Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - aveii

Mega Valtran kopin äänieristys ja siistiminen työn alla. Lasintiivisteetkin vähän jo kärsineet. Kysymys kuuluu: Saako sopivia tiivisteitä mistään metritavarana, esim. etolasta tai muualta? Vai menenkö suosiolla Valtralta kyselemään. Halvemmalla luulisi pääsevän jos ei Valtralle tarvitsisi mennä. Kaikkien luukkujen tiivisteet taitaa olla jo vaihtokunnossa.
Jyrsijät menee hallin lattialla suursäkeissä olevia siemeniä sotkemaan. Toimisko rahtikontti suursäkeissä olevien siemenviljojen varastointiin? Homehtuukohan vilja, jos olisi ihan vain ulkona sellaisenaan, vai kaipaako kunnon tuuletuksen ja katon? Taitaa lämmetä rajusti kesäkuumalla auringon paisteessa. Ovi sivuun voisi olla hyvä niin saisi paremmin nosteltua säkkejä ulos ja sisään. Pumppukärryllä varmaan saisi kontissa liikuteltua. Onko kokemuksia?
Ootteko jo syksyllä kylväny rukiille kerääjäkasvia, kuinka on onnistunu? Omilla savilla vähän turha keväällä pintaan viskoa. Puinnin jälkeen jäisi kuitenki pitkä aika kerääjälle kasvaa, niin vois koittaa käyttää ajan pellolla hyödyks.

Entä onko ruokonadasta kokemusta aluskasvina rukiilla tai muulla viljalla? Olis syvä juuristo maata kuohkeuttamaan ainakin.
Onko kukaan muokannu vanhoista kyntöauroista jankkuria? Vanhat kolmesiipiset överumit on jääny nurkkiin ja niistä voisi kokeilla tehä kaksiteräiset jankkurit pienialaisiin kokeiluihin. Minkälaiset terät olisi parhaat siipien tilalle? Kokemuksia? Kovin järeitä nyt ei ainakaan kestä.
Vääderi jää pieneksi, niin pitäis vaihtaa äes, budjetti vois olla n. 10 000 euroa tai vähä alle. Maat pääosin raskaita savimaita. Minkälaisia on potila magnumit? Niistä aika heikosti tietoa löytyy. Painavia ne taitaa olla ainakin. Tume nordic kokemukset kiinnostaa kans. Vai unohdanko noi molemmat ja pysyn väderstadissa?  ::) Semmonen pitäis olla että reilun 150 hevosvoimanen vanhanliiton veturi jaksais kiskoa.
Ajatuksissa vaihtaa liian vähälle käytölle jäänyt etukuormainkone halvempaan koneeseen. Mietinnässä on jos jättäisi kuormaimen odottelemaan seuraavaa traktoria.. Mikäköhän olisi noin kymmenen vuotta vanhan quicke 10-60? Eli kuinka paljon halvemmalla konetta voisi kokeilla kaupata ilman kuormainta?
Jos tulevassa koneessa ei kuormainta ole valmiina niin uuden ostamiseen menee varmaan helposti 6-7 tonnia? Ja nykynen kuormain on kuitenki hyvässä tikissä ja välyksetön. Mitä arvon raati tekisi tai on tehnyt?  ;D
Olisi siis pari lohkoa, joilla on aikanaan isoisiltä jääny raivaaminen vähä kesken. Lohkojen koot 3.6 ja 10 hehtaaria. Molemmista pelloista saisi melkein suorakulmion muotosia, monikulmioiden sijaan, raivaamalla vajaa pari hehtaaria molempiin lisää.

Tukiahan raivioille ei taida saada mut oliskohan muuten mitään järkeä? Raiviot olis täysin kivettömiä savimaita missä kasvaa uudistuskypsää mettää. Ja metsä työläs uudistaa heinittymisen takia.

Pystyisikö lohkojen tukia kierrättämään lohkon sisällä siten, että se osa pellosta mihin ei täysiä tukia saa, olisi aina kerrallaan vaikka viherlannoitusnurmena kolme vuotta? Nurmikiertoa tulisi ja pellot pysyis paremmassa kasvukunnossa kun osa olisi aina nurmella.. Ja kulmien kiertely vähenisi jonkun verran.
No nii, nyt ku on taantuma, tai jotain synkkää kuitenki, nii pitäiskö tukea suomalaisia ja vaihtaa kakkosraktori oikein valmettiin! Mitäs suosittelette suunnilleen tohon hintaluokkaan vilja- ja metsätilalle? Noin 90 heppanen sais olla, nelisylinterinen kuitenki. Vaatimuksia olis kevyemmät peltotyöt ja ehkä sekalaiset etukuormaintyöt, vaikkei noi mun kokemuksien mukaan parhaita siihen olekaan.. Täytyis olla perusluja tekniikaltaan tietenki. Minkälaisia olis noi 715 ja 815 teollisuusmallit? Vai onks 6000 sarja selkeesti parempi?
Kasvintuotanto / Viljelykiertopohdintaa
: 17.10.13 - klo:08:16
Moro! Täällä saattais olla kasvinvuorottelun-osaajia, mutta ei oikein suoraan tätä aihetta sattunu silmiin.

Kasvintuotanto- tilasta kyse, ja pohdinnassa olisi saada nurmien ja kesantojen määrä minimiin, ilman että viljoja olisi ainakaan kahta vuotta pitempään millään lohkolla. Tällä hetkellä viljelyssä on viljat, härkäpapu ja rypsiä välillä. Nyt kiinnostaisi kokeilla öljypellavaa.. Mitä luulette, onko sille mitään estettä että viljelykierto olisi esim. vilja-härkäpapu-vilja-öljypellava-vilja-rypsi?? Kuinka kasvitautien osalta öljypellava ja rypsi, onko yhteisiä tauteja? Pitäisikö niiden välissä olla pitempi aika kuin vuosi? Vai onko vaan lyötävä viherlannoitusta johonkin väliin..
Sivuja: [1]