Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1217

Viestit - sorkkisYhden asiakkaani Vaimolle oli määrätty vitamiinia ja hivenainetta kiertäjäkalvon repämään , Pienirepeämä joka parantui .Ennen leikkausta kannattaa aloittaa eräiden lisäravinteiden syönti koska kehon rakennusaineet auttavat parenemisiin . Kaikki lääkärit ei niitä hyväksy mutta asia näin on .

Jänne repeämä ei ikinä parannu. Se ei kasva yhteen, liimaudu jne … Joillakin pieni reikäkin aiheuttaa kipua ja estää liikkeet. Mutta kivut vähenee, liikkeet paranee, käsi voimistuu ilman niitä jänteitäkin. Yli 80 vuotiailla  kiertäjäkalvosimen jänteistä saattaa jo puuttua vaikka kaikki ja silti käsi toimii ja on kivuton. Ne on pois kuluvia jänteitä.
Sitten toinen juttu … Oon ollut tohtorin väitöskirjan olkapäästä väitelleen ortopedin hoidettavana / leikattavana sekä ihan normi ortopedin joka on lähemmäs 20v erikoistunut pelkästään olkapäiden vammoihin ja hoitoihin. Ja niin sitten vielä yksi sorkan viilaaja levittää netissä omaa mantraansa.  Arvele ihan niin kuin tosissas paljonko annan sorkkafiilarin lumevaikutteisille ihme pillereille arvoa. En sitten yhtään mitään. Totta mooses jos ruoka ei ole monipuolista ja puuttuu vaikka hedelmät / marjat kokonaan, niin pitäähän niitä sitten jollain ihme pillerillä kait yrittää vitamiinivarastoja täydentää. Itte tykkään kyllä monipuolisesta ruuasta paljon enemmän kuin pelkistä pillereistä.

Simpauttajakin oli viittävaille tohtori . Monipuolinen ruoka ei välttämättä riitä . Pillerit ei ole ihmepillereitä .
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen
: tänään kello 16:39
Kyllähän kaikki menee myyntiin, en usko, että luomutiloilla pantataan myytävää. Sitä ei vain tule myytäväksi niin paljon, ja suuri osa todennäköisesti korjataan tavanomaiseen eläintuotantoon, se taitaa olla yleisin kasvinviljelyluomunurmen käyttökohde, jos 100 luomukotieläinyksikköä ei ole lähistöllä.

Tärkeintä luomussa olisi kieltää kaikenlainen satotilastointi, se ei tee oikeutta brändille.

-SS-
Höpö höpö ja höpö . Onnistuneet luomutuottajat saa hyviä satoja , vähän osaamista nääs . Semmosia tehopeltoja puinut mistä ohraa ei tullut hyvinä vuosinakaan 2000kg/ha hyvinäkään vuosina .


No mikäs?

Ainoa huoli ollut itellä että mitä helvettiä sitä sitten tekee kun tämä loppuu? Oikeista töistä ei ole kokemusta. Tuskin on entinen maatilayrittäjä haluttu työntekijä missään. Ei muuta koulutusta tai työkokemusta. Eipä tässä muuta.

Kyllä tänäkin päivänä entinen maatilayrittäjä on kovaa valuuttaa monessakin paikassa. Ei kannata ottaa sitä siltä kannalta että jos vaihtaa suuntaa töissään että olisi epäonnistunut elämässään. Maailma muuttuu ja ihminen myös.

Tärkeintä on asenne,tekemällä oppii ja jos ei ole aivan tynnörissä kasvanut eikä koko aikaa ole kännykkä kourassa niin jotain löytyy. Asuinpaikka tietysti vaikuttaa ja muutkin asiat.

Kyllä varmaan, mutta en ole millään parhaalla fysikalla varusteltu, siis on joku määrittelemätön reuman tapainen, joka siis pysyy reumalääkkeillä poissa, mutta olen ottanut niitä vain kuureina, kun sivuvaikutukset nääs. Lisäksi tuo migreeni vaivaa, en ole ihan parasta työntekijä ainesta. Lisäksi on tietenkin tästä työstä tullut vaivaa, jota olen saanut nyt hoidettua taustalle, vaikka vaati pari kortisoni piikkiä lääkärillä.

