väärin, jos sitä naimisissa tai kersa pitää olla!!

Edit:
Soittelin tuossa pari puhelua ja kyllähän se nyt vaan niin on ettei tuloja voi jakaa. Suomi on paska maa! Kiitos!
Ostin tuossa 97 vuoden Alfa-lavalin 2000l tankin jossa tuli pesuri mukana, luultavasti alkuperäinen. Tankki toimii vallan mainiosti, mutta pesurin päälle en oikee ymmärrä. Eli kun annan pesurille virtaa, en siis vielä laita pesuria päälle, niin poistoputken "magneettiventtiilisysteemi"  vetää heti venttiilin auki, ja kun laittaa pesun käyntiin, niin sehän tietenkin läpipaskoo veden samantien viemäriin. Eli mikähän perskeles vikana?
Semmosta tässä vaan aatellu pitemmän aikaa, että missä asteessa utaretulehdusbakteerit kuolee? Joskus parilta eläinlääkäriltä kysyny ja toinen meinas että 80 astetta riittää ja toine sano että sata pitää olla. Ja sitte tänään puhuin Lely myyjän/esittelijän kanssa ja sano että osa bakteereista selviää sadan asteen lämmöstäkin! Siksi Lelyssä on 160 asteinen höyrydesifiointi.

Onko kellään oikeaa faktaa? Spekulointi sallittaneen. ;)
Sivuja: [1] 2