ss.kin nyt hakemaan rokotetta ihan vapaaehtoisesti ettei köhä iske kesken kevättöiden ja lakkoilevat saeraalat ei ruuhkaudu

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008703435.html
Kannattaa ennemmin mennä hakemaan jäykkäkouristustehoste ja hinkuyskätehoste, jos työikäinen ihminen pelkää köhän tai maatilan töissä saatavan muun infektion haittaavan kevättöitä. Esimerkiksi hinkuyskän tehosterokotusten vaikuttavuus on vähentynyt tasaisesti jopa alle kahden vuoden, eikä uutta teknologiaa ole vielä saatu aikaiseksi.
Euroopan lääkevirasto ei
lausunnossaan väittänyt, että toistuvat tehosterokotukset vähentäisivät ihmisen immuunipuolustusta. Mutta tehosteet valikoivat vahvasti viruksia, ja tiheät tehosteet, jotka kohdistuvat koronaviruksen piikkiproteiiniin, voivat sen takia jäädä vaikutusajaltaan entistä vähäisemmiksi. Jopa nopeasti kehitettävät mRNA - rokotteet voivat silloin jäädä jälkijunaan.
Johtava media, kuten Sanoma Oy ja muut, ovat tähän mennessä olleet vahvoja rokotushyökyaallon ja zero-Covid-ideologian markkinoijia. Nyt kun vasta joka kymmenes kehitysmaa-asukas on saanut rokotteet, ja kun rokotetuissa tapahtuu viruksen muuntautumista elämistä yhtä hyvästi kuin rokottamattomissa, niin WHO:kin huomasi jo, että rokotuksen käyttö lähinnä oireita lievittävänä lääkkeenä, muuntautuvaa taudinaiheuttajaa vastaan, ei ehkä ole paras toimintamalli.
Nykytilanne on se, että jos koronatehosteesta on enemmän kuin puoli vuotta, kohtaa potilas taudin aika samalla tavalla kuin rokottamaton, vaikka oireiden vakavuus onkin vähäisempi. Omikron on onneksi ollut vähäoireisempi rokottamattomallekin, ja immuniteetin syntymistä myös kohtaamalla virus sellaisenaan, ilman rokotetta, on epäilty yhä enenevässä määrin. Tähän löydökseen osasyynä on ollut havainto, jossa koronan sairastaneella uusi infektio on ollut vähäoireisempi.
Tämä viimeisin havainto toistaiseksi on kiistanalainen, ja esimerkiksi Twitterissä tuo "Natural Immunity" - sana helposti aiheuttaa bannin, koska se on liitetty rokotevastaisiin piireihin.
-SS-