Näissä tilanhomissa nyt vielä Max 5 vuotta, mutta koko ajan seuraan työmarkkinoita. Enimmäkseen siellä olisi miesvaltaisella alalla sellaisia töitä missä pärjäilee ilman koulutusta, kuten suurilla varastolla trukkikuskina ym. Raksoille pääsee myös hanttihommiin ilman koulutusta ja joissain tapauksissa jos mahdollista niin aloittaa oppisopimuskoulutus siinä samassa.  Oikeastaan sellaista työtä hakisin missä olisi oppisopimuskoulu mahdollinen. Se ala on vielä täysin hakusessa. Toki joku elintarvikealan työ voisi olla kun nuoruudesta on ravitsemisalan opinnot ja sitten on tämä alkutuotanto sektori tutumpi. Jos nämä kaksi voisi jotenkin yhdistää. Ja elintarvikealan kiinnostaa, suomalaiset elintarvikkeet ja ruoat joille pitäisi saada nostetta!
Toi migreeni on paska juttu . Siihenkin apuja saa mutta silti hankala .

Sain apua noihin vaivoihin tai siis tarkemmin sanottuna : Jännetupen tai kiertäjäkalvon tulehduksissa tapahtuu haurastumista jota kortisooni pistokset edesauttaa . Jänteitä pitää vahvistaa jumppaamalla ja samalla lisäravinteita jotka jänteitä vahvistavat . Tietysti ammut minut pelsepuupina mutta fitut siitä koska mun tarttee vielä noin 10 vuotta töitä tehdä eli siis eläkkelläkin .

Niin ei ole ollut tuppien eikä jänteiden tulehduksia eikä kortisoni hoitoja. Molemmissa käsissä mutta onneksi eri aikaan onnettomuuksissa syntyneitä massiivisia jänne repeämiä. Oikeassa kolmen joista kaksi irtos kuntoutusvaiheessa . Leikattiin ja korjattiin tuli hyvä. Nyt vasen jonka leikkauksessa kiinnitettiin kaksi ja kolmatta korjattiin. Nyt noista kiinnitetyistä toinen luultavasti ainakin on taas irti. Uudelleen leikkausta ei tule, sillä ensimäisessäkin ne olisi jätetty huonon hoitoennusteen takia kiinnittämättä ,jos en tarvitsisi räpylää työssäni. Riski otettiin, mutta tulos olis voinut olla parempikin toki huonompikin. Ja nuo ei tuonne uudestaan kasva eikä kiinnity. Toki muut lihakset kompensoi sitten joskus, nyt tökkii pelkkä nostokin, mutta kyllä se tästä

Yhden asiakkaani Vaimolle oli määrätty vitamiinia ja hivenainetta kiertäjäkalvon repämään , Pienirepeämä joka parantui .Ennen leikkausta kannattaa aloittaa eräiden lisäravinteiden syönti koska kehon rakennusaineet auttavat parenemisiin . Kaikki lääkärit ei niitä hyväksy mutta asia näin on .
Ei noille suojaimille ole ollut tarvetta noin suurissa määrin .


Taitaa nimenomaan olla juuri niin että velattomat pienet tilat pärjäävät hyvin, siinä mielessä harmi että meijeri niitä yrittää hävittää.

Onko sulla se ns. jäätynyt olkapää?

