• Tavallinen aihe

Aihe 10 % pienempi viljasato  (Luettu 828 kertaa)

Eemeli

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 18194
10 % pienempi viljasato
Perustuuko ennuste täydelliseen tietäättömyyteen ja taitamattomuuteen, vai koetetaanko valehdella viimeiseen asti, luomalla vääränlaista mielikuvaa, ettei viljan hinta lähtisi nousuun.
Jos maamme viljamarkkinoilla olisi edes pientä markkinataloutta, pitäisi jo, hintojen olla liki 200 euroa tonni.
Maastulli uutisoi vanhoja varastoja syötävän ensitalvena.
Eikös ne varastot syöty jo viime talvena.
Taitaa tarkoittaa, jotta viljanviljelijä on jo kauan syönyt seiniä, sama on ensitalvena edessä viljakauppiaalla. Toisaalta, sanoohan tekstikin, vanhoja varastoja syötävän.

Viimeksi muokattu: 19.07.21 - klo:06:28 kirjoittanut Eemeli

 • Vieras
Vs: 10 % pienempi viljasato
 8)  vanha vadelma pensamme

  notkuu jo kun kukaan ei coronan pelossa uskalla  tai muuten vaan heltteen  takia   edes tontillemme    astella...vattu ym  paju pihlaja  ym   kataja  pensaiden taakse   tenavat.. leikki leikkejäään..  leikkien ..pyöräillen. toisinaan he  piiloutui    kesä vieraat ..oulustapöin ja muualtakin rannikolta..... naapurin kakarat ja serkut kun heinää haasioitiin ja kylä toimikunnan ote ryskä oli ..uuden veroinen  hankinta ollut............¤¤¤¤########## ja rautatiekin oli olemassa,,,kontijo mäen suunnalta tosin varsin vesakoitunut lienee tänään..viljaa etelempänä jalostettiin  ja vedettäviäkin sitovia poimureita oli aros merkkisiä  siis puimureita muatallous oppilaetoksissa..junaa laivaa ja uittoa oli ja on edelleenkin  joskin pienemmäsä määrin..( menenkin kuokkimaan jälleen kansakunnan kauris maata..)
riihessä ja savu saunassa saa sitten syödä  känttyä nisua tai näkki leipäää..

elokuulla oli kovat savotat oli monta rattoria pihassa ja turva hyttejä ei tuolloin ollut...
olkia tuli ladollinen   jaguaari fillari oli kovaa laatua kuin oli volgakin , tuliset oli niemet ja saaren takana saatettiin pitää katiskaa..

 katiskalla pyydettiin myös etäällä olevasta lammesta kalaa..avenet oli ihan rannassa..ja särkiäkin sasvustettiin..säynekkin on kala  aika ihana kala sitä paitsi.. id se on   riikin ruottiksi..ja strömmsöösä..on timpuri poikineen..ja maata kastellaan sekä laatttoja laitetaan pihamaalle..
 kalastaja eemelin valssi oli myöskin lupsakkaa kuunneltavaa..ja sitten lehmuksen kinppuun..oksia saa taas sahata  kurkoittimen avulla jotta saa suuri lehtisen vastan keski viikoksi..
BÄÄÄ bÄÄ vita lamm..

Viimeksi muokattu: 19.07.21 - klo:11:39 kirjoittanut Aatami Särkisalami

seegeri

 • Konkari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 1224
Vs: 10 % pienempi viljasato
Jos käyttävät ny niitä junalla tuotuja. Vai joko tulee uutta rajan takaa, raiteilla.

pice

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 928
Vs: 10 % pienempi viljasato
Tällaisiin menetelmiin satoennuste perustuu, lainaus Luken sivuilta
"Luken satotilaston heinäkuun satoarviot perustuvat paikallisten ProAgria-keskusten asiantuntijoiden omilta alueiltaan antamiin arvioihin, jotka kuvaavat tilannetta heinäkuun 12. päivänä.
Kuntakohtaisten arvioiden pohjana ovat silmämääräiset havainnot sekä paikallinen asiantuntemus.
Viljelykasvien pinta-alat perustuvat Ruokaviraston maaseutuelinkeinohallinnon tietojärjestelmän tietoihin.
"
Sivustolla excel-taulukko jossa viljalajikohtaisia hehtaarisatoja, syysviljoille ennustetaan reilusti keskimääräistä parempia hehtaarisatoja, kevätviljoille kymmenkunta prosenttia keskimääräistä alempia.
Ei vastaa omia havaintoja mutta Suomi on laaja maa, jossainpäin menee todella hyvin jos tilasto paikkansa pitää.

Oksa

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 58119
Vs: 10 % pienempi viljasato
ja eikös jo ey liittymisen aikoina ollu joku keksisato jonka mukaan laskivat?

Rakkine

 • Konkari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 1508
 • Moon oikees, soot vääräs.
Vs: 10 % pienempi viljasato
Pooragrian asiantuntijat huristelee autoillaan oman alueensa maakuntakierroksen, tsekkaavat auton ikkunasta miltä viljat näyttää, jalkautuvat muutamalle lohkolle, ja näistä arvioista syntyy sitten luken virallinen satoarvio, jota jankutetaan joka ikisessä valtakunnallisessa mediassa.

Aatami Särkisalami

 • Vieras
Vs: 10 % pienempi viljasato
..joo hyvin taas kasvaa vaikka mikä...naapurikateus esimerkiksi..vadelmaaa olis vaikkka kuinka paljon kirsikkaakin olivaan eipä kukaan syönyt oman maan marjoja 20 vuoden aikana..no lasten lapset kyllä pian syö  ne leikkii kartanolla kuokkivat haravoivat ja riitelevät vesiletkuista onkivavoistafillareista vasaroista ..joo ja uusiia koneita olisi hankittava , mutta vuokraaminenkin ja kimppakyyti ovat jälleen muodissa..syksyllä on taas rompe toreilla tavaraa ja vanhat setorit sekä valmetit tuodaan esiin...muuta,aporakin olisi teroitettava , mutta on halvempaa ostaa uusia ja lägettää vaha tavara sulattamoon ....ja kaatopaikalle sieltäkin tosi öisin varastetaan roskia ja niitä rahdataan kaukaisiin maihin poltettavaksi..varsinkin vanhat kännykät sisältää runsaasti jalko metalleja.riisin viljelyä emme ole vieläkokeilleet mutta sekin saattaisi onnistua pohojolassa..viljeleehän ne jo viiniäkin saarella jonne mennee kalmarin unionilta silta..vastaavia saaria on havaittu vietnamin läheisyydessä..siellä tosin ei olluta ainoatakaan roska kanuunaa vaaan jäteeet jätettiin tuulen mukan hävitettäväksi vähiin metsiin..ja vain turistikohteet siivottiin..eipä ihme että pandemioita leviää..