Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 48

Viestit - Härö

Vapaa sana / Vs: Katse alas - päin!
: 25.11.23 - klo:11:43
Suomessakin persuilla ei muuta ideaa kuin vastakkain asettelu ja maahanmuuton kaikenlainen kieltäminen. Tuo venäläisten syrjiminen pelaa pelkästään Putinin pussiin. Nää perseporvarit juuri niitä Putinin passaajia.
http://yle.fi/a/74-20061608

Ja oma viestisi on esimerkki sopuisasta suvaitsevasta asenteesta, eikös joo?
Kasvintuotanto / Vs: Syysmuokkaukset
: 18.11.23 - klo:17:04
Muutaman maanäytteen otin, kun menee vanhaksi. En välttämättä tuon käynnin perusteella traktorilla pellolle menisi.
50 vuotta huudettu rakemuutosta ja että kuinka kohta peltoa on tarjolla

Rakennemuutos on toteutunut ja tilojen koko kasvaa koko ajan. Koko ajan juostaan kovempaa, hyödyn ulosmittaa muut tahot, ei viljelijä.
Tarviiko nelimetrisen olla taittuva (Suomessa)? Myös se nostaa hintaa aika reippaasti. Kallis se nelimetrinen kiinteä nostolaitemallikin kyllä on ja sitten tarvii vielä toisen koneen millä multaa paksut oljet?

Mä tyydyin 3,5 m Multivaan aikanaan. Hinausvarustuksella, siitäkin 1. versio oli vähän suunnittelultaan susi.  Siis se jossa pyörät olivat koneen takimmaisin osa. Ilmassa ollessaan saivat koneen vaappumaan kuin keinulauta. Uudemmassa pyörät ovat jyrän etupuolella. Ajan sillä kuitenkin sen verran pieniä aloja että puoli metriä työleveydessä ei työtehossa hurjasti merkitse.

Täällä vielä puoli metriä pienempi, mielestäni tekee ihan kelvollisen jäljen. Käytetään siis vain kevätmuokkauksiin, näillä näkymin kyntöön ei laajemmin palata.
Mulla on molemmissa traktoreissa hydraulinen kallistus, todella kätevä ja yllä ne hyvät perustelut kerrottiin. Työntövarsi onkin sitten molemmissa perinteinen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 04.09.23 - klo:09:04
Tämän viikon poudatkin sitten näköjään ennusteissa heivattu roskikseen. Huomenna vaivaiset 15mm ennusttettua kastetta, perjantaina vain muutama milli. Niin ja nytkin satelee sitä yöllistä sumua pisaroina maahan asti  ;D
Täydessä laossa oleva kaura on kohta komeaa vihreää mattoa, jotain voisi vielä saada pelastettua, jos kuivuisi. Murskaus on se todennäköisin sadonkorjuu tänä vuonna.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 28.08.23 - klo:19:34
33mm oli tullut illansuussa, eikä yhtään ole siitä helpottanut. Alkoi kaurat taipumaan vähän joka äijällä. Viljan kanssa voi nyt olla vaikeeta, ei tiedä mitään kuinka tässä käy.

Eilen oli vain paikallista lakoa kauroissa, nyt on sitten jokunen korsi paikallisesti pystyssä. On kyllä hankala syksy.
Taitaa paimenen virta + invertterin häviöt jäädä 20w tai alle. Eli virtaa kuluisi akusta vuorokaudessa 40ah. Luulisi jonkun 80w paneelin ja 10A säädin siihen + 80ah akun riittävän. Invertteriksi riittänee joku pieni autokäyttöön sopiva härpäke. Mökkikäytössä noita joskus miettinyt.
Tukipolitiikka ohjaa pois syysmuokkauksesta, lautasmuokkari on keväällä ok, kunhan malttaa odottaa pellon olevan kuiva. Hankkimaan vain.
Nostolaitekoneet kannattaa unohtaa heti alkuunsa, oli mikä tahansa merkki. Itse valitsisin varmaan jonkin läntisen merkin käytettynä, jos kiekot kelvolliset.

Mikäs nostolaitekoneesta tekee huonon

Paino. Hyvässä koneessa tahtoo olla rautaa ja siihen vielä vähän multaa mukaan koneen päällä.
Nostolaitekoneet kannattaa unohtaa heti alkuunsa, oli mikä tahansa merkki. Itse valitsisin varmaan jonkin läntisen merkin käytettynä, jos kiekot kelvolliset.
Luonnonhoitonurmen toimenpiteet

Kasvustoksi kelpaa vuonna 2023 kylvetty tai aiemmin kylvetty monivuotinen nurmikasvusto (myös luonnonheiniä ja ruohovartisia kasveja kasvavat kasvustot).

Siemenseoksen painosta enintään 20 % typensitojakasveja.

Perustettavasta kasvustosta viljelymuistiinpanoihin kirjattava kasvilajit ja niiden osuudet seoksesta.

Muokkaus on sallittu vain perustamisen ja päättämisen yhteydessä.
Niitto vähintään joka toinen vuosi 31.8. mennessä. Pahoissa rikkakasvitilanteissa niitto joka vuosi viimeistään 31.8. niin, että rikkakasvien leviäminen estyy.

Ei saa lannoittaa

Kasvinsuojelu hyväksytty vain kasvuston päättämisessä

Jos olet käyttänyt kasvinsuojeluaineita edeltävänä vuonna luonnonhoitonurmen päättämiseen, et voi sitoutua seuraavana vuonna samalla alalla luonnonhoitonurmen toimenpiteeseen.
Kasvusto säilytettävä 31.8. asti
Nämä apit ovat hyvä miina tukien hakijoille, kun ruokavirasto ei suostu kertomaan, mitkä apit kelpaavat tarkastajille. Viljelijä saa valita apin, onnea valintaan. Itse onnistuin lataamaan Basfin xarvion ennen sen katoamista play kaupasta.
Toimiiko se sovellus sulla, mä olen ja sen ladannu mut nyt yritin luoda tiliä niin eipäs onnistu. Jämähtää heti alkuun kun pitäis maa valita.

Viime viikolla uteliaisuutta kokeilin ja silloin ainakin toimi. On tosiaan suomenkielinen versio ja harmi, jos tuota ei enää saa.
Nämä apit ovat hyvä miina tukien hakijoille, kun ruokavirasto ei suostu kertomaan, mitkä apit kelpaavat tarkastajille. Viljelijä saa valita apin, onnea valintaan. Itse onnistuin lataamaan Basfin xarvion ennen sen katoamista play kaupasta.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 25.04.23 - klo:14:23
Ympissä tuo valinnaisten toimenpiteiden kasvintuhooja sovellus, missään ei taideta kertoa millainen sovellus käy. Basfilla on xarvio scouting, mutta käykö tarkastajalle, onkin eri juttu. Muuten voisi olla helppo tapa toteuttaa tukiehtoja. Onko joku perillä tästä asiasta?
Sivuja: [1] 2 3 ... 48