No en mä tiedä yrittääkö meijeri jotenkin pieniä hävittää. Tai on kait siinä joku raja mitä kerralla pitää vähintään olla. Ihan tuo ei vielä ole mua häirinnyt. Jotenkin mä oo ajatellut , että nyt ei Valio justiin tarvitte lisää maitoa, siksi kiintiöt ja jos noita "rukataan" kuukausittain , niin samalla Valio saa halpaa maitoa, jota ei pystytä kunnon katteella jalostamaan. Siis ehkä pahimmin kohtelee niitä jotka aikoivat laajentaa ja lisäksi laskee hintaa kaikilta kausiluonteisesti

Niin mun olkapäistä tuntuu hajoavan jänteet. Oikea leikattiin , hajos kuntoutusvaiheessa … toinen leikkaus , tuli hyvä. Nyt syksyllä kaaduin vasemman paskaksi. Leikattiin tammikuussa ajatuksella, että muuten ei olisi yritetty edes korjata, mutta tarviin kättäni töissä. Leikkauksen jälkeen ortopedi sanoi, että 50/60 tuloo kuntoon. Nyt vaikuttaa että yksi kolmesta korjatusta ainakin on taas irti. Toki tästä voi vielä käsi tulla, mutta kannattaako niitä navetas hajottaa. Onneksi oikea on vieläkin melko hyvä ;)

Sain apua noihin vaivoihin tai siis tarkemmin sanottuna : Jännetupen tai kiertäjäkalvon tulehduksissa tapahtuu haurastumista jota kortisooni pistokset edesauttaa . Jänteitä pitää vahvistaa jumppaamalla ja samalla lisäravinteita jotka jänteitä vahvistavat . Tietysti ammut minut pelsepuupina mutta fitut siitä koska mun tarttee vielä noin 10 vuotta töitä tehdä eli siis eläkkelläkin .

Nyt eniten tartuntoja per asukas on suuremmissa kaupungeissa.

Kiuruvesi
Koski TL (varo sorkkis?)
Kittilä
Sipoo
Kolari

Helsinki on vasta noiden tartuntapesien jälkeen. Ihan Helsingin kannoilla tuleekin sitten jo Sotkamo.
Leviltä olis saanut pariskunta semmosen kuulemma , yleensä sieltä saa tippurin . Pari epäonnista ulkomaan matkaajaa jotka tartutti sukulaisensa , kuulemma .
Kiuruveteläiset käyvät Koskella sikaloissa öiseen aikaan toteuttamassa itseään. Ja onnibussilla takaisin, niin kaikilla on korona ja sikainfluenssa. Joillakin myös välitön AIDS.
Mopomies kuskaa niitä vai . Hässii äijät mutta mutta naiset jättää rauhaan .
Lopeta nyt hyvä mies tämä meuhkaaminen.
Ei mahda tällä olla kaikki muumit kotona..
Toi on sama jos heittää bensaa liekkeihin .
kansa on palaamassa juurilleen, moni  vihreä ituhippi huomaa  kuinka luontoa säästäen ja ennen kaikkea halvalla maalla voi asua ostaen tuotteita käypään hintaan suoraan alkutuottajalta jättäen kaupan tyyriin välivaiheen pois.

kohta on asuntojen hinnatt romahtanu ja sorkkiskin näkee rakkauden kaupungissaan  vaan autioituneita kyliä lännen elokuvien preerioiden tapaan missä tuuli heiluttelee ikkunoita :o :o :o :o

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006467540.html

Mitä nyt oikein yrität selittää  ?

