Mu täytyy sanoa että Lidlin tultua saksalaisine makkaroineen on kotimaisetkin reseptit muutuneet maukkaammisiksi. ja lihaisemmiksi, jos nyt siannahkaa voi lihaksi kutsua..
Näin se on nähtävä. Lidllin tulo Suomeen oli kuluttajalle hyäksi. Loppu se punaruskean kuran syöttäminen.
mitä mahtoi tuo olla? ja kuka pakotti?
Kuis nuori pojankloppi se oksa oikein on? Kun ei muista aikaa, kun kaupoista sai vain kotimaisia tuotteita? Ja kalliilla... Laatu sitten oli joskus mitä oli, mutta pakko oli ostaa, kun jotain oli syötävä. Onneksi nyt on tilanne toinen.
Meillä ainakin ammuttiin hirvi, jos kulki liian lähellä pihoo ja jos ei kulkenut niin heitettiin verkot järveen että sai kalaa. Harvoin oli mitään kaupasta ostettua makkaraa, (jota varmaan nyt tarkoitat.) Kyllä savumuikku leivän päällä oli parasta. Kiusalla tehtiin joskus pentuna, kun junalla mentiin isolle kirkolle, niin syötiin savumuikku voileipiä. Näki miten ns. paremmat ihmiset kuolaa pyyhkivät suupielistään, kun tuoksu levisi pitkin vaunua.
Tuo on ollut varmaan vielä ihan normaalia 80-luvullakin jossain perämetsässä, tynnyrissä kasvaneiden luolamiesten jälkeläisillä.
Kyläkauppaa ei ollu ja kauppa-auto ei kulkenut kun ei ollut kelvollista tietä ku hevoselle.
🤣
Btw, muikku on kamalaa paskaa, onneks moinen shaiba on vähemmissä määrin ruokakaupassa tyrkyllä.
Jokainen sittisontiainen on varmaan sitä mieltä, että se sontakasa, jonka päällä hän on, on paras ja muut sontakasat ovat ihan paskoja.
Muikku on tuore-elintarvike, yli 50km päähän pyyntipaikasta turha viiä...
Pohoojalaase ei muikusta tiä mithän.
En minäkään, ikinä en oo syönyt.
Jos ei ole syönyt Puruveden muikkua, niin ei tiedä muikusta mithän. http://www.puruvedenmuikku.fi/
Sää oot hauska ukko ja olet asialinjalla, mut toi muikunimeminen vie vähän pisteitä. 🤣
Kermajärven muikku on lähes yhtä hyä. Puulan muikku on pieni ja laiha.
Kerran ostin "kitkan viisaita" Koeralle piti syöttää.