Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Päivi - 03.01.11 - klo:08:55
-
Saatko laadukkaalle teuraalle mielestäsi oikeudenmukaisen hinnan? Miltä tuntuisi saada sama hinta hieholle ja sonnille? Entäpä R+2:sta sama hinta kuin E+2:sta?
Kasvattajaosuuskunta Limousin järjestää tiedotustilaisuuksia kaikille asiasta kiinnostuneille ympäri maata. Tarkista itseäsi lähinnä oleva paikka keskiviikon 5.1.2011 Maaseudun Tulevaisuudesta.
Nyt on mahdollisuus saada naudanlihantuotanto oikeasti kannattamaan!
-
eiköhän ne oaskkeenomistajat paa tiukasti hanttiin
-
Saatko laadukkaalle teuraalle mielestäsi oikeudenmukaisen hinnan? Miltä tuntuisi saada sama hinta hieholle ja sonnille? Entäpä R+2:sta sama hinta kuin E+2:sta?
Kasvattajaosuuskunta Limousin järjestää tiedotustilaisuuksia kaikille asiasta kiinnostuneille ympäri maata. Tarkista itseäsi lähinnä oleva paikka keskiviikon 5.1.2011 Maaseudun Tulevaisuudesta.
Nyt on mahdollisuus saada naudanlihantuotanto oikeasti kannattamaan!
OIKEA MEININKI!
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
-
On hyvä juttu, jonkun pitää aina olla se tien avaaja, Limousin on ehkä niin suuri rotu, että pystyy siihen.
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Tämä kommentti sai minut nauramaan niin että kyyneleet valuivat silmistä :D
-
joka rodulle vain omat osuuskunnat ja järjestöt,ne voi sitte kisata keskenänsä ;) ;)
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Tämä kommentti sai minut nauramaan niin että kyyneleet valuivat silmistä :D
Mikäs tuossa moisen hysterian aiheutti >:( Se mielikuvako hetken aikaa erisuuntiin pyörivistä silmistä ennen ripeähköä liikahdusta suuntaan jota ei voi ennalta loogisesti päätellä? Ei kaikki limut ole sellaisia >:(
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Tämä kommentti sai minut nauramaan niin että kyyneleet valuivat silmistä :D
Mikäs tuossa moisen hysterian aiheutti >:( Se mielikuvako hetken aikaa erisuuntiin pyörivistä silmistä ennen ripeähköä liikahdusta suuntaan jota ei voi ennalta loogisesti päätellä? Ei kaikki limut ole sellaisia >:(
Vitsi... Limut kasvat hyvin, ja luonteet ovat pääosin ihan ok..
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Kerrankin asiaa 8)
Emorotu saa olla mitä vaan kunhan sillä on valkea pää ja punainen yleisväritys.
-
joka rodulle vain omat osuuskunnat ja järjestöt,ne voi sitte kisata keskenänsä ;) ;)
Onko tämä joku "irtaantuminen" pihvikarjaliitosta?
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Tämä kommentti sai minut nauramaan niin että kyyneleet valuivat silmistä :D
Mikäs tuossa moisen hysterian aiheutti >:( Se mielikuvako hetken aikaa erisuuntiin pyörivistä silmistä ennen ripeähköä liikahdusta suuntaan jota ei voi ennalta loogisesti päätellä? Ei kaikki limut ole sellaisia >:(
Aika näppärästi kuvailtu ;D Juu, ei kaikki limpparit ole tuollaisia, vain 95% niistä :D ja loput 5% on jo poistettu :D
-
joka rodulle vain omat osuuskunnat ja järjestöt,ne voi sitte kisata keskenänsä ;) ;)
Onko tämä joku "irtaantuminen" pihvikarjaliitosta?
Tämä ei suinkaan ole mikään irtaantuminen Pihvikarjaliitosta. Liitto toimii edunvalvojana, mutta ei osta, myy tai markkinoi lihaa, joten nämä kaksi organisaatiota eivät kilpaile keskenään.
Kun tämä keskustelu jälleen kerran kääntyi limousinen luonteeseen, niin korostettakoon nyt, että osuuskunnan jäsenethän tai niiksi aikovat kasvattavat jo limousinea, joten he ovat varmaan myös tietoisia emojensa luonteenpiirteistä. Myös loppukasvattajat ovat tervetulleita joukkoomme!
-
Tässä vielä linkkejä vastaavista toimintamalleista muualla. Lisää selviää kun tulee paikan päälle kuuntelemaan :)
http://www.blasonprestige.fr/index.php
http://www.limousin-unik.no/
http://www.dansklimousine.dk/index.php?id=232,0,0,1,0,0
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Serkkupoika selvis solisluun katkeemisella Limusiinin vyörytyksestä, henki olis voinu mennä :P
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Kerrankin asiaa 8)
Emorotu saa olla mitä vaan kunhan sillä on valkea pää ja punainen yleisväritys.
Kyyttö?
-
Mikä siinä limusiinin luonteessa on vikana?
-
Mikä siinä limusiinin luonteessa on vikana?
Ylenpalttinen herttaisuus ja ihmisrakkaus :D Nuo ovat niin kultaisia että niitä ei raaski teurastaa. Vähän kuin Mummo Ankan lehmät :-*
Ei vaiskaan. Osa limuista on vähän kirpeitä luonteiltaan... Ne ovat sellaisia erityistä ammattitaitoa vaativia eläimiä... Kasvavat kyllä komeasti... Minä itse vähän pelkään meidän lehmistä niitä joilla on liikaa limua veressään-> niillä on taipumusta lievään väkivaltaiseen käyttäytymiseen.
-
niillä on taipumusta lievään väkivaltaiseen käyttäytymiseen.
[/quote]
Samaa olen havainnut tai ainakin äkkiliikkeisiä
-
Muistakaa mainita siitä limousine emon luonteestakin.
Kerrankin asiaa 8)
Emorotu saa olla mitä vaan kunhan sillä on valkea pää ja punainen yleisväritys.
Kyyttö?
Mielestäni kyyttö on paras liharotu. Liha on maukkainta ja terveellisintä. Rotu on lempeäkatseinen ja -luonteinen. Ei kaipaa geenimanipulointia täydellisyytensä takia. Ruuaksi vain vaatimatonta luonnonlaidunta kukkaketoineen. Ihmettelen karjankasvattajia, jotka tätä eivät ole huomanneet ja pelloovat noiden ilkikuristen kanssa.
-
Tukikelposen kyyttölauman hankkiminen on hiukan kiven takana.. ei ole elukoita myynnissä liikoja
-
Tukikelposen kyyttölauman hankkiminen on hiukan kiven takana.. ei ole elukoita myynnissä liikoja
Parissakymmenessä määrätietoisessa vuodessa kyyttöjä on melkoinen lauma Suomessa. Niiden elinaika sekä tätämyöden vasikkamääräkin om ainakin kolminkertainen nykymutantteihin verrattuna. Ruokinta on edullista ja rasvaprosentitkin kohdallaan.
-
Tukikelposen kyyttölauman hankkiminen on hiukan kiven takana.. ei ole elukoita myynnissä liikoja
Parissakymmenessä määrätietoisessa vuodessa kyyttöjä on melkoinen lauma Suomessa. Niiden elinaika sekä tätämyöden vasikkamääräkin om ainakin kolminkertainen nykymutantteihin verrattuna. Ruokinta on edullista ja rasvaprosentitkin kohdallaan.
Ja nettopäiväkasvukin huitelee tuolla 200-400 gramman hujakoilla :D Saattaa se olla, että nykyään Stokkan lihatiskillä kyyttökilo maksaa 50€, mutta ei tuollaisia kyyttötiloja Suomeen montaa mahdu. Jos tuotantoa laajennetaan, niin kohta on K-kaupassa Pirkka-Kyyttöä 2,99/kilo ja mitäs sitten tehdään :D
-
Kamoon mitä järkeä on teurastamon maksaa r luokan sonnista sama kuin e luokan sonnista
Koska E luokan sonnista arvososien saanto on ihan eri luokkaa kuin R sonnilla!!
JOS hinnoittelu on yks yhteen kenen kantsii nähdä vaivaa kasvattaa e luokan sonnia jos kerran saapi saman luikkuposkisesta sonnista. siitä seuraa takuulla hinnan lasku. Aivan älytön ajatus päin vastoin pitäisi lisätä E luokan sonnin hintaa ja pudottaa O ja P alemmas
Jolloin arvooien saanto olisi riittävää ja tulisi parempi tili niille jotak viitsiii nähdä vaivaa jalostukesn ja ruokinnan suhteen..
-
Kamoon mitä järkeä on teurastamon maksaa r luokan sonnista sama kuin e luokan sonnista
Koska E luokan sonnista arvososien saanto on ihan eri luokkaa kuin R sonnilla!!
JOS hinnoittelu on yks yhteen kenen kantsii nähdä vaivaa kasvattaa e luokan sonnia jos kerran saapi saman luikkuposkisesta sonnista. siitä seuraa takuulla hinnan lasku. Aivan älytön ajatus päin vastoin pitäisi lisätä E luokan sonnin hintaa ja pudottaa O ja P alemmas
Jolloin arvooien saanto olisi riittävää ja tulisi parempi tili niille jotak viitsiii nähdä vaivaa jalostukesn ja ruokinnan suhteen..
Ei ole niin yksiselitteistä, jos olis miulla valta, jalostuksella olisi optimi, jalostus ei olisi vaan "broiler"kasvatusta millään rodulla.
-
Kamoon mitä järkeä on teurastamon maksaa r luokan sonnista sama kuin e luokan sonnista
Koska E luokan sonnista arvososien saanto on ihan eri luokkaa kuin R sonnilla!!
JOS hinnoittelu on yks yhteen kenen kantsii nähdä vaivaa kasvattaa e luokan sonnia jos kerran saapi saman luikkuposkisesta sonnista. siitä seuraa takuulla hinnan lasku. Aivan älytön ajatus päin vastoin pitäisi lisätä E luokan sonnin hintaa ja pudottaa O ja P alemmas
Jolloin arvooien saanto olisi riittävää ja tulisi parempi tili niille jotak viitsiii nähdä vaivaa jalostukesn ja ruokinnan suhteen..
No nyt osuit asian ytimeen. Näin siitä tuotannosta tehdään kannattavaa kasvattajalle, ei kannata tuhlata kalliita tuotantopanoksia viimeisiin kiloihin, kun saman rahan saa vähemmälläkin :) Ja hiehoista vielä sama hinta! Eikö kuulostakin hyvältä? Ja usko pois, Kasvattajaosuuskunta Limousin tulee maksamaan teuraista näin, eli kaikki vaan jäsenhakemusta täyttelemään ja kuulemaan lisää :)
-
Tukikelposen kyyttölauman hankkiminen on hiukan kiven takana.. ei ole elukoita myynnissä liikoja
Parissakymmenessä määrätietoisessa vuodessa kyyttöjä on melkoinen lauma Suomessa. Niiden elinaika sekä tätämyöden vasikkamääräkin om ainakin kolminkertainen nykymutantteihin verrattuna. Ruokinta on edullista ja rasvaprosentitkin kohdallaan.
