Agronet

Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: sikarikas - 05.12.18 - klo:21:38

Otsikko: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: sikarikas - 05.12.18 - klo:21:38
Olen vielä porsastuottaja. Odotan mielenkiinnolla kuka lihataloista tohtii nostaa lihasian tuottajahinnan vähintään 2€/kg, jos alamäki jatkuu, niin tuottajat loppuu kotimaasta.
Kalluppia tähän osioon.
Porsastila tai lihasikatila jatkaa tai lopettaa v.2019
 
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: SKN - 05.12.18 - klo:21:55
Oot kohta 10-vuotta tehny konkkaa tai lopettanu kun ei lyö leiville?

Myötämielisiä velkojia tai sitten oot saanu taivaan lahjana rahaa...

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=9273.msg128311#msg128311

Muoksis,

Kuule, aja taksia, nyt se onnistuu helpommin kun 2009, otat sen vanhan farmari-Volvon ja nahkatakin hyötykäyttöön...

Näin me jauhohomot ollaan toimittu jo ties kuinka kauan... 🤣
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: sikarikas - 05.12.18 - klo:22:02
Perämetät syöty ja vielä pankki armollinen.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: SKN - 05.12.18 - klo:22:05
Perämetät syöty ja vielä pankki armollinen.

Vinkki tossa ylhäällä.... 🤣

2009 kun sää vielä vuolit kultaa ni jauhopiireissä jo valmistauduttiin puunvuolentaan, tai oikeestaan oltiin siihen jo totuttu.

Ja on sulla riittosat hakkuut ku 10-vuotta oot perämettällä pärjänny...
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: ja101 - 06.12.18 - klo:09:02
Anteeksi vaan, mutta ehkä homman suurin ongelma on juuri siinä, että syötetään niitä perämettiä eikä ymmärretä lopettaa. Lopettaminen tai konkurssi yhden tilan kohdalla on hirveä asia, mutta kun katsotaan kokonaisuutta niin voisi olla parempi vaihtoehto. Nyt jokaista pidetään löysässä hirressä ja hirsi alkaa kohta olemaan niin laho, että se menee poikki. Tarkoitan tällä sitä että siinä löysässä hirressä on oltu ainakin kymmenen vuotta.

Tämä sama asia koskee jokaista tuotantosuuntaa. Niin se koskee skännääkin. Viljapuolella homma hoidetaan yleensä niin, että aletaan urakoimaan tai mennään ulkopuolelle töihin. Silti sitä viljelyä jatketaan, vaikka se on kannattamatonta. Onko se sitten vieläkään kannattamatonta niin voisin olla tuostakin eri mieltä. Jos et ole vuokrannut tai ostanut kallista peltoa niin ihan hyvin viljapuolella pärjäilee. Joskus pystyy vähän kalustoakin päivittämään. Joten jos skn olisit vaikka hiljaa siitä sikapuolesta kun sulla ei kai edelleenkään ole niitä elukoita...

Ja aloittajan kysymykseen vastaus on, että lihasikoja on ja tulevaisuus näyttää mitä tehdään. Nyt talveksi ainakin otetaan elukoita, että saadaan seosviljat syötettyä, niille kun ei ole oikein kysyntää markkinoilla. Intesiteettiä hieman lasketaan, josko se paskan kolaaminen siitä hieman helpottuisi.

Sen verran vielä haluaisin kysyä, että missähän ne lopettajat mahtaa olla, kun ei omalle kohdalle ole vielä osunut ainuttakaan. Silti niitä pitäisi olla. Possutkin tuntuvat menevän niin hyvin, että niitä joutuu oikein odottamaan. Laskutaidon puutetta vai mitä?

Ja sellaista päivää ei tule että lihasta maksettaisiin 2e/kg. Mä olen sitä mieltä, että meillä on edessä ruotsin tie, jossa kotimaista haluaville ja siitä maksaville tuotetaan kotimaista lihaa, muu katetaan tuonnilla. Sanoisin että noin 50% omavaraisuua asteeksi niin sitten jäljelle jäävät voivat elää, mutta mitään kultakaivosta tästä ei enää tule.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Puuha-Pete - 06.12.18 - klo:09:39
Oot kohta 10-vuotta tehny konkkaa tai lopettanu kun ei lyö leiville?

