Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1166

Viestit - sorkkis

Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: tänään kello 14:23
Kaikki ilmaston  ja ympärostönsuojelun toimet sekä ruuantuotannon lisäämiset on turhia, ellei maapallon väestömäärän kasvua saada pysäytettyä ja väkimäärää mielellään laskettua. Maapallon resurssit on rajalliset. Tätä asiaa ei jostain syystä koskaan tuoda esiin näissä keskusteluissa, ja tämä on yksinkertaisesti TYHMÄÄ. Koko ajan tulee uusia syöjiä ja luonnonvarojen kuluttajia, enemmäm kuin ehtii kuolla. Ja kehitysapua annetaan Afrikkaan, ja sen seurauksena väestömäärä siellä vaan lisääntyy.
tämän asian toteamisen ja päivittelyn jälkeen siihen ei kannata uhrata aikaa. Siis viljelijöiden ei kannata, ne kehitysapua suunnittelevat toivottavasti ottavat esim naisten aseman ja perhesuunnittelun vakavasti, kun kohteita valitsevat. Tunnetusti näistä lähtee positiivinen kehitys liikkeelle, ainakin länsimaissa näin on käynyt.

Enemmän huolettaa se, että politiikkaa tehdään edelleen mielikuvien, uskomusten, tehokkaiden edunvalvontakoneistoiden, hurmoshenkisten kansalaisliikkeiden tai uskontojen palvelemiseksi. Tutkittu tieto tai tieteen kehitys on jatkuvasti "noitavainojen" kohteena. Mika Anttosen sanoin "poliitikot ovat sitoutuneet rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1.5 asteeseen, kukaan ei vaan tiedä, miten se tehdään?"
Ensinnäkin : Havupuiden lisääminen istutusten kautta , lehtipuut sitovat tehokkaasti keväällä ja kesällä mutta syksyllä lisääntyy hiilidioksidin päästöt puiden pudottua ja lahottua .
Energian käytön muuttaminen : Biodieselit , kaasut ja sähkö liikenteen käyttöön , mikä lisäisi hyvin vointia pohjoiseen ja vähentäisi Arabien rahansaantia , vois vaikuttaa sotimiseenkin . Valtion apu ketä muuttaa autonsa kaasulla toimivaksi , itsekkin ottaisin vastaan avun .
Valio luopuu kokonaan dieselautojen käytössä maidon keräilyssä .

Mut tää on ihan kivaa. En lunta kaipaa. Säästyy nekin rahat taloyhtiöltä. Ei tarvitse pudotella lunta katolta, eikä putsata pihaa. Nyt on tarvinnut hiekoittaakin aika vähän
En ole keksinyt lumelle käyttöä minäkään. Muuten ihan kohtuullinen talvi, mutta kovasti tuulinen. On häijyn kylmä. Sen takia täytyykin pysyä metsän puolella tiiviisti, siellä tarkenee.
Tuuli johtuu lämpötila eroista . Sään käydessä oikukkaammaksi tuulet ja myrskyt lisääntyy .
Mä koitan välttää märkiä kelejä, eikös suorakylvössä passaa varttua maiden kuivamista. :-\
Varo ettei mene liian kuivaksi. Käsittelemätön sänkipelto kuivaa yllättävän nopeasti jos kevät on siihen otollinen. Moni suorakylväjä menee pellolle yhtä aikaa tavisten kanssa ja homma näyttäisi toimivan ihan hyvin. Maiden rakenne sanelee onnistumisen. Koevetoja ahkerasti keväällä, että näkee koska oikea hetki on käsillä.

Sitten kun lohkot vielä kuivuisivat tasaisesti joka nurkasta... maalaji vaihtuu, metsä varjostaa, lunta on eri määrä jne. Homman kruunaa jos tasaavia kevätsateita ei tule.
Kirjoitat asiaa . Jotkut äestää kyntämättömät pellot . Jotkut kevyt muokkaa lannan levityksen jälkeen mikä kai on pakollistakin . Ojitukset ja muutoinkin pellonkunto pitää olla kohdallaan suorakylvössä .
Tulee eittämättä kirjoituksista mieleen täällä Pohjantähden alla . Kapina .

Kirjana täällä Pohjantähden alla on hyvä mutta antaa väärän kuvan torppareista , suurin osa oli näet työväkeä joka kapinaan ryhtyi . Torppari , jolla oli hyvät oltavat eivät moiseen ryhtyneet .
Hyvä esimerkki siitä, ettei kirjoittaja ymmärrä sään ja ilmaston eroa.

En viitsinyt lukea juttua koska sitä hömppää on tarjolla yllin kyllin .  huoh .

