Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 46

Viestit - Härö

No niin. Piti nopsasti laittaa syntymäilmoitus, mutta MM ilmoittaa yhteyden ruokavirastoon olevan poikki. Siitä sitten seuraavaksi kirjautumaan suoraan nautarekisteriin, rulla pyörii näytöllä ja mitään ei tapahdu. Voi ittujen ittu näitä järjestelmiä.
Taas 60€/tn noussu rehu viime kerrasta. Ei jumalauta tule mittään enää🤬 Eikä nouse maidon hinta yhtään. Kai se on pakko uskoo että loppu tulee nyt huushollista,ei riitä metätkään enää pyörittää tätä.

Meillä päätettiin eilen laittaa lehmät muualle, heinäkuusta alkaen luvattu muuta työtä. Jotain kahuja kait silti viljellään. Rehunteot toistaiseksi ohi.
Nyt oli sähköpostiin tullut vastaus, että toivetta nautarekisterin listauksesta MM ohjelmistoon viedään eteenpäin. Juu, niin varmaan.
Lähetin MM ohjelmasta palautetta, kun nautaeläinluettelo ei enää näy ohjelman kautta. Sain fittuilevan vastauksen, jossa sanottiin luettelon poistuneen ruokavirastosta ja se nykyään nautarekisteri. Ruokavirastosta kuulemma voi tarkistaa listauksen. Siihen miksi asia ei hoidu yhdestä paikasta, ei tullut vastausta.
Minun Maatilani ohjelman kautta meni ainakin poistoilmoitus johonkin, en tiedä minne, mutta eläin poistui meidän listalta. Sen verran ihmettelen, että mihin on kadonnut raporteista kohta nautaeläinluettelo,  sitä ei enää valikossa ole. Ollaanko nyt sitten ilman?
Otetaanpa tämä vanha juttu ylös. Kivi Pekka 275 lautasmuokkain on harkinnassa, kannattaako unohtaa vai onko koneeksi?
Vapaa sana / Vs: Meillä on hyvä hallitus.
: 10.04.22 - klo:10:57
Sepen mielestä syöminen hulluutta. Kannattaa sitten heti lopettaa moinen hulluus ja kokeilla olla ilman.
740 käyttämätön kirja löytyis hallin kaapista ylimääräisenä,jäi aikoinaan esittelykoneesta.en tiedä paljonko tossa on samaa 744 kanssa.

740 on Lombardinin koneella ja 744 Kubotalla, luulisin näin. Siinä nyt suurin ero. Ja 740 on täällä käytössä, joten jotain voin koneesta sanoa, jos kysyttävää on.
Nehän on maatalouden menoja, siis MYEL ja MATA-maksut ja ilmoitetaan 2-lomakkeella maatalouden menoina ja kirjanpidossa laitetaan omalle menotilille, noin minä ne olen käsitellyt verotuksessa.

Myel maksut  voi myös vähentää henkilökohtaisella veroilmoituksella, tällä tapaa maatalouden tulos jää myel maksun verran suuremmaksi ja maatalouden yrittäjävähennys
kasvaa.
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 17.03.22 - klo:09:05
Karvan alle 1,60 on nyt Nesteen kesälaatu, hiljalleen on laskenut.
Jospa ne virkamiehetkin joskus osaisivat sanoa asiat ymmärrettävällä tavalla, nyt ei ihan tuo asia heidän puheistaan selvinnyt. Molopäät.
Multa menee joskus tilatunnus ja pitopaikkatunnus sekaisin, ja hätkähdin ensin että olen pannut valtuuden tarkenteeseen väärän tunnuksen. Tarkistin ja kyllä tuon oikein pitäisi olla. Vähän ihmetyttää nuo puuttuvat nollat, kun ei tilatunnuksessa tosiaan näy niitä olevan, ainakaan eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin, vipun ym. mukaan?

Pitopaikkatunnuksessahan on nollia maakoodin jälkeen, mutta eihän tuonne pitopaikkatunnusta ole käsketty naputtelemaan.

Laitoin sähköpostia tuolle Tuunaiselle joka tuossa artikkelissa noista nollista huomauttelee, saa nähdä että vastaako.

Laita tänne ketjuun viestiä, jos sattuu vastaamaan. Alkaa vähitellen ärsyttämään tuo sekoilu ja vatvominen, jos eivät itse ole selvillä,  mitä pitää olla esillä ja miten.
Kuulemma tilatunnuksen edessä olevat nollat on jätetty pois. Tosin ei niitä siinä missään muussa paperissa ole, eikä ohjeissa niitä neuvota laittamaan. Lieneekö semmoiset nollat sitten vain tuolla valtuuksissa ja montako niitä pitäisi olla? En aio korjata, jos selvää ohjeistusta ei ole.

Nyt en ymmärtänyt. Onko hakijat jättäneet tilatunnuksesta pois nollia, vai olisiko siihen nollan eteen pitänyt lisätä muita nollia ? Jos sotua kysytään niin sotu siihen kuuluu laittaa, ja samoin jos tilatunnusta kysytään niin eikö siihen tilatunnus kuulu laittaa , eikä lisäillä jotain muuta ?

Tämän mukaan pitäisi olla jotain nollia, muuta en tiedä, enkä halua tietää.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1806037
Kuulemma tilatunnuksen edessä olevat nollat on jätetty pois. Tosin ei niitä siinä missään muussa paperissa ole, eikä ohjeissa niitä neuvota laittamaan. Lieneekö semmoiset nollat sitten vain tuolla valtuuksissa ja montako niitä pitäisi olla? En aio korjata, jos selvää ohjeistusta ei ole.
Vapaa sana / Vs: Kannatus nousuun.
: 11.02.22 - klo:14:46
Älkää huolehtiko, kohta moni tila lopettaa ja päästöt vähenevät. Tosin ruokakin käy vähiin, mutta sehän ei haittaa.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008604418.html
Sivuja: [1] 2 3 ... 46