Myötämielisiä velkojia tai sitten oot saanu taivaan lahjana rahaa...

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=9273.msg128311#msg128311

Muoksis,

Kuule, aja taksia, nyt se onnistuu helpommin kun 2009, otat sen vanhan farmari-Volvon ja nahkatakin hyötykäyttöön...

Näin me jauhohomot ollaan toimittu jo ties kuinka kauan... 🤣

Voiko jonkun elämä tosiaan olla niin köyhää, että sisältö pitää etsiä jostain vanhoista nettiviesteistä?
Voiko jonkun elämä tosiaan olla niin köyhää, että muistaa ulkoa jonkun anonyymin nettikirjoittelun lähes vuosikymmenen takaa?

 Onko ainoa sisältö elämässäsi agronetin kirjoitukset ja niiden ulkomuistiin pänttäys?

 Voi jeesus. Oot sää säälittävä ressukka.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: SKN - 07.12.18 - klo:19:11
Sontasiionin ilmaisnettilehdessä luki samaan aikaan että 3e tulee tappioo ja sikailu loppuu, samassa oli juttu että on paljon innokkaita laajentajia.

Joku ei nyt täsmää???

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.343326

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.342886

Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: sikarikas - 07.12.18 - klo:20:20
Voihan se olla niin, että laajentajille luvataan muutama sentti lisää kilolle muutamana vuonna. 
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: kylmis - 07.12.18 - klo:22:17
Sontasiionin ilmaisnettilehdessä luki samaan aikaan että 3e tulee tappioo ja sikailu loppuu, samassa oli juttu että on paljon innokkaita
Ei merkkaa mitään. Eeva tuottaa 3000 sikaa vuodessa, niin se tekee vain 9000e tappiota. Sen nyt makselee jollain suojavyöhykenurmella koska vaan pois. Ja sitten laajentamaan...

Mutta oikeasti huvittava tilanne, kun samaan aikaan Ylivieskassa laitettu 2 miljoonalla uusi sikala pystyyn. Miten se voi kannattaa?
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: antti-x - 07.12.18 - klo:22:43
Atrikkelin tila on Snellmannin ketjussa, voi olla eri hinta kuin monella muulla.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.343326
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Magia - 08.12.18 - klo:06:36
Sontasiionin ilmaisnettilehdessä luki samaan aikaan että 3e tulee tappioo ja sikailu loppuu, samassa oli juttu että on paljon innokkaita
Ei merkkaa mitään. Eeva tuottaa 3000 sikaa vuodessa, niin se tekee vain 9000e tappiota. Sen nyt makselee jollain suojavyöhykenurmella koska vaan pois. Ja sitten laajentamaan...

Mutta oikeasti huvittava tilanne, kun samaan aikaan Ylivieskassa laitettu 2 miljoonalla uusi sikala pystyyn. Miten se voi kannattaa?
Pistehinnoittelu viljallekkin.Ehkä tulevaisuudessa.Tällä hetykellähän ei ole pelkoa viljan loppumisesta.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: ja101 - 08.12.18 - klo:09:09
Samaa ihmettelin kuin SKN:nä. Jokin ei todellakaan täsmää. En tiedä mitä näille laajentajille on luvattu vai miten ne asian laskevat. Ja erityisesti se, että jos siellä on pankki rahoittamassa niin miten siellä se asia oikein lasketaan. Sellaista huhua kuulin tässä syksyllä, että sikapuolellakin olisi vielä innokkaita laajentajia, mutta pankki pistänyt jarrua monessa paikassa. Täytyy vain ihmetellä, että millaista laskinta sianpitäjät oikein käyttää.

