Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21

Viestit - cappi

Onko mitään uutta tiedossa markkinahäiriöistä ?
Huhujen mukaan eräs Savolainen meijeri joka haali vielä jokuaika sitten tuottajia olisi pudottanut hinnan alle suuren ja mahtavan. Ja ei  myöskään enää ota kivimaitoa vastaan kun omatkin maidot on ajettu Kuusamoon
https://www.lainvoima.com/kohde.php?id=9273

Tuotos ainakin on kohdallaan , jottei siitä pitäisi johtua
Ei kerrottu paljonko on sukupolvien aikaansaamia perintömettiä.

Ja taitaa nykynenkin navetta olla jo isän ja äidin aikana maksettu.


Mikäs siinä huudellessa.

Mutta miksi ihmeessä pitäisi saada lisää peltoa. Eikö tuo pinta-ala piisaa kahdelle rodotille. Vai onko se tukikelpoista metsän pohjaa.


 Ilkka Myllylä viljelee Kalajoella 200 hehtaarin alaa. Oman karjan rehun lisäksi tila tuottaa viljaa myyntiin.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/valio-h%C3%B6yhensarjaa-meijerien-joukossa-1.32055

Tässä vähän omanapanäppyläreiskatoimitusjohtajille totuutta, lienee vieläkin suuntaa antava.
Leikkikää vain muroillanne, tuotanto  jolla muutakin merkitystä kuin omalla pienellä hiekkalaatikolla on jossain muualla kuin valiolaisen omassa navassa.

 Tossa eemelin katkeruudessa täytyy olla jotain henkilökohtaista tragediaa takana.

Onkohan silläkin navetta palanut  ??? :(
Ojalallaha on kasorahoja, että hätäkö hällä
Siis Ojala varoitteli että noinkin voi joillekkin meijereille käydä.
Me Ojalan kans ollaan vakaassa Valiossa,ei siis huolenhäivää 8)
no valase nyt hiukan lisää, kellä on hätä ja miten tuo tilanne on kehkeytynyt?

Olisiko mahdollista että tästä on kyse http://www.finder.fi/Meijereit%C3%A4/Ilmajoen+Osuusmeijeri/ILMAJOKI/yhteystiedot/139204
Hyvin on aivopesu tepsinyt jos ei satatonnia tappiota per tila huoleta. Sen rahan kun olisi laittaneet  tilat navetan laajennuksiin/maan ostoon/pellon raivauksiin niin olisi niilläkin kairoilla tulevaisuutta. Mutta jos maausko on tappiota tuottavassa meijerissä niin mikäpä siinä.

Valio maksaa minkä voi, hinta on huono mutta vuosi 2014 oli voitollinen. Suurta itsepetosta maksaa puolet maitotileistä velaksi.

Siellä on niin korkeat pohjoiset tuet ettei haittaa vaikka meijeri tekee tappiota

Antibiootit pois McDonald'sista – siipikarjatilat maksavat
Monet ravintolat ja jälleenmyyjät ottavat huomioon kuluttajien huolen antibiootin riskeistä, mikä painaa lihan tarjontaa

Pikaruokaketju McDonald'sin viimeviikkoinen päätös poistaa vähitellen käytöstä ihmisille tarkoitetut antibiootit yhdysvaltalaisilta broileritiloilta nostaa tuotantokustannuksia. Kustannukset päätyvät useimmiten siipikarjayrittäjien harteille. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Analyytikot mukaan lukien Morningstarin R.J. Hottovy uskovat, että McDonald's käyttää hyväkseen asemaansa maailman suurimpana pikaruokaketjuna, jotta asiakkaille ei koituisi muutoksesta ylimääräisiä kustannuksia.McDonald's on antanut tuottajille kaksi vuotta aikaa hävittää kaikki ihmisille tarkoitetut antibiootit navetoista ja hautomoista, mikä on kallista ja kestää suunniteltua kauemmin. Siirtyminen antibiootittomaan broileriin voi kasvattaa tilojen kustannuksia jopa kolme prosenttia. McDonald'sin vanhempi Pohjois-Amerikan varajohtaja Marion Gross kieltäytyi kertomasta, kuinka paljon yhtiön kustannukset nousevat broilerin takia.