Ja nettopäiväkasvukin huitelee tuolla 200-400 gramman hujakoilla :D Saattaa se olla, että nykyään Stokkan lihatiskillä kyyttökilo maksaa 50€, mutta ei tuollaisia kyyttötiloja Suomeen montaa mahdu. Jos tuotantoa laajennetaan, niin kohta on K-kaupassa Pirkka-Kyyttöä 2,99/kilo ja mitäs sitten tehdään :D
Jaa, tämä ei ollutkaan köy....käisille lompsille. ;)
-
Kamoon mitä järkeä on teurastamon maksaa r luokan sonnista sama kuin e luokan sonnista
Koska E luokan sonnista arvososien saanto on ihan eri luokkaa kuin R sonnilla!!
JOS hinnoittelu on yks yhteen kenen kantsii nähdä vaivaa kasvattaa e luokan sonnia jos kerran saapi saman luikkuposkisesta sonnista. siitä seuraa takuulla hinnan lasku. Aivan älytön ajatus päin vastoin pitäisi lisätä E luokan sonnin hintaa ja pudottaa O ja P alemmas
Jolloin arvooien saanto olisi riittävää ja tulisi parempi tili niille jotak viitsiii nähdä vaivaa jalostukesn ja ruokinnan suhteen..
No nyt osuit asian ytimeen. Näin siitä tuotannosta tehdään kannattavaa kasvattajalle, ei kannata tuhlata kalliita tuotantopanoksia viimeisiin kiloihin, kun saman rahan saa vähemmälläkin :) Ja hiehoista vielä sama hinta! Eikö kuulostakin hyvältä? Ja usko pois, Kasvattajaosuuskunta Limousin tulee maksamaan teuraista näin, eli kaikki vaan jäsenhakemusta täyttelemään ja kuulemaan lisää :)
eli te pudotatte teuraspainoa jonkin verran eikös niin. Näin saadaan ne "erittäin kalliit" kilot pois.
Riittääkö että isänä LI?
En ikuna enää uskalla ottaa puhtaita(li) lehmiä, kun on tähän brittiläiseen helppouteen oppinut.
-
eli te pudotatte teuraspainoa jonkin verran eikös niin. Näin saadaan ne "erittäin kalliit" kilot pois.
Riittääkö että isänä LI?
En ikuna enää uskalla ottaa puhtaita(li) lehmiä, kun on tähän brittiläiseen helppouteen oppinut.
[/quote]
Olet oikeilla jäljillä, mutta tule kuuntelemaan lisää lähimpään tilaisuuteen :)
-
Oon vähän epäuskoinen näihin hankkeisiin, homma menee niin kauan kuin joku(t) tekee talkoilla ja/ tai hankerahoilla markkinointia . Mut siihen loppuu kun into hiipuu.
näitä suoramyynti kompuksia on ollut monia ja näyttää olevan niin et hinta jää niin alhaiseksi ettei siitä saa ees kasvattaja sama rahaa kuin LSO/Atria/Saarioinen/Snellu ym. myynnin kautta. Saatika myyntipalkkiota ja palkkaa lisätyölle.
Ja viä tuohon luokitus / hinnoitteluun niin silloin kuin myy suoramyyntinä lihaa tulee entistä enemmän kiinnitettyä huomioo luokituksen lisäksi saantoon ja fileiden osuuteen . Näitä tekijöitä ei faban jalostus-systeemeissä oteta olenkaan huomioon.
-
Oon vähän epäuskoinen näihin hankkeisiin, homma menee niin kauan kuin joku(t) tekee talkoilla ja/ tai hankerahoilla markkinointia . Mut siihen loppuu kun into hiipuu.
näitä suoramyynti kompuksia on ollut monia ja näyttää olevan niin et hinta jää niin alhaiseksi ettei siitä saa ees kasvattaja sama rahaa kuin LSO/Atria/Saarioinen/Snellu ym. myynnin kautta. Saatika myyntipalkkiota ja palkkaa lisätyölle.
Ja viä tuohon luokitus / hinnoitteluun niin silloin kuin myy suoramyyntinä lihaa tulee entistä enemmän kiinnitettyä huomioo luokituksen lisäksi saantoon ja fileiden osuuteen . Näitä tekijöitä ei faban jalostus-systeemeissä oteta olenkaan huomioon.
Älähän nyt hyvä mies masenna nuoruudenintoisia yrittäjiä. En minäkään usko mainitsemasi kaltaisiin projekteihin, mutta projektin läpikäyminen on lujasti mieleenpainuva vaihe elämässä. Sitä muistellaan lämpimästi hamaan vanhuuteen asti. Ainakin itse muistelen makkaraprojektiani hyvillä mielin. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen konsulttinikin jo uskaltaa hymyillä ostajien sanonalle: ''makkaran hinta yhtä suolainen kuin makkara itsekkin''. Nykyään ko makkaralla näyttää olevan hallin tiskillä nelinkertainen hinta. Aika ei ollut oikea, makkara kyllä.
Mutta kuten Jortikka kauniisti sanoi:
''Ja nettopäiväkasvukin huitelee tuolla 200-400 gramman hujakoilla Hymyilee leveästi Saattaa se olla, että nykyään Stokkan lihatiskillä kyyttökilo maksaa 50€, mutta ei tuollaisia kyyttötiloja Suomeen montaa mahdu. Jos tuotantoa laajennetaan, niin kohta on K-kaupassa Pirkka-Kyyttöä 2,99/kilo ja mitäs sitten tehdään Hymyilee leveästi''
Otetaan tästä lauselmasta alkupää ja jätetään loppupää pois, niin rikkaus rikastuu. Myydään vähemmän ja se kalliimmalla tyyliin ''ei koske köyhiä''. Aina on niitä, jotka haluavat snobbailla ja maksaa siitä. Haetaan markkinat Helsingistä, Turkulaiset ymmärtävät liian hyvin mitä ruuasta kannattaa maksaa. Muut kylät ovat liian pieniä tälläislle toiminnale.
Minä uskon täysillä hyvätuottoiseen kyytönlihabusinekseen!! Limusiinissä ei ole samaa kalliisti verellä ja sydänverellä menetettyä karjalan nostalgiaa.
-
Se että pihvihiehosta maksetaisiin samojen periaatteiden mukaan, kuin maksetaan muuallakin EU:ssa, on varmasti helpostikin toteutettavissa, Suomessahan ne hinnoitellaan maitohiehojen taulukoilla, eikä siihen ole mitään perustetta.
Hyvä hanke, jota pitäisi jokaisen tukea.
-
Saatko laadukkaalle teuraalle mielestäsi oikeudenmukaisen hinnan? Miltä tuntuisi saada sama hinta hieholle ja sonnille? Entäpä R+2:sta sama hinta kuin E+2:sta?
Kasvattajaosuuskunta Limousin järjestää tiedotustilaisuuksia kaikille asiasta kiinnostuneille ympäri maata. Tarkista itseäsi lähinnä oleva paikka keskiviikon 5.1.2011 Maaseudun Tulevaisuudesta.
Nyt on mahdollisuus saada naudanlihantuotanto oikeasti kannattamaan!
Seuraan mielenkiinnolla sivusta, kun ei itsellä henkilökohtaista kosketusta emo/lihakarjaan, mutta talouteen liittyvät asiat aina kiinnostaa.
Tapaan tarkastella asioita ensin isolla kammalla haravoiden, siis toimintaedellytyksiä noin yleisten talouden tosiasioiden pohjalta. Tämän kirjoituksen pohjalta nousee heti joitakin kysymyksiä.
Ensiksi lupaukset paremmasta hinnasta nimenomaan heikommissa luokissa: Mistä tämä tilityskyvyn paraneminen näihin otetaan? Ja jos sille markkinoilta löytyisikin jotakin kautta katetta, niin kuinka käy jos parempia luokkia tuottavat tuottajat kääntävät tälle kuviolle selkänsä "epäreiluna", ja tälle uudelle järjestelmälle jää käteen vain se heikommin luokittuva aines? Sehän on selvä, että jos tilityskyky otetaan paremmista luokista, niitä ei tähän kuvioon tule mukaan.
Nykyiset markkinatoimijat on jo melkoisen karsittuja organisaatioita, niiden kanssa oikeasti pärjääminen on melkoinen haaste, kun uuden organisaation alkuvaiheessa väistämättä kustannukset per liikkuva liha on valtavat verrattuna näihin massatoimijoihin.
Itse näkisin markkinoilla tilaa nimenomaan erikoistuotteisiin ja hyvin lyhyen ketjun organisaatioille, yhden tilan tai muutaman yhteisille suoramyyntikuvioille puhtaana sopimustoimintana tilalta loppukäyttäjälle-tyylillä, jossa lisähinta otetaan asiakkaalta tarjoamalla lihan lisäksi suoran kosketuksen lihan tuottajiin ja tuotantotapaan. Ja tässäkin on kuitenkin toimittava yhteistyössä näiden massatoimijoiden kanssa, koska pelkällä pienen mittakaavan toiminnalla huonon katteen tuotteet ja hävikit kasvavat äkkiä kohtuuttomiksi vieden kannattavuuden.
Jos tästä on kyse, voisi jonkinlaisia mahdollisuuksia uskoa tällä olevankin. Toivotan todellakin onnea yritykselle, ja kykyä löytää todellista lisähintaa kuluttajilta asti.
-
Sen verran olen ehtinyt vanheta, että olen ollut sisällä ainakin kuudessa vastaavanlaisessa (kaikki ei pelkkiä lihan myyntejä), projektissa, että melkoisen skeptiseksi olen tullut, kuin Weijokin sanoi, hiukankaan laajemalle kimppamyynnille. Omat suoramyynnit toimivat. Yhteiskuviot selkeillä säännöillä toimivat kun jokainen ketjun porras
ovat yksityisiä yrittäjiä tai sijoitusryhmiä. Yksityistä suoramyyntiä lukuunottamatta, tarvitaan lihan laatuluokitusta painon, rasvan, lihakkuuden kanssa hinnoittelun oikeudenmukaisuuden ja lihan laadun kehityksen muodostamiseksi kun alkutuottajia on useampia.
Kolmenkymmenen vuoden lihanpaloittelukokemuksen perusteella voin sanoa, että ruhon koolla, lihaksikkuudella sekä eteenkin rasvaisuudella on absoluuttinen merkitys tavaran saamisessa kauppakuntoon.
-
Mitä ihmeen järkeä? Ulkoa saa tuotua edullisempaa lihaa.