Luotan mieluummin niihin tutkijoihin jotka ammatikseen ilmastoa tutkii myös avaruuden kautta eli satelliittien avulla https://fi.wikipedia.org/wiki/Satelliitti

Väitetään maattakin litteäksi , kuussa ei ole käyty ym muuta paskaa
Vapaa sana / Vs: Koronavirusta
: 25.01.20 - klo:20:37
noooo, se oli silloin elo pikkasen vauhikkaampaa..  ja uskallettiin elääki.   mut en muista kenenkään tutun kuolleen kännissä ajossa kuin nykypäivänä tuntuu olevan muoti.    selvä kuski ja muut ....  no niin..                    muutenki oli autot pikkasen toisenlaisia kuin nykyään..
Ei kännissä ajeltu muuta kuin hiljaa kotio sivuteitä pitkin . Kukas on selvä ? Ajat sitte kotio sano joku ja ajoin tutun kaverin auton kotio .
Vapaa sana / Vs: Koronavirusta
: 25.01.20 - klo:18:43
ja aikanaan kiva kiusata bemukuskei corona markII ;sella.      se liikahti sentäs nopsaan..
Vahvoja autoja noi corona mark kakkoset muttei bemareille pärjänny . Voimaa niissä oli perkeleesti mutta kiihtyvyydessä bemareille jäi . Meillä oli 1600 kuutioinen ja 1700 kuutioinen vääntöä ja sitkeyttä löytyi ja kulki . Veli ajoi useita kolareita noilla  ;D ;D ;D. 12 vuotiaana vein Äitin uimaan kun veli oli armeijassa , valtion tietä pitkin . 17 vuotiaana poliisit pyssäs , sanoin et kortti kotona ja ilmoitin velipojan nimen , läpi meni tavallaan .  ;D
Sinikantisilla nähnyt kylvettävän , ei mikään huippu peli , raskas , pienet säiliöt ja syöttö epätarkka lannoite vantaat helposti tukossa . Seuraava malli ollut paljoa parempi  ainakaan vantaiden osalta . Kylvövantaissa hyvä puoli ettei siemeniä jäänyt pintaa kuten vanhemmissa Tumeissa tuppas olemaan vaivana . Jonkunlaiset siemen ohjaimet niihin laitettiin ja tauti parani .
Mies ajaa jenkkilässä kolarin ja lentää puhelin lankoihin . Herätessään ihmettelee lankoja ja toteaa : Luojan kiitos se on harppu , kuvitteli päässeensä taivaaseen .
Otetaanpa alusta . Ensin akun kunto , tarkasta liitokset , mittaa akun  jännite , sitten latausjännite , pyörittääkö jos edellä mainitut asiat kunnossa laiskasti on vika startissa jonka kunnon voi tarkistaa myös tuolla magneetti testauksella . Melko useasti on Casiessa  ollut ongelmia syöttöpumpuissa , 2t öljyn lisääminen polttoöljyyn vois auttaa .
Laita ensin kuitenkin piuhan nokkaan , ikää tulee koneeseen ja pikkusen väljistyy paikat vaikuttaa aika paljon asiaan .
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 25.01.20 - klo:10:31
Luomuviljelyyn siirtyminen vaikuttaisi olevan se viimeinen oljenkorsi, saavuttaa edes jonkinmoinen kannattavuus peltopuolella. Vai mitä mielipidettä raati on?

Ennen kuin siirryt kannattaa vierailla eri luomutiloilla , menestyjiin ja ei menestyjiin . Ei menestyjille vieraillessasi voi pohtia missä meni pieleen .
On se räckvidd sen verran lyhyt vielä, ettei tule mun ajoihin riittämään vielä nykyisillä kulkuneuvoilla.
Privatti auto kyllä harkinnassa sähköauto . Lyhyttä ajoa paljon . Vois pidemmille matkoille harkita vuokra-auton käyttöä .
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 23.01.20 - klo:21:04
Suorakylvökortti kannattaa katsoa ennen luomuun siirtymistä. Moni on siinä voittanut, mutta myös hävinnyt. Ei voi tietää ennenkuin on testannut omilla pelloilla.
Jep . Tuttuni , tehoviljelijä , totes et torjunnan tarve vähenee suorakylvöön siirtyminen jälkeen . Ei alussa , etenkin kyntämisen jätettyä pois mutta muutaman vuoden jälkeen .
Vapaa sana / Vs: Sellun hinta romahti
: 22.01.20 - klo:19:50
Kuopion finnpulppi nyt oli niin huonosti suunniteltu hanke, että ihan hyvä ettei toteutunut. Jäi semmoinen kuva valmistelusta, että kuhan rakentaminen saadaan käyntiin,niin sävelletään sitten jotain tarvittaessa.

Ihan niinkuin talvivaarassa. Maan tapa on voimissaan.

Sää et taira olla ihan nykyajas. Aatteles ny kui kalliiks tollaset tulis jos suunnitelmat olis jo hakuvaihees täysi valmiin. Aivan tolkuttomat suunnittelukustannukset ja sit ei toteutuiska.

No tuo on kyllä nähty, OL 3 kohdalla. Luvat vamiina ja ruvettiin pohjaa valamaan, samaan aikaan kun insinöörit piirteli suunnitelmiaan. Sitten taas purettiin. Kuka uskaltaa painaa käynnistä nappia. 😁😁😁  joko Timppa on lähteny evakkoon.
Timppahan on urakoinut laitoksen perustussannat. Kai sitä omiin hommiinsa täytyy luottaa.
Nii ja Hänen naapurinsa oli ollut purkutöissä siellä . Oli purannut valun kun se oli näyttänyt purettavalta kohteelta .  :o
Sivuja: [1] 2 3 ... 1166