Antibiooteista luopumisen kustannuksista osa voi tulla franchising-yrittäjien maksettaviksi, mikä taas voisi leikata työtuntien määrää. Useat Reutersin haastattelemat analyytikot kuitenkin uskovat, että McDonald's sälyttää kustannukset lihan tarjoajille.
Onko kuusamo osm jo siinä jamassa
Vapaa sana / Vs: Kokoomuksen sekoilut
: 20.10.14 - klo:14:24
Pyjamanaisen surman tunnustanut pyytää mielentilatutkimusta

kyllähän päästä vikaa löytyy jos stubidia kannattaa

Maanantai 20.10.2014 klo 14.03

Laajasalon surman tunnustanut ja sen johdosta tänään vangittu 28-vuotias nuorisopoliitikko on asianajajansa Heikki Lampelan mukaan pyytänyt päästä mielentilatutkimukseen.

- Jos epäillään murhasta, niin aina pyydetään mielentilatutkimus. Se liittyy asian luonteeseen. On tavanomaista, että niin tullaan tekemään, Lampela kertoo Iltalehdelle.

Asianajajan mukaan 58-vuotiaan naapurinnaisen surman tunnustanut mies ei vastustanut tänään Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltyä vangitsemista.

- Hänen itsensäkin on vaikea uskoa ja hyväksyä sitä, että tällaista on tapahtunut, Lampela toteaa.

- Sen, että hän on aidosti järkyttynyt tapahtumista, osoittaa se, että hän on heti ensimmäisissä kuulusteluissa, joissa itsekin olin läsnä, myöntänyt tämän asian, Lampela esittää.


Asianajaja Lampelan mukaan mielentilatutkimus päästään aloittamaan todennäköisesti aikaisintaan neljän kuukauden päästä.

Itse tutkimus kestää niin ikään kolmesta neljään kuukauteen.

- Käräjillä tullaan sitten aikanaan käymään läpi sitä, että onko tämä murha vai tappo. Kumman tunnusmerkistön se täyttää ja kuinka paljon rangaistukseen vaikuttaa se, että hän on auttanut asian selvittämisessä, Lampela toteaa.

Asiakkaansa tämän hetkistä vointia Lampela kommentoi yleisellä tasolla.

- Se jää nähtäväksi, mikä mielentilatutkimuksen tulos on.
kuuvven sentin takia?
Heino tainnut saada kesän jälkeen meijeritilit ajallaan. Kun taas näkee valio hyökkäyksiä joka puolella
No älä ole turhan vaatimaton ;).

Tämä nykyinen Valion strategia törmäsi nyt viimeistään seinään, jos Venäjän raja pysyy kiinni, kun markkinaoikeuden päätös ei sitä vielä tuottajille eli omistajille kertonut. Siksi nyt hallintoneuvoston pitäisi vapauttaa koko hallitus tehtävästään. Siitä se nousu alkaisi eikä siitä että laitetaan paikkaa paikan päälle ja selitetään mustaa valkoiseksi.
Uusi hallitus etsii sitten uuden toimarin, ei se ole meidän yksinkertaisten lehmänlypsäjien homma.

Osittaisesta viennin palautumisesta kuuluu nyt sanoa kiitokset tuotekehitykselle. Tältä osin olisi Elias reilua, että antaisit myös positiivista palautetta, sillä kritiikki ilman kannustusta ei ole rakentavaa ;)
Onneksi  kehittivät, vaikka aina omatkaan eivät usko

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/laktoositon+maitojuoma+nappasi+insinoorityopalkinnon/a109375
Kari Peltonen, 4.6.2008, 9:25
Laktoositon maitojuoma nappasi insinöörityöpalkinnon

Käy se näinkin. Kaivetaan esiin jo kertaalleen unohdettu laitteisto, jonka prosessi käännetään toisin päin.

Oivalluksen tuloksena Valion tuotekehitysyksikkö löysi 1990-luvulla tuotekehityspolun, jonka se omien ja vieraitten epäluuloista ja vastustuksesta huolimatta vei onnistuneeseen tuotteistamiseen asti.Yhdistämällä ennestään tunnettuun kromatografiatekniikkaan nykyaikainen entsyymitekniikka ja kalvoerotustekniikka syntyi vuosituhannen vaihteessa laktoosittoman maitojuoman valmistusprosessi.

