Mu täytyy sanoa että Lidlin tultua saksalaisine makkaroineen on kotimaisetkin reseptit muutuneet maukkaammisiksi. ja lihaisemmiksi, jos nyt siannahkaa voi lihaksi kutsua..
Näin se on nähtävä. Lidllin tulo Suomeen oli kuluttajalle hyäksi. Loppu se punaruskean kuran syöttäminen.
mitä mahtoi tuo olla? ja kuka pakotti?
Kuis nuori pojankloppi se oksa oikein on? Kun ei muista aikaa, kun kaupoista sai vain kotimaisia tuotteita? Ja kalliilla... Laatu sitten oli joskus mitä oli, mutta pakko oli ostaa, kun jotain oli syötävä. Onneksi nyt on tilanne toinen.
Meillä ainakin ammuttiin hirvi, jos kulki liian lähellä pihoo ja jos ei kulkenut niin heitettiin verkot järveen että sai kalaa. Harvoin oli mitään kaupasta ostettua makkaraa, (jota varmaan nyt tarkoitat.) Kyllä savumuikku leivän päällä oli parasta. Kiusalla tehtiin joskus pentuna, kun junalla mentiin isolle kirkolle, niin syötiin savumuikku voileipiä. Näki miten ns. paremmat ihmiset kuolaa pyyhkivät suupielistään, kun tuoksu levisi pitkin vaunua.
Tuo on ollut varmaan vielä ihan normaalia 80-luvullakin jossain perämetsässä, tynnyrissä kasvaneiden luolamiesten jälkeläisillä.
Kyläkauppaa ei ollu ja kauppa-auto ei kulkenut kun ei ollut kelvollista tietä ku hevoselle.
🤣
Btw, muikku on kamalaa paskaa, onneks moinen shaiba on vähemmissä määrin ruokakaupassa tyrkyllä.