2005 2006 2007 2008
Uudenmaan 2,3 2,2 2,2 -4,3 1,9 -15,3
Varsinais-Suomen 3,8 3,7 4 5,3 3,7 -2,6
Satakunnan 2,9 2,8 2,9 0,0 2,8 -3,2
Hämeen 4,4 4,2 4,2 -4,5 4,0 -9,1
Pirkanmaan 4,2 4,1 4 -4,8 3,8 -8,6
Kaakkois-Suomen 4,1 4 3,8 -7,3 3,3 -19,2
Etelä-Savon 4,8 5 4,9 2,1 4,3 -9,5
Pohjois-Savon 10,4 10,4 10,9 4,8 10,5 0,7
Pohjois-Karjalan 5,8 5,7 5,9 1,7 5,2 -9,8
Keski-Suomen 5,3 5,5 5,4 1,9 4,9 -8,4
Etelä-Pohjanmaan 9,8 9,8 10 2,0 9,4 -3,8
Pohjanmaan 9,5 9,7 10,1 6,3 9,3 -1,7
Pohjois-Pohjanmaan 12,4 12,6 12,9 4,0 12,0 -3,0
Kainuun 2,1 2,1 1,9 -9,5 1,7 -19,8
Lapin 3,1 3,4 3,5 12,9 3,3 5,9
Nuo prosentit vertailu vuoteen 2005 ja selkeästi on nähtävissä kehitys nimenomaan että c-alueella tuotanto kasvanut ja ab-alueella supistunut kunnes vuonna 2008 ilmeisesti yleinen naudanlihantuotannon kannattavuuskehitys aiheutti laskua koko maassa. Tuo Varsinais-Suomi on vähän ongelmallinen kun siinä on mukana Ahvenanmaa joka ilmeisesti saa tundra-tukia? Lieneekö tuotanto kasvanut siellä ja mantereen puolella supistunut?
Mikäli oikein tulkitsen tuota taulukkoa, niin kasvua on ollut Lapissa 5,9 ja Pohjoissavossa 0,7 ja laskua Kainuussa, Pohjoispohjanmaalla, Pohjanmaalla, eteläpohjanmaalla, Keskisuomessa, Pohjoiskarjalassa, eteläsavossa.
Eli kaikkialla muualla on tuotanto laskenut vuoden 2005 tasosta, paitsi noissa kahdessa maakunnassa.
Tosin en ole ihan varma, kuuluuko eteläsavo enää C-alueeseen ....
Minulle vaan jäi vähän epäselväksi se, että mitä tässä mitataan prosentteja vai kiloja ja myös se, että mikä on se määrä mikä on määritelty naudanlihalle, jonka alue saa tuottaa.
Onko se vertailuvuosi 2005 vai 1995 johon homma pitää verrata
?
Eihän tommosilla yhden vuoden siirtymillä suuntaan tai toiseen, vielä mitään ratkaista ....