Tällä kustannustasolla ei suomessa tuoteta lihaa oikeilla pihviroduilla 8)
Eikä kohta muutakaan naudanlihaa pl poistolehmät ja sonnivasikat.
-
Mitä ihmeen järkeä? Ulkoa saa tuotua edullisempaa lihaa.
Tällä kustannustasolla ei suomessa tuoteta lihaa oikeilla pihviroduilla 8)
Eikä kohta muutakaan naudanlihaa pl poistolehmät ja sonnivasikat.
Eihän sitä hintaa saada nostettua, jos ei ole halua tuottaa kunnon tavaraa, poistoeläinten kasvatusta ja niihin panostamista, ei oikein voi verrata varsinaisiin pihvilihoihin.
-
En usko että ne EE-tuottajat häviää..
Uskoakseni tässä jonkinlaisesta suoramyynnistä kysymys ???
Suoramyynnissä tili tulee kasvattajille myydystä lihasta, mutta myydyn lihan hinta on vakio luokituksesta riippumatta. E-ruhosta tulee ehkä hieman enemmän samanlaisia myyntipaketteja joissa osa filettä, paisteja ja puolet jauhelihaa. Sen ärrä-ruhon myyjä myy ehkä yhden "lajitelmapaketin" vähemmän ja vähän jää yli sitä jauhelihaa ja tietty rasvat leikataan pois myytävästä lihasta..
-
Jos tarjonta saadaan kohtaamaan ruuan laittajan niin tilityskykyä löytyy varmasti heikommillekin luokille enemmän kun nyt on parhailla luokilla :) Helposti :) :)
-
Jos tarjonta saadaan kohtaamaan ruuan laittajan niin tilityskykyä löytyy varmasti heikommillekin luokille enemmän kun nyt on parhailla luokilla :) Helposti :) :)
Suoramyyntikaupassa tarvitaan imua. Jos myyminen on työnnön varassa, niin voimat uhkaa loppua isojen määrien kanssa. Työnnössä tilityskyky on aina alamaissa monestakin syystä. Ei näitä hommia tehdä väkisin. On oltava maksavia asiakkaita pitkäksi aikaa.
-
Jos saataisiin myydä itse lihat vaikkapa ruhottain ilman mitään kummoisempia tarkastuksia ja tuet tulisinat tappo-menetelmästä riippumatta niin mikä ettei. 8)
-
Mielenkiintoista kaikenkaikkiaan näin sivusta seurata ::). Joillakin tahoilla jo näköjään paniikkinappulaa painettu ja paskanheittoa varten näköjään ihan uusi nikkikin perustettu :P. Asianomaiset tämän hankkeen taustajoukot ovat kyllä varmaan sen verran monissa vesissä pestyt, ettei taida häppäjamppojen kritiikki paljon hetkauttaa ;D. Netti on siitä ihmeellinen, että sieltä löytyy kaikki. Aika hyvin ne on näköjään onnistuneet ainakin naapurimaissa nostamaan tuottajan saamaa hintaa. Mitä nimim. Päivin linkeistä voi päätellä. Jospa se onkin niin, että tuote on sen verran parempi, että siitä kannattaa myös kuluttajan maksaa. Ts. hinta/laatumielikuva vastaa toisiaan.
Ihan alkutuotantoon asti mennäkseni, niin Tanskassahan on aika laajaa näköjään perusteellinen koeasematoiminta. Siitähän sitä voi ynnätä ja allokoida mikä on kannattavuus kaikenkaikkiaan siellä navetalla milläkin rodulla.
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/6219EC02-6D6A-4588-BF86-748254851E6D/0/Aarsrapport_2009_febrRev.
http://gbi.agrsci.dk/~chm/idv/frame_kodkvag.htm
Näitähän kannattaa oikein ajatuksella lueskella ;). Olen myös kuullut että taustalla olevalla yhdistyksellä on oikein vireää toimintaa, eikä tarvitse edes omistaa lierihattua tai öljykangastakkia mukaan päästäkseen :-\. Järjestävät toimintasuunnitelmansa mukaan myös matkoja, joille kaikki jäsenet näköjään tervetulleita. Viimeisessä PK-lehdessä oli juttu että olivat olleet Puolassa :o :o. Mitähän ne muut yhdistykset sitten puuhailee, ::) kun ei niin kovasti ainakaan toimintaansa mainosta, näitä haikkuja lukuunottamatta.
:D :D :D Kaljuöngäs on ihan hyvä takki...oikein käytettynä ;D
-
Jos tarjonta saadaan kohtaamaan ruuan laittajan niin tilityskykyä löytyy varmasti heikommillekin luokille enemmän kun nyt on parhailla luokilla :) Helposti :) :)
Suoramyyntikaupassa tarvitaan imua. Jos myyminen on työnnön varassa, niin voimat uhkaa loppua isojen määrien kanssa. Työnnössä tilityskyky on aina alamaissa monestakin syystä. Ei näitä hommia tehdä väkisin. On oltava maksavia asiakkaita pitkäksi aikaa.
Itse uskon kyllä siihen, että tuottamalla kunnon lihaa kunnon elämistä, palautetaan parhaiten naudanlihan arvostus kuluttajan ruokapöydässä ????
Maitoroduilla tämä ei vaan onnistu niillä menetelmillä, mitä nyt on suomessa käytössä.
-
Se vaan toi suoramyynti on mun mielestä siks niin persiistä, kenellä oikeesti aikaa ja halua ajella pitkin maita ja mantuja jonkun lihan suoramyynnin takia ??? Mua ei ainaaan huvita yhtään, sitten pitäis vielä jaksaa kommunikoida jotain niitten ihmisten kanssa :P Jotenkin vaan helpompi kun marssit markettiin ja otat sieltä sitä puolta halvempaa bulkkia. Henk.koht. voisin kyllä kuvitella ostavani joskus ja jouluna just vaik haikun lihaa tai näitä muita rotukarja-lihoja, JOS se olisi helpommin tarjolla, eikä omaa aktiivisutta ja tasankojen vaeltajat -henkeä tarvittaisi :-*
-
Se vaan toi suoramyynti on mun mielestä siks niin persiistä, kenellä oikeesti aikaa ja halua ajella pitkin maita ja mantuja jonkun lihan suoramyynnin takia ??? Mua ei ainaaan huvita yhtään, sitten pitäis vielä jaksaa kommunikoida jotain niitten ihmisten kanssa :P Jotenkin vaan helpompi kun marssit markettiin ja otat sieltä sitä puolta halvempaa bulkkia. Henk.koht. voisin kyllä kuvitella ostavani joskus ja jouluna just vaik haikun lihaa tai näitä muita rotukarja-lihoja, JOS se olisi helpommin tarjolla, eikä omaa aktiivisutta ja tasankojen vaeltajat -henkeä tarvittaisi :-*
Totta, mutta asianhan voi hoitaa toisinkin ...
Eli sovit jonkun tuottajan kanssa siitä, miten lihat haluat ja se sama tuottaja tuo sen sulle kotiin asti, silloin kun sinä sen tarvitset ...
Käytännössä tarkoittaisi sitä, että erän pitäisi olla jonkinverran suurempi mitä ostat, ehkä noin kymmenkunta kiloa kerralla ja sulla pitäisi olla pakastearkku, ettei tarvi ihan heti kaikkea syödä.
-
Se vaan toi suoramyynti on mun mielestä siks niin persiistä, kenellä oikeesti aikaa ja halua ajella pitkin maita ja mantuja jonkun lihan suoramyynnin takia ??? Mua ei ainaaan huvita yhtään, sitten pitäis vielä jaksaa kommunikoida jotain niitten ihmisten kanssa :P Jotenkin vaan helpompi kun marssit markettiin ja otat sieltä sitä puolta halvempaa bulkkia. Henk.koht. voisin kyllä kuvitella ostavani joskus ja jouluna just vaik haikun lihaa tai näitä muita rotukarja-lihoja, JOS se olisi helpommin tarjolla, eikä omaa aktiivisutta ja tasankojen vaeltajat -henkeä tarvittaisi :-*
Totta, mutta asianhan voi hoitaa toisinkin ...
Eli sovit jonkun tuottajan kanssa siitä, miten lihat haluat ja se sama tuottaja tuo sen sulle kotiin asti, silloin kun sinä sen tarvitset ...
Käytännössä tarkoittaisi sitä, että erän pitäisi olla jonkinverran suurempi mitä ostat, ehkä noin kymmenkunta kiloa kerralla ja sulla pitäisi olla pakastearkku, ettei tarvi ihan heti kaikkea syödä.
Kaikkein viksuin olisi myydä kokonainen elävä eläin jonka saa ostaja käydä etusormellaan osoittamassa. Hinta sisältäisi lahtauksen ja paloittelun asiakkaan toiveiden mukaan ja mahdollisesti pakkaamisen. Ostaja voisi sitten koijata osia ruhosta eteenpäin ja loput laittaa pakastimeen. Ja jos kantti kestää niin verottajan voi pitää koko tapahtumasta täysin pimennossa. :o
-
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
-
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Puhumattakaan siitä että pakastinta ei sopisi kerralla lyödä tyhjästä täyteen. Voisi siis myös pakastaa osan tuotteista valmiiksi.
-
Jokainen kasvattaja rakastaa rotuaan, annetaan niin ollakin. Yli 30 vuotta limppareita on navetassa ollut, eikä niitten kanssa ole kummempia tapaturmia tullut. Luonne ei ole rotukysymys, päävikaisia löytyy lypsylehmistäkin ja p:n puhujia ihmisistä.
Suoramyyntikokemus on avannut silmät, miten EU luokittelu kohtelee tuottajaa väärin: R+ luokitellusta limousinsonnin ruhosta saatiin 80 % myytävää liha. Rasvan kasvattamisessa menee rehu hukkaan ja leikkaajan työ maksaa. Hiehot ovat hävettävän aliarvostettuja teurastamoketjujen hinnoittelussa. Asian on nyt Limousin osuuskunta näköjään nostanut pöydälle ja kukas sen kissan hännän nostaa muu kuin kissa itse.
-
Jokainen kasvattaja rakastaa rotuaan, annetaan niin ollakin. Yli 30 vuotta limppareita on navetassa ollut, eikä niitten kanssa ole kummempia tapaturmia tullut. Luonne ei ole rotukysymys, päävikaisia löytyy lypsylehmistäkin ja p:n puhujia ihmisistä.
Suoramyyntikokemus on avannut silmät, miten EU luokittelu kohtelee tuottajaa väärin: R+ luokitellusta limousinsonnin ruhosta saatiin 80 % myytävää liha. Rasvan kasvattamisessa menee rehu hukkaan ja leikkaajan työ maksaa. Hiehot ovat hävettävän aliarvostettuja teurastamoketjujen hinnoittelussa. Asian on nyt Limousin osuuskunta näköjään nostanut pöydälle ja kukas sen kissan hännän nostaa muu kuin kissa itse.
