Tuli sitte rykästyä syyssato tarkkuussilppurilla aumaan, kaikki meni just nappiin! Rehu haisee hyvältä, ainakin omaan nenään ja arvot kohdallaan. Kohta viikko syötetty, mutta ei vaan maistu ei! Paaliin tehty rehut yli kymmenen vuotta, ilman happoa, eli onkohan nyt vaan tottumis kysymys? Alkaa pikkuhiljaa vituttaa. Onko tämä ylempien voimien kehotus laittaa kantturat autoon, kuten tässä pitemmän aikaa jo suunniteltu!
Säilönnällinen laatu SJ >
pH > 4,43 alle 4,61 (ka 372 g/kg)
Ammoniakkityppi > 5 g/kg N alle 70
Maito- ja muurahaishappo > 56 g/kg ka 35 - 80
Haihtuvat rasvahapot > 12 g/kg ka alle 20
Liukoinen typpi > 253 g/kg N alle 500
Sokeri > 118 g/kg ka 50 - 150
Koostumus SJ >
Kuiva-aine > 372 g/kg
Raakavalkuainen > 149 g/kg ka 120 - 180
Kuitu (NDF) > 422 g/kg ka 450 - 550
D-arvo > 680 g/kg ka 660 - 680
Sulamaton kuitu (iNDF) 78 g/kg ka 60 - 90
Tuhka 82 g/kg ka 50 - 110
Rehuarvot SJ >
ME (energia-arvo) > 10,9 MJ/kg ka
OIV > 87 g/kg ka 71 - 88
PVT > 21 g/kg ka 14 - 46
Syönti-indeksi > 120 90 - 120
ME-indeksi > 116 85 - 130
Arvio näytteen säilönnällisestä laadusta SJ >
Arvosana > 9
Suppea kivennäisanalyysi SJ >
Kalsium > 11,8 g/kg ka 3,2 - 14,0
Fosfori > 2,9 g/kg ka 1,8 - 3,6
Kalium > 23,3 g/kg ka 10,2 - 33,