Prosessin kehittäjät saivat 20 000 euron Suomalaisen insinöörityöpalkinnon torstaina Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa. Palkittuun ryhmään kuuluvat tekniikan tohtori Matti Harju, tekniikan lisensiaatti Olli Tossavainen, maa- ja metsätieteiden maisteri Paavo Tykkyläinen sekä diplomi-insinöörit Janne Sahlstein ja Harri Kallioinen.

”Alunperin kromatografinen erotuslaite oli hankittu parantamaan laktoosin saantoa heran valmistuksessa. Sitten kokeiltiin, saadaanko sillä myös laktoosi pois maidosta. Ja sekin onnistui”, kertoo Valion teknologiajohtaja Matti Harju.

Valiolla jo 34 vuotta tuotteita kehittänyt Harju muistelee olleen onnenpotku, että tuotekehityksessä tarvittaviin laitteisiin oli investoitu jo aiemmissa tutkimusprojekteissa.


”Emme koskaan olisi saaneet rahoja tällaisiin laiteinvestointeihin.”
Alussa aina hankalaa

Laktoosittoman tuotteen kehittämishankkeitakaan ei Valion sisällä tervehditty alussa riemunkiljahduksin.

”Liian kallis, entsyymit maksavat, erotustekniikka maksaa, kukaan ei suostu maksamaan tuotteesta tuplahintaa, se kannibalisoi hylatuotteet...,” Harju luettelee argumentteja, joita hän sai vastaansa 1990-luvun lopulla.

Kun laktoositon maito saatiin markkinoille vuonna 2001, ensimmäisen vuoden myynniksi arvioitiin miljoonaa litraa.

”Se meni kahdessa kuukaudessa, eikä se syönyt hylamaidon markkinoita”, Harju kertoo.

Hänen mukaansa oli yllätys, että löytyi niin paljon ihmisiä, jotka olivat lopettaneet kokonaan maidon juonnin, koska eivät pitäneet 1980-luvulla markkinoille tulleen vähälaktoosisen hylamaidon makeasta mausta.

Valio ei aluksi edes mainostanut uutta tuoteryhmäänsä, niin varovaista oli luottamus uuteen tuotteeseen.

Viime vuonna Valion ”oikealta maidolta maistuvaa” laktoositonta maitojuomaa myytiin 45 miljoonaa litraa. Tänä vuonna sitä arvioidaan myytävän 75 miljoonan euron arvosta. Viennin arvioidaan kohoavan 14 miljoonaan euroon. Tärkein vientimaa on Ruotsi.

Valiolla on prosessiinsa kansainväliset patentit. Lisenssillä laktoositonta maitojuomaa tehdään jo Espanjassa, Sveitsissä ja Etelä-Koreassa. Myös Meksikossa valmistus alkaa lähiaikoina.
Hyvät markkinat

Laktoosittoman maidon – eli laktoosia alle 0,01 prosenttia – alkutaivalta hankaloitti myös EU:n päätös, jonka mukaan maitoa, josta laktoosi on poistettu muuten kuin entsymaattisesti hajottamalla, ei saa nimittää maidoksi. Niinpä nimeksi piti laittaa maitojuoma. Laktoosittomuusrajan luotettava mittaaminen vaati myös Valiolta oman analyysimenetelmän kehittämistä.

Suomalaisista 17 prosenttia kärsii laktoosi-intoleranssista. Kiinassa vastaava prosenttiluku on jopa 90.

Valio on saanut kilpailijoita tuotteelleen vasta viime aikoina, kun ruotsalaiset Skånemejerier ja Arla sekä yksi kanadalaisyhtiö ovat tuoneet markkinoille omat versionsa.

Tutkimusten mukaan yliherkkyys maitosokerille eli laktoosi-intoleranssi on yleisintä Afrikassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopan itäosissa. Suomen ongelmana on Harjun mukaan se, että olemme samaan aikaan sekä kovia maidon käyttäjiä että laktoosiherkkiä.

Suomalaisista 17 prosenttia kärsii laktoosi-intoleranssista. Kiinassa vastaava prosenttiluku on jopa 90.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21