Ei luokittelu kohtele tuottajaa väärin. Luokittelija saattaa sen tehdä. Teuraan ostaja se viimeistään keljuttelee jos keljuttelee.
-
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
-
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
Onkohan? Jos ei ole kovin iso sonni niin 250 kiloa. Palottuna ja pakattuna sopiviin paketteihin tuo melkein sopii isoon pakastimeen ja jos tuosta tekee 200 kiloa jauhelihaa ja 50 kiloa erilaisia fileitä ja muutaman pienen paistin niin aika nopeasti niitä kuluu. Jauhelihakin on tuolloin erittäin hyvää ja vähärasvaista, yhteisosto olisi erittäin mahdollinen. Makkaraakin voi tehdä itse, nam!!, siihen kyllä ehkä saisi olla sikaa hiukan mukaan mutta kaupan makkarat voi hyvin pitkälti jättää kauppaan :D Yksineläjälle ehkä vuoden ajan 4 kiloa nautaa viikossa on aika paljon mutta kissakin jo helpottaa tilannetta kovasti ;D
-
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
Onkohan? Jos ei ole kovin iso sonni niin 250 kiloa. Palottuna ja pakattuna sopiviin paketteihin tuo melkein sopii isoon pakastimeen ja jos tuosta tekee 200 kiloa jauhelihaa ja 50 kiloa erilaisia fileitä ja muutaman pienen paistin niin aika nopeasti niitä kuluu. Jauhelihakin on tuolloin erittäin hyvää ja vähärasvaista, yhteisosto olisi erittäin mahdollinen. Makkaraakin voi tehdä itse, nam!!, siihen kyllä ehkä saisi olla sikaa hiukan mukaan mutta kaupan makkarat voi hyvin pitkälti jättää kauppaan :D Yksineläjälle ehkä vuoden ajan 4 kiloa nautaa viikossa on aika paljon mutta kissakin jo helpottaa tilannetta kovasti ;D
Ei sitä jauhelihaa ihan noin paljon tartte tehdä, mutta puolet kyllä ruhosta kannattaa laittaa jauhelihaksi.
-
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
Onkohan? Jos ei ole kovin iso sonni niin 250 kiloa. Palottuna ja pakattuna sopiviin paketteihin tuo melkein sopii isoon pakastimeen ja jos tuosta tekee 200 kiloa jauhelihaa ja 50 kiloa erilaisia fileitä ja muutaman pienen paistin niin aika nopeasti niitä kuluu. Jauhelihakin on tuolloin erittäin hyvää ja vähärasvaista, yhteisosto olisi erittäin mahdollinen. Makkaraakin voi tehdä itse, nam!!, siihen kyllä ehkä saisi olla sikaa hiukan mukaan mutta kaupan makkarat voi hyvin pitkälti jättää kauppaan :D Yksineläjälle ehkä vuoden ajan 4 kiloa nautaa viikossa on aika paljon mutta kissakin jo helpottaa tilannetta kovasti ;D
Ei sitä jauhelihaa ihan noin paljon tartte tehdä, mutta puolet kyllä ruhosta kannattaa laittaa jauhelihaksi.
Riippuu miten tulee käytettyä, ei mitään varsinaista järkeä nuoresta sonnista noin paljoa olekaan jauhaa. Toisaalta jauheliha on helppoa ja nopeaa käyttää ja jauhelihana menisi hyvin vaikka poistolehmä tai emokin. JAUHEliharuokia valmistaakseen ei tarvitse osata juuri lainkaan laittaa ruokaa, onnistuu jopa minultakin ;D ;D
-
Riippuu miten tulee käytettyä, ei mitään varsinaista järkeä nuoresta sonnista noin paljoa olekaan jauhaa. Toisaalta jauheliha on helppoa ja nopeaa käyttää ja jauhelihana menisi hyvin vaikka poistolehmä tai emokin. JAUHEliharuokia valmistaakseen ei tarvitse osata juuri lainkaan laittaa ruokaa, onnistuu jopa minultakin ;D ;D
Jauheliha on jauheLIHAA, eikä mitään turhia roippeita joita kaupan lihassa. Käyttökohteita todella paljon, eilenkin mullin paistia pitsan päällle ;D
-
Huomenna info-tilaisuus Haapavedellä. Ajattelin itse osallistua. Onkohan väkeä tulossa?
-
Minäpä kävin Haapavedellä kuuntelemassa asiaa osuuskunnan hankkeesta. Se ei olekaan mitään suoramyyntihommaa! :o :o
Asiaa on pohjustettu jo pidemmän aikaa osaavien ihmisten toimesta aina ulkomaita myöden. Vastaavalla systeemillä on limousin-lihaa markkinoitu jo Ranskassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissakin! Homma toimii siellä erittäin hyvin, joten miksi se ei voisi toimia täälläkin? Epäilijöitähän aina löytyy, mutta luulenpa että muutaman vuoden kuluttua hekin hiljenevät... Kyllä tämä hanke on niin varmalla pohjalla.
Ähtärissä olisi kuulemma huomenna vastaava tilaisuus, joten kaikki kynnelle kykenevät; menkäähän kuuntelemaan ettei tarvitse arvailla ja olla huhupuheiden varassa!
-
ettei tarvitse arvailla ja olla huhupuheiden varassa!
Päivitelkääs nettisivuja kans!
http://www.limousin.fi/
-
Suomen Limousinkasvattajat ry ja Kasvattajaosuuskunta Limousin eivät ole sama organisaatio...
-
Suomen Limousinkasvattajat ry ja Kasvattajaosuuskunta Limousin ei ole sama organisaatio...
:o
TOivottavasti sentään puheväleissä.
-
Heipä Hei!
Kiitos jattali palautteesta. Oli ilahduttavaa nähdä niin paljon kasvattajia koolla ja keskustelut olivat todella antoisia. Hyvältä näyttää, etten sanoisi :)
Muistin virkistämiseksi, jos joku on hukannut lehden, jossa tiedotustilaisuuksista kerrottiin, niin tilaisuuksia on vielä
13.1.2011 klo 12.00-15.00 Hyytiälän metsäasema, Hyytiäläntie 124, Juupajoki
13.1.2011 klo 12.00-15.00 Ähtäri Hotelli Mesikämmen, Karhunkierros 149
13.1.2011 Klo 12.00-15.00 Kuopio Kunnon Paikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela
14.1.2011 Klo 12.00-15.00 Juva Osuuspankin kokoustilat, Piikkiläntie 3
19.1.2011 Klo 12.00-15.00 Pori Proagria, Itsenäisyydenkatu 35
Tervetuloa!
Ai niin, rotuyhdistys ja kasvattajaosuuskunta ovat erittäin hyvissä ja läheisissä väleissä keskenään. Mistähän moinen huhu huonoista väleistä ???
Hankkeeelle ja kasvattajaosuuskunnalle ollaan avaamassa kotisivuja pikapuoliin :)
T.Päivi
-
Kävin tutustumassa asiaan. Ihan mielenkiintoinen projekti vaikutti olevan :)
-
No kertokaa ny vähä, mikä on homman juju??
Ittelle on vähän kaukana noi kaikki tilaisuudet..
-
No kertokaa ny vähä, mikä on homman juju??
Ittelle on vähän kaukana noi kaikki tilaisuudet..
niin mikä on kun ei asiaa aukaista täällä, päivi hoi missäs oot... ???
täp täp urakoitsijan piti aurata kun ol tuo lahin esittely... ;D
-
Hei vaan!
Juu, on vähän kiirettä pitänyt...
Jossakin aiemmassa ketjussa nimimerkki nautafarmari oli huomioinut, että kaupan tiskissä oli myytävänä ulkomaista hereford-lihaa ja ihmetteli, että milloinkahan pihvilihaa aletaan markkinoida Suomessa samalla tavalla. No nyt aletaan, nimittäin syksyllä 2011, mutta paketissa ei lue hereford vaan LIMOUSIN. Syksyllä tuodaan markkinoille juuri sellaiset laatukriteerit täyttävä liha, mitä SUOMALAISET kuluttajat haluavat ostaa. Limousinen liha siis brändätään ja lihan hinnan korotus otetaan markkinoilta.
No nyt joku sanoo, että kylläpä kuulostaa tutulta, ei tuo oo ennenkää onnistunut... Epäilijöille kerrottakoon, että juuri tällä konseptilla (mikä on ollut menestys kaikissa muissa maissa) ei kukaan ole Suomessa aiemmin yrittänyt.
Täällä on vähän hankala kovin yksityiskohtaisesti asiaa avata, mutta eiköhän tästäkin synny taas lisää keskustelua. Emolehmäpäivät on seuraava tilaisuus päästä kuulemaan hankkeestamme ja tietysti soittamalla suoraan ja kysymällä.
-
;D ;D ;D
Häppä-Jamppa on nimensä mukaan hauska kaveri ::)
Kun keskustelu löytää taas asiallisen raiteen, niin mukana ollaan. On vaan helppoa heittää sitä ihtiään nimimerkin takaa.
-
Mikä on teurashinta minkä tuottaja saa? Älkää niitä tuottoja sitten vaan kaupalle ja teurastamolle antako!
-
Täällä on vähän hankala kovin yksityiskohtaisesti asiaa avata, mutta eiköhän tästäkin synny taas lisää keskustelua. Emolehmäpäivät on seuraava tilaisuus päästä kuulemaan hankkeestamme ja tietysti soittamalla suoraan ja kysymällä.
Hyvä, hyvä. Mitäs hankalaa tässä on kertoa? Voi kirjoittaa ja muokata, muokata ja kirjoittaa, niin kauan että on hyvä teksti. Puhetta pitäessä kaikki on ikuisesti julki, mitä tulee möläytettyä. Itse en ainakaan mitenkään pääse tilaisuuksiinne, mutta Agronettiä on helppo vilkaista. Aika kova homma on puhelimessa selittää satoja kertoja sama asia, kun täällä se olisi luettavissa samalla kun itse aherrat töissäsi.
-
Mun piti käydä tuolla Kuopion päivässä mutta en ehtinyt :'(
-
Hei vaan!
Juu, on vähän kiirettä pitänyt...
Jossakin aiemmassa ketjussa nimimerkki nautafarmari oli huomioinut, että kaupan tiskissä oli myytävänä ulkomaista hereford-lihaa ja ihmetteli, että milloinkahan pihvilihaa aletaan markkinoida Suomessa samalla tavalla. No nyt aletaan, nimittäin syksyllä 2011, mutta paketissa ei lue hereford vaan LIMOUSIN. Syksyllä tuodaan markkinoille juuri sellaiset laatukriteerit täyttävä liha, mitä SUOMALAISET kuluttajat haluavat ostaa. Limousinen liha siis brändätään ja lihan hinnan korotus otetaan markkinoilta.
