Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - CaverinaCorvessa

Onko kokemuksia sivusiirtoruuvin toiminnasta tositoimissa?
Tuleeko semmoinen karhe, että paalain kohtuudella sen nielee?
Mainosvideoissa näyttää hienolta, vaan kovin on laihan näköinen heinikko mitä niittää... Meneekö tukkoon tai sylttääkö epämääräisiä heinätuppoja ulos, kun vanhempaan heinään vie?

Olisi tuollainen tarjolla etuniittomurskaimen kaveriksi, houkuttaisi ajatus karhotuksen pois jättämisestä.
Täällä saa kovasti lukea mitenkä se on ikävää ja tuskastuttavaa tuo tilallisen elämä.

Välillä kuitenkin ilmaantuu hulluja, joilla olisi todellinen halu kokeilla hanketta. Ja sehän on vähän haastavaa pystymetästä hommaa aloittaa, jos ei kotitalo ole maatila. Tai lähisukulaisella satu semmosta olemaan ilman jatkajaa.

Että jos joku täällä haluaa tosissaan karjatilastaan eroon ja se sattuu olemaan Ylä-Savossa tai Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa, niin laittakaapa viestiä tähän tai yskityisesti.
Ja vieläpä jos olisi liikkeellä sillä ajatuksella, että hommaa pystyisi järkevästi jatkamaan eikä yritetä heti kättelyssä velkavankeuteen nuorta yrittäjää viedä... Kyllähän niitä myynnissä on, vaan harvemmin semmoisella hinnalla, että pystyisi tilan tuotoilla maksamaan velat pois.

Tiedossa olisi semmonen tekijä mies, joka todennäköisesti jaksaisi pitää torpan ja tilukset hyvällä mallilla, kun vaan pääsisi homman syrjään kiinni.
Terve,

Onko täällä kenelläkään kirjoittajalla sähkökäyttöistä apemyllyä käytössä tai joskus ollut käytössä? Tai varmaa tietoa toiminnasta.
Kokoluokkana noin 70 lehmää.
Kaipaisin kokemuksia etenkin sekoitusajoista, myös muut kokemukset tervetulleita.
Aiemmat löytämäni keskustelut aiheesta on sen verran vanhoja, että voisi aloittaa puhtaalta pöydältä. Jos löytyy kokemuksia, niin kertoisitteko myös mikä merkki ja kokoluokka.

Suunnitteilla olisi kiinteä apesekoitin, mutta tällä hetkellä ainakin seuraavat asiat mietityttää:
- Onko sähkömylly paljonkin hitaampi seoksen teossa, kuin traktorilla käytettävä (kierrosluku ilmeisesti pienempi sähkömyllyssä)
- Onko riittänyt 3x80A sulakekoko (riippuu tietenkin myllyn tehoista, mutta miten teillä?)
- Onko aivan mielenvikaista suunnitella sekoitus sähkömyllyllä ja siitä jako pienkuormaajalla eteenpäin, eli joutuuko odottelemaan tuon mahdollisen hitaan sekoituksen takia?

Ja syyt miksi tätä suunnittelen:
- simppeli koneketju (kuormaajalla täyttö - myllyllä sekaisin (ei tarvita erillistä vetokonetta) - pienkuormaajalla tai mahdollisesti kuormauskoneella työntö ruokintapöydälle)
- pienkuormaaja on joka tapauksessa tilalla ja sillä voi käydä pukkaamassa appeen päivällä myös lähemmäksi
- hankintahinnaltaan sähkömylly samassa hintaluokassa traktorilla pyöritettävän kanssa, eli kokonaisuutena traktorilla pyöritettävä tulee kalliimmaksi, kun sitoo sen traktorin eteensä

Kovasti tarjoilevat mattoruokkijaa tuohon kylkeen, mutta jos saman katon alla on monta eri ryhmää (= monta eri reseptiä), niin joka tapauksessa sen edeltävän satsin joutuu odottelemaan ennen seuraavan tekoa... Eli automaattijaon investointikulu verrattuna saavutettuun työajan vähenemiseen tai kevenemiseen vähän arveluttaa.

JA aivan varmasti seuraavaksi joku sanoo, että sähköinen mylly vie sähköä hirveästi. Traktorikin vie polttoainetta, sitoo (ainakin pienen) kasan euroja ja vaatii huoltoa. Jos tietäisi tuon sekoitusajan noin suunnilleen, niin voisi yrittää vaikka laskea kumpi on taloudellisempi.
Sivuja: [1]