• Tavallinen aihe

Aihe Fiat 100-90 Polttoainetankin irroitus  (Luettu 1267 kertaa)

Deecu

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1
Terve,

Pari päivää ja iltaa on nyt ihmetelty tollasen Fiat 100-90:n polttoainetankkia, kun sitä ei meinaa millään saada pois paikaltaan.
Ongelma on siis se, että tankkasin tankkiin yli 10 litraa polttoainetta niin alkoi vuotaa aika reippaasti jostain tankin takaa kaiken maahan.
Päätin sitten alkaa irroittamaan tankkia, mutta "onnekseni" vanhat ruuvit ja mutterit pyörivät tyhjää pellin molemmin puolin ja jouduin poraamaan ruuvit pois.
Kun ruuvit sain pois ja letkut oli irroitettuna niin tankki ei hievahtanutkaan ja aloin ihmetellä että mikä sitä ahdistaa. No tankki oli näköjään muurautunut kiinni sellaisesta polttoaine-vesi-paska seoksesta ja oli suorastaan kivettynyt. Lämmittämällä sai tankin liikkeelle mutta se ei kuitenkaan mahdu tulemaan pois.
Nyt ollaan siinä tilanteessa, että tankki on siitä "kourustaan" ulkona, eikä meinaa mennä takaisin ilmeisesti, koska siellä tankin takana on sitä mujetta.

Osaisikohan joku kokeneempi kertoa kuinka penkin takana olevan pellin saisi auki, niin saisi putsattua sen tankin taustan? Hytin sisällä olevat 4 ruuvia on auki mutta pelti ei hievahdakkaan. Välissä näkyy olevan jotain kitinän estokumia (?), voisiko se olla niin kovettunutta että pitää peltiä kiinni? Mistään muualta ei tunnu löytyvän kiinnitysruuveja.

Jos joltain mahdollisesti löytyy huoltomanuaali tms. niin olisin mahdollisesti halukas ostamaan sellaisen. :D

Kiitos jo etukäteen! :)

Twin

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1
Vs: Fiat 100-90 Polttoainetankin irroitus
Muistaakseni tankki kallistuu taakse ja nousee ylös, jos letkut on irti. Hydrauliikka putket saattaa joutua löysäämään. Noin muistelisin.