No nyt joku sanoo, että kylläpä kuulostaa tutulta, ei tuo oo ennenkää onnistunut... Epäilijöille kerrottakoon, että juuri tällä konseptilla (mikä on ollut menestys kaikissa muissa maissa) ei kukaan ole Suomessa aiemmin yrittänyt.
Täällä on vähän hankala kovin yksityiskohtaisesti asiaa avata, mutta eiköhän tästäkin synny taas lisää keskustelua. Emolehmäpäivät on seuraava tilaisuus päästä kuulemaan hankkeestamme ja tietysti soittamalla suoraan ja kysymällä.
Aberdeen Angus liha eli CAB taitaa hallita maailmanmarkkinoita 80%:sti. Limousin liha jotain 0.5%...
-
Hei vaan!
Juu, on vähän kiirettä pitänyt...
Jossakin aiemmassa ketjussa nimimerkki nautafarmari oli huomioinut, että kaupan tiskissä oli myytävänä ulkomaista hereford-lihaa ja ihmetteli, että milloinkahan pihvilihaa aletaan markkinoida Suomessa samalla tavalla. No nyt aletaan, nimittäin syksyllä 2011, mutta paketissa ei lue hereford vaan LIMOUSIN. Syksyllä tuodaan markkinoille juuri sellaiset laatukriteerit täyttävä liha, mitä SUOMALAISET kuluttajat haluavat ostaa. Limousinen liha siis brändätään ja lihan hinnan korotus otetaan markkinoilta.
No nyt joku sanoo, että kylläpä kuulostaa tutulta, ei tuo oo ennenkää onnistunut... Epäilijöille kerrottakoon, että juuri tällä konseptilla (mikä on ollut menestys kaikissa muissa maissa) ei kukaan ole Suomessa aiemmin yrittänyt.
Täällä on vähän hankala kovin yksityiskohtaisesti asiaa avata, mutta eiköhän tästäkin synny taas lisää keskustelua. Emolehmäpäivät on seuraava tilaisuus päästä kuulemaan hankkeestamme ja tietysti soittamalla suoraan ja kysymällä.
Aberdeen Angus liha eli CAB taitaa hallita maailmanmarkkinoita 80%:sti. Limousin liha jotain 0.5%...
No mihin se maailman yleisin lihakarjarotu, eli Herefordin osuus oikein nyt sitten uppoaa, jos AB vie noin suuren siivun ????
-
Hei vaan!
Juu, on vähän kiirettä pitänyt...
Jossakin aiemmassa ketjussa nimimerkki nautafarmari oli huomioinut, että kaupan tiskissä oli myytävänä ulkomaista hereford-lihaa ja ihmetteli, että milloinkahan pihvilihaa aletaan markkinoida Suomessa samalla tavalla. No nyt aletaan, nimittäin syksyllä 2011, mutta paketissa ei lue hereford vaan LIMOUSIN. Syksyllä tuodaan markkinoille juuri sellaiset laatukriteerit täyttävä liha, mitä SUOMALAISET kuluttajat haluavat ostaa. Limousinen liha siis brändätään ja lihan hinnan korotus otetaan markkinoilta.
No nyt joku sanoo, että kylläpä kuulostaa tutulta, ei tuo oo ennenkää onnistunut... Epäilijöille kerrottakoon, että juuri tällä konseptilla (mikä on ollut menestys kaikissa muissa maissa) ei kukaan ole Suomessa aiemmin yrittänyt.
Täällä on vähän hankala kovin yksityiskohtaisesti asiaa avata, mutta eiköhän tästäkin synny taas lisää keskustelua. Emolehmäpäivät on seuraava tilaisuus päästä kuulemaan hankkeestamme ja tietysti soittamalla suoraan ja kysymällä.
Aberdeen Angus liha eli CAB taitaa hallita maailmanmarkkinoita 80%:sti. Limousin liha jotain 0.5%...
No mihin se maailman yleisin lihakarjarotu, eli Herefordin osuus oikein nyt sitten uppoaa, jos AB vie noin suuren siivun ????
Luulisin sen sisältyvän tuohon AB:n osuuteen :)
-
Hei vaan!
Juu, on vähän kiirettä pitänyt...
Jossakin aiemmassa ketjussa nimimerkki nautafarmari oli huomioinut, että kaupan tiskissä oli myytävänä ulkomaista hereford-lihaa ja ihmetteli, että milloinkahan pihvilihaa aletaan markkinoida Suomessa samalla tavalla. No nyt aletaan, nimittäin syksyllä 2011, mutta paketissa ei lue hereford vaan LIMOUSIN. Syksyllä tuodaan markkinoille juuri sellaiset laatukriteerit täyttävä liha, mitä SUOMALAISET kuluttajat haluavat ostaa. Limousinen liha siis brändätään ja lihan hinnan korotus otetaan markkinoilta.
No nyt joku sanoo, että kylläpä kuulostaa tutulta, ei tuo oo ennenkää onnistunut... Epäilijöille kerrottakoon, että juuri tällä konseptilla (mikä on ollut menestys kaikissa muissa maissa) ei kukaan ole Suomessa aiemmin yrittänyt.
Täällä on vähän hankala kovin yksityiskohtaisesti asiaa avata, mutta eiköhän tästäkin synny taas lisää keskustelua. Emolehmäpäivät on seuraava tilaisuus päästä kuulemaan hankkeestamme ja tietysti soittamalla suoraan ja kysymällä.
Aberdeen Angus liha eli CAB taitaa hallita maailmanmarkkinoita 80%:sti. Limousin liha jotain 0.5%...
No mihin se maailman yleisin lihakarjarotu, eli Herefordin osuus oikein nyt sitten uppoaa, jos AB vie noin suuren siivun ????
Luulisin sen sisältyvän tuohon AB:n osuuteen :)
Eikös maailman yleisin emolehmärotu ole aberdeen hereford?
-
No niin, tuohon aiempaan toteamukseen maailman lihamarkkinoista, emme siis ole lähdössä maailmalle vaan nimenomaan Suomen markkinoille. Ei ole mitään väliä sillä, mitä amerikkalaiset tai aasialaiset syövät, vaan sillä mitä juuri suomalaiset haluavat. On helpompaa tarjota sitä mitä halutaan, kuin yrittää alkaa muuttamaan kulutustottumuksia. Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa rasvatonta ja vaalean väristä, maukasta ja mureaa lihaa.
Toivottavasti kaikki ymmärtäisivät, että mikä tahansa, mikä nostaa pihvilihan tunnettavuutta ja arvostusta, olkoon se vaikka yhden rodun brändäys, tuo lisäarvoa koko alalle. Toisethan voivat tehdä tämän saman perässä. Hankkeen laatima toimintamalli on vapaasti jokaisen käytettävissä julkaisemisen jälkeen, niin se on ollut myös muissa maissa.
-
Ärsyttävää tämmönen salamyhkäisyys, eihän se konsepti voi kovin salainen enää olla, jos sitä jo noissa tilaisuuksissa lörppäsuu maajusseille esitelty >:( Faktoja kehiin!!!!!!!!!!
-
No niin, tuohon aiempaan toteamukseen maailman lihamarkkinoista, emme siis ole lähdössä maailmalle vaan nimenomaan Suomen markkinoille. Ei ole mitään väliä sillä, mitä amerikkalaiset tai aasialaiset syövät, vaan sillä mitä juuri suomalaiset haluavat. On helpompaa tarjota sitä mitä halutaan, kuin yrittää alkaa muuttamaan kulutustottumuksia. Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa rasvatonta ja vaalean väristä, maukasta ja mureaa lihaa.
Toivottavasti kaikki ymmärtäisivät, että mikä tahansa, mikä nostaa pihvilihan tunnettavuutta ja arvostusta, olkoon se vaikka yhden rodun brändäys, tuo lisäarvoa koko alalle. Toisethan voivat tehdä tämän saman perässä. Hankkeen laatima toimintamalli on vapaasti jokaisen käytettävissä julkaisemisen jälkeen, niin se on ollut myös muissa maissa.
Aika kaukana nuo tilaisuudet, meikäläistä ajatellen, mutta tuen kyllä avausta satarosenttisesti ...
Pihviliha pitäisi brändätä paljon selvemmin erilliseksi tuotteeksi, kuin tavallinen naudanliha, tämä hanke kyllä tukee tota tavoitetta.
Limusiinia mulla ei ole, mutta haitanneeko tuo ????
-
Terveisiä täältä HC-osastolta ;) En millään malta olla kirjoittamatta,
Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa rasvatonta ja vaalean väristä, maukasta ja mureaa lihaa.
että onneksi suomalainen kuluttaja haluaa ostaa myös rasvatonta ja tumman väristä, maukasta ja mureaa lihaa ;D
Toivottavasti kaikki ymmärtäisivät, että mikä tahansa, mikä nostaa pihvilihan tunnettavuutta ja arvostusta, olkoon se vaikka yhden rodun brändäys, tuo lisäarvoa koko alalle.
Juuri näin! Onnea hankkeelle, vaikka suoraan sanottuna en minäkään ihan heti ymmärrä tätä salamyhkäisyyttä......ehkä kaikki salamyhkäinen alkaa kiinnostamaan enemmän ja saadaan hankkeelle sitä kautta julkisuutta.
-
Myös loppukasvattajat ovat tervetulleita joukkoomme!
[/quote]
Saako sitä sitten vasikan halvemmalla ja lihasta parempaa hintaa?
-
No niin, tuohon aiempaan toteamukseen maailman lihamarkkinoista, emme siis ole lähdössä maailmalle vaan nimenomaan Suomen markkinoille. Ei ole mitään väliä sillä, mitä amerikkalaiset tai aasialaiset syövät, vaan sillä mitä juuri suomalaiset haluavat. On helpompaa tarjota sitä mitä halutaan, kuin yrittää alkaa muuttamaan kulutustottumuksia. Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa rasvatonta ja vaalean väristä, maukasta ja mureaa lihaa.
Toivottavasti kaikki ymmärtäisivät, että mikä tahansa, mikä nostaa pihvilihan tunnettavuutta ja arvostusta, olkoon se vaikka yhden rodun brändäys, tuo lisäarvoa koko alalle. Toisethan voivat tehdä tämän saman perässä. Hankkeen laatima toimintamalli on vapaasti jokaisen käytettävissä julkaisemisen jälkeen, niin se on ollut myös muissa maissa.
juu hankehan on kannatettava ja tosiaan tuo alalle postitiivista meininkiäjos asia hoidetaan oikein... miten meinaatte pitää homman näpeissä jotta ei muut rodut lähde leikkiin mukaan jos limpparilla lähtee liikkeeelle hyvin... ::)
niin ja miksi esim tamminen ei ole kuitenkaan alkua pidemmälle päässyt vaikka "ammattimaisempi" ote kuitenkin käytössä...
missä muuten tapetaan nuo elukat... ???