Noista eri hinnastoista on aina huhuttu jne. Jos niitä olisi ollut niin luulisi, että ne olisi jossakin vaiheessa lipsahtaneet julkisuuteen. Tosin kävihän se nyt tänä vuonna jossakin vaiheessa kun A kertoi lehdessä hinnan noususta, jota sitten oiottiin seuraavassa lehdessä. Olisiko siinä sitten vahingossa päässyt se oikea hinta julkisuuteen?
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Neke - 08.12.18 - klo:19:24
Kokoomuslainen kansaedustaja Susanne Koski on toisaalla avannut kupletin juonen, lukekaa, ni.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: nautafarmari - 08.12.18 - klo:20:35
Samaa ihmettelin kuin SKN:nä. Jokin ei todellakaan täsmää. En tiedä mitä näille laajentajille on luvattu vai miten ne asian laskevat. Ja erityisesti se, että jos siellä on pankki rahoittamassa niin miten siellä se asia oikein lasketaan. Sellaista huhua kuulin tässä syksyllä, että sikapuolellakin olisi vielä innokkaita laajentajia, mutta pankki pistänyt jarrua monessa paikassa. Täytyy vain ihmetellä, että millaista laskinta sianpitäjät oikein käyttää.

Noista eri hinnastoista on aina huhuttu jne. Jos niitä olisi ollut niin luulisi, että ne olisi jossakin vaiheessa lipsahtaneet julkisuuteen. Tosin kävihän se nyt tänä vuonna jossakin vaiheessa kun A kertoi lehdessä hinnan noususta, jota sitten oiottiin seuraavassa lehdessä. Olisiko siinä sitten vahingossa päässyt se oikea hinta julkisuuteen?

Eiköhän se ole sanomattakin selvää, ettei normi hinnalla tuollaisia laajennuksia tehdä. Eikös se sika kasva kolme kuukautta, tuossahan ehtii kasvattaa 9000 sikaa vuodessa, melkoinen tuotantoyksikkö.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Härö - 08.12.18 - klo:21:10
Samaa ihmettelin kuin SKN:nä. Jokin ei todellakaan täsmää. En tiedä mitä näille laajentajille on luvattu vai miten ne asian laskevat. Ja erityisesti se, että jos siellä on pankki rahoittamassa niin miten siellä se asia oikein lasketaan. Sellaista huhua kuulin tässä syksyllä, että sikapuolellakin olisi vielä innokkaita laajentajia, mutta pankki pistänyt jarrua monessa paikassa. Täytyy vain ihmetellä, että millaista laskinta sianpitäjät oikein käyttää.

Noista eri hinnastoista on aina huhuttu jne. Jos niitä olisi ollut niin luulisi, että ne olisi jossakin vaiheessa lipsahtaneet julkisuuteen. Tosin kävihän se nyt tänä vuonna jossakin vaiheessa kun A kertoi lehdessä hinnan noususta, jota sitten oiottiin seuraavassa lehdessä. Olisiko siinä sitten vahingossa päässyt se oikea hinta julkisuuteen?

Eiköhän se ole sanomattakin selvää, ettei normi hinnalla tuollaisia laajennuksia tehdä. Eikös se sika kasva kolme kuukautta, tuossahan ehtii kasvattaa 9000 sikaa vuodessa, melkoinen tuotantoyksikkö.

Jos tappiokin jää 3€ / sika, sen makselee pois jollain mukavalla sivutoimella. Hyvä hanke.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: ja101 - 08.12.18 - klo:21:31
Samaa ihmettelin kuin SKN:nä. Jokin ei todellakaan täsmää. En tiedä mitä näille laajentajille on luvattu vai miten ne asian laskevat. Ja erityisesti se, että jos siellä on pankki rahoittamassa niin miten siellä se asia oikein lasketaan. Sellaista huhua kuulin tässä syksyllä, että sikapuolellakin olisi vielä innokkaita laajentajia, mutta pankki pistänyt jarrua monessa paikassa. Täytyy vain ihmetellä, että millaista laskinta sianpitäjät oikein käyttää.

Noista eri hinnastoista on aina huhuttu jne. Jos niitä olisi ollut niin luulisi, että ne olisi jossakin vaiheessa lipsahtaneet julkisuuteen. Tosin kävihän se nyt tänä vuonna jossakin vaiheessa kun A kertoi lehdessä hinnan noususta, jota sitten oiottiin seuraavassa lehdessä. Olisiko siinä sitten vahingossa päässyt se oikea hinta julkisuuteen?

