Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 44

Viestit - Härö

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:20:45
Se oli niin paska vuosi kun keväällä sanoin. Jokin kumma siinä on kun keväällä kylvöt viivästyy on se kesä ja syksykin ihan perseestä.

Vielä puimuri rikkokin viimeisinä päivinä.
Nyt on kaikki kahut puitu. Sato  niin voiko sitä edes ääneen sanoa.

Kyllä voi sanoa, 1500kg kahuja hehtaarilta on tämän päivän fakta. Tosin kuivauskulut olivat pienet, mennään posin kautta.
Tehdas on kärkikahinoissa jo auto puolella ja testaa tulevaa talvinrengasta Suomessa. Mainittakoon vielä, että uuteen renkaaseen tulee suomalaiset nastat. Paskaa tai ei kiinnostaa nyt käyttökokemukset, ei tyhjät mielipiteesi. On meitä persaukisia jotka ei osta misukoita mökki käyttöön kun tunnit jää vuodessa alle 25h
Ostat sitten ne, kun kerran niin hyvät ovat. Piruako täällä kyselet.
Mitähän hintaa voisi saada hiehojen kasvatuksesta, sellainen hiehohotelli
Mulla olis tuossa hiukan tilaa pitää hiehoja
Vanha navetta joka olisi edullisesti muutettavissa kasvattamoksi

Et sinä sillä mitään tienaa,  puuhaa kyllä riittää. Katsele jotain muuta työtä ja keskity maksimoimaan tuet pelloista.
Ei ole kokemuksia, mutta itsesuojeluvaisto sanoo, että halvalla et hyvää saa. Kiinanpaska tiedetään.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 25.07.21 - klo:09:34
Tässä tulee Eemelille ihan ilmainen vinkki. Ottaa vain elikoita sinne ja syöttää sitä ilmaista viljaa niille. Kohta toisesta päästä pukkaa paskaa, joka näin ollen on myös ilmaista, paskat peltoon ja ilmaiset kahut kasvavat ilmaisella lannoitteella.
Apila näyttää voivan hyvin,  muuta ei sitten tahdo pellossa olla. Mielenkiintoinen 2. sato tulossa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 09.07.21 - klo:09:43
Nurmien toinen kierros lannoittamatta, vettä tullut niiton jälkeen 2-3 mm. Tyhjää ei tosiaan kannata lannoittaa, huomiselle luvatut sateet ovat poistuneet ennusteesta, tänäänkään ei levitetä siis mitään. Vähäinenkin kasvu kuolee kohta pois.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 03.07.21 - klo:18:13
Suahan niistä apupaskoista enemmän verovähennystä mitä kalliimpoo🤪 Jätinpä toisen levityksen varatut lannat säkkeihin koska jumalaton eka rehusato plus ylivuotista jäljellä paljon🤪

Vielä en ole toista levitystä tehnyt, mutta eipä ole vettäkään tullut.  Korkeintaan neljännes varatusta määrästä levitetään, loput ensi vuoteen.  Yaran täytyy nostaa hintoja lisää, kun kauppa tyssää.
Jotkut ne vain haluaa tuottaa maitoa, vaikka vuodesta 1985 asti on  vaadittu tekemään yhä enemmän ja maksettu aina vähemmän. Tosin omalla kohdalla alkaa olemaan siinä ja siinä, viitsinkö nykyiseen tarjoukseen tarttua.  Hyvä jos joku tarttuu, että maito ei lopu.
Tuottajien tulee nyt maksaa omasta pussistaan kuluttajien lisääntyvät vaatimukset  eettisemmästä tuotannosta ja ilmasto toimista. Eli kyseessä on meijerien kyvyttömyys neuvotella kaupan kanssa tuotteen uusien ominaisuuksien vaikutuksesta hintaan.
Tehkää enemmän, saatte vähemmän. Näin se tulee menemään.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 22.05.21 - klo:20:00
Vanhat tulvaniityt näyttävät olevan taas voimissaan, lokit ja joutsenet nauttii.
Muovisella pitkä kaulaisella kalsium pullolla on onnistunut hyvin. Lämpimään veteen liukenee jauheet hyvin ja tuo pullo menee suupielestä sopivasti kitaan.
Muutama vuos sitten vaihdettiin osa navetan loistevalaisimista lediputkivalaisimiin. Putket on muistaakseni Osramin. Just kattelin, että neljännes putkista on pimeänä. Suunnilleen saman ajan loisteputketkin on kestäneet.

Meillä muutaman vuoden ollut loistevalaisimiin asennettuna led putket,  toimivat ainakin vielä kaikki. Taitaa kolmen vuoden takuu täyttyä kesällä, joten katsotaan miten käy.
Ja hintansa nuo ovat tuolla käytöllä jo tienanneet, ihan ok laatu/hinta suhde.
Kyseenalaista omassa kattilassa poltella isompia määriä muoveja.Mutta lämpölaitoksilla käyttökelpoista energiaa.Valitettavaahan se on kun ei niitä voi uusiokäyttää.

Onhan siinä joku tolkku pidettävä. Yhden paalin muovi kuitenkin painaa alle kilon, joten muutama muovi  parhaan palon vaiheessa  menee puhtaasti palaen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 44