-
No niin, tuohon aiempaan toteamukseen maailman lihamarkkinoista, emme siis ole lähdössä maailmalle vaan nimenomaan Suomen markkinoille. Ei ole mitään väliä sillä, mitä amerikkalaiset tai aasialaiset syövät, vaan sillä mitä juuri suomalaiset haluavat. On helpompaa tarjota sitä mitä halutaan, kuin yrittää alkaa muuttamaan kulutustottumuksia. Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa rasvatonta ja vaalean väristä, maukasta ja mureaa lihaa.
Toivottavasti kaikki ymmärtäisivät, että mikä tahansa, mikä nostaa pihvilihan tunnettavuutta ja arvostusta, olkoon se vaikka yhden rodun brändäys, tuo lisäarvoa koko alalle. Toisethan voivat tehdä tämän saman perässä. Hankkeen laatima toimintamalli on vapaasti jokaisen käytettävissä julkaisemisen jälkeen, niin se on ollut myös muissa maissa.
juu hankehan on kannatettava ja tosiaan tuo alalle postitiivista meininkiäjos asia hoidetaan oikein... miten meinaatte pitää homman näpeissä jotta ei muut rodut lähde leikkiin mukaan jos limpparilla lähtee liikkeeelle hyvin... ::)
niin ja miksi esim tamminen ei ole kuitenkaan alkua pidemmälle päässyt vaikka "ammattimaisempi" ote kuitenkin käytössä...
missä muuten tapetaan nuo elukat... ???
Mitä haittaa siitä olisi, että muut rodut lähtee leikkiin mukaan, sehän pakottaisi suuret jalostamotkin muuttamaan maksuperusteitaan, tai jotenkin muuten takaamaan toimijoille paremman hinnan.
-
Onko Limousinessa prosentuaalisesti enemmän arvo-osia kuin Hf:ssä ja Ab:ssa mutta vähemmän kuin Ch:ssa ??? Siis niinkuin merkittävästi. Kellä on ruhoprosentteja jaeltavaksi asti, niin laittaa tänne. Kiinnostaa teoreettisella tasolla.
Haikkujen prosentit siis eivät kiinnosta. Nämä leikataan suurilta osin itse ja saadaan joku 78% arvo-osia kun luiden ytimietkin punnitaan :D
-
Onko Limousinessa prosentuaalisesti enemmän arvo-osia kuin Hf:ssä ja Ab:ssa mutta vähemmän kuin Ch:ssa ??? Siis niinkuin merkittävästi. Kellä on ruhoprosentteja jaeltavaksi asti, niin laittaa tänne. Kiinnostaa teoreettisella tasolla.
Haikkujen prosentit siis eivät kiinnosta. Nämä leikataan suurilta osin itse ja saadaan joku 78% arvo-osia kun luiden ytimietkin punnitaan :D
Käsittääkseni Limousinella ainakin paistien prosentuaalinen koko on suurempi, kuin pienillä liharoduilla.
Haikkujen yleensä hyvä lihansaanto suhteessa ruhon painoon perustuu siihen, että eläimien rasvaprosentti on hyvin alhainen, johtuu varmaan ruokinnasta.
-
Ruhon lihansaanto (Institut technique de I´Elevage Bovine) ka 320 kg sonnien ruho
Rotu Punaista lihaa ruhosta Lihaa kg / 1kg luita
Limousin 74,8% 5,7 kg
Charolais 73,0% 5,0 kg
Hereford 62,0% 4,6 kg
Toinen ei niin vertailukelpoinen tulos
Raskaan rodun sonnin (ruhopaino ka 425kg)
Luut 16%
Rasva 7%
Hävikki 5%
Lihaa 72%
Lihaa / 1kg luita 4,5
(lähde: Centre d´Information des Viandes, 2010)
vrt. vain yksi kpl limousin hieho, luomurehuilla kasvanut, luokituksesta ei tietoa (ruhopaino 238kg)
Ulkofilettä 4%
sisäfilettä 2%
paahtopaistia 2%
kulmapaistia 4%
sisäpaistia 5%
ulkopaistia 7%
etuselkää 4%
lapaa 8%
niska, rinta, yms. 37%
Lihaa yhteensä 72%
Tässä perustelu sille, miksi hiehosta pitäisi saada sama hinta kuin sonnista....
-
Hieno taulukko. Kiitos :)
-
Kellä on ruhoprosentteja jaeltavaksi asti, niin laittaa tänne. Kiinnostaa teoreettisella tasolla.
Sama täällä olisi kiva nähdä ja muistakaa laittaa myös ikä. Pahaa vain pelkään, että tälläisiä tietoja ei juurikaan ole kuin muutamalla isolla toimijalla ja ne eivät niitä näillä foorumeilla jakele. En toki tiedä saatteko tarkan raportin jokaisesta ruhosta ja mahdetaanko niistä edes leikata pois jokaista paistipalaa? No saatiin edes ranskalainen tilasto, joten kiitos siitä Päiville.
Haikkujen prosentit siis eivät kiinnosta.
Niistä kyllä löytyisi tietoa vaikka kuinka paljon, mutta ei sitten :(
Nämä leikataan suurilta osin itse
Kyllä ne ihan pienteurastamoissa leikataan
Limousin 74,8%
Charolais 73,0%
Hereford 62,0%
Ollaan siis mitalisijoilla ;D, tiukasti hopeasta kisaten. Ja vieläpä vuosiluokan huonoimmalla sonnilla.
Mutta eihän täällä haluttu edes tietää....
-
Kellä on ruhoprosentteja jaeltavaksi asti, niin laittaa tänne. Kiinnostaa teoreettisella tasolla.
Sama täällä olisi kiva nähdä ja muistakaa laittaa myös ikä. Pahaa vain pelkään, että tälläisiä tietoja ei juurikaan ole kuin muutamalla isolla toimijalla ja ne eivät niitä näillä foorumeilla jakele. En toki tiedä saatteko tarkan raportin jokaisesta ruhosta ja mahdetaanko niistä edes leikata pois jokaista paistipalaa? No saatiin edes ranskalainen tilasto, joten kiitos siitä Päiville.
Haikkujen prosentit siis eivät kiinnosta.
Niistä kyllä löytyisi tietoa vaikka kuinka paljon, mutta ei sitten :(
Nämä leikataan suurilta osin itse
Kyllä ne ihan pienteurastamoissa leikataan
Limousin 74,8%
Charolais 73,0%
Hereford 62,0%
Ollaan siis mitalisijoilla ;D, tiukasti hopeasta kisaten. Ja vieläpä vuosiluokan huonoimmalla sonnilla.
Mutta eihän täällä haluttu edes tietää....
Juu nuo oli siis keskiarvoja. Pomppatuuri tuolla mainitsikin jo saaneensa sonnista 80% myytävää lihaa. Joillekkin voi olla vaikea uskoa, mutta kyllä mekin olemme saaneet vanhoista läskeistä lehmänkantturoista (R5 :o) 69% myytävää lihaa. Luut ja rasvatkin tulivat takaisin, mutta en harmi vain muistanut / älynnyt niitä punnita... Silti lihaksen sisäistä rasvaa ei juuri tainnut olla, kun ei arvo-osat olleet marmoroituneet, eikä jauhelihasta irronnut rasvaa pannulle. Pitääpä ens kerralla muistaa punnita kaikkien laatikkojen sisätö :)
-
Kellä on ruhoprosentteja jaeltavaksi asti, niin laittaa tänne. Kiinnostaa teoreettisella tasolla.
Sama täällä olisi kiva nähdä ja muistakaa laittaa myös ikä. Pahaa vain pelkään, että tälläisiä tietoja ei juurikaan ole kuin muutamalla isolla toimijalla ja ne eivät niitä näillä foorumeilla jakele. En toki tiedä saatteko tarkan raportin jokaisesta ruhosta ja mahdetaanko niistä edes leikata pois jokaista paistipalaa? No saatiin edes ranskalainen tilasto, joten kiitos siitä Päiville.
Haikkujen prosentit siis eivät kiinnosta.
Niistä kyllä löytyisi tietoa vaikka kuinka paljon, mutta ei sitten :(
Nämä leikataan suurilta osin itse
Kyllä ne ihan pienteurastamoissa leikataan
Limousin 74,8%
Charolais 73,0%
Hereford 62,0%
Ollaan siis mitalisijoilla ;D, tiukasti hopeasta kisaten. Ja vieläpä vuosiluokan huonoimmalla sonnilla.
Mutta eihän täällä haluttu edes tietää....
Laita nyt ihmeessä :D Tietysti tuokin kiinnostaa. JOS on tarkkaa tietoa, eikä mutulukuja.
-
Laita nyt ihmeessä :D Tietysti tuokin kiinnostaa. JOS on tarkkaa tietoa, eikä mutulukuja.
Jäljempänä todella tarkka listaus. Perhana kun iski kuumeen päälle, mutta onpahan aikaa kirjoitella tänne. Tämä sonni on ollut selkeästi kaikkein pienin meidän sonneista tarkastellaanpa sitten vieroitus-, vuoden- tai teuraspainoa. Itse asiassa siinä kävi niin hassusti, että se tuli ilmoitettua hiehona kun kivekset olivat niin pienet ;) No, tekevälle sattuu ja virhe korjattiin parissa päivässä kun huomattiin mistä se kuseskelee ;D. Olemus kuitenkin miehistyi loppua kohden ja saanto oli mielestäni aivan hyvä. Korostan, kaikki muut ovat/ovat olleet parempia. Tämä nyt vain sattuu olemaan viimeisin teuras. Pakastin huuti tyhjyyttään, joten tähän päädyttiin. Hiukan pidempään olisi voinut kasvaa. Seuraavan alkuperäisestä hieman lyhennetyn kirjoittamani tekstin olen kopioinut Highland-foorumilta:
Sonnin syntymäpäivä 15.4.2008 ja teurastus 2.12.2010, eli ikää kertyi hiukan reilu 2v 7kk. Teuraspaino 339 kg. Ruokinta toukokuun 2009 jälkeen laidunta, luonnonlaidunta ja säilörehua. Lihaprosentti teuraspainosta 71,4% ilman maksaa, kieltä ja häntää. Kun seurasin teurastusta, niin panin merkille, että ruho oli rasvaisin meillä kasvaneista (ainakin niistä, joiden teurastuksessa olen ollut mukana). Lihat erittäin kauniisti marmoroituneet. Toisalta ruho oli omaan silmään hyvän mallinen. Varsinkin takapää kaartui melkoisen muhkeana.
