Tulee mieleen myös foliohattuteoria, että karjatalous koitetaan saattaa epäedulliseen valoon sen takia, että maailman väkimäärä kasvaa ja karjatalous on resursseja kuluttava ruuan tuotantoketju. Samoin kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyy karjatalouden päästöt yms. Nyt keittiön kautta syötetään ihmisille terveyteen ja ilmastonmuutokseen liittyviä uhkakuvia, niin saadaan porukka välttelemään karjatalouden tuotteita ja sitä kautta saavutetaan edellä mainittuja tavoitteita.
Vaikka prosessoidulla lihalla onkin yhteys paksusuolen syöpään, niin syöpää aiheuttaa moni muukin asia. Ja jälleen kerran tulee se ruokailun tasapaino. Joku vanhan kansan levyseppä-hitsaaja, kun vetelee monta pakettia makkaraa viikossa ja vieroksuu salaatteja, niin tottakai terveysriskit ovat suuremmat tuolta osin.
Vielä erikseen haluan muistuttaa kananmunasta. Tuosta voin jälkeen pahamaineisimmasta tuotteesta. Siitä ei paljon nykyään puhuta. Luulen, että munalla menee tänä päivänä erittäin lujaa. Takavuosina oli munantuottajatkin koko ajan helisemässä (ainakin Maaseudun mukaan). Oli kaikenlaista Laitila-mallia yms. Minusta tuntuu siltä, että nykyään munaporukka on maajussien kannattavuus rankingissa heti kakkosena broiskuporukan jälkeen. Niin ne ajat muuttuu.