Rahattomuuttaan ei olla sikojen pitoa lopetettu . 60v tuottajat laittoi siat pois . Totes et omaa eläkettä tulee , velat hoidettu , turha enää rehkiä . Yks tuttu käy töissä lihasikalan pidon sivussa . Vuokras pellot ja sikalan toiselle yrittäjälle . Turha rehkiä kahta työtä kun sikalasta ja pellosta saa mukavasti lisää tuloa vuokraamalla ne toiselle yrittäjälle . Emakkosikalan pijä valitteli ettei mittään tuu , osti 25 ha lisämaata , paras tarjous . Vuokras 50 ha pellot kuivureineen , konehalleineen sairaseläkkeelle jääneeltä tuottajalta .
Pihatot mitä on tehty on tehty vanhojen kuluneiden tilalle . Ketkä saaneet lisämaata sopivasti ostaa tai vuokrata ovat laajentaneet . Ei niitä kyllä niin paljoa tehdä mitä sikaloita on tehty .
Ai nää pihatot joille raivataan paikka keskelle korpea on vanhojen kuluneiden tilalle tehtyjä? Ehkä sun sorkkis kannattaisi katsoa asiaa hieman laajemmin. Vaikka siellä sun seudulla ei maitolypsettäisi tai muutenkaan nautoja pidettäisi ei tarkoita sitä ettei jossain suomessa laajennettaisi. En nyt ala kaivamaan mitään tilastoa, SS voi vaikka hoitaa sen puolen siltä se käy niin näppärästi, mutta ei ainakaan lehtien palstoille ole paljon muita eläinrakennuksia kuin nautapalatseja mahtunut viimeiseen 10 vuoteen.


Pitää näemmä rautalangasta vääntää.

Minulle itselleni olisi jo paljon että saisi edes laskut maksettua ajallaan ja että vuotuinen !!!!YRITTÄJÄTULO!!!! mahdollistaisi jonkinlaisen elintason. Se tuntuisi jo lottovoitolta. Sellaista tilannetta ei nimittäin ole vähään aikaan ollut että on voinut hyvällä mielellä katsoa tilille ja ajatella että rahatilanteen puolesta pärjää. Kaikki menot ja kulut on karsittu minimiin ja kaikin tavoin yritetty miettiä että mistä voisi vielä säästää. Voit vaan arvuutella että montako unetonta yötä tässä on takana. Uutta kalustoa eikä käytettyäkään olla hankittu pariin vuosikymmeneen, ja esim maitotankki olisi pitänyt uusia jo aikapäivää sitten mutta se on väkisin aina korjattu itse ja toivottu parasta. Ja jälleen kerran joutuu soittaa toukokuussa melalle ja siirtää vakuutusmaksut syksyyn koska ei ole mahdollisuutta maksaa niitä nyt keväällä.

Jos tässä hommassa kerran niin rikastuu, niin miksiköhän meillä on suunnitelmissa ajaa homma alas seuraavan parin vuoden aikana, siitä huolimatta että velkaa on vielä jäljellä ja eläkettäkään ei vielä tiedossa...? Suoraan sanottuna v*ttuttaa kun tässä on monen vuoden kuormitustila takana ja joka saatanan päivä on ollut ankaraa selviämistä, niin joku ulkopuolinen tulee viisastelemaan ja sanomaan että eihän sulla ole mikään huonosti, on euroopan paras tilityshinta ja tuet tulee vielä boonuksena päälle. No hyvä kun kerroit, kyllä kirkastui elämä heti kertaheitolla. On se mukava kun joku tietää oman tilanteen paremmin kuin itse...

Joka alalla mahtuu onnistujia ja epäonnistujia. Syitä on monia. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että maito ja miksei nautatiloille on yleisesti annettua suomessa paremmat lähtökohdat. Viljatiloilla homma on kaikkiaan koko eu ajan ollut vaikeaa, muutama hetkeä lukuunottamatta. Sikapuolella jouduttiin nopeasti huomaamaan mihin kisaan jouduttiin mukaan ja silloin alkoikin voimakas rakennekehitys. Sitä en kiellä alussa homma oli kannattavaa, mutta ei se sitä enää ole.

Itse olen sitä mieltä monesti kyse on ajoituksesta, teetkö oikeaan aikaan oikeita ratkaisuja. Onneakin ja tuuria tarvitaan. Oletko miettinyt mistä oma kohtalosi mahtaa johtua?Finmilkki lypsää osan maidoista ilmantuotantotukea . Kovia yrittäjiä ne on .

Koskaan meijän kylällä ei ole maidontuottajia ollut top 10 kärjessä tuloillaan , sianlihan tuottajia kyllä ollut useinkin .

Sianlihan tuotanto on niin paljon helpompaa kuin maidon tuottaminen .