Eiköhän se ole sanomattakin selvää, ettei normi hinnalla tuollaisia laajennuksia tehdä. Eikös se sika kasva kolme kuukautta, tuossahan ehtii kasvattaa 9000 sikaa vuodessa, melkoinen tuotantoyksikkö.
Niin tuo on snellun paikka et siellä varmaan pystytään edellen maksamaan kai paremmin?
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: ja101 - 08.12.18 - klo:21:39
Kokoomuslainen kansaedustaja Susanne Koski on toisaalla avannut kupletin juonen, lukekaa, ni.
Pistäs linkki ni luetaa...
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Eemeli - 10.12.18 - klo:14:51
Miksi monen idolli kepu ja mtk ei meuhkaa huoltovarmuuden vaarantumisesta.
Siksikö koska liian lyhyt ja kapea häntäkö

Olisi toinen ääni kellossa, jos saparo olisi yhtä pitkä ja tuuhea kuin lehmällä.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: bdr-529 - 10.12.18 - klo:16:24
Samaa ihmettelin kuin SKN:nä. Jokin ei todellakaan täsmää. En tiedä mitä näille laajentajille on luvattu vai miten ne asian laskevat. Ja erityisesti se, että jos siellä on pankki rahoittamassa niin miten siellä se asia oikein lasketaan. Sellaista huhua kuulin tässä syksyllä, että sikapuolellakin olisi vielä innokkaita laajentajia, mutta pankki pistänyt jarrua monessa paikassa. Täytyy vain ihmetellä, että millaista laskinta sianpitäjät oikein käyttää.

Noista eri hinnastoista on aina huhuttu jne. Jos niitä olisi ollut niin luulisi, että ne olisi jossakin vaiheessa lipsahtaneet julkisuuteen. Tosin kävihän se nyt tänä vuonna jossakin vaiheessa kun A kertoi lehdessä hinnan noususta, jota sitten oiottiin seuraavassa lehdessä. Olisiko siinä sitten vahingossa päässyt se oikea hinta julkisuuteen?

Eiköhän se ole sanomattakin selvää, ettei normi hinnalla tuollaisia laajennuksia tehdä. Eikös se sika kasva kolme kuukautta, tuossahan ehtii kasvattaa 9000 sikaa vuodessa, melkoinen tuotantoyksikkö.
Niin tuo on snellun paikka et siellä varmaan pystytään edellen maksamaan kai paremmin?

 Ei tule maksuun jos ei neljää erää kerkee saamaan läpi. Jos sittenkään.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Puuha-Pete - 10.12.18 - klo:20:25
Sontasiionin ilmaisnettilehdessä luki 

 Herra, varjele niin pahalta köyhyydeltä, että...

1) ei olisi varaa tilata ammattilehtiä, vaan pitäisi tyytyä netin laihaan ilmaissisältöön
2) olisi pakko rahdata käsikärryillä halvempaa kaljaa ulkomailta.

 Amen.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: ja101 - 10.12.18 - klo:21:28
Samaa ihmettelin kuin SKN:nä. Jokin ei todellakaan täsmää. En tiedä mitä näille laajentajille on luvattu vai miten ne asian laskevat. Ja erityisesti se, että jos siellä on pankki rahoittamassa niin miten siellä se asia oikein lasketaan. Sellaista huhua kuulin tässä syksyllä, että sikapuolellakin olisi vielä innokkaita laajentajia, mutta pankki pistänyt jarrua monessa paikassa. Täytyy vain ihmetellä, että millaista laskinta sianpitäjät oikein käyttää.

Noista eri hinnastoista on aina huhuttu jne. Jos niitä olisi ollut niin luulisi, että ne olisi jossakin vaiheessa lipsahtaneet julkisuuteen. Tosin kävihän se nyt tänä vuonna jossakin vaiheessa kun A kertoi lehdessä hinnan noususta, jota sitten oiottiin seuraavassa lehdessä. Olisiko siinä sitten vahingossa päässyt se oikea hinta julkisuuteen?

Eiköhän se ole sanomattakin selvää, ettei normi hinnalla tuollaisia laajennuksia tehdä. Eikös se sika kasva kolme kuukautta, tuossahan ehtii kasvattaa 9000 sikaa vuodessa, melkoinen tuotantoyksikkö.
Niin tuo on snellun paikka et siellä varmaan pystytään edellen maksamaan kai paremmin?

