Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Kohta-Sippoolan Kaappoo

Koneet, laitteet ja tekniikka / Sänkiäes
: 19.02.16 - klo:23:30
Onkos raadilla kokemusta ns. sänkiäkeistä kuten Köckerling Allrounder ja Einböck Taifun tai Potila Maxer Pro ja Multivan Topline Super XL?
Entä MV-agentin piikeistä rakennellusta sänkiäkeestä kuten videolla: https://www.youtube.com/watch?v=qMchFHy8pns ?
Täällä kun on joskus epäilty mihin Hellanmaan tuote pystyy:

MegaKoneen valmistamasta kontista, jossa on Ala-Talkkarin 400kW laitteet, lähtee nyt energiamittarin mukaan 530kW. Savukaasujen lämpötila n.230C. Polttoaineena 1/3 palaturve ja 2/3 vuosi sitten hakatusta ja syksyllä haketetusta rangasta tehty hake.

Isäntää hymyilyttää, kun luuli, että nyt palaisi jo löpöä.

Ojalaa mukaillen: Ala-Talkkarin ylivoimaa.  ;D
Terve,

Onkos arvon raati ajellut lisätyppeä nestemäisenä viljoilleen? Jos on, niin millaisia määriä? Paljonko vettä? Ja mihin aikaan?

Yleensä ajatellaan kait, että kasteen aikana ajo ei niinkään aiheuttaisi vioituksia, mutta toisen käsityksen mukaan viljan huokoset ovat päivällä kiinni, joten silloin ajettu lisätyppi ei vioita, kuin taas kasteen aikana vioittaa, koska huokoset ovat auki.

Entä onko kokemusta lannoitesuuttimista? Mahdollistaisiko isompien määrien ajon ilman vioitusriskiä?

Kyselee tietämätön kukkamullan viljelijä
Kertoilkaahan kokemuksia/kuultua/huhuja ko. koneesta.

Onko jotain eroa isoveljeensä MX170:neen?

Kestääkö lisätä voimaa? Paljonko? Samoihin lukemiin kuin MX170 vai vähän enemmän?

Noitahan on myös nopeutettu. Onko kokemuksia?
Kasvintuotanto / Kruunu vs. Bjarne
: 21.01.13 - klo:10:04
Onkos Agron raadilla kokemusta näistä kahdesta kasvuajaltaan Anniinaa ym. vähän myöhäisemmästä lajikkeesta?

Kumpi mahtaa käytännön viljelyssä olla satoisampi? Entä laatu & viljelyvarmuus?
Kasvintuotanto / Typpiliuos
: 22.06.11 - klo:12:09
Kertokaahan kokemusta Typpiluoksen ruiskutuksesta viljoille. Mille kasveille olette käyttäneet, missä kasvun vaiheessa ja millaisia määriä?

Itse hankin tuota lähinnä syysvehnälle tähkimisvaiheessa ajettavaksi, josko sillä olisi sitten jotain vaikutusta valkuaiseen.
Viime viikolla tuli lisäksi lisättyä typpiliuosta rikka- & korrensääderuiskutuksen (Sekator, MCPA & CCC) yhteydessä n.10l/ha kevätvehnälle, mutta taisi olla vähä turhan väkevä cocktaili, sillä kasvustot vaalenivat selvästi ja käännöksissä, missä sisempi puomi on osittain ruiskuttanut saman paikan pariin otteeseen, tuli selviä vioituksia.
Joskus olen kuullutkin, että lisätyppi pitäisi ruiskuttaa - päin vastoin kuin kasvinsuojeluaineet - päivällä, jolloin kasvin huokoset ovat kiinni, eikä lisätyppi pääse imeytymään suoraan kasviin, jolloin vältettäisiin vioitukset.
Vaikka viljat onkin jo tältä erää laarissa, ajattelin kysyä että miten olette säätäneet puimurin yläseulan jatkeen vehnän puinnissa?
Suuremmalle vai pienemmälle kuin varsinainen seula ja miksi näin?
Eli mitenkäs Agrolaiset täyttää kylvinkoneensa?

Tähän asti ollaan itse täytetty äestystraktorissa olevalla etukuormaajalla suoraan suursäkeistä, mutta nyt pitäisi keksiä jokin muu nopea, mutta edullinen tapa täyttää 3m jyräcombi, koska ko. ek olisi tarkoitus muista syistä siirtää kylvötraktoriin, eikä jatkuvasta kylvinkoneen iroottelusta ja kiinnittämisestä mitään tulisi.
Olisi suunnitelmissa vaihtaa vanhaan pakettikuivaamoon uusi koneisto. Samalla olisi tarkoitus korottaa kuivaamorakennusta, jotta uuden koneiston saa mahtumaan ja siilotilaa tulisi lisää.

Että onkos Agron raadilla minkälaisia kokemuksia yllä luetelluista kuivureista? Mitä kannattaa ottaa huomioon koneistoa valittaessa hinnan lisäksi? Kokoluokka olisi jotain 300hl ja 500hl välillä...

Entä pannu? Yli-, ali- vai jokin muu paine?

Nykyisestä 168hl vm.-90 Antista on pääasiassa hyviä kokemuksia, mutta muista merkeistä ei minkäänlaista.
Vanhan Agron keskusteluissa mainittiin laajentavien tilojen suurimmaksi tuotannon lisäämisen ongelmaksi viljelysmaan saatavuus. Itse olen kuitenkin sitä mielipuolta, että suurin ongelma tulevaisuudessa tulee olemaan osaavan ja motivoituneen työvoiman saanti.

Eli milläs Agron raati ja erityisesti tilaansa laajentavat aikovat ratkaista tämän ongelman?
Esim. robotilla tuotettu maito ei varmasti ole kaikkein halvinta, mutta lypsyasemalla suuren yksikön hoitaminen vaatii työvoimaa. Toisaalta ulkopuolisen työvoiman palkkaaminen poistaa 24/7 valmiudessa olon ja tuo joustoa muuhun elämään. Peltotöissä urakoitsija on myös hyvä vaihtoehto omalle työntekijälle.

Entä mikä on mielestänne sopiva palkkataso maataloustyöntekijälle? 7€/tunti, yli 10€/tunti vai peräti n.15€/tunti?
7€*40h*52vk = 14 560€ per vuosi
11€*40h*52vk = 22 880€ per vuosi
15€*40h*52vk = 31 200€ per vuosi
Toisaalta millaisella palkalla olisit itse valmis tekemään kyseisiä töitä?
Sivuja: [1]