kepuloisista huolimattaa juu, sähköt palaa.
Vaikka kepuloisella kova hinku maksattaa minulla omat maajohtonsa.
Toi on kyl niin totta. Kotipaikalla sähköt vedettiin maihin jo kasarilla ja nyt siirtohinnat on nostettu pilviin.
Puolikylmän pikkutalon laskussa oli energiaa 2 eurolla ja muita lisiä melkein 70 euroa. Luulis että ne omat kaapelit on jo maksettu 35 vuodessa.
kaikkeahan sitä saa luulla, mutta totuus lienee tarua ihmeellisempi kun sähköyhtiöillä on varaa laittaa muutama henki kauppakeskuksen aulaan nykkimään yksiöissä asuvia mummoja hihasta kiinnostaisko yhtiön vaihto ja sitten on aikaa jaaritella vaikka kuinka kauan ja esittää fläppitaululla kuinka mumman sähkölasku tippuu jokusen prosentin siitä muutamasta kympistä yhtiötä vaihtamalla
Sähkönmyyjäksi voi alkaa hankkimalla kannettavan tietokoneen ja puhelimen. Joissain tilanteessa täytyy ehkä joku nimellinen vakuus asettaa. Mutta pienellä pääsee alkuun verkonhaltijaan verrattuna. Suhteista tai kokemuksesta ei varmaankaan ole haittaa tässäkään asiassa.
Joillain tuntuu olevan käsittämätön hinku haalia energia-asiakkaita, vaikka varmaan 2/3 sähkönmyyjistä ei sillä energialla juur mitään tienaa. Yhteen aikaan (markkinan vapautuessa) oli semmoinen usko mm. Kainuussa, että ei haittaa vaikka myy tappiolla, se kääntyy voitoksi kun vaan tarpeeksi myy...onkohan elintarvikeraaka-aineen alkutuottajalla sama usko?
Sähköverkon omistus ja hallinta on isojen pääomien bisnes, kuten maatalouskin. Jakeluverkon tuotolle on säädetty maksimiprosentti, joka sekin lienee luokkaa 8%. Mistä muualta tuollaisen tuoton saa nyt?
Eiks joku Fortumin äijä menny sanomaan (myytäessä jakeluverkkoa Carunalle), että heidän sijoitetun pääoman tuottotavoitteensa on 10-12%. Sitä ei sähköverkossa voi laillisesti saavuttaa, mikäli herrojen Katainen ja Vapaavuori leikkurit toimivat. Ei taida Carunakaan vähempään tyytyä?