Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe CAP  (Luettu 13107 kertaa)

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: CAP
Tuota kotieläintukea olen ihmetellyt, vaikka eläimiä kasvatan itsekkin. Kerettiläinen mielipiteeni on että, miksi maksetaan tukea eläimille koska ne nauttivat jo valmiiksi subventoitua evästä. Miksi ihmeessä kotieläintuki on erilainen eri osissa maata? Se, jos mikä on tukea teollisuudelle.
Kasvatatkohan kun tuollaista kirjoittelet? Meinaan että jokainen eläimiä pitävä kyllä ymmärtää sen tuen merkityksen(tarpeen) niiden pidossa. Siitä voidaa sitten keskustella, et onko oikein, että eläimet saavat tukensa hehtaareiden kautta. Mutta hankalaahan se on kun tuotantoa ei voida tukea kuin naudoilla niin maksaa sitten muille myös tuki tällä tavoin palkkioperusteisesti.

Mikäli eläimiltä otetaan tuet pois niin päästään kyllä hyvälle alulle vihreässä siirtymässä. Saattaapi tuotanto vähentyä aika radikaslisti. Kaikki jotka voivat niin lopettavat.

Eläintuet ovat teollisuuden tukemista ihan samalla lailla kuin peltojenkin tukeminen ei se siitä mitenkään eroa, muuten kuin niin et kasvinviljelijät ovat niitä kyllä lopettamassa..
Olisiko siinä mitään pahaa jos eläimiä olisi vähemmän?  Kyllä itselläni on tuotantoeläimiä mutta silti eläintukia ei voi kun ihmetellä. Jos eläin on seinien sisällä, niin se tuottaa suurinpiirtein ihan samanverran riippumatta siitä missä rakennus maantieteellisesti sijaitsee.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52004
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: CAP
Kuules optimisti, nyt liikut niin kiusallisella alueella että erottavat sut vielä etujärjestöstänne.. Hys hys nyt.

Mitä pohjoisemmaksi mennään, sen huonommin se eläin kasvaa, lypsää jne. Siellä on se hengitettävä ilma sellaista että vaatii esimerkiksi maidolle ihan vitu sti isommat tuet kuin täällä etelässä... 😂
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19926
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: CAP
Tämä onkin hauskaa,kotieläintukia ollaan lopettamassa,mutta hömppätuista pidetään tiukasti kiinni.  Hömppätuethan menee suurimmaltaosalta kasvinviljelijöille ja on tukea ylituotantoon. Minkähänlainen poru jauholakeissa syntyisi,jos kotieläintiloille maksettaisiin tukea pirtissä kylenkääntämisestä?

Tuo väite ei kestä lähempää tarkastelua. "Hömppäheinä"tuet ovat nykyään jo pääasiassa luomutukia, lisäksi luonnonhoito- ja suojavyöhykenurmet ovat eläintiloilla sallitusti hyödynnettävää rehupuskuria, eivät ole samalla tavalla hyödynnettävissä kasvinviljelytiloilla. Miljoonan hehtaarin nurmialasta vain 223 000 eli 1/5 (!) on luonnonhoito- ja kesantonurmilla, joita et niitäkään voi osoittaa yksinomaan kasvinviljelytilojen toiminnaksi. Lisäksi 23000 ha:n EFA-pakkokesanto täällä etelässä ei ole pyydetty pakko, vaan ainakin itsellä edellytti maa-alan markkinahintaista lisähankintaa, jotta vilja- ja erikoiskasviala ei kutistuisi. Myöskään puhdasvalkuaiskasviviljely ei ollut EFA-alaan kunnollinen ratkaisu, koska esimerkiksi palkoherneviljely kasvoi muillakin räjähdysmäisesti. Pienillä rehuherne-erillä ei ollut vilja-alueen keskellä halukasta välittäjätoimijaa. Lähinnä eläinyksikön vieressä nähtävästi herneillä , pavuilla ja muilla on edes jonkinlainen menekki. Mikä myös selittää sen, että EFA ei ole ollut yhtään mikään ongelma eläintiloille.

Väitteen esittäjän pitää todistaa, että
a) eläintilan ei ole sallittua pitää "hömppäheinä"peltoa. Mihin säännökseen pohjautuisi ?
b) eläintilan ei kannata merkitä hömppäheiniä - ja miksi.
       Tämä on se vaikea asia: Jos se hömppä on kasvinviljelijälle muka niin
      kannattavaa, olisikohan eläintilalla peltotukipolitiikka kannattavammalla
      tasolla  sitten ?

Ylituotannon osalta, normi viljanviljelyssä ei ole ollut ylituotantoa tai vientikustannuksia vuosikymmeniin, koska tuotantotukea ei ole, ja toimitaan maailmanmarkkinahinnoilla, ja jos onkin erityistä tuotantoon sidottua tukea, kuten valkuaiskasveilla ja rukiilla, ne jakautuvat viljelyalalle yhdestä vakiosummasta, eli tuotannon lisääntyminen ei lisää valtion tai EU:n maksamia tukia.

-SS-

Viimeksi muokattu: 07.07.21 - klo:07:51 kirjoittanut -SS-

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19926
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: CAP
#Kuuntelin Mtk:n cap esitystä

Missa tuo on kuultavissa?

Ehdotus on julkisessa tarkastelussa

Luonnos Suomen CAP-suunnitelmaksi vuosille 2023-2027 ja suunnitelman ympäristöselostus - lausuntopyyntö

Myös kannattaa katsoa ainoastaan muutaman itsepintaisen aktiivisen kellokkaan lobbaamaa maatalouden ilmastotiekarttaa.

Maatalouden ilmastotiekartta kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen Suomen maataloudessa /Luke-MTK-SLC

Kerääjäkasvit taas mukana, mitenkähän paljon niihin taas varataan rahaa, kummasti loppui leikkiminen kuin seinään, kun ei voinut laittaa kokotilan alalle enää.

-SS-