Johtuisiko siitä sun sijainnista. Mee kysymään vaikka kiuruvedeltä kuinka monta sikatilallista on tulolistan kärjessä. Saattaa aika hiljasta pidellä. Ihan naurettavaa tuijottaa vain sitä omaa aluetta, kun pitäisi katsoa laajemmin.

Kuinkas paljon sorkkis on sianlihaa tuottanut, että on palkeita sanoa, että se on niin paljon helpompaa? Itsellä ei kokemusta lypsämisestä joten en ala vertailemaan. Sen ymmärrän, että jos ei oo robottia lypsämässä niin aamuin illoin siellä on lypsyllä käytävä, mutta jos robotti lypsämässä niin samalla lailla näyttää isännät pyörivän jossakin muualla kuin navetassa ja sitten joskus aina käydään rehua antamassa kun muistetaan...

Onkos noin ?  Minkä takia sitten maidontuotantotiloja on yli kuusinkertainen määrä sikatiloihin verrattuna ?

Sorkkis tietää varmaan syyn.


Mä luulen, että johtuu siitä, et rakennekehitys tapahtui aiemmin. Olihan niitä sikatiloja aika paljon silloin kun eu:hun liityttiin. SS voisi kaivaa tähänkin jonkin hienon kaavion. Maitotiloilla rakennekehitys ollut huomattavasti verkkaisempaa. Toki jos aletaan katsomaan jostakin 60 luvulta lähtien niin onhan sieltä tippunut tiloja pois, silloin kun lehmiä oli lähes joka tilalla.

Jaa että tämän kylän sianlihan tuonnossa hyvin pärjäävät eivät ole yleisiä sianlihan tuonnannossa . Kannattaa äkkiä ilmoittaa et lopettavat ajoissa ja vaihtavat lehmiin . Sitä en tiedä miten Kiuruveden sikatilalliset pärjää mutta muualla ihan hyvin .
Selitellä voit ja kadehtii maidontuottajaa . Kovassa ne maidontuotannosta saadut rahat ovat .

Sianlihan tuotanto on niin paljon helpompaa kuin maidon tuottaminen .


Onkos noin ?  Minkä takia sitten maidontuotantotiloja on yli kuusinkertainen määrä sikatiloihin verrattuna ?

Sorkkis tietää varmaan syyn.

Meilläpäin päinvastoin . Sikatilat on nylyisin poikkeuksitta melko suuria . Sian pito nykykoneilla mahdollistaa suurien yksiköiden pitämisen melko pienillä työntekiä määrällä .
https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/partelan-porsas-oy/17628582/taloustiedot

Ei huono .

Tottahan tuo on, että maataloudessa on aika kivat liikevoittoprosentit. Tosin äkkiä varmaan menee toisin päin jos esim finnmilk joutuisi ostamaan tarvitsemansa pellot eikä iso osa niistä tulisi ennestää isojen osakas tilojen kautta. Tokikaan en ole varma heidän järjestelyistään.

Mutta kuinkas iso se liikevoittoprosentti onkaan siellä viljapuolella? Siis jos sillä pitäisi elää eikä kaikkea pusketa poistoihin kun elämisen rahat tulee muualta.
Muutamia vähän kauemmin toimineita oyitä kattelin. Pääosin ovat mitä tunnen aikalailla puutarhaviljelyssä. 5- 20% noissa pääosin. Yksi päätoiminen peruskasvinviljelijä on vuodesta toiseen 30%. Ei noi valita, ne yrittää.

Finmilkki lypsää osan maidoista ilmantuotantotukea . Kovia yrittäjiä ne on .

Koskaan meijän kylällä ei ole maidontuottajia ollut top 10 kärjessä tuloillaan , sianlihan tuottajia kyllä ollut useinkin .

Sianlihan tuotanto on niin paljon helpompaa kuin maidon tuottaminen .
Koskella enemmän sikaloita kuin navetoita . miten se selitetään
Sivuja: [1] 2 3 ... 1217