https://www.oikeamedia.com/o1-77208Arto Luukkanen kirjoittaa blogissaan, miten Saksassa ja Ruotsissa hallitukset ovat tosissaan heränneet viljelijöiden hätään kadon seurauksena, meillä sen sijaan maatalouspuolue kepu vähät välittää viljelijöiden hädästä
Saksa vaatii ja Ruotsi lähettää laskun – Suomi ei
Hyvyys näkyy myös siinä, että me emme ole virallisesti ilmoittaneet haluavamme hätäapua kuivuuden takia. Toisin on muualla. Esimerkiksi Saksan maatalousministeri Julia Klöckner katsoo välittömän hätäavun olevan tarpeen karjankasvattajille. Hänen mukaansa osavaltioiden pitää heti laatia omat tukisuunnitelmat, joita sitten liittovaltio tulee omalta osaltaan sivutoimenpitein tukemaan.
Saksassa todetaan ja vaaditaan, että viljan suhteen on välttämättä annettava katotukea, mutta tässä suhteessa odotettava elokuun loppupuolta, jolloin tarkka satotilanne saadaan tilanne tarkemmin selville. Yleisessä keskustelussa puhutaan miljardin tukipaketista.
Asia on myös hyväksytty viralliselle hallituksen agendalle - 22.8 liittohallitus alkaa käsitellä asiaa. Saksassa on yleinen konsensus sille, että EU maksakoon. Esimerkiksi CDU CSU:n yhtenäisen parlamenttiryhmän pj. Volker Kauder sanoo että rahallista apua määritellessä "ei saa olla pikkumainen".
Merkillistä kyllä vihreät Saksassa ovat puolustaneet maanviljelijöitä (siellä yllyttäminen lakien noudattamattomuuteen ei kävisi). Saksan vihreät vaativat myös välitöntä hätäapua, joskin massatuotantoa dumping-päämääriin ei pidä tukea.
Todettakoon, että viininviljelijöille on tulossa erittäin hyvä sato. Aurinko on hellinyt rypäleitä ja viiniköynnöksen juuret ovat syvällä. Vuosikerrasta 2018 tulee mainio!
Ruotsissa puolestaan ei ole vain jo ehditty tehdä päätöstä omasta tukipaketista vaan on jo ehditty pyytää myös EU:lta apua!
Mitä Suomi on tehnyt?
On kummallista, että ”hyvis-Suomi” ei ole tehnyt mainittavaa elettä hätäavun saamiseksi, vaikka hallituksessa on maatalousväestöä oletettavasti puolustava puolue.
Meillä on vain väsyneesti todettu, että siitä voisi keskustella budjettineuvottelujen yhteydessä. Hohhoijaa!Kysyn: mitä järkeä tässä kaikessa on? Eikö Suomi voisi toimia oman kansallisen etunsa ja kansalaisten puolesta varsinkin EU:ssa omiakaan resursseja unohtamatta? Ei meidän tarvitse olla hyvä oblasti.