Ikävä kyllä emopuolella tuet ratkaisee kannattavuuden, puolivuotiaasta lehmävasikasta saa n. 400, sonnista tuplat, uudistukseen osa, kuolleisuus, poistoemon teurashinta pahimmillaan alle 2 eur/kg. 
Paljonko sitä laidunalaa ja101 on? Siihen nähden sopiva määrä, ja luomuviljelyyn pellot.Yyaralaisella tässä hommassa ei enää sijaa ole, ellei talkoilla tuota vasikoita välitykseen. 
Päätilalla n.32 hehtaaria. Olen ymmärtänyt, että se emo vaatii hehtaarin nurmea josta siis osa laidunta ja osa talvikauden rehuntuotantoon. Mutta mikä on sen todellisen laitumen vaatima ala. Okei toki riippuu vuodesta, mutta keskimäärin. Luomussa kun täytyisi pystyä kierrättämään lohkolta toiselle nurmia(laitumia) niin tuon 32ha kun jakaa 5 vuoden kiertoon niin eipä jääkään enää kuin reilu 6ha x 2 vuotta = n.12 ha laidunalaksi. Rehut sitten sivutiloilta.
Niin pellothan on jo luomussa ja emoja sen verran, että luomukotieläintilan status täytyy ja tuet saa sieltä sitten kotiutettua. Jatkossa sitten jos näyttää, että menekkiä on niin voihan niitä emoja lisätä ja luomuvilja-alaa vähentää, mutta aluksi siis vain sen verran, että luomukotieläintilan status täyttyy.
En sitten tiedä löytyisikö yhteistyökuvioita jostakin, että emot voisivat kesän laiduntaa muualla... Paljon kuolleisuus prosentti sitten yleisesti on? Kuinka monta vuotta emot pysyvät tuotannossa, riippuu varmaan rodusta? Joku helppo rotu hereford, angus kenties?