Anteeksi vaan, mutta ehkä homman suurin ongelma on juuri siinä, että syötetään niitä perämettiä eikä ymmärretä lopettaa. Lopettaminen tai konkurssi yhden tilan kohdalla on hirveä asia, mutta kun katsotaan kokonaisuutta niin voisi olla parempi vaihtoehto. Nyt jokaista pidetään löysässä hirressä ja hirsi alkaa kohta olemaan niin laho, että se menee poikki. Tarkoitan tällä sitä että siinä löysässä hirressä on oltu ainakin kymmenen vuotta.
Tämä sama asia koskee jokaista tuotantosuuntaa. Niin se koskee skännääkin. Viljapuolella homma hoidetaan yleensä niin, että aletaan urakoimaan tai mennään ulkopuolelle töihin. Silti sitä viljelyä jatketaan, vaikka se on kannattamatonta. Onko se sitten vieläkään kannattamatonta niin voisin olla tuostakin eri mieltä. Jos et ole vuokrannut tai ostanut kallista peltoa niin ihan hyvin viljapuolella pärjäilee. Joskus pystyy vähän kalustoakin päivittämään. Joten jos skn olisit vaikka hiljaa siitä sikapuolesta kun sulla ei kai edelleenkään ole niitä elukoita...
Ja aloittajan kysymykseen vastaus on, että lihasikoja on ja tulevaisuus näyttää mitä tehdään. Nyt talveksi ainakin otetaan elukoita, että saadaan seosviljat syötettyä, niille kun ei ole oikein kysyntää markkinoilla. Intesiteettiä hieman lasketaan, josko se paskan kolaaminen siitä hieman helpottuisi.
Sen verran vielä haluaisin kysyä, että missähän ne lopettajat mahtaa olla, kun ei omalle kohdalle ole vielä osunut ainuttakaan. Silti niitä pitäisi olla. Possutkin tuntuvat menevän niin hyvin, että niitä joutuu oikein odottamaan. Laskutaidon puutetta vai mitä?
Ja sellaista päivää ei tule että lihasta maksettaisiin 2e/kg. Mä olen sitä mieltä, että meillä on edessä ruotsin tie, jossa kotimaista haluaville ja siitä maksaville tuotetaan kotimaista lihaa, muu katetaan tuonnilla. Sanoisin että noin 50% omavaraisuua asteeksi niin sitten jäljelle jäävät voivat elää, mutta mitään kultakaivosta tästä ei enää tule.
Viimeksi muokattu: 06.12.18 - klo:09:13 kirjoittanut ja101