Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 44

Viestit - Härö

Muovisella pitkä kaulaisella kalsium pullolla on onnistunut hyvin. Lämpimään veteen liukenee jauheet hyvin ja tuo pullo menee suupielestä sopivasti kitaan.
Muutama vuos sitten vaihdettiin osa navetan loistevalaisimista lediputkivalaisimiin. Putket on muistaakseni Osramin. Just kattelin, että neljännes putkista on pimeänä. Suunnilleen saman ajan loisteputketkin on kestäneet.

Meillä muutaman vuoden ollut loistevalaisimiin asennettuna led putket,  toimivat ainakin vielä kaikki. Taitaa kolmen vuoden takuu täyttyä kesällä, joten katsotaan miten käy.
Ja hintansa nuo ovat tuolla käytöllä jo tienanneet, ihan ok laatu/hinta suhde.
Kyseenalaista omassa kattilassa poltella isompia määriä muoveja.Mutta lämpölaitoksilla käyttökelpoista energiaa.Valitettavaahan se on kun ei niitä voi uusiokäyttää.

Onhan siinä joku tolkku pidettävä. Yhden paalin muovi kuitenkin painaa alle kilon, joten muutama muovi  parhaan palon vaiheessa  menee puhtaasti palaen.
Klapikattilaan puiden sekaan. Ei ongelmia.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 12.09.20 - klo:11:34
Ilmeisesti mun pitää olla tyytyväinen. Eilen aloitettiin kauran puinnit, kosteus ensimmäisellä kuormalla 20 vaiheilla, kaksi muuta siitä kuivempia. 4,5 tuntia poltin päällä tuolla ekalla satsilla. Sato ok 4 tonnia, kun on nurmi alla.
Sinne sitten jäi sateeseen pari hehtaaria🤪 Poutaa se kyllä aamulla lupas tälle päivälle.....

Niin lupasi. Kaadoin huomiseksi paalattavaa, sitten alkoi tihkusade, onneksi loppui pian. Vahvaa karhoa tulee nyt.
Hyvin vedättää Valio koko ajan lisää toimenpiteitä tuottajilta. Seuraavana tulee varmaan vaatimus ulkopuolisen vartijan palkkaamisesta valvomaan tilan tuotantoa. Onneksi omat maidot ei mene Valiolle.
Mulla vicon ja ohjekirjassa oliko 35cm korkeamalla metrille se palkki ja silloin kun täytää piripintaan, se on oikea. Sekin sen tyhjentäminen, oliko kellonaika jopa kuinka kauan pitää valutaa ulos ne öljyt. Niin vähäisellä käytöllä, ei ihan joka vuosi vaihda. Nyt tänä vuonna vois.

Hinattavan koneen kun täyttää piripintaan niin saattaa olla ylitäyttöä :) Oikea arvo 8-10mm vahvassa  8) Mutta kuten Petri sanoi saappa nyt sitten se palkki suoraan joka suuntaan  :(  Ainut keino on kait saada oikea määrä palkkiin on vain poisto (huolellinen) ja mittaamalla uuden öljyn määrä. Ittellä ollut ajatuksena, että pääasia että sitä siellä on, mutta ...

Ainakin oman koneen ohjeissa todetaan juurikin tuo, että palkki tyhjäksi ja uudet mitatut öljyt sisään.  Kone on Kuhnin peruja oleva Jd.
Sepe hakee maitoa Enontekiön Lidlistä rekkakuormittain.

Sen sijaan että heittelet näitä ns nokkelia kommentteja, niin laskehan joskus, paljonko on rahtikulu per maitolitra, kun maidot haetaan josta Enontekiöltä tai Utsjoelta Oulun meijerille. Saatat yllättyä.

Niin. Onko Enontekiöllä maitotiloja? Saatat yllättyä. Mutta siihen Uudenmaan juttuun. Jospa muu maa nostaa hieman vaikka veden hintaa, jotta päijännetunnelin lähtö pysyy auki.
Sepe hakee maitoa Enontekiön Lidlistä rekkakuormittain. 
Vapaa sana / Vs: Täysperävaunu rahti
: 12.04.20 - klo:18:15
30 tonnia maitua kulukee Enontekiöltä ilimasin.

On siinä Sepellä juotavaa, onko Enontekiöllä Lidl, mistä maidon haet?
https://www.aamulehti.fi/a/d81eaf38-c13e-4a9f-8bc6-216796701e17?c=1522737894164&fbclid=IwAR3v81ynG4gX_EY0lC2O61gu3Z1AmoFs_tX3CGakifznTN5QIjOKEItL8Mo

https://yle.fi/uutiset/3-10596464

Luin tuon oikeasta lehdestä.  Kuortin poika mainosti että "tätä tarkoittaa omavaraisuus", - ai että valioltako tullut pyyntö että tarvitaan lisää maitoa? En nyt käsitä tätä että samaan aikaan kun halutaan rajoittaa maitoja niin sitten kuitenkin on ok, että tehdään tuollainen maitotehdas. Ja miten osa saa vietyä investoinnin läpi, toisilla ei mitään mahdollisuuksia.

Joillakin on näköjään kova hinku päästä meijerin tai teurastamon renkipojaksi, pankki vielä vahtii päältä. Tuossa kun kaikki ei mene putkeen, huomaa lentäneensä ulos ja joku muu jatkaa.
Sika haisee pirun pahalle, mutta raha siinä vain haisee.
Ja rahaa tulee ihan mukavasti maitosektorille. Esimerkiksi Finnmilk Oy:n liikevoittoprosentti on 15%, ei ole huono, oikeastaan mihin tahansa muuhun teollisuudenalaan verrattuna.

-SS-
Finmilkin maito menee Juustoportille , hinta vähäsen parempi . Siellä on ammattitaitoinen johto , vai mitä Apemies  ;)

Katteles muita oy maitotiloja , ei suuria voittoja .

Liikevoittoprosentin ohjeellisia arvoja
yli 10 %: hyvä
5–10 %: tyydyttävä
alle 5 %: heikko

Tuo on esimerkki siitä, että kun tukijärjestelmä on mitoitettu niin, että 20-30 lehmällä pärjää (kaksi henkeä?), että mitä tapahtuu kun sitä osaa hyödyntää liiketaloudellisesti ajatteleva henkilö.

Ja nyt on huomattava, että liikevoitto on palkkojen jälkeen. Eli tuosta on maksettu ensin pois omistajayrittäjien palkat. Tuskin toimitusjohtaja tuhannen euron palkalla töitä tekee? Mutta että voisi sanoa,. että todennäköisesti menee ihan kivasti?

No miten sinulla menee?  Kannattaisiko pitää lehmiä ja miksi et niin tee?
Luomuhan kulutetaan etelässä ja tuosta on hyvä aloittaa maatalouden palauttaminen sinne minne se kuuluukin.

Eemelillä on navetan piirustukset valmiina?
Sivuja: [1] 2 3 ... 44