Kyse on fermentoimalla valmistettava, sokeroitu tee, jolla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Pikaopinnot wikistä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kombucha . Tästä herää muutamia kysymyksiä. Miksi juoma pitäisi valmistaa teehen ? Käsittääkseni tee on vain mauste. Luulisi tuohon käyvän muutkin yrtit, marjat tai kasvikset (esim. raparperi). Entä miksi liemeä pitäisi käyttää sokerilla ? Luulisi maltaan olevan terveellisempää. Jos kombuchan valmistamiseen tarvitaan startterineste (kasvusto), niin miten maailman 1. kombucha valmistettiin, kun ei ollut startteria ? Maitohappobakteereita saa nykyään joka toisesta kadunkulmasta (LactoSeven tms.). Hiivoja myös peliin. Mulla tulee mieleen, että tietyt oluet voisivat olla aika lähellä teepohjaista kombuchaa, esim. Bambergin savuolut. Onko joku kokeillut ?