 Ei tule maksuun jos ei neljää erää kerkee saamaan läpi. Jos sittenkään.
Kasvaako snellun porsaat 90 päivässä teuraaksi niin että on painoakin? Entäs jos kasvatetaan vain 3,5 erää korkeammalla keskipainolla. Päästäisiin taatusti parempaan tulokseen...
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Neke - 11.12.18 - klo:20:01
Kokoomuslainen kansaedustaja Susanne Koski on toisaalla avannut kupletin juonen, lukekaa, ni.
Pistäs linkki ni luetaa...

Jos tuota ei ilman avustajaa löydä, on aika siirtyä senjori kahvilaan, ni.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: ja101 - 11.12.18 - klo:20:02
Kokoomuslainen kansaedustaja Susanne Koski on toisaalla avannut kupletin juonen, lukekaa, ni.
Pistäs linkki ni luetaa...

Jos tuota ei ilman avustajaa löydä, on aika siirtyä senjori kahvilaan, ni.
Jaa ai ei voi laittaa linkkiä? Olisiko sitten kyse siitä ettet osaa linkittää tänne? Että kummanhan sinne seniorikahbilaan olisi syytä suunnata.

Ja kyllä katsoin susannan kirjoituksia mutta ne mitä löysin niin ei minusta mikään koskenut tätä asiaa. Ei viitsisi arvuutella ja kommentoida väärää kirjoitusta. Mutta jos ei linkkaaminen onnistu niin olkoon sitten.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: pig24 - 11.12.18 - klo:20:35
Susanna Koski: Ainakin sanansäilä heiluu https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Puheenvuoro/Sivut/PUH_15+2018+14+17+17.aspx
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: carhu - 12.12.18 - klo:16:33
Miksi monen idolli kepu ja mtk ei meuhkaa huoltovarmuuden vaarantumisesta.
Siksikö koska liian lyhyt ja kapea häntäkö

Olisi toinen ääni kellossa, jos saparo olisi yhtä pitkä ja tuuhea kuin lehmällä.


Polonen poeka. Syö sikaa.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: kantola - 13.12.18 - klo:22:32
Kun kiinalaiset ostivat 5 miljardilla jenkkien suurimman sianlihafirman:

Who’s behind the Chinese takeover of a U.S. pork producer? https://www.youtube.com/watch?v=b_atdCfE0OE

Kyl sen "kotimaisen", halvan sianlihan koti on merellä, pakastekontissa.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: -SS- - 13.12.18 - klo:23:38
Kun kiinalaiset ostivat 5 miljardilla jenkkien suurimman sianlihafirman:

Who’s behind the Chinese takeover of a U.S. pork producer? https://www.youtube.com/watch?v=b_atdCfE0OE

Kyl sen "kotimaisen", halvan sianlihan koti on merellä, pakastekontissa.

Joo tuo kiinalaisten ostama sikateurastamo on vienniltäänkin tuplasti suurempi kuin Suomen koko sianlihantuotanto. Koko lihantuotanto firmassa noin kymmenkertainen Suomen volyymiin verrattuna. Neljäsosa USA:n sianlihantuotannosta.

Täkäläisten rakennemuutoskiimaisten pitäisi ajatella laatikkonsa ulkopuolelle, koska se laatikko on kovin pieni.

-SS-
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Magia - 14.12.18 - klo:06:35
Kun kiinalaiset ostivat 5 miljardilla jenkkien suurimman sianlihafirman:

Who’s behind the Chinese takeover of a U.S. pork producer? https://www.youtube.com/watch?v=b_atdCfE0OE

Kyl sen "kotimaisen", halvan sianlihan koti on merellä, pakastekontissa.

Joo tuo kiinalaisten ostama sikateurastamo on vienniltäänkin tuplasti suurempi kuin Suomen koko sianlihantuotanto. Koko lihantuotanto firmassa noin kymmenkertainen Suomen volyymiin verrattuna. Neljäsosa USA:n sianlihantuotannosta.

Täkäläisten rakennemuutoskiimaisten pitäisi ajatella laatikkonsa ulkopuolelle, koska se laatikko on kovin pieni.

-SS-
Ei täällä onnistu jättisikalat.Meillä on vähän eri säännöt ja kiellot kuin Kiinassa ja Usassa on.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: -SS- - 14.12.18 - klo:14:32
Kun kiinalaiset ostivat 5 miljardilla jenkkien suurimman sianlihafirman:

Who’s behind the Chinese takeover of a U.S. pork producer? https://www.youtube.com/watch?v=b_atdCfE0OE

Kyl sen "kotimaisen", halvan sianlihan koti on merellä, pakastekontissa.

