Juttua lukiessa nousee epäilys, että meneeköhän Kristiina Aallon esittämät syy-seuraussuhteet todella tuolla tavalla. Kodeissa ei tainnut olla pakastimia, elintarvikelisäaineitakaan ei taidettu käyttää samassa määrin. Eineksiä ja pakasteita ei siten saattanutkaan olla tarjolla samassa määrin kuin 50 v myöhemmin. Etikkakurkku oli etikkakurkkua eikä E211-vesiliemeen tehtyä. Elintaso oli alempi kuin tänä päivänä. Aalto ei mainitse tarkoitushakuista ravitsemusvalistusta kulutusmuutosten syynä, saatikka alempaa elintasoa. Virheellistä rasvahysteriaa taitaa olla vieläkin liikkeellä. Maidon osalta haluaisin itse nähdä Ayranin ilmestyvän kauppaan. Maistoin 2 eri tuottajan ayrania kesällä - paksumpi oli todella hyvää
kansallisruoka kebabin kyytypoikana (60-luvullahan sanottiin pitzan olevan Suomen kansallisruokaa, kun haluttiin irvailla nuorille). Juustoa menee itsellä yli 1 kg viikossa, bulgarianjogurttia ties miten paljon. Perunaa, pastaa tai riisiä menee vain silloin, kun syödään ulkona. Teen kotona päivälliseksi vain pihvit, muu on turhaa.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.301065https://fi.wikipedia.org/wiki/Ayran