Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Härö

Vapaa sana / Demari poliisin syynissä
: 02.05.19 - klo:14:10
Antin iloiset edustajat

https://www.is.fi/uusi/
Vapaa sana / Antin hallitus horjuu jo
: 28.04.19 - klo:21:59
Vaikka sitä ei edes ole

https://www.is.fi/uusi/

Kyllähän tämä oli odotettavissa.
Vapaa sana / Laittaako Antti nyt
: 14.04.19 - klo:21:12
Eemelin hoitopaikan ovet kunnolla säppiin ja Eemeli ei pääse enää koneelle salaa?
Vapaa sana / Hoitajia tarvitaan lisää
: 03.04.19 - klo:08:14
Eemelikin päästetään jatkuvasti hoitajien koneelle ja lääkkeet on antamatta.
Vapaa sana / Rinne pääsisi helpommalla
: 26.03.19 - klo:20:51
Jos vain reilusti kertoisi mitä hän EI aio verottaa lisää

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006049118.html

Joka päivä putkahtaa lisää verolle meneviä asioita ja tuotteita.


Vapaa sana / Onko Eemeli
: 23.03.19 - klo:07:40
Palkattu tekemään avauksia palstalle, mutta kuka ihmeessä palkkaa hullun?
Tämän on Eemeli nyt huomannut.
Jos eivät ole maksaneet, miksi poraavat, kun MTK ei edistä heidän asiaansa?
Kasvintuotanto / Seleenisalpietari
: 06.12.16 - klo:12:11
Uskaltaakohan nuo tilatut seleenisalpietarit nyt laittaa viljoille karjanlannan täydennykseksi? Onko muilla aikomusta käyttää? Oheinen sähköposti aiheesta.

"Pieni lannoituksellinen asia, tuskin aiheuttaa kenellekään sen suurempia ongelmia, mutta muistakaahan että seleenisalpietarin käyttö lannoituksessa tulee perustua todettuun tarpeeseen, eikä sitä tulisi käyttää järjestelmällisesti. Eli kysyttäessä pitäisi pystyä esittämään rehuanalyysi, viljavuustutkimus tms., jonka perusteella on päädytty seleenisalpietarin käyttöön. Lisäksi tilalla tulisi käyttää karjanlantaa lannoituksessa.

Asetustekstin (alla) mukaan täydennyslannoituksen voi tehdä, jos pääasiallisen lannoitteena käytetään lantaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että seleenisalpietaria voi käyttää ainoastaan lohkoilla joille on samana vuonna levitetty lantaa, vaan sitä voi käyttää myös muilla lohkoilla kunhan käyttötarve on perusteltu ja valtaosa ravinteista annetaan karjanlannan muodossa (yli puolet)."

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS nro 24/11

6 § Seleeni

Seleeniä voidaan lisätä selenaattina 15 milligrammaa kuiva-ainekilogrammaa kohden sellaiseen lannoitteeseen, johon seleenin lisäys on tyyppinimikohtaisesti sallittu. Lannoitteessa saa seleeniä olla enintään 20 milligrammaa kuiva-ainekilogrammaa kohden. Seleenin lisäystä ei saa tehdä lannoiterakeen pintaan. Seleenilisäys on ilmoitettava tuoteselosteessa. Poikkeuksena 1 momenttiin voidaan kotieläintilalle ja lantaa vastaanottavalle tilalle myytäviin lannoitteisiin lisätä seleeniä selenaattina 1 momentin mukaisin ehdoin 25 milligrammaa kuiva-ainekilogrammaa kohden. Lannoitteessa saa seleeniä olla enintään 30 milligrammaa kuiva-ainekilogrammaa kohden. Edellä 2 momentissa tarkoitetun lannoitteen sallittu käyttökohde on nurmen tai viljan täydennyslannoitus todettuun tarpeeseen, silloin kun peltojen pääasiallisena lannoitteena käytetään lantaa. Lannoitteen valmistaja ja myyjä ovat velvollisia etukäteen tarkistamaan, että lannoitetta vastaanottava tila on kotieläintila tai lantaa vastaanottava tila. Lisäksi lannoitetta käyttävien tilojen on osoitettava peltojensa lohkokirjanpidosta ne peltolohkot, joille lannoitetta on levitetty.

Sivuja: [1]