Sonni oli ennakkoarviolta ehkä vielä pieni ja eihän ikääkään ollut kovinkaan paljoa, joten siihen nähden olemme tyytyväisiä teuraspainoon ja varsinkin lihansaantoon.
Tässä listaa lihoista kiloina:
Jauheliha 128,956
Paahtopaisti 6,206
Pyöröpaisti 5,456
Ulkopaisti 13,152
Kulmapaisti 9,936
Maksa 5,266
Occobuco 5,268
Kieli 1,02
Häntä 0,942
Etuselkä 16,736
Entrecote 9,244
Lapapaisti 10,008
Ulkofile 12,746
Sisäfile 3,96
Sisäpaisti 12,406
Rinta 7,948
kun luiden ytimietkin punnitaan :D
OK. Myönnetään, että tuossa oli hiukan mukana Occobucoa, mutta sitä oli tilauksessa. Näppärät voinevat vähentää sen helposti ja saada näin vertailukelpoisen tiedon. Sisäfilesaanto suoraan sanottuna pieni, yleensä on paljon parempi.
Sorry, että ei tullut kiireessä kysyttyä virallista luokitusta tai rasvaa. En lähde arvailemaan, koska se jos mikä olisi sitä MUTU-tietoa. Tarkka lukija huomaa juuri sen, mitä (täälläkin) on tullut kerrottua: Teuraspaino samoissa, mutta pidempi kasvatus.
-
Jos vähentää ossopukkon, kielen ja maksan niin jää 70%. Ihan hyvin.
Kumman alhaalla on tuo Hereford. Keskiarvossa on varmaan jotain nälkään tapettuja joukossa ???
-
Jos vähentää ossopukkon, kielen ja maksan niin jää 70%. Ihan hyvin.
Pieni tarkennus. Kieltä ja maksaa ei oltu laskettu mukaan, olivat vain mukana listauksessa.
Kumman alhaalla on tuo Hereford. Keskiarvossa on varmaan jotain nälkään tapettuja joukossa ???
Olisivatkohan fransmannit vetäneet hiukan kotiinpäin :D
Ehkä vain syynä on se, että mainitut rodut on kasvatettu samalla, voimakkaalla rehulla ja siinä lienee käynyt niin, että HF:n teuraspainosta suurempi osa on ollutkin rasvaa?
-
Jos vähentää ossopukkon, kielen ja maksan niin jää 70%. Ihan hyvin.
Pieni tarkennus. Kieltä ja maksaa ei oltu laskettu mukaan, olivat vain mukana listauksessa.
Kumman alhaalla on tuo Hereford. Keskiarvossa on varmaan jotain nälkään tapettuja joukossa ???
Olisivatkohan fransmannit vetäneet hiukan kotiinpäin :D
Ai joo, niin tuossa lukikin. Laskin luvut yhteen päässä 8) Harmi että tuollaista silppuamistiedostoa ei saa haltuunsa normaaleista teuraselukoista.
-
Harmi että tuollaista silppuamistiedostoa ei saa haltuunsa normaaleista teuraselukoista.
En voisi olla enempää samaa mieltä. Asia on juuri näin! Mielestäni olennaisen tärkeää tietoa jalostusta ajatellen. Karjasilmä kehittyy kun vain viitsii lyödä lihapakettien painot Exceliin. Onneksi jauhelihapaketeista saa koontipainon, ettei joka lukua tarvi näpytellä.
-
Harmi että tuollaista silppuamistiedostoa ei saa haltuunsa normaaleista teuraselukoista.
En voisi olla enempää samaa mieltä. Asia on juuri näin! Mielestäni olennaisen tärkeää tietoa jalostusta ajatellen. Karjasilmä kehittyy kun vain viitsii lyödä lihapakettien painot Exceliin. Onneksi jauhelihapaketeista saa koontipainon, ettei joka lukua tarvi näpytellä.
JUU :o Toinen mikä pitäisi saada olisi "lypsylehmien utareiden terveystarkastusraportti". Joku avaisi vetimet puukolla ja kertoisi miten päin hel*********ä lypsytyö olikaan tehty :o :o
-
Nyt brittirotujen edustajat prosentteja kehiin punaisen lihan leikkusaannoista. Ei mitään mutuja, malliin "ainaskin meidän mansikilla on prosentit yli sadan" , vaan oikeita tilastoja! Ja puhutaan nyt myyntikelpoisesta lihasta, ei mistään masmalosta...
Ihanasti marmoroitunut jauheliha, nam nam...... :P
-
Nostetaanpa keskustelua taas ylös.
juu hankehan on kannatettava ja tosiaan tuo alalle postitiivista meininkiäjos asia hoidetaan oikein... miten meinaatte pitää homman näpeissä jotta ei muut rodut lähde leikkiin mukaan jos limpparilla lähtee liikkeeelle hyvin...
niin ja miksi esim tamminen ei ole kuitenkaan alkua pidemmälle päässyt vaikka "ammattimaisempi" ote kuitenkin käytössä...
Piti nyt tarttua tuohon kommenttiin tuosta Tammisen "ammattimaisesta otteesta". Mitä Tamminen on saanut aikaiseksi:
Sen, että "mitä sattuu olemaan-Tammisen pihvilihaa" myydään Citymarketeissa PIRKKA-TUOTEMERKIN alla!!!! :o ??? :P
Tulee vain mieleen, että jos pitäisi ruveta laadukasta pihvilihaa brändäämään, ei saisi puhua samana päivänäkään minkään Bulkki-Pirkan kanssa mitään!
-
Just joo
Kaveri joka kaksi vuotta sitten myy tarpeetonta lypsykonekalustoa on nyt sitten varsinainen guru ja kaiken tietävä pihvissä. Mitä jos olisit vähän aikaa vaikka ihan hiljakseen ja kattele vaikka telkkaria, subbarilta tulee kokkiohjelmaa.
-
Enpä ole guru väittänyt olevani, mutta asioista otan selvää. Ja totta se on: Tammisen lihaa myydään todellakin Pirkka-tuotemerkin alla. Missä on kaivattu lisäarvo pihvilihalle...?
-
Just joo
Kaveri joka kaksi vuotta sitten myy tarpeetonta lypsykonekalustoa on nyt sitten varsinainen guru ja kaiken tietävä pihvissä. Mitä jos olisit vähän aikaa vaikka ihan hiljakseen ja kattele vaikka telkkaria, subbarilta tulee kokkiohjelmaa.
Hih!
Monenko vuoden kokemuksella täällä saa kommentoida? Itsellänikään ei ole kuin vaivaiset 7 vuotta takana näitä pihvikantturoita. Silti olen jo ehtinyt oppia jos jonkinmoista ja etenkin huomannut, että joku tässä hommassa mättää. Siksipä nyt onkin ryhdytty toimiin vanhakantaisen ajattelutavan muuttamiseksi. Itse kun olen tullut aivan puskista tälle alalle, niin olen huomannut myös sen, että vanhat patut eivät suostu muuttumaan tai muuttamaan ajattelutapaansa. Siihen se kehitys sitten tyssää. Tehhään vaan niinku on aina ennenkin tehty ::)
-
Nostetaanpa keskustelua taas ylös.
juu hankehan on kannatettava ja tosiaan tuo alalle postitiivista meininkiäjos asia hoidetaan oikein... miten meinaatte pitää homman näpeissä jotta ei muut rodut lähde leikkiin mukaan jos limpparilla lähtee liikkeeelle hyvin...
niin ja miksi esim tamminen ei ole kuitenkaan alkua pidemmälle päässyt vaikka "ammattimaisempi" ote kuitenkin käytössä...
Piti nyt tarttua tuohon kommenttiin tuosta Tammisen "ammattimaisesta otteesta". Mitä Tamminen on saanut aikaiseksi:
Sen, että "mitä sattuu olemaan-Tammisen pihvilihaa" myydään Citymarketeissa PIRKKA-TUOTEMERKIN alla!!!! :o ??? :P
Tulee vain mieleen, että jos pitäisi ruveta laadukasta pihvilihaa brändäämään, ei saisi puhua samana päivänäkään minkään Bulkki-Pirkan kanssa mitään!
:o Suurenluokan VIRHE!!! Pirkka opettaa ihmiset pihville, sen jälkeen ostaa mistä halvimmalla saa, se syö Suomen pihviliha pyrkimykset. Ei tarvitse osata edes ennustaa, on niin selviö asia.
Bulkki-Pirkka valtaa alaa myös luomutuotteissa, sama juttu, ei hyvä pitemmän päälle >:(
-
Limousin sanomaa Ikaalisten tulevan emoseminaarin suhteen:
Sunnuntaina kokoontuu oikea pihvikarjaväki ja maanantaina saapuu sitten lihakarjaväki.
Aivan perseestä koko touhu. Lahkokunta joka on löytänyt yhdestä hipistä itselleen messiaan. Sössitään kovaa pedigreetä, mutta ainoastaan hartiat ja suhteellisuuden taju uupuvat.
Eiks ne päivät ma-ti ole ??? Vai onko siellä jeesuksille oma päivä ;D
-
Limousin sanomaa Ikaalisten tulevan emoseminaarin suhteen:
Sunnuntaina kokoontuu oikea pihvikarjaväki ja maanantaina saapuu sitten lihakarjaväki.
Aivan perseestä koko touhu. Lahkokunta joka on löytänyt yhdestä hipistä itselleen messiaan. Sössitään kovaa pedigreetä, mutta ainoastaan hartiat ja suhteellisuuden taju uupuvat.
??? ??? Nyt täytyi aivan lainata tämä Häppä-Jampan kommentti kun ne niin äkkiä näyttää täältä katoavan. Saisko tähän perään vielä suomennoksen?
-
Noo missäs vaiheessa ne Hailandi-lihan kasvattajat sitten saapuu ????
Termi kuuluu ehkä "niittylihan kasvattajat" ????
-
Noo missäs vaiheessa ne Hailandi-lihan kasvattajat sitten saapuu ????
Termi kuuluu ehkä "niittylihan kasvattajat" ????
Sitten kun joku kerkee heittelemään niittykukkien terälehtiä saapuva hailändi-väen polulle ;D
-
Noo missäs vaiheessa ne Hailandi-lihan kasvattajat sitten saapuu ????
Termi kuuluu ehkä "niittylihan kasvattajat" ????
Sitten kun joku kerkee heittelemään niittykukkien terälehtiä saapuva hailändi-väen polulle ;D
Ei meistä sentään ole lihantuonnon pelastajiksi, mutta jollakinlailla ollaan mukana jakamasa tukipottia ...
Kukin kykyjensä mukaan ????
-
Limousin sanomaa Ikaalisten tulevan emoseminaarin suhteen:
Sunnuntaina kokoontuu oikea pihvikarjaväki ja maanantaina saapuu sitten lihakarjaväki.