Joo tuo kiinalaisten ostama sikateurastamo on vienniltäänkin tuplasti suurempi kuin Suomen koko sianlihantuotanto. Koko lihantuotanto firmassa noin kymmenkertainen Suomen volyymiin verrattuna. Neljäsosa USA:n sianlihantuotannosta.

Täkäläisten rakennemuutoskiimaisten pitäisi ajatella laatikkonsa ulkopuolelle, koska se laatikko on kovin pieni.

-SS-
Ei täällä onnistu jättisikalat.Meillä on vähän eri säännöt ja kiellot kuin Kiinassa ja Usassa on.

Voitko tarkentaa nuo säännöt ja kiellot. Käsittääkseni sekä liittovaltio että osavaltiot erikseen valvovat ja sääntelevät karjataloutta ? Lisäksi Amerikassa on ainakin sika-ala järjestäytynyt oman sertifikaattinsa alle.

-SS-
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Karju - 14.12.18 - klo:16:13
No jos lähtee perus setistä mikä on eu ssakin erilaista,hännät typistetään,ritilät,lääkehoito,liete saadaan pumpata maakuoppaan,tiineytetyt emakot häkissa,sähköaidat ym.
Ja vilja,soija ,maissi paaljon halvempaa kun meillä.Eipä sitte ole ihme että meidän lihatalot jotka "vain" käyttävät kotimaista lihaa käyttävät "myös" ulkomaista lihaa.MS kesk.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: mx - 14.12.18 - klo:16:59
No jos lähtee perus setistä mikä on eu ssakin erilaista,hännät typistetään,ritilät,lääkehoito,liete saadaan pumpata maakuoppaan,tiineytetyt emakot häkissa,sähköaidat ym.
Ja vilja,soija ,maissi paaljon halvempaa kun meillä.Eipä sitte ole ihme että meidän lihatalot jotka "vain" käyttävät kotimaista lihaa käyttävät "myös" ulkomaista lihaa.MS kesk.
Lisäksi vielä tuet esim biokaasulle.
Saksassa pelkkä sikojen pito paskan takia kannattaa, koska raha tulee biokaasun kautta.
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: -SS- - 16.12.18 - klo:17:39
No jos lähtee perus setistä mikä on eu ssakin erilaista,hännät typistetään,ritilät,lääkehoito,liete saadaan pumpata maakuoppaan,tiineytetyt emakot häkissa,sähköaidat ym.
Ja vilja,soija ,maissi paaljon halvempaa kun meillä.Eipä sitte ole ihme että meidän lihatalot jotka "vain" käyttävät kotimaista lihaa käyttävät "myös" ulkomaista lihaa.MS kesk.

Tuosta maakuopasta olisin eri mieltä. Myös USA:ssa vaaditaan näiden varastoaltaiden - joita kutsutaan "pond" tai "lagoon"olevan maaperään ja pohjavesiin vuotamattomat. Sekä 100 vuoden tulvakorkeuden ulkopuolella. Tässä taannoin kun talvitulvissa lähti lietteet Pohjanmaalla menemään, voisi todeta, että "Suomessa saa huuhdella lannat tulvavesien mukana pois."

https://www.nrcs.usda.gov/wps/portal/nrcs/main/national/technical/cp/ncps/

Esimerkiksi emakkokarsinan koko on USA:ssa tuplat Suomeen verrattuna. Kyseiset vertailut ovat usein selittelyjä, saahan täällä erityisiä hyvinvointitukia vastineeksi elukkaa kohti, jos ja kun ei nyt sitten pysty typistämään häntiä.

MM. Amerikan Peta muistuttaa, että karjut kastroidaan myös niin "humaanissa" Euroopassa. Näinhän se on, kastroimisen lopettaminen ei olisikaan niin helppo asia suojata omaa maataloutta.

-SS-
Otsikko: Vs: Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään
Kirjoitti: Karju - 16.12.18 - klo:18:49
Hännän typistäminen ei ole,jos ja kun ei pysty vaan kun ei saa typistää.