Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Hesator

Kasvintuotanto / Siemenvarastot
: 07.09.15 - klo:22:43
Aihe josta ei ole juteltu aikaan..

Kuinka säilytätte kylvösiemenet? Ja missä? Kylvöistä jää pussin puolikkaita ja heinänsiemen eriä seuraavaan vuoteen odottamaan. Ja jyrsiöitähän nämä vetävät puoleensa.

Kuinkahan merikontti soveltuisi varastoksi jos sitä säilyttäisi ulkona? Kondessio? entä bulkkikontti?
Tai kylkiaukeava perävaunu?

Tai mikä muu edukas varasto. Myös apulantojahan voisi säilöä yli talven tuollaisissa.
Vapaa sana / farmit
: 10.10.10 - klo:11:10
Taitaa taas olla menny ympäri.... Se kun niin harvoin kaatuilee..

Vai "päivitetäänkö" taas vaan??
Taas alkaisi olla kiirus lähtee niittää aitojen alusia heinästä.. Kuinka muut tämän tekee? Raivaus-saha selkään jossa siimapää kuten ittekki mutta kun laiska on niiin kuinkas heinien ruiskutus? Oliskos siihen jotain myrkkyä jossa ei olisi pitkä varoajat tai lehmille ja vasikoille kovin pahaa.. Olis nopia ku reppuruisku selkään ja kiertää aidat kerran kesässä kolmen sijaan painava saha selässä...

On muuten sahalle kovaa rääkkiä huutaa kierrokset tapissa koko päivän kovalla helteellä.. Monta sahaa leiponu kiinni hommassa vaikka 98 bensaa ja 3-3,5% seosta ja vaikka "antaa turbon jäähtyä" ennen sammutusta..
Vapaa sana / agrologi koulutus
: 10.04.10 - klo:22:30
Kun mielessä on pöyriny jo jonkin aikaa että vois koulun penkille taas palata 5 mettäkone ja kototila työ vuoden jälkeen..

Oknelma: Ikää 23 ja aikuis- ja nuorisopuoli olisivat molemmat hyviä vaihtoehtoja.

 Kuinka raskasta ja vaativaa on opiskella aikuispuolella työn ohessa? Kesällä koti lypsykarjatilan työt + urakoinnit ja talvella mettäkone hommat + auraukset mettäfirmoille.. Kuinka ajan saa riittämään opiskelulle siinä lomassa? Muutenkin päivät tahtoo venyä pyöreiksi.. Saako sitä pyhitettyä päivää tai kahta pelkästään lukemiseen?

Mutta taas kuinka helposti tai opintoajan pitkittymättä nuorisopuolella voi lukea jos toukotyöt plus muuta lypsykarjatilan sesonkityöt pitää tehrä ajallaan tilalla? Lähistöllä ei ole korvaavaa työvoimaa..

Asialla ei ole mikään kiire mutta 16 tätä kuuta tarttis paperi olla vetämässä jos mielii istuskella muussa kuin työkoneen puikoissa...

Millasia kokemuksia on teillä aikuispuolesta työn ohessa ja nuorisopuolesta työn kanssa??

Helpommalla pääsis ku istus vaan koneitten penkeissä ja tekis vaan... Mutta....

Paikkoina pyörii Ilmajoki ja Mustiala? Kokemuksia niistä?

Paperit mettäkoneen kuljettaja...
Yritin hakea vanhoja topikkeja muuten löytäny.

Jyrääkö kukaan säilörehu nurmiaan keväisin ja onko mitään kannatusta?

Ajatuksissa olis jyrätä nurmet keväisin että sain pienet kivet takaisin pehmeään maahan jottei kulje karhotuksessa silppuriin. Millasia jyriä olis tuhon hommaan markkinoilla? Itte aattelin kokeilla normi peltojyrällä, potila 6m.

Pellot jyrätty kylvön jälkeen ja kierto on 4-5v. Lietettä levitetään multaimella eka rehunteon jälkeen matalamultaimella, ei nosta maata/kiviä.

Onko jyräykseksesta mitään hyötyä käytännössä? Mitä asiantuntija sanoo?
Niin millai nuo kuuluu säätää? On x105 vallu ja iso kärkiaura jossa on pitkät reijät joka sallii auran  pienen ylös alas liikkeen. Eli eka säädetään aura tiehen jalaksilla ja sitte auratuet niin että aisat lepäävät painollaan tukien päällä vai? Aurataan mettäteitä.
Millä kolleekat leviittää rehunsa siilolla tai aumalla? Mikä on paras etukuormaimeen? Lumi/sorakauha? Kivitalikko? Joku vanha lantatalikko? Ennen levitetty pienellä etukuormaimella ja varmon rehuleikkurilla josta on kuuppa on otettu pois mutta isommalle koneelle tarttis olla joku parempi systeemi.Koneena linkkuvaltra. Rehu tarkkuussilputtua. Ja levitys tarttis tapahtua hätäseen. Kippikärryllä rehua ajetaan joten tasasta mattoa ei saa joten rehua tarttee pystyä kantaa ja tasottaa.. Häh?
Oon tuossa miettiny että kumpi olis parempi siirtoajoon ja hieman pellolla ajoon(lietteenlevitys,silppurin veto..)liikennevalmetti 8550 tai vastaava taikka sitten jcb 155 tai 185 tai vastaava mersu trac... Kehutaan että jcb on aina palasiana eikä varaosia ole ja kovin kalliita.. Valmetit tunnen ja tie ominaisuudet(vauhti, jouset, olemattomat jarrut) joten jcb kiinnostaisi ja varmasti sopisi kunnon rengastuksella pellolleki..
Yks arveluttava tekiä on omapaino.. Vallussa ei kauheita massoja vedellä ilman suurta painotusta.. Millasiin päätöksiin otte päätyny?

Sivuja: [1]