Aivan perseestä koko touhu. Lahkokunta joka on löytänyt yhdestä hipistä itselleen messiaan. Sössitään kovaa pedigreetä, mutta ainoastaan hartiat ja suhteellisuuden taju uupuvat.
??? ??? Nyt täytyi aivan lainata tämä Häppä-Jampan kommentti kun ne niin äkkiä näyttää täältä katoavan. Saisko tähän perään vielä suomennoksen?
onko häppä-jamppa ratto-arskan kauan kadoksissa ollut kaaksoisveli :o ;D :D
-
Noo missäs vaiheessa ne Hailandi-lihan kasvattajat sitten saapuu ????
Termi kuuluu ehkä "niittylihan kasvattajat" ????
Sitten kun joku kerkee heittelemään niittykukkien terälehtiä saapuva hailändi-väen polulle ;D
Ei meistä sentään ole lihantuonnon pelastajiksi, mutta jollakinlailla ollaan mukana jakamasa tukipottia ...
Kukin kykyjensä mukaan ????
Kerrankin feikki puhuu täyttä totta ;) ;D ;D
-
Noo missäs vaiheessa ne Hailandi-lihan kasvattajat sitten saapuu ????
Termi kuuluu ehkä "niittylihan kasvattajat" ????
Sitten kun joku kerkee heittelemään niittykukkien terälehtiä saapuva hailändi-väen polulle ;D
Ei meistä sentään ole lihantuonnon pelastajiksi, mutta jollakinlailla ollaan mukana jakamasa tukipottia ...
Kukin kykyjensä mukaan ????
Kerrankin feikki puhuu täyttä totta ;) ;D ;D
niinpä... ::)
-
Ainahan minä, kuulija vaan joskus ei ymmärrä, vaikka selitetään ...
-
Oikee lihakarjaväki ja pihvikarjaväki? Mitä eroo niillä muka on, samaa lehmänpaskaa käsissä. Oon käynyt kaikki emolehmäpäivät ja aina on ollut kauhee kiire: luento luento luento kahvi luento luento luento ja viimeisen luennon jälkeen on tunti kaksi aikaa saunoa/uida. Pomppatuurin vähäinen tukka on nopeesti pantu järjestykseen saunan jälkeen, mutta mutta entäs ne jotka joutuu föönaamaan iltajuhlaa varten. Nyt on limppariväellä aikaa rupatella aioista kerrankin rauhassa, kiitos idean keksijälle ; :D. mahtavaa.
-
Oikee lihakarjaväki ja pihvikarjaväki? Mitä eroo niillä muka on, samaa lehmänpaskaa käsissä. Oon käynyt kaikki emolehmäpäivät ja aina on ollut kauhee kiire: luento luento luento kahvi luento luento luento ja viimeisen luennon jälkeen on tunti kaksi aikaa saunoa/uida. Pomppatuurin vähäinen tukka on nopeesti pantu järjestykseen saunan jälkeen, mutta mutta entäs ne jotka joutuu föönaamaan iltajuhlaa varten. Nyt on limppariväellä aikaa rupatella aioista kerrankin rauhassa, kiitos idean keksijälle ; :D. mahtavaa.
En oo yhessäkään käyny, mutta mitä muita seminaareja olen joskus kiertänyt, niin tommostahan se tahtoo olla, hyvä vaan että osa porukasta syventyy asioihin paremmin ...
-
Emolehmäpäivien suurin vika on juuri tuo liian tiukka aikataulu. Ja joka vuosi samat aiheet. Ei vain oikeen poiskaan osaa olla. Itsekkin on tullut koluttua viimeiset kymmenisen vuotta noita päiviä ja viime vuodet olen ottanut rennommin. ;)
On muuten huomattavasti rennompi aloittaa emolehmäpäivät hyvin "nukutun" hotelliyön jälkeen, eli paikalle kannattaa tulla jo sunnuntaina.
Toivottavasti mahdollisen palkintosonninkasvattajalla on piikki auki... vink vink. 8)
Tv: Köyhä omistaja.
-
Koskas ja missä tästä pääsisi seuraavan kerran ihastelemaan?
Onkos Ikaalisissa jotain viritystä tämän asian tiimoilta?
-
Hei!
Maanantaina Ikaalisissa Kasvattajaosuuskunta Limousinella on oma ständi, josta saa taas tuoretta tietoa :)
Tervetuloa tutustumaan!
-
...ja tästäkö ei vieläkään ole kellään mitään tietoo ???
-
Hankkeen sivut on auki:
http://www.nostettanaaraista.fi/
-
Hei!
Todellakin, Nostetta Naaraista hankkeen kotisivut ovat vihdoin auenneet. Itse Kasvattajaosuuskunta Limousin on perustettu myymään ja markkinoimaan jäsentensä eläimiä. Osuuskunta myös hallinnoi tuota yllä mainittua hanketta. Osuuskunnan ovet ovat avautuneet nyt kaikille halukkaille. Maanantaina julkaisimme yhteistyökumppanimme nimen, joka on Herra Snellman :)
-
Mulla nousee aina niskavillat pystyyn, kun jossain lukee sana "hanke" :(
-
No niinhän siinä monille käy... Onhan noita monenlaisia hankkeita nähty, ja monien hankkeiden tarkoitus näyttää olevan vain hanketyöntekijöiden työllistäminen... Hanke nyt kuitenkin mahdollistaa vähän ylimääräisiä pelimerkkejä, eikä kasvattajien tarvitse repiä kaikkea omasta selkänahasta.
Olisi tyhmää olla käyttämättä tällaista mahdollisuutta, sanoivat tanskalaiset :)
-
Aika tiukat painorajat, meneekö vähän hinta painon kustannuksella ja mikä on hinta sitten niillä rajojen ulkopuolelle jäävillä??
Kaikki limutkaan ei oo eeeeplussia :P
Ei sillä etteikö olis ihan kannatettava ajatus varsinkin kun snelmanni ei oo ennen pärjänny mitenkään pihviasioissa, niin tervetuloa mukaan pihvibusinekseen :D
-
Mulla nousee aina niskavillat pystyyn, kun jossain lukee sana "hanke" :(
-
Hei!
Todellakin, Nostetta Naaraista hankkeen kotisivut ovat vihdoin auenneet. Itse Kasvattajaosuuskunta Limousin on perustettu myymään ja markkinoimaan jäsentensä eläimiä. Osuuskunta myös hallinnoi tuota yllä mainittua hanketta. Osuuskunnan ovet ovat avautuneet nyt kaikille halukkaille. Maanantaina julkaisimme yhteistyökumppanimme nimen, joka on Herra Snellman :)
jos tämä hanke onnistuu, jota ehdottomasti toivon, voi vain ihmetellä aikaisempien osuusteurastamojen toimintaa. Pitääkö pyörä jälleen keksiä uudelleen jotta homma lähtisi toimimaan. sitä vain mietin miten paljon lihataloilla kuitenkin on logistiikkaa ja kontakteja yms. mut tahto puuttuu lähteä kokeilemaan jotain uutta... mut ei keskitytään massaan ::)
-
Lihataloja kiinostaa vaan oma tulos, ei se mitä heinänkasvattaja tienaa :(
-
Lihataloja kiinostaa vaan oma tulos, ei se mitä heinänkasvattaja tienaa :(
Sitten se kiinnostaa, kun tuottaja alkaa tienata liikaa.
-
Lihataloja kiinostaa vaan oma tulos, ei se mitä heinänkasvattaja tienaa :(
Sitten se kiinnostaa, kun tuottaja alkaa tienata liikaa.
Joo sitten varmasti kiinnostus herää
-
http://www.nostettanaaraista.fi/uutiset.html?10
Lieneeköhän aiheuttanut muissa teurastamoissa korotuspaineita pihvinaaraille?
-
Snellu hastoo rahan ja tekee hetken yhteistyötä ja "that´s it" ::)
Saattepa nähdä niin kohta tuo ulkolaista Limpparia ja se sotketaan
kotimaiseen... ;D
-
Snellu hastoo rahan ja tekee hetken yhteistyötä ja "that´s it" ::)
Saattepa nähdä niin kohta tuo ulkolaista Limpparia ja se sotketaan
kotimaiseen... ;D
onks sit parempi osuuskunta joka paikkaa sikapuolen onnetonta tilannetta nautapuolen katteella ::) ::) ... ja loput rahat ulkomaiden tappioiden kattamiseen... >:(
-
Snellman tiedottaa:
https://anelma2.snellman.fi/index.php?id=1&moduliid=1&uid=317&mode=&stamp=1309339127
ja www.nostettanaaraista.fi sivuja päivitetään jatkuvasti :)
Ainakin allekirjoittaneella on syytä hymyyn :)
Tervetuloa muutkin hymyilemään kanssamme!
-
Nykyisin hymyilyttää kun emot vaihtuu herefordeihin. ;D
-
Aina on hyvä että hymyilyttää, oli syy mikä hyvänsä! Sitä jaksaa sitten paremmin :)
-
Nykyisin hymyilyttää kun emot vaihtuu herefordeihin. ;D
Mahtaako hymyilyttää vielä tilipäivänäkin? ;)
-
Niin paljo limpparit ehti harmia tuottaa, jotta varmasti hymyilyttää. 8)
-
Aina on hyvä että hymyilyttää, oli syy mikä hyvänsä! Sitä jaksaa sitten paremmin :)
Onnittelen :)
ala tarvitsee uutta ja innovatiivista, takuumureat atrillifileet ale laarista aletaan olla nähty >:(
nyt kun muutkin rodut lähtisivät imuun mukaan, ei kampittamaan limppareita vaan etsimään omia vahvuuksia ::)
-
Nykyisin hymyilyttää kun emot vaihtuu herefordeihin. ;D
Emot voi olla mitä vain, sillä vasikka saa rotumääritelmän isän puolelta, jos isä on limppari niin vasikat on limppareita, vaikka emot olisikin herefordeja ????
-
Pieni korjaus emo-heikille, että tässä meidän systeemissä ei riitä, että pelkkä isä on limppari, vaan myös emolle on rotupuhtausvaatimus (75%).
-
Pieni korjaus emo-heikille, että tässä meidän systeemissä ei riitä, että pelkkä isä on limppari, vaan myös emolle on rotupuhtausvaatimus (75%).
Onko tullut sellanen lisä juttu ????
-
Joo. Tai siis alusta asti on ollut hyvin tiukat kriteerit, millaista lihaa ollaan markkinoille tuomassa, jotta laatu lihassa ei vaihtele. Rotupuhtausasteen lisäksi on määritelty luokitus, teuraspainorajat ja rasvarajat sekä eläimen ikä teurastettaessa. Näillä kriteereillä saadaan aikaiseksi 8 vrk:ssa raakakypsyvä murea ja tasalaatuinen liha, jolle myyjä voi halutessaan hakea sydänmerkkiä koko ruholle.